Vet inte var jag ska börja. Är fyrtio och har missbrukat alkohol i 20+ år. Socialt. Har eget företag, familj, goda vänner. Är hyfsat lyckad men orkar inte mer. Jag lurar alla. Mitt liv har gått i stå, jag är en bluff, jag luras, sviker och mår skit. Måste börja om och behöver hjälp. Jag är ömklig, behöver alla råd jag kan få.

Har inte druckit på en vecka, börjat springa, trodde jag hade koll....men så helt plötsligt sitter jag här med en flaska sprit mitt i natten, familjen sover, Jag skäms men mår bra för tillfället.

Men är rädd. Jag vet att jag har tappat kontrollen. Jag sviker.

Vore det inte för familjen skulle jag överväga pistolen.

Hur börjar man om?

santorini, vi kör ihop på våra resor med bilen för att vi kan, bara därför!
Fenix

Putte72

Jaha,

Nykter i ungefär två mån. Kicken börjar avta. Tränar. Jobbar. Nu börjar jag bli lite less. Januari är vidrig.

Rastlös men trött. Ingen bra kombination. Jag känner mej själv. Anstränger mej för att se andra men vill bara sova. Eller dricka framför TVn.

Fattar inte var all ork tog vägen. Jag sköter mej, tränar - och har aldrig mått mentalt sämre.

Fan. Totalt oförberedd på detta. På en vecka in i ett mörker jag inte varit i närheten av tidigare. Känner mej halvt hjärndöd. Frusen. Nedfrusen. Vill bara skrika när något går emot mej.

Ge mej vad som helst som stimulerar mej nu! Utom alkohol. Men vad som inte skadar mej, eller min familj?

Mammy Blue

Två månader utan A!

Januari ÄR en skitmånad, alla ljus som fanns i december är nedplockade i lådor och uppsatta på vinden, pengarna är slut, solen lyser med sin frånvaro etc.

Kickar är imget naturligt tror jag, det naturliga för oss människor är en lugn lunk nu, i synnerhet nu när vi inte längre behöver springa ifall maten. Livet måste få vara tråkigt också.

Vet intehur mycket du tränar? Vitaminer och mineraltillskott? D- vitaminer?.

Sov om du är trött, kroppen behöver det om den ger så tydliga signaler.

Kramar! /MB

Mammy Blue

...korrekt, så kan irritationen vara en första varningssignal om att ditt undermedvetna planerar ett återfall.

En kram till!/MB

Maria42

Efter två månader så försvann kicken för mig med och det blev ett återfall som jag verkligen ångrar, livet är ju upp och ner, förut bedövade vi oss med alkohol när nergången kom och nu får vi försöka stå ut. Det går över, och kicken kommer tillbaka. Efter mitt återfall så stod jag emot nästa gång nedgången kom och sedan dess har det gått bra.
Tyvärr blir inte allt toppen bara för att alkoholen tas bort, problem kvarstår men vi är bättre rustade för att ta hand om dem.

Skickar dig en styrkekram!

Putte72

Mitt undermedvetna kan dra åt helvete eftersom jag inte tillåter mej att dricka. Antabusen.

Men. Nu jävlar får nåt hända, positivt som negativt, känner mej som en Kafka-typ utan mål och mening. Utan familjen vill jag inte ens tänka på var detta kunde sluta.

Mammy Blue: Mitt problem tror jag är att jag tror på det du skriver. Jag tror att min hjärna och kropp inte vill detsamma som min "förtappade själ". Kroppen vill vila, jag vill ha kickar. Min kemiska hjärna behöver stimulans som inte ens träningen kan ersätta. Jag har lurat mej själv för länge. Ersatt med sprit.

Nu skriker varje cylinder. Jag är uttråkad!! Jag är som ett stort jävla barn som skriker, det låter fånigt, men hela min kropp skriker, ge mej stimulans, detta trista liv tar livet av mej. Jag orkar inte med livet, kunder, handla, vardagen, tristessen, stressen. Ett stort jävla barn! och jag är så förbannat trött på mej själv!

