Hej jag är ny!
Nu är jag trött på att varenda helg går ut på att dricka så att man får sig ett rus.
Jag tror att jag haft en fylla varje helg i 35 år! Och då menar jag Fredag Lördag Ibland Söndag. Även långhelgerna blir det nästan varje dag. Semestern blir lika så varje dag.
Minutiöst planerat så att man kan köra bil fram åt Lunch dagen efter…
Hoppas nu att jag på detta vis skall komma ur detta.

Dompa

Hur går semestern? Hoppas du fixar det. Om inte så betänk att varje morgon är en ny djävla chans att börja om. Själv torskade jag rejält...men nu försöker jag borsta av mig skiten. Upp igen! Vinglig är bara förnamnet...inser att jag inte på långa vägar är klar som fyllo. Men jag ska kämpa emot. Läsa här varje dag igen...jag valde att glömma det under semestern. Big misstake.

Men nu vill jag veta hur du har det? Ok? Bra? Hör av dig när du vill/kan/orkar. Nyfiken /R

Paron

Olla = hej på Spanska!
Tråkigt att höra Dompa, Ennu en bekräftelse på att vi har samma problem
Visst fan åkte jag dit så det stänkte om det! I Spanien..... På semester inget bra för en sådan som mig. Nu är det bara att börja om:-(
Kunde nog ha sagt detta innan.
Ska göra som du Dompa, borsta av dammet och ta nya tag, vara med här varje dag,

Hörs!

Dompa

Ja. Jag erkänner...spanska är inte mig grej! Satan vad trist att även du torskade. Men jag tror vi är på rätt väg. Vi har iaf. insett att vårt drickande är destruktivt. Alltid en början tänker jag. Så upp igen...stappla vidare som Kalla skulle säga. Själv närde jag en vansinnig tanke om att jag inte skulle "behöva" denna sida i sommar. Jo,jo...nu vet jag bättre. Vi hörs Paron, ta hand om dig...ut och träna! /R

Paron

Tog en vinare i kväll! Trodde att behövde ett glas men det känns inte bra nu!
Suuuck:(

Paron

Tog en vinare i kväll! Trodde att behövde ett glas men det känns inte bra nu!
Suuuck:(

kalla

Gjort är gjort och det är en ny dag i morgon, så då kommer en ny chans. Så jag hoppas att du får sova och så får vi ta nya tag i morgon//Kram Kalla

Dompa

Stappla vidare kompis! Du har ju tagit dina första steg här... För sånna som oss är återfallet aldrig längre än fem minuter bort. Därför tror jag det är viktigt att ha en plan för de kommande fem minuterna. Träna kanske i ditt fall? Hur ställer sig din fru till detta ditt beslut att dra ner på drickat? Får du ngt stöd? Nu kan ju inte hon bygga Paron...det kan bara du göra. Men jag undrar om hon vet?
Ruska av dig nu...förlåt dig själv, gör ett nytt försök! /R

Paron

Frugan vet inget om denna sida (Forumet). Men hon vet att jag har dragit ned på drickandet. Jag har även sagt att jag har tänkt dricka mindre.. Men jag har inte pratat om att jag känner det som ett problem. Hon säger att hon blir stolt varje gång jag väljer bort drickat, vid tillfällen där det är andra som dricker.
Träna i stället är ett bra alternativ: händer att jag gör det i stället det fungerar bra. Men när jag redan haft bra Träning (aktiviteter)2 gg samma dag så blir det ett annat missbruk, sliter även på kroppen, kan bli skador så att man blir sittande. Om jag blir sittande då är det helkört!

Det bästa stödet får jag här på forumet.Här på forumet känner jag att det finns riiktigt bra vänner.

Borde inte vara några problem att stå över drickat. Men mitt eller mina hjärnspöken eller förrädare hjärna är så jä..a stark.

Nu när semestern är slut hoppas jag att det blir mycket annat att tänka på.

Nä nu J...ar får vi ta nya tag och komma opp på banan.
Vi hörs!!!

Paron

Nya tag! Blir det nu kommer att göra allt som står i min mackt för att lösa detta.
Det fins för många fallgropar och duktiga förädar hjärnor och hjärn spöken. Hoppas att det går att förutse dessa så att man slipper falla eller bli övertalad...

Tack för omtanken/ Kram

Villervalle

Jag känner också av det du säger, men det går liksom i vågor och fallgroparna är väldigt svåra att förutse. Långa tider känner jag inte av något sug alls, (har mestadels en kropp som säger att den vill dricka men ett huvud som inte vill), men ibland skulle jag kunna ta en whisky direkt om den fanns inom räckhåll.

Det konstiga är hur lätt kroppen glömmer av hur illa den mår när man har bakrus. Sista gången jag trillade dit så hade jag ett bakrus i tre dagar som inte var av denna världen, men när jag nu försöker påminna mig om hur illa jag mådde så kommer kroppen inte ihåg detta alls.

Jag tror man får vänta ut suget tills det går över. Hitta på vad som helst, för faktum är att inte ens suget kan hålla ut hur länge som helst utan paus.

