Vet inte var jag ska börja. Är fyrtio och har missbrukat alkohol i 20+ år. Socialt. Har eget företag, familj, goda vänner. Är hyfsat lyckad men orkar inte mer. Jag lurar alla. Mitt liv har gått i stå, jag är en bluff, jag luras, sviker och mår skit. Måste börja om och behöver hjälp. Jag är ömklig, behöver alla råd jag kan få.

Har inte druckit på en vecka, börjat springa, trodde jag hade koll....men så helt plötsligt sitter jag här med en flaska sprit mitt i natten, familjen sover, Jag skäms men mår bra för tillfället.

Men är rädd. Jag vet att jag har tappat kontrollen. Jag sviker.

Vore det inte för familjen skulle jag överväga pistolen.

Hur börjar man om?

Harry den Trötte

Bjussa på lite uppdateringar, vi vill veta hur det går för dig.

Jag tycker dina inlägg varit korta, koncisa och kärnfulla. Funkar för mig och jag kommer läsa det du skriver.

Nykter helg!

Putte72

Jaha. En uppdatering då. Tro det eller ej, men kommer precis från systembolaget, utan att ha handlat till mej själv. En kollega bad mej handla när jag var ute på stan. Paff som jag blev sa jag bara javisst och slank in. Inte dagens plan att hamna där men det gick bra. Sneglade lite på det alkoholfria, men det kändes för dramatiskt. En ganska skön känsla att bara köpa EN flaska vin, så brukar sannerligen inte mina inköp se ut.

Idag blir en lugn dag. Har jag bestämt. Lättöl och kaffe. Börjar önska att jag rökte igen. Femton år sen sist- varifrån kom det suget? Att ersätta ett beroende med ett annat?

I morgon en utmaning då frugan och barnen är bortresta. DET, mina vänner, ska bli intressant. Klarar jag morgondagen torr blir jag stolt. Men det får bli lördagens problem.

En skön fredagskväll önskar jag alla vänliga själar härinne!

Harry den Trötte

...karaktär att du lyckades handla åt din kollega utan att köpa något till själv. Starkt av dig.

Att ersätta ett beroende med ett annat är mycket vanligt och något vi måste se upp med. Kan rekommendera boken "Jaget och missbrukaren" av Craig Nakken ifall du är intresserad av att fördjupa dig i ämnet (det borde du vara).

Se upp imorgon då resten av familjen är bortresta! Jag har själv tagit mina återfall uteslutande vid liknande tidpunkter så jag vet hur farliga de är.

Önskar dig en nykter och därmed trevlig helg!

/H

Putte72

Tack Harry. Boken beställd. Jag känner mej som en svamp just nu. Suger in all information jag kan få. Försöker bygga upp någon slags styrka för kommande prövningar.

Herrejävlar, det är tidigt än men jag börjar faktiskt tro att jag kan fixa det här. Hybris kanske. Såklart blir det tuffare. Jag är verkligen inte bra på att hantera det slentrianmässiga livet. Ledan. Den grå vardagen, den hade (har) jag ju mitt botemedel mot. Alla eftermiddagar på systemet på vägen hem, finns inte en dag så tråkig att man inte kan liva upp den med sprit. Trots morgonens föresatser.

Men biter ihop nu. Planerar inte. Ikväll ska jag bara inte dricka. Ganska skönt att slippa den där delade fredagsvinaren som bara väckte törsten, de få gånger jag bestämt mej för att bara dela en flaska med frugan. Hon får ha sitt vin för sej själv.

Nu ut och plåga kroppen. Har funnit ett nytt lugn i att springa. Den behagliga tröttheten efteråt. Går allt åt helvete så har jag i alla fall fått bättre kondis och tappat några kilon.

Gokväll!

vill.sluta

Lä's alla gamla trådar sedan urminnes tider, följ dom bakåt i tiden och du skall se att du inte är unik.
Det trillar in mnängder med liknande historier som är en kopia av dig och ditt leverna.
LÄS LÄS fördriv tiden med att läsa och se svaren och hur resonemanget har gått.
Så blev det slut på helgen skall du se.
Lycka till!
//A

Putte72

Jaha. Att vakna vid fyra-fem tycks vara det nya.

