Den första juni. Nu är det sommar! I år ska jag njuta av den och inte vakna med ont i huvudet och ångest nästan varje dag. Sommaren är så kort och går så fort. Jag vill låta bli att dricka vin. Den här gången ska jag inte avge några storstilade löften om att aldrig mer dricka vin. Nej jag ska ödmjukt ta en dag i taget och göra det bästa av den. Jag hoppas att jag har karaktär och styrka att fortsätta på den vägen.

Lilla anns ja du kommer må mycket bättre, sova bättre, ja allt blir bättre utan a. Tråkigt jo ibland kanske men tänk på att du aldrig behöver gakna yrslig och med abstinens. Gå upp med tuppen,vsra fri. Härligt

lilla Anna

Det är nu två veckor sedan jag slutade att dricka. Det går bra och jag mår bättre och bättre. Framförallt så tycker jag mycket bättre om mig själv när jag låter bli vinet. Här har vi ett underbart sensommar väder. Dagen har använts till att höst städa i trädgården. Det är riktigt härligt att vara ute i trädgården och pyssla. Kram till er alla som kämpar från Lilla Anna

lilla Anna

God morgon! Morgonsolen tittar in i mitt sovrumsfönster och det känns som om det ska bli en fin höstdag i dag. Jag känner mig glad och nöjd med att inte ha druckit på länge. Nu ska jag ge mig ut på en morgon promenad. Det är en skön början på dagen. Jag älskar hösten med alla färger och klar fin luft. Men jag saknar min hund som gick bort i början av året. Det var världens bästa promenad kompis. Han var alltid så glad att gå ut med mig på morgnarna. Den här veckan har jag haft mer hund abstinens än alkohol abstinens. Men någon ny hund ska det inte bli, det har vi bestämt. Jag får väl nöja mig med att vara hundvakt ibland.

Hoppas att alla mina forum vänner får en fin dag!

Kram från Anna

Åh! Ännu en höstmänniska! Samma här - det är härligt nu! För min del vaknar jag till liv på hösten - älskar det!

Varför ingen ny vovve? Katt, kanin, vandrande pinne...?

Kram

lilla Anna

Det blir ingen ny vovve eftersom jag och min man har tänkt oss att kunna resa litet mer utan att behöva oroa oss för hur hunden mår när vi är borta. Vi får se hur det går, jag håller emot så länge som det går. Nej, ingen vandrande pinne och ingen sköldpadda eller papegoja. Ska det vara ett husdjur så ska det vara en hund.

Kram från Anna

konstnären

Tack snälla för din hälsning till mig. Förstår din saknad efter vovven. Har ju min hund som är fem år, hon är klokare än en människa, och min bästa vän.Skulle vi ut och resa mycket så skulle jag tänka både en och två ggr. innan jag skaffade hund. Jag får ju dåligt samvete om jag är borta några timmar.
Skönt att det går bra fördig.
Kram
Konstnären

lilla Anna

Hej nu är jag tillbaka här. Hösten har varit bra och dålig. Det där med att låta bli alkoholen har det blivit litet si och så med. Det har varit några helt vita veckor och där emellan vin. Nu känner jag att det börjar att bli litet för mycket vin igen. Därför har jag bestämt mig för att ta en vit månad med början i dag. Jag tror att det ska gå bra. Men sänd mig gärna en tanke. Det går lättare om man får litet stöd. Ha en bra dag!

lilla Anna

lilla Anna

Nu är jag tillbaka här igen. Det har blivit för mycket vin i januari och nu har jag bestämt mig för att det får vara nog. Jag har gått upp i vikt och känner mig sliten och trött. Det räcker nu! Jag vill hitta tillbaka till mig själv igen. Det blev inget vin till lördag middagen i dag och på den vägen ska jag fortsätta. Hur har jag hamnat i det här pimplandet? Den största faran för mig är maken. Han köper hem och häller upp åt mig. Jag har pratat med honom om att jag inte vill dricka så mycket och helst inte alls. Det hjälper inte så mycket, för han vill ha sällskap att dricka. Då kan man tycka att det är väl bara att säga nej tack. Men så enkelt är det inte. Jag måste bli stark och ta hand om mig själv. Det är faktiskt min skyldighet mot mina barn. De är visserligen utflugna, vuxna och har inte en aning om att mamma dricker för mycket. Vi har en god relation och den vill jag inte riskera.

Alkoholist Javisst

Fråga: Är din man alkoholist?
Att ha en partner som häller upp åt en... Wow... Hade jag haft det så hade jag varit stendöd.
Kan det vara så att ni båda kan behöva hjälp med ert drickande?

I övrigt: BRA (!) jobbat som inte drack igår, lördag. Det är helt klart ett steg i rätt riktning :)

lilla Anna

Visst är det så att vi båda behöver hjälp att sluta dricka. Men jag känner att jag bara orkar att ta hand om mig själv. Det är svårt nog. Men visst skulle det vara lättare om jag levde själv. Min ex.man var och är alkoholist. Så urbota dumt att gifta om sig med nästa alkoholist. Men när vi träffades såg jag det inte. Han är dessutom en fin människa. Men han gillar spriten. Jag måste bli superstark för att klara av det här. Jag har så mycket att leva för. Alkoholen får inte förstöra mitt liv! Kanske är det lättare om jag öppet talar om att jag inte tål att dricka. Jag vill bara inte bli stämplad som alkoholist. Det håller jag helst för mig själv. Jag tror inte att någon anar hur mycket jag dricker för det gör jag hemma. Men nu är det alltså slut på att dricka vin.

lilla Anna

God morgon! Fjärde dagen utan alkohol. Jag har sovit så gott och har inga problem med att somna på kvällen. Det är så underbart att vakna och känna sig pigg och glad. Det var länge sedan jag vaknade av mig själv kl.6, redo att möta dagen.Utanför fönstret ser det ut som en sagovärld. Allt är täckt i vit bomull. Ha en bra dag alla!

lilla Anna

Ja, så var jag tillbaka på forumet igen. De senaste månaderna har jag druckit för mycket vin. Jag vill absolut inte ha det så här, så varför fortsätter jag att dricka? Nu har jag tagit beslutet att bli kvitt denna dåliga vana. Jag känner ju att jag inte mår riktigt bra av hur jag lever och jag tycker inte om mig själv. Nu är det påsk och vi är på landet. I år kommer inga besökare, så det är ett bra tillfälle att börja med nya vanor. I dag är första dagen på mitt nya liv.

Blomman

Inte bra att din make serverar dig oavsett om du vill eller inte. Prova hälla ut glaset direkt för att vara övertydlig.

Han kanske förstår då att du menar allvar.

Skriv här fast du druckit. Var ärlig mot dig själv här. Jag tror det hjälper.

Lycka till

lilla Anna

Tack Blomman för att du svarade mitt inlägg. Det betyder så mycket att få stöd. Jag har inte druckit något på två dagar nu. Vi åkte ut till landet i onsdags och då ville maken bunkra upp litet dricka inför påsken. Jag sa blankt nej. Jag vill inte ha något vin hemma. Alltså finns det bara hans whisky och den kan han behålla. Jag har funderat mycket på varför jag har druckit för mycket och det hänger faktiskt i hop med männen i mitt liv. Både mitt ex. och nuvarande man. När jag är ensam har jag inget större behov av att dricka vin. Jag börjar att se ett mönster. Jag vill inte dricka och har jag kommit till insikt om att jag måste ta vara på mig själv och min hälsa. Egentligen är jag nog medberoende.

Hälsningar lilla Anna