Men jag har ju tagit på mej ett ansvar...så jag fortsätter. Barnen. Barnen. Men hur mycket jag än älskar dom är jag uttråkad. Intill döden.

Hur går man vidare?

jag känner likadant, tack för att du skriver om hur du känner. Uttråkad, less, trött, till och med yr ibland. Känns som om jag gått in i den sk väggen, ändrat rutiner på jobbet och får sova för lite. Vill helst åka på ett hälsohem i flera veckor och bara vara. AA-möten är enda stunden av stillhet.
Fenix

pojkar och flickor! Jag tycker personligen att den här tiden på året är en jäkla tid. Kallt mörkt och trist. Jag vet inte vad jag ska föreslå som livar upp. Men en sak är säker, alkohol är inte svaret, lösningen. Så håll ut, kämpa på. Visst är det så att man tappar fart efter ett tag. Allt blir inte automatiskt lyckligt och underbart bara för att man slutat dricka, som Maria också påpekar. Tvärtom så kan man tvingas se på saker med nyktert huvud, sån man låtit försvinna i dimman. Man blir tvungen att se verkligheten. Många får också problem i sina förhållanden eftersom man tvingas se sånt man dövat. Men klarar man sej igenom så är det en fantastisk väg till förbättring. En sak som rent konkret kanske kan hjälpa är D-vitamin. Jag läser rätt mycket och det verkar vara ganska bortglömt att vi får för lite D-vitamin i vår mörka nord, på vintern. Jag tar 50 mikrogram 2 ggr om dan och är faktiskt onormalt pigg, om det nu är det som gör det. Värt att försöka.

höst trollet

Jag har också börjat med D-vitamin. Kan inte säga att jag är kanonpigg, men klart mindre trött.
Tycker också att jag repade mig från förkylningen snabbare än jag brukar (eller om det var en släng av någon av vinterns flunsor..)

Eftersom jag är rökare och tillåter mig att fortfarande vara det, så har jag inte haft så stora problem med humöret. Höll upp med rökningen för flera år sedan och det var en riktig pärs!
Då var jag verkligen folkilsken!(så jag har funderingar på att börja snusa istället..)

Nikotinersättningsmedel, tror jag bara att man lurar sig själv med.. Det är ju som att be en alkoholist trappa ner med lättöl som kostar 50 spänn flaskan ;-D

Ha det gott och håll ut!kram/trollis

Putte72

Försöker ny mental strategi.

Det sägs att man ska skatta sej lycklig om man är född i Sverige.

Redan där ha du dragit högvinsten i livets lotteri.

Det kunde värre. Jag har allt! Att gnälla är ganska futtigt.

Jag biter lite hårdare och väntar på ljuset. Om bara kylan släpper ska jag jävlar piska kroppen också.

Kaffe. Snus. Kaffe snus. Trötthet vik hädan! Jag försöker vara starkare än jag är. Jag tror att mina barn gillar mej. Gott nog.

för sej själv fast man vet att man har det bra! Slå inte dej själv för det! Man måste också få tycka att det är tråkigt ibland fast man är frisk och har ett jobb. Man kan inte hela tiden gå omkring och vara tacksam. Man kan ju ändå vara medveten om att det är ett "onödigt" gnäll:) Vi ska inte ge oss dåligt samvete för att vi inte jämt är glada. Jag kan också få gnälla inom mej för att jag ibland skulle vilja kunna dricka vin fast jag vet att det inte ger mej nåt positivt om jag skulle göra det. Gnäll och kämpa på! Det blir bättre igen:)

vilken rolig liknelse till nikotinersättning! Fast lite så använder jag bubbelvatten, i vinglas! Har inte tänkt på det förut. Men jag köpte en SodaStream så det är billig ersättning och inga biverkningar, lite bubblig kanske:)

