Här hittar du användarnas tips på bra litteratur, internetsidor och filmer.

Stigsdotter

...inte för att jag slutade dricka på en gång men den väckte mycket tankar och gav många insikter. Jag läser den en gång till just nu!

höst trollet

Hittade en bra bok på loppis. Den har titaln "Det ska aldrig få hända mig!" av Claudia Black!
förlag: Natur & Kultur ISBN 91-27-03233-7
Den handlar om barn till alkoholister, även "vuxna barn" till alkoholister.. Efter att ha läst den, insåg jag att det faktiskt handlar om dysfunktionella familjer!
Själv är jag uppvuxen i en familj med aggressions-problematik och det är bara "flaskan" som fattas, så hade mycket i boken stämt in på min uppväxt (ingen av mina föräldrar är eller har varit alkoholister)
Det dracks ingen alkohol i mitt barndomshem, men det fanns samma "psykiska" terror, som i missbrukarfamiljer..
En bok jag varmt rekommenderar! (kanske går att hitta på bibloteket)

höst trollet

Fick ett tips om en bok som verkar ta upp det här med socker & alkohol lite ur "LCHF-perspektiv".. Har inte läst den själv, men ska dra till biblan och beställa den..
titel: Om kroppens omsättning av kolhydrat, fett och alkohol
författare: Anders Eklund.
Någon som läst den? Vore intressant att få höra om den gav något..

Stigsdotter

BRA tycker jag att det börjar skrivas mer och mer. I tidningen Amelia nr. 17 fanns en artikel "På väg att dricka sig till döds" där två personer som skrivit varsin bok om sitt alkoholmissbruk kommer till tals. Det är journalisten Staffan J Thorsell och Camilla Kuylenstierna. Camillas bok har jag visst lånat med mig här på datorn och började läsa den för ett par dagar sedan. STOR igenkänning måste jag få säga, verkar bra.

m-m

Kolla sommarpratarna på svt nu, ikväll. Kommer på svtplay sen. Högaktuellt ämne....

/m

m-m

Ja, första delen handlade om beroende och medberoende. Det var även med en man som heter Raymond Ahlgren. Han håller coachingkurser och hade lite info på sin hemsida.

Jag tyckte det var sevärt.

/m

Buzzz

Boken "Anfäkta" av Peter Jungerfelt.
Finns på Adlibris, Bokus osv, men man kan även ladda ner den här: http://www.medveten.org/

Att läsa den var den trigger som fick mig att börja tänka efter, och i förlängningen börja söka efter mer vilket ledde till att jag hittade detta forum.
Jag har läst mycket här, det hjälper.
Kommer kanske med en egen tråd så småningom.

//Buzzz

Ett par, Micke och Ulrika från Söderhamn skriver öppet om sin kamp mot alkoholism (han) och medberoende (hon) på facebook. Sök på Alkoholist, jag? och Medberoende, jag? De skriver öppet och ärligt från sina respektive perspektiv på att leva med sjukdomen - eller sjukdomarna. Modigt och ärligt! / mt

alau

Jag söker tips på bra böcker (helst tillgängliga som audioböcker) för Al-Anon. Har någon tips?

Har säkert nämnts tidigare i tråden, men jag frågar ändå.