Klockan är nu 12:40 lokal tid (Thailand). Har inte druckit något idag, "än"! Fruktansvärt darrig i fingrarna och illamående, har spytt ett par gånger. Rastlös och kan knappt sitta stilla!

Jag har de senaste 20 åren druckit i stort sett varje kväll. För mycket men ändå alltid haft full kontroll på allting, aldrig några problem. För några månader sedan förlorade jag dock kontrollen helt och började dricka dygnet runt. Den senaste månaden har jag bara druckit, kollat på Netflix och suttit och läst här i forumet. Jag måste göra något åt det nu innan det är för sent men vågar inte sätta några mål. Har väl mest tänkt ta en nykter dag i taget och se hur det går!

Men hur f*n ska jag klara det? Varje timme känns som en hel evighet!

Vad starkt av dig att ta tag i ditt drickande! Finns det någon bra sjukvård som kan hjälpa dig trappa ned om det behövs? Läs på om vad man ska vara uppmärksam på fysiskt. Vet att Onkel F bröt tvärt och det funkade, kolla hans tråd om du inte redan gjort det. Och det måste vara jättetufft nu, men det finns ett annat liv, du kommer må så mycket bättre! Ta hand om dig!

@Kennie Tack! Men jag vet inte direkt om det är starkt, det är mer att jag är så trött på att drickandet upptar så mycket av mitt liv och är det enda som är viktigt numera.

Det finns enormt bra sjukvård här men inte direkt inom detta området som jag har förstått det. Går på regelbundna läkarunderssökningar och får varje gång av läkaren höra att jag måste sluta dricka på grund av mina levervärlden. Men det är i stort sett allt, men ska kolla upp det mer.

Har tidigare läst lite i slutet av Onkel F's tråd, men ska ta och läsa genom den från början nu.

Anonym26613

Välkommen in till värmen ❤🌸

Jag tycker att du ska boka ett besök hos den läkaren som rekommenderade dig att sluta. Säg att du kommit till vägens ände och behöver hjälp. Han vet exakt hur man gör eller vem som kan hjälpa dig.

Grattis till ett bra beslut ❤🙏🌸

Tack Miss Mary Poppins, känns skönt att vara här, trodde aldrig jag skulle våga att börja skriva själv här!

Har ett läkarbesök bokat om ett tag och ska ta upp det då om jag inte klarar av att sluta själv innan dess.

Mår fruktansvärt dåligt just nu och har ett enormt sug, egentligen inte så mycket för att jag vill dricka mig påverkad utan mest för att "må bra" igen!

Rastlös och enormt svårt att fokusera på någonting vettigt! Vankar mest rundor i lägenheten, 5 minuter vid datorn, 5 minuter vid tv:en, 5 minuter på balkongen osv.

Anonym26613

Ush! Vi är nog många som kommer ihåg hur de första dagarna är. Men det varar inte för evigt ❤🙏 Just den första tiden är det bra att promenera och sova. Drick mycket vätska. Det kräver mod att våga genomlida abstinens, men det är så värdefullt 🙏🙏🙏 Stå emot suget nu. Skriv en lista över negativa konsekvenser från ditt drickande. Om du skriver listan här, så kan vi kommentera och berätta hur saker kan bli bättre 💚❤💚❤💚

Välkommen hit! Det är tufft som fan i början, men det blir lite lättare för varje nykter dag. Kan du ta raska promenader för att motverka rastlösheten? I början hade jag träningskläder på mig hela tiden och gav mig ut varje gång ångesten och rastlösheten rev i mig. Drick mycket vatten och ta gärna b-vitamin. Försök att äta nyttig mat. Det blir bättre, jag lovar ❤️

Kram 🐘

@Andrahalvlek Tack! Jo det är verkligen tufft men ska ta mig genom den här dagen i alla fall, sen får vi se.

Promenader har jag funderat på för det vore verkligen trevligt men vågar inte idag. Det spelar ingen roll åt vilket håll jag går för jag kommer att passera minst 10 ställen per km där jag kan köpa alkohol. Jag är rädd att hjärnan kommer att koppla ur och benen kommer att leda mig på villovägar.

Dricker vatten hela tiden. Ska fixa vitaminer av alla slag för misstänker att jag har brist på det mesta för har ätit enormt dåligt den sista tiden. Mat är dock inte att tänka på idag, har testat och det kommer upp lika fort igen.

