När kommer dag två då jag har klarat att vara alkoholfri två dagar i rad?? Jag hoppas att det blir imorgon??
Idag är det inga problem för systemet är stängt. Har högt blodtryck samt förhöjda levervärden. Skulle träffat min läkare i förra veckan men hon var sjuk och i fredags gick hon på föräldraledighet men vi hade telefonkontakt. Hon är mycket noggrann. Hade tagit prover innan jag skulle ha träffat henne. Ska börja ta ytterligare en blodtryckssänkande medicin. Kolesterolet låg precis på gränsen t för högt. Leverprov hade man missat att ta. Ska tillbaka om fyra veckor för att kolla blodtryck och om två månader ta blodprov. Efter detta så tänkte/kände jag...att idag lever jag men med dessa värden och denna kropp så utsätter jag mig för fara...å jag tänker ..vad ska hända för att du ska förstå att nu måste det vara slut m tröstätande och tröstdrickande? Jag hoppas verkligen att jag ska fixa nästa dag...det kan verkligen vara stressande..att känna att jag inte styr mina val men det är ju endast jag som kan bestämma... Känner ni igen känslan? Å jag blir så ledsen på mig själv som inte har fixat det...jag som i mitt arbete pushar och stöttar människor t att se sina styrkor.

Ser fram emot lördag och träffen på lördag på Alkoholhjälpen?

JohanK

Vet att precis hur du känner dig & det är på inga skoj skönt eller kul...
Jag har börjat gå på AA-möten & det har get mig en lite annan insikt, som har börjat hjälpa mig i tänket att sluta med alkoholen.
Sedan så är det här forumet en otrolig styrka som stöttar en i ens kamp mot att bli nykter.

Lajnusdee

Hej vännen! Jag hoppas att du snart kommer till dag två och att det kommer gå bra för det. Det är jag säker på! Oavsett din oro, frustration och tankar så hoppas jag att du känner styrkan i att du ändå tänkt till kring ditt drickande och vad det gör eller kan komma att göra för dig såväl kroppsligt som mentalt. Det är en styrka och det ska du klappa dig själv för. Och! Så är det ju så att så länge man fortsätter försöka så har man inte gett upp. Vi finns med dig i med- och motgång. Ha en fin söndag.

Så fint att få träffa dig igår ?
Hoppas och tror att du kommer fixa detta? En dag i taget ?
Kram ?

Tack för tipset om Billgrenska...?? Verkligen intressant ?

Vad kul det var att träffa dig och din man i går. Du grep tag i mig. Hoppas ni får en fin helg i Stockholm och att vi hörs mer här framöver!
Charlie

Du kom på mötet och det visar att du har styrkan och viljan. Det var trevligt att ses igår och härligt att se supporten du har från din man, som kom med på mötet.
Idag skiner solen och om du är kvar staden vet jag att den lyser även på dig.
Kram

Hej Alla..och särskilt till er som var på träffen igår..och till Magnus, Li-Lo och Rosette!!

Jag är SÅ glad över att min man och jag åkte iväg ...mina barn skojar och säger att det är jag som bestämmer...och visst kan det vara så...men jag hade aldrig bett honom att följa med mig om jag inte trodde att han hade velat och att han skulle känt sig väldigt obekväm. Vi har pratat om träffen och er alla väldigt mycket efteråt och med värme i våra hjärtan. Jag förstod att ni alla har skrivit mer eller mindre ganska länge i forumet...jag har gjort det någon gång men när jag inte har fått mer än några kommentarer har jag tröttnat fast efter träffen blev jag inspirerad...å jag är ju även en duktig flicka därför har jag skrivit endast när jag klarar att vara nykter.

Många av er sa att träffen inspirerade er till att hålla er nyktra..vi, min man och jag kom ju upp till Sthlm på fredagen och fredag samt att bo på hotell är så förknippat med att dricka alkohol. Jag kände att detta var ett svårt tillfälle att lyckas med att inte dricka alkohol när jag nu inte klarar det annars. Jag bestämde mig därför att det skulle vara ok till att ta ett glas vin till maten...men det finns ju systembolag över allt så jag lyckades inte riktigt med detta. Vi följde ju inte med och fikade efter för vi tänkte att vi skulle åka fram till Gamla stan..men jag var så jättetrött och frusen efter träffen så jag ville bara vila...min man är ju förkyld och hostig...så vi la oss och sov en liten stund...därefter åt vi jättegod mat på en indisk restaurang ca 20 min promenad från hotellet.. och då drack jag en stor starköl..i vanliga fall hade jag druckit några till el vin. Jag var inte alls nervös inför träffen men det var känslosamt, mycket intryck mm jag tror därför att jag blev så trött. Idag efter frukost och utcheckning, så har vi varit på Fotografiska muséet , har aldrig varit där tidigare..å det var väldigt intressant. Vi gick lite i Gamla stan..åt lunch där..och sen åkte vi hem i riktigt dåligt väder blåst, regn och mörker men med varmt hjärta. Jag åkte och handlade lite grann...köpte två små öl 3,5 ..vet egentligen inte varför...hade gått lika bra utan.

