Klockan är nu 12:40 lokal tid (Thailand). Har inte druckit något idag, "än"! Fruktansvärt darrig i fingrarna och illamående, har spytt ett par gånger. Rastlös och kan knappt sitta stilla!

Jag har de senaste 20 åren druckit i stort sett varje kväll. För mycket men ändå alltid haft full kontroll på allting, aldrig några problem. För några månader sedan förlorade jag dock kontrollen helt och började dricka dygnet runt. Den senaste månaden har jag bara druckit, kollat på Netflix och suttit och läst här i forumet. Jag måste göra något åt det nu innan det är för sent men vågar inte sätta några mål. Har väl mest tänkt ta en nykter dag i taget och se hur det går!

Men hur f*n ska jag klara det? Varje timme känns som en hel evighet!

@Jan.3. skrev:"@RayongPer Jag skulle inte klara av att ha ett nybyggt utekök som är snett och vint i olika kulörer"

Precis som jag ser det, jag vill ha allting 100%, men i Thailand får man vara mycket nöjd om man kan få det 85%. I Sverige skulle jag bli skitförbannad,men jag vet inte, jag har väl vant mig under åren här;-)

Det är riktiga hantverkare och dom är verkligen duktiga, det är inte problemet. Problemet är att dom tänker på ett helt annat sätt. Varför jag inte är med och kollar hela tiden och förklarar är för att jag inte orkar med det. För det är meningslöst, jag har försökt och flera gånger har det hänt att jag sagt åt dem att sluta jobba och skickat hem dem och sen ringt byggmästaren och tagit upp problemet med honom och så har han fått förklara för dom.

Lite om det här; "Vad har du lärt dig av tidigare försök att sluta? Ibland kan det bästa vara att göra tvärtom."

Under natten satt jag och läste genom min tråd sedan jag "slutade" dricka för första gången. Jag har sen "slutat" dricka många gånger de senaste två åren och sen börjat igen. Men det har aldrig varit lika svårt och plågsamt att "sluta" som det var första gången för det var en mardröm, men det beror säkert på att jag i regel druckit mindre nu och under kortare perioder, dessutom mycket lite starksprit.

Har räknat lite på det och skulle tro att jag totalt sett druckit ungefär hälften de senaste två åren mot vad jag drack de två åren innan jag "slutade" första gången. Dels för att jag haft en hel del helt nyktra perioder men även för att jag hade en lång period när jag drack mycket måttligt, måttligt för en alkoholist då alltså, men i alla fall.

Så ungefär hälften så mycket alkohol de senaste två åren totalt mot de två åren innan, det är ju alltid något positivt i alla fall. Och det har ju inte varit så svårt heller.

Men jag slutade skriva här för ungefär 2 år sedan för att jag trillade dit igen och beslöt mig för att testa en annan metod och det kändes helt idiotiskt att sitta här och skriva då. Det verkade ju inte att fungera att sluta helt så jag bestämde mig för att om jag drack en dag så skulle jag hålla upp en dag, drack jag två dagar så skulle jag hålla upp i två dagar osv. 4 dagar med drickande och 4 dagars uppehåll blev dock för jobbigt, så jag höll det till 2-3 dagars perioder. Jag höll på länge så men tyckte det var rätt så idiotiskt till slut så tog en helt nykter period på fyra veckor innan jag trillade dit igen och då kände jag bara efter ett par dagar att det lutade mot att jag skulle börja dricka varje dag igen.

Så kom på en ny metod, att dra ner på drickandet rejält, men dricka lite varje dag, så satte en maxgräns på 2 stora öl per kväll. Lite jobbigt första veckan men sen gick det förvånansvärt bra i nästan 7 månader. Jag drack oftare bara 1 öl i stället för 2, ibland 1,5 och det hände till och med att det bara blev en halv öl någon kväll. Lite märkligt, men jobbade mycket vid datorn då och prioriterade det. Behöver nog inte nämna att förutom att vara alkoholist så är jag arbetsnarkoman och dessutom storrökare.

Så eftersom det gick så bra tog jag sen en helt nykter period på 5 veckor och sen blev det häftigt drickande i nästan fem månader, varför vill jag inte gå in på nu för verkar nog helt idiotiskt.

Sen i början på detta året var jag nästan 5 veckor helt nykter. Tills vi skulle ha en stor fest då jag tyckte att jag åtminstone skulle kunna dricka 3 glas vin, men 3 blev 6. Valde vin eftersom jag föredrar öl. (egentligen föredrar jag starksprit men det har jag i stort sett slutat helt med)

Kan för övrigt nämna att de fem veckorna var efter de första 3 dagarna nästan helt problemfria och jag mådde riktigt bra hela tiden. Satt dessutom då nästan varje kväll i bar med kompisar och jag drack bara vatten, soda och tonic. Kände inte direkt någon frestelse trots att jag var omgiven av alkohol och folk som drack nästan varje kväll.

Men efter de 5 veckorna och återfallet på festen så bestämde jag mig för att dricka 2 dagar varje vecka och det fungerade hur bra som helst fram tills för ett par veckor sedan. Och anledningen till det har jag redan skrivit om.

Och nu sitter jag här helt nykter för tredje dagen och har inte det minsta sug efter alkohol och så har det varit varje gång jag "slutat", efter den första gången, redan efter 3 dagar så är suget borta. Har en öppnad vinare i kylen och 4 flaskor till i huset, men inga som helst problem med det. Slå ut dom, nej, finns ingen anledning för om jag vill dricka så kan jag köpa öl 100 meter härifrån. Och jag föredrar öl så jag tar hellre en promenad utifall att.

Planen nu är att vara helt nykter fram tills jag åker till Sverige och sen hela tiden i Sverige tills jag kommer tillbaks i slutet på september. Men får väl se hur det går med det!

Så "Vad har jag lärt mig av tidigare försök att sluta?

Jag kan ju bara prata för mig själv, men som jag ser det så är det betydligt enklare att (försöka) "sluta", ju mindre man dricker och ju kortare tid man hållit på. Så kan ju vara värt att prova med någon egen hemsnickrad modell om man har stora problem med att sluta helt och helt enkelt ta det i etapper. Men det är lätt att det spårar ur och därför jag ändrar metod hela tiden så fort jag känner att det inte fungerar längre.

Sen har jag lärt mig att det är otroligt svårt att låta bli att börja dricka igen även efter en 4-5 nyktra veckor (åtminstone för mig). För jag hittar alltid någon bra anledning.

Sen tycker jag att det börjar bli lättare och lättare att ta en 4-5 veckor helt nykter ibland och det är ju bra, men samtidigt gör det att det också att det blir lättare att trilla dit igen för jag tänker att det är ju inga problem med att sluta dricka igen!

Varje gång jag har tagit 4-5 veckor helt nykter så har avsikten varit att sluta helt, men min gräns verkar gå där.

Jag tror att det beror på att jag helst inte vill sluta dricka helt utan skulle vilja kunna dricka något lite ibland. Problemet med det är att det inte fungerar något vidare för varje gång jag försöker efter en nykter period så är det kört igen.

Så får se hur det kommer att gå nu?

@Sisyfos skrev:"Jag tänker att just den där rastlösheten och kanske ibland oförmågan att fokusera och njuta i nuet är en del i grundproblematiken hos flera av oss härinne. Då spelar det inte så stor roll om man är i ett paradis eller inte för man är ändå inte på plats i sig själv. Alkohol ger belöningen och höjer de signalsubstanser vi behöver för att må bra men spär samtidigt på själva grundproblemet och förstär"

Läste det här först inatt och tycker det är precis så det är. Måste fundera mer på det.