@RayongPer Det måste vara svinjobbigt när frestelser finns överallt 😫 Den första tiden gäller det ju att undvika frestelser. Inte ens på stranden kan du väl gå fredad antar jag? Har aldrig själv varit i Thailand men jag antar att det finns strandbarer överallt också.

Motionscykel eller löpband inomhus är kanske en investering värd att göra? Ångesten och rastlösheten är så fysisk i början och man behöver liksom få kroppen att svettas och jobba.

Kämpa! Och skriv och läs mycket på forumet så går tiden. Jag kan tipsa om Craig Beck på youtube, han är svinbra!

Kram 🐘

@Miss Mary Poppins Tog min lista från Alkoholprogrammet här "Konsekvenser för hur din kropp mår" plus ett par andra viktiga frågor där.

1. Förhöjda levervärden!

2. Slutade träna på gym och simma för drygt ett år sedan och börjar se ut som en soffpotatis. Har ingen ork med att börja med några aktiviteter igen.

3. Förmodligen en brist på vitaminer och andra viktiga näringsämnen eftersom jag knappt äter någonting längre. Skulle tro att ca 80-90% av mina kalorier kommer från alkohol.

4. En enorm trötthet i kroppen och känner mig ofta helt kraftlös. Förmodligen beroende på ovanstående.

5. Enorma potensproblem vilket gör att jag hellre dricker än har sex.

6. Röker dubbelt så mycket när jag dricker hela dagarna mot tidigare när jag mest jobbade dagtid.

"Konsekvenser som har med dina egna känslor och tankar att göra"
Irritation för att jag inte kan kontrollera mitt drickande längre och dåligt samvete för att jag på sista tiden missköter mina arbetsuppgifter.

"Konsekvenser i relation till personer i din omgivning"
Ingenting! Förmodligen för sättet jag dricker på, jag är aldrig berusad utan bara påverkad hela tiden. Tror ingen förutom mina allra närmaste skulle kunna se på mig att jag dricker. Knappt dom hellre vilket dom sagt vid flera tillfällen. Ingenting i min personlighet förändras när jag dricker, förutom att jag kanske blir lite trevligare!

Välkommen!🌼 Du skriver här! DET är en mkt bra början! 🙏 Tänker att det måste finnas många vackra intressanta ställen att besöka. Kan du lägga lite av din rastlöshet på att finna nya utflyktsmål som du kan ha som "morot" att åka på när du mår bättre?🙏
Skriv ner hur du vill må, Vad du vill göra när alkoholen inte tar all din tid. För TID kommer du få över!😍 Nån ny/gammal hobby? Lära dig något nytt? Träna?
Håller tummarna för dig! Styrkekram 🦋

@Andrahalvlek Normalt är det inte så mycket frestelser direkt på stranden mitt i veckorna och inte så mycket under helger nu heller pga covid. Men precis nu 13–15 april så är det thailändska nyårsfirandet så stranden är full med folk som firar och allting är öppet där idag. Fest överallt! Så verkligen genomtänkt att sluta dricka precis idag:-)

Men oavsett det så är det bara att korsa strandvägen så ligger alla butiker och resturanger där som alltid är öppna.

Löpband kunde fungera och vi har gym i huset här men det får vi inte använda nu pga covid.

Ska kolla upp Craig Beck på youtube men håller på att läsa Onkel F's tråd idag och det kommer att ta tid.

@RayongPer hej! Blev lite nyfiken hur en dag ser ut för dig. Du sa att du har druckit hela dagarna i streck. Hur löste du jobb och så då? Hoppas du löser detta. Och sen jag vill inte uppmuntra till drickande... Men borde du inte trappa ner om du druckit så mycket än att bara sluta tvärt?

@RayongPer Välkommen hit och jag vet hur tufft det är! I vitaminväg kan jag rekommendera B-vitaminer och Magnesium.

Jag tror att ditt stora dilemma är att det finns en kortsiktig dålig lösning på ditt mående, och det finns en långsiktig bra lösning som tar lite tid. Du vill välja den långsiktiga bra lösningen, men det räcker med att vara svag länge nog för att ha pallrat in affären och korkat upp för att hamna tillbaka på ruta 1.