Ha det Gött

kalla

Men skulle du inte tjäna på att tala med din fru, stödet från familj och de närmaste är väldigt viktigt. Det gör ju också att man stänger många dörrar till att dricka, det är svårt första gången att säga det, men man kan vara väldigt säker på att den man lever med redan vet det. Att smussla med nykterheten är bara en fortsättning på beroendet och låta dörren stå på glänt till att dricka igen.

Bara några tankar//Kram Kalla

Paron

Håller helt med dina tankar Kalla!
Inte bra med den där dörren som står på glänt,jag har pratat med min fru om att jag skall dra ned på drickat men att jag inte har lämnat något löfte till någon varken mig eller någon annan.

Den där dörren som står på glänt är inte bra det vet jag. Det är en gardering till att ite misslyckas,
Jag vet inte om jag vill stänga den helt!
Kan vara så att jag stänger den i framtiden, jag behöver vänja mig vid tanken.

Bakgrunden till att jag är med i detta forum. Började egentligen med att det var en anhörig som har problem, jag beslutade att hjälpa denna och då slog det mig att jag inte var Guds bästa barn själv ( jag insåg att det kanske skulle vara bra om jag drog ned lite på drickandet själv). På den vägen är det!
Min första tanke i detta var att vi alla som dricker, mycket eller lite spelar ingen roll, den korta stunden som att dricka alkohol ger ett välmående är oerhört kort. Om man jämför detta med hur lång tid vi mår dåligt efter, ibland även under tiden när vi dricker alkohol. Jag tror att dom flesta blir grundlurade.
Men hjärnan är nog uppbyggd så att vi skall minnas det som är bra, då minns vi bara den korta stunden då den där välmående känslan infinner sig.

Detta är en bråkdel av vad som rör sig i mina tankar. Det svårt att sätta ord på tankar.

Har lite kort om tid just nu men jag återkommer med min Boring tankar!

Ha det gott/ Hörs//P

PersonligaPersson

Jag tänkte på en sak du skrev. Att din fru blev stolt när du avstod från att drick i sällskap där andra drack. Det kanske bara är jag, men det känns som en indirekt indikator på att hon tycker att du dricker för mycket. Dvs att du har problem. Är jag helt fel ute?

Paron

Jag dricker för mycket så är det!
Det är det jag har kommit till insikt om. Att frugan blir stollt när jag inte dricker sporrar mig.

Paron

Helgen som kommer blir det prövning i gen på KARAKTÄREN och Förrädarhjärnan
Storkalas ska det bli!
Suck!
Det är bäst att förbereda sig som in för en OS Final i Gång (Jobbigt mycket koordination och båda fötterna i backen hela tiden)

Nu gäller det att hitta motivationen som fanns före semestern!!

MVH/P

Dompa

Dina tankar är allt annat än boring! Du drar ju de mest fantastiska liknelser :-). Ja, kompis...se det verkligen som en OS-final men höj ribban lite till. Tror du atleterna skulle besudla sin kropp med en flaska innan finalen. Bolt på 100 meter med ett antal promille innanför tröjan? Tror inte det! Du som är en träningskille ska verkligen se din kropp som ditt tempel. Fattar vad du skriver...när du redan utövat två aktiviteter en dag och rastlösheten fortfarande sitter där. Ja det är klart att du inte kan träna mer då. Men hitta på ngt annat. Man kan ju alltid städa! Precis som PP och Kalla var inne på...din fru ser ju och är stolt. Kanske en plan att dela mer? Hur var det med den nära anhöriga du ville hjälpa? Anledningen att du hittade hit? Inte har väl frugan dömt ut denna person? Tankar bara...

Storkalaset ska du fixa. Bevisa för dig själv att du är bättre än så... Visa omgivningen att en riktig karl sitter inte och luktar skunk. Han fyllesvammlar inte. Han tänker efter före. Där har du en smula motivation...resten klurar du ut själv. Jag tror på dig Paron. Gör det du med! /R

Paron

Tack med den Feedbacken Klara man nog det mesta!
När det gäller den anhöriga som jag hjälper och försöker stötta. Det var nog fel av mig att använda ordet anhörig, det är en nära jobbar kompis. Frugan har ingen koll på detta mer än att hon vet om det.
Annars har frugan lätt för att döma ut folk i denna sitts. Det låter så i alla fall på hennes resonemang, om det inte är på film förståss då gråter hon,

(Det som bekymrar mig är att det är väldigt många som är i vår situation och skulle behöva hjälp. Jag har en sådan position på mitt arbete att detta kommer på mitt bord.
Kan nog inte säga mer i den saken då jag inte vill eller får hänga ut någon!!)

Kalaset i helgen blir en prövning men efter dina ord Dompa känner jag mig peppad:-)
Denna gång Gräddvitt? Nej tack!!

Vi hörs //Paron

Paron

Nu är det dags att ladda in för starten till denna helg!
Har laddat med alla möjliga argument och aktiviteter.
Så nu är det bara att kliva ner i start blocken och ge järnet!
Hoppas på medalj!! ;-)

Hörs //Paron