Lördag med familjen borta. Anar redan nu hur det ska sluta. Första tanken på huvudkudden var - ensam, helgfrid, vad är jag sugen på att käka, vad ska jag dricka till?

Där har jag nåt att brottas med. Nu känns det lugnt, men måste in på jobb nån timme senare idag. Då måste jag vara stark, på vägen hem. Är hyfsat redo för hjärnsnacket - lust vs förnuft.

Tänker på en stor fet entrecote med bara en god sallad till (bra för vikten - nu när jag börjat träna). Och därtill en flarra rött, en svindyr mustig jävel som jag långsamt kan avnjuta i min välförtjänade helgvila. Haha. Så borde det ju vara. Om det inte vore för att jag redan nu vet att jag, efter första sippen, kommer spinna vidare och öppna fler ju längre kvällen lider och LIDER.

Det var min morgonbekännelse. Nu förbereda lunchpaket för min älskade lilla familj. Nåt att tänka på, det är för dem jag kämpar. De är värda en bättre pappa.

Skön lördag på alla er! Tag hand.

Dompa

Allvarligt talat! Hur ofta dricker vi TILL maten? Kanske en klunk när vi tagit en för stor tugga? Eller kaske tre vinglas till en varmrätt? Inget av dryckessätten har ett skit med törst att göra. Det första är för överlevnad...vem vill dö av att sätta i halsen. Det andra är för att vii är alkies.

Se på eventuella husdjur, se på riktigt små barn som precis har lärt sig att äta. Hur många där låter varje tugga följas av en klunk? Att dricka till maten är ett invant beteende. Inget naturligt! Att ha ett glas stående vid sidan om är smart...ifall den där tuggan blir för stor.

Nu förstår jag att detta ovan inte är ditt problem. Men det är kanske dags att vi alla börjar kalla saker vid dess rätta namn? Häng kvar här hos oss och du kommer att få massor av gott-till-maten-alkoholfria-tips. För de finns.

Sallad och kött är sunt! Före/efter det så dricker du vatten. På vägen hem från jobbet visualiserar du fyllePutte. Jaha...men var han mysig? Kanske igen vända på systembolaget behövs? Lycka till /R

Putte72

Okej.

I morse var det bensin i blodet (dålig liknelse här, jag vet - kalla det vatten i blodet), kände mej stark, frisk och beslutsam.

Nu sirap i venerna. Trött, seg, slapp, likgiltig.

På jobb med papper och räkningar nån timme till. Känns som en avgörande dag. Kan jag bara hålla mej från systemet till efter tre är helgen räddad.

En vacker höstdag i Malmö. Ska ta en promenad längs havet och hoppas komma till ro. Bara glida runt några timmar. Inte tänka, inte planera.

Ibland önskar jag att jag hade en tro. Någon att be till, snacka.

Nåväl. Får se var den här dagen tar mej. Till högarna av papper!

höst trollet

Hej Putte!
Även om du inte har en tro, som du skriver, kan du prata med "Putte".. Ditt högre jag.
Du vet den där som du hittills bara lyssnat ibland på, för du har trott att du ska få så mycket gliringar och skäll..

Prova, ska du se att om du lyssnar noga medan du promenerar, så kommer du att få många svar.. Och så småningom ännu fler, när du är mogen att möta just de svaren..!
kram /trollis

vill.sluta

Idag SKALL jag inte.
Är suget olidligt RING alkoholhjalpen och prata med någon. Det hjälper och kommer
stilla det tyngsta suget.
Och vafan, skall du ta upp träningen så VET du vilken katabol effekt alkohol har på kroppen.
Dvs ingen anabol/uppbyggande utan en
Katabol/nedbrytande . Ät gärna det goda köttet men drick vatten eller jouice till.
Belöna dig med en stärkande Espresso efter maten.
Du fixar detta, LÄTT!!!
Du vet, tummarna för dig!
/A

Jörgen69

Hej Putte har läst din tråd, jag lider med dig och vet vilket helvete du genomlider just nu.