Ofta så kommer dina tankar osökt komma in på den kortsiktiga lösningen och det räcker ju inte att stå emot första, andra och tredje gången. Det kommer krävas en hel del viljestyrka, men ju längre du klarar dig, desto fler fördelar kommer du att känna av.

Alla fungerar vi ju olika så det är svårt att säga exakt vad som skulle hjälpa dig att inte ta till den dåliga lösningen. Du måste kunna vänta på belöningen som kommer senare, för den kommer komma. Allt blir inte guld och gröna skogar när man blir nykter, men de som lyckas hålla sig nyktra ångrar det helt klart inte och de allra flesta kan rada upp fördelar som de ser.

En fördel som jag inte tror jag sett på forumet tidigare här är din punkt 5 på konsekvenser. Jag har inte nämnt det här tidigare och jag tror inte någon annan har gjort det tidigare heller, men det är ju faktiskt en anledning god nog att hålla sig nykter och det talas för lite om just den. Jag har nu varit nykter i 8 månader och det var ett tag sen jag började få vänta lite ibland med att urinera på morgonen och det har blivit oftare. Jag hade inte tänkt så mycket på det tidigare utan trodde väl att jag var för gammal för det, men det är helt klart alkoholen som har påverkat enormt där.

Förbättringar kommer att komma. Försök att påminna dig om det när kortsiktiga lösningar känns frestande. Du mår skit idag och säkerligen imorgon också, men lite bättre i alla fall. Men för varje dag känns det bättre. Du klarar detta! Vi finns här när du vill prata av dig.

@masala Som Masala säger finns det en risk hos vissa, beroende på många faktorer om man har druckit konstant ett längre tag att råka ut för något som kallas för Delirium Tremens. Det bästa vore såklart om du kunde kontakta läkaren för avgiftning för säkerhets skull som kan hjälpa till med detta så att det blir medicinskt säkert.

Vissa symptom kommer du ha som en del skakningar och illamående o.s.v. men DT leder till hallucinationer och kan ha en dödlig utgång om man inte blir behandlad.

För just Delirium Tremens så är det så att det går att trappa ner på alkoholen istället på egen hand. Risken med det är ju dock uppenbar, d.v.s. att det inte blir någon nedtrappning.

Tack Cilla8, välkomnandet man får här värmer verkligen!

Ditt tips om utflyktsmål ska jag verkligen fundera närmare på, det var något jag ägnade mycket tid här fram tills för några år sedan. Undrar verkligen varför jag slutade med det?

Ny/gammal hobby? Har mest varit intresserad av styrketräning, att simma samt mat och matlagning! Men kan inte påminna mig när jag senast lagade någon god mat?

Anonym26613

Vilken bra lista! Det finns verkligen många goda anledningar att vända detta nu. Känner igen mig i det där att alkoholen kommer med andra dåliga vanor. Jag också tex försummade träningen. Men ganska snabbt ersatt jag lullandet med träning och tex igår fick komplimang om att jag fått bättre hållning 💪💚👌 också vilopulsen gått ner. Så kan verkligen rekommendera att fortsätta ❤🙏

@masala De senaste månaderna har jag i princip bara druckit. Jag har överhuvudtaget inte gått ut eller gjort mycket annat.

När det gäller jobbet så jobbar jag online, helt självständigt med många olika projekt så ingen annan har någon som helst inblick i vad jag gör, eller INTE gör. Jag har mycket färdigt jobb på "lager" om man kan säga så! Så svårt för någon annan att se vad jag gör varje dag. Undantaget är när jag ibland får ett akut jobb som måste fixas, helst då samma dag. Då har jag ofta fixat det direkt på morgonen (efter bara en återställare) men sen har jag inte rapporterat det förrän närmare kvällen här så det sett ut som det tagit hela dagen att fixa.

Den typen av jobb brukar då vara programmering och databas jobb som jag är den enda som är insatt i så svårt för någon annan att uppskatta hur lång tid som borde krävas för det. Ibland dock lite större jobb som jag kunnat dela upp på flera dagars jobb (läs morgnar).

Mycket av den typen av jobb är dessutom planering av hur man ska kunna lösa det så det blir en effektiv och säker funktion som fungerar smidigt. Det mesta planeringsjobb kan jag sköta påverkad eftersom jag aldrig dricker mer än att jag kan tänka något så när, många gånger har även kommit på riktigt briljanta lösningar påverkad:-) När det gäller programeringen så måste man dock vara i princip nykter för att klara av.

