Jag är en mamma. Jag har tre barn o dricker alldeles gör mycket. Nästan varje dag blir det något. I kväll har jag druckit en flaska vin tillsammans med mina två yngsta barn... Mår skit och vet inte hur jag ska ta mig ur detta. Skäms något fruktansvärt!!! Jag skriver i morgon om min etanolhistoria och hoppas på att få stöd och hjälp här. Har läst många trådar och känner tillförsikt av det jag läser. Hjälp mig!! Fan också, jag vill inte ha det så här. Jag är 35 år och har alldeles för länge kvar att leva..

Morla

Tack för uppmuntrande ord från er. Låter helt fantastiskt att man kan gå ned i vikt av att sluta dricka. Var tvungen att gå och väga mig bara därför och jag har gått ned 3(!) kg jämfört med före jul. Mest vatten antar jag, men ändå! Ser fräschare ut i ansiktet oxå. *glad* jag dricker en massa vatten, te och kaffe. Stor skillnad från ca 1L vin per dag+likör+glögg+ngn mellanöl. Snart smärt alltså...hehehe..vi får väl se:)
Angående LCHF har jag kört den kuren, problemet är bara att jag är otroligt förtjust i fett! Jag kan äta hur mycket ost, smör och grädde so
helst! Jag gick inte upp och inte ned. Ska kolla upp ditt tips santorini, tack:)

Morla

*viskar* ska vi tjuvanvända forumet för att bli nikotinfria oxå? ... vi lurar med Anli så småningom;)
Faktiskt har jag inte bestämt mig i den frågan, alltså angående snuset, det har jag kommit på idag. Är en ganska impulsiv, tidigare väldigt glad kvinna, med massor av känslor. En sådan där "röd" personlighet ni vet:) men inte när det gäller ilska, det har jag svårt att släppa fram. Då känner jag sådan skam. Äsch, vad surrar jag i nu då? Snus var det... Hmmm..

Mammy Blue

*viskar* Shhh! Ja, det kan vi göra. Säg inget till dom andra bara, hi-hi! ;-D

Mammy Blue

*viskar* Shhh! Ja, det kan vi göra. Säg inget till dom andra bara, hi-hi! ;-D

turen73

Jag har i mina vita perioder ätit väldigt hälsosamt och motionerat så där lagomt. Det har gjort att jag har mått så mycket bättre, har verkligen höjt min energinivå. För mig känns det jätteviktigt att ha den på topp speciellt när jag slutat med alkohol. Jag känner mig så nöjd med tillvaron och känner den där lyckan över livet utan att behöva ta till alkohol. Tyvärr är det ju när jag har druckit som allt faller... ork, kost, lyckokänslor, närvaro osv. Vad gör jag då? Jo jag börjar om, och om, och om, och om... Kost och alkohol har gått lite hand i hand, för har jag ätit onyttigt kan jag ju dricka lite vin. Det ska vara allt eller inget såklart. Just nu känns det så skönt att veta att jag inte kommer att behöva börja om igen att höja energinivån från noll, jag är så fruktansvärt less på det, att förstöra allt jag kämpat för. Har också insett nu att huvudsaken är att inte dricka alkohol, sen kan det få slinka ner en och annan godbit. Vad gör det? Ingenting, men som jag började med så vet jag att jag mår bättre med relativ nyttig kost och motion. Kanske kan jag få lite balans på andra saker i livet när inte alkoholen förstör. Jag är på min 19e dag nu och det är så otroligt skönt att slippa förhandla: Ska jag ta ett glas eller inte. Jag ska inte. Skönt att slippa fundera. Så känns det nu.

på författaren, Anna Hallén heter hon som skrivit flera bra böcker, finns också LCHF-appar.

Anli, om du känner att du måste äta framför tvn för att dämpa vinsuget så gör det i så fall. Det viktigaste först och det är att komma ifrån drickandet. Men man får ju äta både ost och nötter och mörk choklad också om man håller sej strikt ifrån mjöl och socker. Funkat för mej. Jag slutade med blodtrycksmedicinen en månad efter min omläggning av kost-och dryckesvanor. Kollade mitt blodtryck häromdagen och det var perfekta 121/74.

Som pianoman påpekade så går man för övrigt ner i vikt bara genom att skippa kalorierna i vinet + att alkoholen ju alltid förbränns först. Om man dricker vin i princip varje dag, som jag gjorde den sista tiden, då blir det inte mycket "tid" över för levern att ta itu med annat.

Jag har några kilo till på magen som jag vill ha bort men jag känner mej i väldigt fin form och det bidrar ju till att jag är nöjd och glad och sällan får sug efter vin.

Morla

Ligger i sängen och läser och läser. Ögonen blir alldeles torra av all läsning här. En reflektion är att jag kan så lite om detta med alkoholberoende/medberoende. Nya begrepp för mig som beroendepersonlighet och missbrukarhjärnan. Nyttigt för mig kan jag säga! Jag har inte tänkt så mycket på alkohol som ett problem tidigare. Jo, det har jag ju, men inte att det varit ett problem hos mig. Jag?! Har jag alkoholproblem? Ja, verkligen! Hur gick det till? Såja, lilla gumman, nu är du ju här och jobbar med det, får jag tänka. Skammen kommer och går. Tänker på när jag blivit för arg på barnen när jag varit bakfull. Omotiverat arg. Jag har ganska klart för mig vilken mamma jag vill vara och alkoholen har gjort mig till en annan. Förlåt mig mina älskade ungar! Nu är er riktiga mamma tillbaka.

Mammy Blue

gör jag också. Jag läser när jag äter, när jag borstar tänderna, framför TV:n, och - tyvärr! - också när jag ska sova... Borde sovit nu, men vad är det jag håller på med i stället??? ;-)

Tröstar mej med att det är för en god sak som jag fått för lite sömn - en MYCKET god sak!