Du är är på rätt spår, låt din familj möta en nykter och skapligt pigg utvilad Pappa/man när dom kommer hem, inte ett onyktert ras, för du vet inte som dom flesta av oss inte vet, vart och när det slutar om vi tar det första glaset, i detta läget.

Har samma bakrund som du, ålder, fru, två barn, egen rörelse skapligt lyckad, om det inte vore för förbannelsen alkoholberoendet.

Det går att ta sig ur detta H-E, både du och jag har för mycket att förlora på att inte sluta kröka.

Ta emot hjälpen du eventuellt blir erbjuden, annars sök den själv, min hjälp blev Nämndemansgården Blentarp jag fick dock bekosta den själv men det var värt varenda krona det räddade troligtvis mitt liv.

Ta vägen om ett apotek köp kraftig B vitamin stoppa i dig detta ihop med bra kost/dryck.
Efter krökande har vi torsk på B vitamin, detta orsakar ytterligare oro, ångest, deppighet. En bra mall för oss beroende är HALT, undvik Hungry, angry, lonely, tierd

Knyt på dig joggingskorna ta ut dig fysiskt, detta tar bort suget. Försök att ta dig till ett AA möte finns minst två ställen i Malmö, tider finns på nätet, detta får dig att må bra och coola ner din hjärna.
En dag i taget, blir bara bättre efter hand, kämpa på visa din familj att du tar tag i dig själv nu.

Vore tacksam om du skriver ned en lägesrapport senare ikväll. Sköt om dig /Jörgen

Harry den Trötte

Putte, jag vet att det kan kännas trist att inte få det där rödvinet till middagen på helgen. Det är ett så invant beteende så att det känns som att det inte är helg på riktigt om man inte får det. Men du vet hur det slutar.... Och du kommer med tiden skaffa dig nya helgvanor.

Här kommer ett tips: Hoppa över Systemet och gå till matbutiken istället: Köp alla ingredienser till en Virgin Mary:

- Citron
- Tomatjuice
- Tabasco
- Worcester-sås
- Sellerisalt (havssalt funkar också)
- Själkselleri
- Svartpeppar
- Is

Pressa citronjuice, blanda med tomatjuice i ett glas med isbitar. Smaka av med kryddorna ovan - jag gillar min SPICY. Garnera med själksellerin.

Ersättning för alkoholhaltig dryck men håller dig garanterat nykter och är dessutom nyttigt!

/H

Jörgen69

Hej igen Putte

Hur har din dag utvecklats? Vore gott att höra av dig, det är flera här på forumet som oroar sig för dig.
En lägesrapport får dig att må lite bättre skulle jag tro, bara genom att skriva av dig lite, bolla med oss som Dompa skriver.

Att vara ensam i denna sitts med egna tankar & funderingar är ingen bra strategi..

Hoppas du hör av dig. Sköt om dig / Jörgen

Putte72

I´m the worlds greatest:)

Tackar för omtankarna!

Promenerade längs stranden efter jobb, ner på stan, märkbart lugnare, tog en lunch i ensamhet och vips var klockan över tre och faran över. Ingen sprit har jag (sparvinerna och skumpan rör jag inte, DÅ vore frugan inte nådig:)). Alltså helgen klar. Lättöl och kaffe. Läsa och spela gitarr (det var ett tag sen - en gång i tiden var jag en jävel på gitarr i rockbandet där jag verkligen fick kontakt med allehanda droger. Som tur (!?) var det det bara spriten som bet sej fast.

Handlat lite kläder fick jag också gjort - det tråkigaste jag vet. Provrum är verkligen helvetet på jorden.