Mycket jag jobbar med är som typ att bygga det här forumet, det mycket sådana grejor jag jobbar med, att bygga, underhålla, lägga till nya funktioner osv. Hur många som skriver här kan uppskatta hur lång tid det tar att bygga ett sådant här forum eller lägga till en ny funktion? Inte så lätt om man själv inte jobbar med det. Så rätt enkelt för mig att fejka!

Men på senare tid har det hänt att jag inte kollat mina mail på morgonen eller hela dagen och ibland inte dagen efter ens. Helt enkelt för att jag hellre velat dricka. För några veckor sedan fick jag dock en tankeställare i form av ett telefonsamtal från Sverige gällande jobbet vilket är mycket ovanligt. Jag fick besked om att jag fått mail om ett akutjobb som jag varken fixat eller svarat på. Klarade mig undan med att påstå att jag var extremt magsjuk. Men räkna med att jag fixade det jobbet direkt nästa morgon.

När det gäller att trappa ner kan man nog påstå att jag gjort det lite för de senaste månaderna har jag druckit 1-1,5 liter vodka/wiskey per dygn. För ett par veckor sedan när jag bestämde mig för att ta tag i mina problem så gick jag över till att enbart dricka öl. 10 stora flaskor per dag (62cl, 4,5%) och det får jag när jag räknar på det till att motsvara en flaska starksprit på 62cl med en alkoholhalt på 45%. Så betydligt mindre än tidigare.

Mer än så många öl klarade jag inte av att dricka pga volymen för det fyllde upp magen rejält. Blev dock inte så pass påverkad som jag önskade men det var tillräckligt för att hålla beroendet i shack i ett par veckor. Mer än så kunde jag inte dra ner trots att jag försökte. Testade att dra ner till 5 öl flera gånger men vid varje tillfälle så förträngde jag vad jag bestämt och drack 5 till.

Försökte med 5 öl igår igen för det var vad jag hade hemma men när dom var slut så fixade jag en flaska wiskey (70cl) istället och insåg då att jag var på väg till ruta 1 igen. Drack upp det mesta under kvällen, var kanske en 20cl kvar i flaskan. Gick och la mig rätt tidigt och vaknade sen runt 02:00 och gick då upp och drack upp resten. Dels för att jag inte kunde låta bli men även för jag inte ville ha något hemma idag på morgonen. För under natten bestämde jag mig för att det fick vara nog nu!

@TappadIgen Tack för välkomnandet. Det du skriver är verkligen tänkvärt, har läst det flera gånger och kommer att läsa om det igen.

När det gäller punkt 5 var jag lite tveksamt till att ta med det för det kändes lite skämmigt, men kan jag erkänna att jag är alkoholist så spelar det inte så stor roll i sammanhanget.

B-vitaminer är på gång via skickebud för jag tänker inte gå ut de närmaste dagarna! Har dock fått i mig C-vitamin samt 2 påsar med elektrolyter med Magnesium!

Anonym26613

Pjuh! 10 flaskor öl. Jag förstår att man inte får plats för mer. 🤕🙏

Du skriver så ärligt och din öppenhet kommer ta dig långt! 💪💚 det låter verkligen som att du är klar med A nu. Hoppas det värsta släpper snart och att du slipper alla de värsta symptomen som beskrivs här på din tråd! Håller tummarna ❤🌸❤
Styrkekram 💚🧚

Tack Miss Mary Poppins! Den listan var enkel att skriva och jag kunde utan tvekan kunnat lägga till ännu fler punkter på den än 6. Men jobbade parallellt med den andra listan "Vilka positiva effekter har du upplevt med att dricka alkohol? Vad har du uppskattat?", och lyckades bara komma på 2 punkter på den listan trots att jag verkligen funderade (för att jag ville hitta bra anledningar till att kunna fortsätta dricka)! Så 6-2 talar ju verkligen för att det är dags att sluta.

Och det är ju precis som du säger "att alkoholen kommer med andra dåliga vanor". För bara några år sedan stod det nog mer 2-2 och ännu längre tillbaks 0-2 trots att jag även då drack mer än vad jag borde. Så det kommer smygande!