Vi ska klara detta!!!

Godnatt- kram!

vill.sluta

Skriver lite, och sover, nu ingen jag åker till jobbet......ä
Länder läser nickar och ibland åter.
Ni tjejer är så duktiga.
Även de killar som konmer on och hakar på berättar hur fantastiskt duktiga dom är.
En ggfröjd att läsa!
/A

viktoria

Hej igen, när jag kom till forumet fanns inte detta myller av trådar, var färre användare då, och precis som ni blev jag uppslukad av att läsa om alla dessa människoöden - de som var jag, tänkte mina tankar, kände min ångest. Jag läste alla trådar, alla från start, med stor behållning. Och fann hopp och tröst i att kunna se hur forummedlemmar lyckades, och för den delen emellanåt misslyckades, med sina föresatser, hur människor utvecklades i takt med att de nyktra dagarna växte i antal eller i takt med att återfallen kom mer och mer sällan. Hursomhelst, min behållning av andras historia - som påminner starkt om min - var enorm och viktig i mitt tillfrisknande, även om jag kanske inte gjorde den kopplingen just då.

Morla

Vad fint du skriver, Viktoria och jag blir glad att du tagit dig tid att skriva några ord i min tråd. Tack det värmer och jag känner hopp när jag läser.

Morla

Jag har känt mig orolig och stressad idag. Lynnig och känslig. Har inte riktigt kunna sätta fingret på varför. Plötsligt slog det mig att jag nog känner av min PMS, alltså PreMenstruellt Syndrom. Med tanke på att jag även har Problem Med Spriten, så ska jag tänka på att vara extra snäll mot mig själv i morgon. Planeringen är en barnvagnspromenad och sedan göra så lite som möjligt. Nykter och städad. Gonatt gonatt!

viktoria

Godmorgon Morla, promenadplan kan vara alldeles tillräcklig aktivitet, tycker det låter fint och "hakar på" här hos mig:-) Våra små verkar vara i samma ålder (6 mån?) och jag är också hemma om dagarna, fast jag börjat smita till på jobbet då och då.
Precis som för dig ska det här bli en nykter dag! Gillar din definition av PMS, ger ju samma symptom som den andra PMSn!

Morla

Längtar tillbaka till mitt jobb! Ja, verkligen! Går hemma och tänker för mycket. Jag träffar även för lite folk, inte för att jag saknar vänner men alla jobbar. På kvällstid har jag hellre druckit vin än åkt och hälsat på någon.
Mammy! Vad underbart att det har gått bra dina lediga dagar:) ja, jag vet du är ju ledig idag oxå, men jag är säker på att du klarar den här dagen oxå!!
Viktoria, ja min yngsta är 7 månader, så han måste ju få en liten promenad. Och mamma passar på att samla endorfiner!

Morla

Tänker så mycket på mitt liv, hur jag har det. Har surfat runt och läst om medberoende. Jag är en riktig medberoendepersonlighet. Kan det leda till alkoholism? Jag söker svaret på varför. Tänker att jag även är lillasyster.. Är det inte lite lika personlighet som medberoende? Fast alla småsystrar blir ju inte alkoholister..eller medberoende. Kan en person någonsin bli nöjd? Mycket tankar

Mammy Blue

med fötterna alldeles för djupt nedgrävda i matjorden vill ha det till att man blir alkoholist för att man dricker, jag tror inte att speciella personligheter åker dit lättare.

Alkoholen är så integrerat i det sociala livet att det blir en naturlig del av de flestas liv. Och sedan kom BIB:en - Guds straff till mänskligheten eller nå´t... Ännu lättare att vara socialt accepterad och ändå dricka lite varje dag.

Så jag skyller allt på alkoholen. Och jag är för min del oerhört glad att vi får ha kvar Systembolaget, vilket begränsar åtminstone mej.

Men jag har mina egna tankegångar, och säger givetvis inte att du har fel, för jag har haft fel förut, hi-hi!

Kram! /MB

Morla

Nu förstår jag lite mer om ert prat om "papegojan" och "djävulen" so m sitter på axeln och viskar förföriskt. Har tidigare inte allvarligt tagit något beslut att slita dricka och när jag tänker efter har jag inte satt någon riktig tidsgräns för mig själv heller. Idag var jag i mitt smygsuparförråd och rensade ut pantburkar och flaskor efter julen. Vad hittar man där då? Jo, 6burkar öl i en kasse som vi hade tänkt ta med när vi skulle på utflykt, som sedan glömts bort. Lycka!! Va? Vad är det som händer? Nej, jag har inte druckit något, men nu far tankarna omkring. ÄR jag verkligen alkoholist? Det har ju gått SÅ bra att sluta. Kanske om några veckor? Bara en kväll? Hjälp!

Morla

Käkade en stadig lunch och suget har gått över. Ölburkarna tog mig med överraskning, men nu vet jag att de finns där så då blir det lättare att hantera. Vi har whisky, likör och sprit också. Det stör mig inte så mycket. Vin är min största last, det får inte komma hem till mig. Ja, inte skulle en icke alkoholist blivit så glad av åsynen av lite öl. Så nu har jag svarat på min egen fråga.
Idag ska jag oxå vara nykter! Kram!!

Morla

Biben har varit mitt fördärv, absolut! Vi har kallat den "Kickifestis", herregud så elakt! Den ska hädanefter heta Morlafestis, fast mitt riktiga namn först då. Har inte så många likheter med Morla i "den oändliga historien" mer än att hon var nedgrävd i gyttja och jag i bib.
Heja oss i vitheten!!