Jag tror D-vitamin är bra. Jag har ju lagt om kosten också till LCHF och jag vet inte vad det beror på men jag har klarat mej från förkylningar och annat hela hösten. Strunt samma vilket men min motståndskraft verkar vara bättre. Hoppas det håller bara! Så skönt i alla fall att vara nöjd med tillvaron som nykterist. Jag var på en middag med kollegor igårkväll och jag tog bilen. Jag reflekterade inte ens över att jag skulle velat dricka vin och jag tror ingen annan ens tänkte på det heller, att jag inte drack vin. Så skönt, största delen av tiden. Små flashbacks av sug kan och får jag väl leva med. De kommer inte ofta numera och varar inte länge.
Ha det gott alla!

Maria42

Bubbel, köpte Soda Stream i slutet på förra året och älskar den. Dricker mitt goda bubbel i fint vinglas och när jag gör det så saknar jag inte vinet ett dugg. Maken tycker att vinglasen ska fram till helgen för att markera skillnad men det bryr jag mig inte om, jag tar finglaset varje kväll.

Putte72

Bättre nu. Ganska glad. Eller likgiltigt nöjd. Ibland tror jag att jag inte ska lyssna på mej själv alls. Skit i hjärnan, tankarna. Dom lurar dej till impulsbeslut.

Samtidigt går varenda trend i samhället mot att man bör bli mer ego. Karriären. Pensionen. Som om jag är där:) Om jag ens lever när jag är 65 får jag vara nöjd:).

Nu. Morgon. Jag mår bra. Anar rutor på magen. Hur många kalorier har jag hällt i mej under tjugo år? När jag saknar spriten under våren kommer jag iaf inte skämmas för kroppen. Jag ÄR en seg jävel. En gammal bit trä som åldrats värdigt???

Vi får se.

Jag stiger eller går under.

I år vet jag.

Jag orkar bara inte hanka mej fram.

Dagbok igen. Som vore jag femton. Nu fyrtio. Bära eller brista. Jag är nykter. Bit ihop. Ungarna sover. Dom mår bra. Jag fixar detta. Jag ger det ett år av nykterhet.

Ursäkta min patetik. Jag ÄR patetisk. Men jag lovar att jag ska försöka. Det är allt jag har.

vill.sluta

Träna är bra, jag har inga rutor.
Bara en stor "torktumlare......"
Men ändå skall jag,till gymmet nog på morgonen.

Jag tycker du är full av SJÄLVINSIKT, och det är bra.

Trevlig helg nu.
/A

Dompa

...skulle jag vilja säga är att du tror att dina barn gillar dig! Inte att du är född i Sverige. Mer människofientligt klimat är nog svårt att finna. Januari är tuff...snön är tuff om man inte är en fanatisk skidåkare. Men det vänder...det gör det alltid. Fortsätt bara din diet, kaffe, snus och antabus. Visst blir man som en unge när allt är trist...tyvärr måste man själv aktivera sig då...när ingen annan gör det. Trist råd. Men jag tror att det är så. Nu har du börjat ana rutor på magen. Utnyttja det, gå in i en träningspsykos hellre än att ta till flaskan. Det skadar ju ingen. Håll ut...att leva nykter är ingen lek. Man ser alldeles för mycket...hjärnan går på högvarv hela tiden. Tror det var delvis därför jag drack...för att kunna släcka ner ibland. Kanske likadant för dig? /R

Mammy Blue

Eller någon annan vitamin eller mineral som är på upphällningen?

Kram! /MB

Mammy Blue

redan, så läs Berras inlägg 29 jan. om livsstilsförändring i stort. Det går nog inte att jaga på kroppen för mycket, den får ta den tiden den behöver för att programmera om sej och hinna fatta vad det är som händer.
Ta hand om dej!
Kram! /MB

höst trollet

Den kommentaren, om torktumlare va gó..
Hoppas att det går framåt, för visst har du fått självinsikt!
Bamsekram/ trollis