Imorgon ny vecka...å nu börjar jag med måndagen...ska gå till min terapeut som jag har träffat under ett par års tid. Går där för att jag har mycket sorg inom mig...har haft det tufft under livet med barn som har haft tuffa tonårstider, mycket död och sjukdom..så jag har medicinerat med alkohol..nu behöver jag den inte längre...nu vill jag leva mitt liv!! Mina barn som är 21 och 25 år vet om mitt beroende men inte hur allvarligt det är. Min dotter pushar mig att träna för min hälsas skull...så vi ska cykla en tävling i maj ...jag en kort sträcka och hon den långa. Jag frågade om hon ville..för jag sviker aldrig henne när vi bestämt oss för att träna..å ska jag cykla då måste jag ha en mycket lättare kropp...å då kan inte alkohol finnas i mitt liv.

Så ett varmt tack för att jag fick ta del av era liv...så nu vill jag klara måndagen utan alkohol!!

Varm kram:)

Det känns som du verkligen är på G och du får inse att det tar sin lilla tid att ställa om...
Bra att du har ett projekt att se fram emot ??‍♀️ så kul att göra något ihop med sina vuxna barn!
Så fort du börjar träna och minskar på alkoholen kommer du tappa kilon och då blir du ändå mer peppad ??.
Jag hejar på dig!
Kram ?
Ps. Jag har redan läst på om Billströmska och så inspirerad ?

Va kul att du har läst på om Billströmska:)Blev du sugen på frigörande dans eller någon annan kurs? Om du anmäler dig t ngt hör gärna av dig:)
Efter att jag har skrivit här så ska jag betala in anmälningsavgifterna till Cykeltävlingarna...just nu känns det verkligen som jag kommer att fixa det!!

Kramar till er alla!

Vill bara kika in och säga att jag är glad över att du tog dig till träffen. Det var lite annorlunda att först träffa någon i verkligheten och sedan skapa kontakt här. En förmån att ha fått lära känna dig. Tack för fina ord i min tråd, hela du utstrålar värme. ?

Kram

Men tack snälla Vinäger för dina fina ord? Det har väl inte gått jättebra för mig med att vara alkoholfri men vill verkligen lyckas idag! Sedan träffen känner jag så mycket mer inspiration till att leva nyktert ...vill klara det men som sagt var ...en dag i taget. Det var jättebra att min man var med och jag känner att han fick en helt annan insikt i det hela.
Idag är jag ledig och jätteförkyld men ska ta en promenad m vår hund ...solen skiner?Ikväll ska vi se Miriam Bryant..då brukar vi äta först och jag dricka ett glas vin...men nu får det bli lite mineralvatten istället??

Kram?

Önskar dig en trevlig kväll.
Jag blev också förkyld men börjar må bättre. Idag skiner solen och jag ska ut på en längre tur med min lilla terrier.
Tänkte bara berätta att jag har slutat med alkohol flera ggr, men nu är jag tryggare i nykterheten. Du är på rätt väg och en dag är du redo att vara helt nykter. Liknar min nykterhet, lite som ett småbarn, de ramlar och så reser de sig upp och en dag kan de gå själva.
Många använder även skrivandet som en dagbok och går tillbaka och läser.
Kram ????

Tack Rosa-Vina för ditt pepp?
Läste ett inlägg av dig Vinäger för några dagar sedan gällande den där dialogen som förs i hjärnan....där den ena hjärnhalvan tänker...”inte ett enda glas idag” och den andra tänker ”jo, men det ju mysigt ...bara idag...imorgon är det nya tag” så har dialogen förts hela dagen...för att hela tiden tänka vinsterna m att inte dricka...jag tror jag kan klara det idag??Har inte jobbat idag och tänkt att jag ska inte göra mig några ärenden in t stan. Nu måste jag in i duschen och när jag väl är på Konserthuset så kan jag nog avstå. Hoppas????

Toppen ju Varafrisk! Ett viktigt steg på vägen :-) Hur var konserten då?
Kram!

Hur konserten var verkar helt underordnat ? Helt rätt prioritering - att vara fortsatt nykter är viktigast ?

Men konserten var helt suverän??
Jag älskar musik och konserter❤️Så jag har åkt dit ensam och varit nykter pga att jag varit tvungen att köra men det var evigheter sedan som jag inte drack alkohol när min man var med. Det var så bra att min man var m på träffen i lördags det har gjort honom så mycket mer insiktsfull vilket bidrar t ett större stöd för mig och jag är tacksam??

Håller med Rosa-vina, man behöver träna sig för att kunna bli nykter ? ?️‍♀️?‍♂️?‍♀️ så det är bara att kämpa på??

Miriam Bryant är ju så underbar, såg henne på Jills veranda igår och låten hon sjöng på Tattoostudion var ju suverän ????
Kram ?