Ett seriöst stort tack till alla er som skrivit och visat engagemang för lilla mej. Jag tror inte att jag hade suttit här nykter om jag inte börjat skriva här för några dagar sen. Den här sidan har gjort mer nytta än den halvt misslyckade behandling jag gick genom för några år sen. Styrkan (och svagheterna) och den öppenhet ni visar upp är fantastisk. Igenkännandets tröst. Vi gör det ihop.

Nu ut och springa.

Jag kommer stanna hos er. Jag trivs här.

/En smått tårögd och för stunden lycklig Putte

Harry den Trötte

Tack för uppdateringen, det är många som haft dig i tankarna under dagen. Det låter helt klart som att du är på rätt spår. Precis som du säger, vi klarar det här tillsammans.

Du kommer att tacka dig själv för det här beslutet när du återser din fru och dina barn nykter & pigg i morgon. Var så säker!

Ha en skön kväll.

/H

vill.sluta

berättat om hur det brukar gå till hemma hos dig.
Kommer den underbarafrun överaskas av en spänstig PIGG och riktigt glad
och trevlig putte när hon kommer hem.
Barnen brukar bli uppspelta över glädjen när pappa dansar runt med mamma och öser pussr över henne.

Gör det, gör eller förbered en härlig söndagsmiddag som du bjuder la familia på.
Spela korten rätt så kanske det blir åka av imorgon när lampan släcks.............

Hur som helst, jag är riktigt glad för din skull.
Triggar mig att nä nu DJ----
Allt att vinna inget att förlora!!!!!

Kanske blir karusell för mig med (om den underbara duvan är på det humöret, upp till mig att få henne "in the right mood.......")
//A

Dompa

Att stanna med oss. Du behövs. Vi behöver dig och du behöver oss. Så enkelt. Ikväll får du helt bara dricka annat. Om det blir för jävla jobbigt så är mitt tips TV:n. Personligen somnar jag alltid. /R

Putte72

Helgen avklarad. Tack vare många av er. Ny vecka. Jag brukar gilla dricka på måndagar, framförallt efter en lugn helg. Men känner mej ganska trygg för tillfället.

Tog emot familjen med stora, nyktra kramar. Var först så speedad att frugan trodde att jag druckit:)

Skön söndag, körde dottern till baletten utan att vara orolig för dagenefter-rattfylla. inga konstiga omvägar. Därefter fika på stan och unnade mej en ny telefon. Fars dag trots allt! Senare långpromenad i en fantastisk höstdag, benen pallar inte mer löpning nu.

Nu avdomnad. Känner nästan inget. Läste fantastisk bok igår - tyvärr kan jag inte berätta vilken just nu eftersom jag skulle outa mej direkt. Men den fick mej att känna efter, inse att jag aldrig skulle läst den på samma vis onykter. Jag var närvarande. Stannade upp. Gick ut i trädgården och blev sittandes med kaffekoppen. Mitt i natten kände jag mej nästan som den vakna, nyfikne unge man jag en gång var.

Bara väntar på backlashen. Men är hyfsat redo.

Gonatt vänner. Finns ni i Malmö kanske vi kan hjälpas åt.

Harry den Trötte

...blir givetvis mycket påtaglig på just måndagar. Krav och måsten ställs i fokus och livet kan kännas rätt oglamoröst. Det är många av oss som har svårt med det alldagliga och tror oss behöva göra livet mer uthärdligt med alkohol. Kanske är det samma för dig?

Problemet är att alkoholen bara ger en artificiell och kortsiktig känsla av välbefinnande. I realiteten distanserar vi oss mer och mer från verkligheten och knyter falska känslomässiga band till en kemisk substans.

Det är vanvettigt eftersom flaskan och dess innehåll är döda ting som aldrig kommer att ge oss det vi egentligen behöver - känslomässig respons. Istället kommer den fortätta ta ifrån oss - ända tills den tagit allt. Till och med våra liv.

Du kommer med all sannolikhet att uppleva perioder där alkoholen drar i dig men om vi hjälps åt så kommer vi klara det här!

Vi håller kontakten!

/H