När kommer dag nr två??

444 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Varafrisk
När kommer dag nr två??
Varafrisk
När kommer dag två då jag har

När kommer dag två då jag har klarat att vara alkoholfri två dagar i rad?? Jag hoppas att det blir imorgon🙏🏻
Idag är det inga problem för systemet är stängt. Har högt blodtryck samt förhöjda levervärden. Skulle träffat min läkare i förra veckan men hon var sjuk och i fredags gick hon på föräldraledighet men vi hade telefonkontakt. Hon är mycket noggrann. Hade tagit prover innan jag skulle ha träffat henne. Ska börja ta ytterligare en blodtryckssänkande medicin. Kolesterolet låg precis på gränsen t för högt. Leverprov hade man missat att ta. Ska tillbaka om fyra veckor för att kolla blodtryck och om två månader ta blodprov. Efter detta så tänkte/kände jag...att idag lever jag men med dessa värden och denna kropp så utsätter jag mig för fara...å jag tänker ..vad ska hända för att du ska förstå att nu måste det vara slut m tröstätande och tröstdrickande😱 Jag hoppas verkligen att jag ska fixa nästa dag...det kan verkligen vara stressande..att känna att jag inte styr mina val men det är ju endast jag som kan bestämma... Känner ni igen känslan? Å jag blir så ledsen på mig själv som inte har fixat det...jag som i mitt arbete pushar och stöttar människor t att se sina styrkor.

Ser fram emot lördag och träffen på lördag på Alkoholhjälpen🤗

JohanK
Håll ut!

Vet att precis hur du känner dig & det är på inga skoj skönt eller kul...
Jag har börjat gå på AA-möten & det har get mig en lite annan insikt, som har börjat hjälpa mig i tänket att sluta med alkoholen.
Sedan så är det här forumet en otrolig styrka som stöttar en i ens kamp mot att bli nykter.

Lajnusdee
Fortsätt kämpa

Hej vännen! Jag hoppas att du snart kommer till dag två och att det kommer gå bra för det. Det är jag säker på! Oavsett din oro, frustration och tankar så hoppas jag att du känner styrkan i att du ändå tänkt till kring ditt drickande och vad det gör eller kan komma att göra för dig såväl kroppsligt som mentalt. Det är en styrka och det ska du klappa dig själv för. Och! Så är det ju så att så länge man fortsätter försöka så har man inte gett upp. Vi finns med dig i med- och motgång. Ha en fin söndag.

FinaLisa
Godmorgon Varafrisk 🤗

Så fint att få träffa dig igår 💚
Hoppas och tror att du kommer fixa detta👍 En dag i taget 😊
Kram 🧡

FinaLisa
PS.

Tack för tipset om Billgrenska...🙏👍 Verkligen intressant 😊

Charlie70
Varafrisk

Vad kul det var att träffa dig och din man i går. Du grep tag i mig. Hoppas ni får en fin helg i Stockholm och att vi hörs mer här framöver!
Charlie

Rosa-vina
Du är på rätt väg Varafrisk

Du kom på mötet och det visar att du har styrkan och viljan. Det var trevligt att ses igår och härligt att se supporten du har från din man, som kom med på mötet.
Idag skiner solen och om du är kvar staden vet jag att den lyser även på dig.
Kram

Varafrisk
Hej Alla..och särskilt till

Hej Alla..och särskilt till er som var på träffen igår..och till Magnus, Li-Lo och Rosette!!

Jag är SÅ glad över att min man och jag åkte iväg ...mina barn skojar och säger att det är jag som bestämmer...och visst kan det vara så...men jag hade aldrig bett honom att följa med mig om jag inte trodde att han hade velat och att han skulle känt sig väldigt obekväm. Vi har pratat om träffen och er alla väldigt mycket efteråt och med värme i våra hjärtan. Jag förstod att ni alla har skrivit mer eller mindre ganska länge i forumet...jag har gjort det någon gång men när jag inte har fått mer än några kommentarer har jag tröttnat fast efter träffen blev jag inspirerad...å jag är ju även en duktig flicka därför har jag skrivit endast när jag klarar att vara nykter.

Många av er sa att träffen inspirerade er till att hålla er nyktra..vi, min man och jag kom ju upp till Sthlm på fredagen och fredag samt att bo på hotell är så förknippat med att dricka alkohol. Jag kände att detta var ett svårt tillfälle att lyckas med att inte dricka alkohol när jag nu inte klarar det annars. Jag bestämde mig därför att det skulle vara ok till att ta ett glas vin till maten...men det finns ju systembolag över allt så jag lyckades inte riktigt med detta. Vi följde ju inte med och fikade efter för vi tänkte att vi skulle åka fram till Gamla stan..men jag var så jättetrött och frusen efter träffen så jag ville bara vila...min man är ju förkyld och hostig...så vi la oss och sov en liten stund...därefter åt vi jättegod mat på en indisk restaurang ca 20 min promenad från hotellet.. och då drack jag en stor starköl..i vanliga fall hade jag druckit några till el vin. Jag var inte alls nervös inför träffen men det var känslosamt, mycket intryck mm jag tror därför att jag blev så trött. Idag efter frukost och utcheckning, så har vi varit på Fotografiska muséet , har aldrig varit där tidigare..å det var väldigt intressant. Vi gick lite i Gamla stan..åt lunch där..och sen åkte vi hem i riktigt dåligt väder blåst, regn och mörker men med varmt hjärta. Jag åkte och handlade lite grann...köpte två små öl 3,5 ..vet egentligen inte varför...hade gått lika bra utan.

Imorgon ny vecka...å nu börjar jag med måndagen...ska gå till min terapeut som jag har träffat under ett par års tid. Går där för att jag har mycket sorg inom mig...har haft det tufft under livet med barn som har haft tuffa tonårstider, mycket död och sjukdom..så jag har medicinerat med alkohol..nu behöver jag den inte längre...nu vill jag leva mitt liv!! Mina barn som är 21 och 25 år vet om mitt beroende men inte hur allvarligt det är. Min dotter pushar mig att träna för min hälsas skull...så vi ska cykla en tävling i maj ...jag en kort sträcka och hon den långa. Jag frågade om hon ville..för jag sviker aldrig henne när vi bestämt oss för att träna..å ska jag cykla då måste jag ha en mycket lättare kropp...å då kan inte alkohol finnas i mitt liv.

Så ett varmt tack för att jag fick ta del av era liv...så nu vill jag klara måndagen utan alkohol!!

Varm kram:)

Varafrisk
FinaLisa, lömde att skriva

FinaLisa, lömde att skriva att folkhögskolan heter Billströmska:)...Vi kanske ses!

FinaLisa
Godmorgon Varafrisk 🤗

Det känns som du verkligen är på G och du får inse att det tar sin lilla tid att ställa om...
Bra att du har ett projekt att se fram emot 😊🚴‍♀️ så kul att göra något ihop med sina vuxna barn!
Så fort du börjar träna och minskar på alkoholen kommer du tappa kilon och då blir du ändå mer peppad 😄👍.
Jag hejar på dig!
Kram 💚
Ps. Jag har redan läst på om Billströmska och så inspirerad 😊

Varafrisk
Va kul att du har läst på om

Va kul att du har läst på om Billströmska:)Blev du sugen på frigörande dans eller någon annan kurs? Om du anmäler dig t ngt hör gärna av dig:)
Efter att jag har skrivit här så ska jag betala in anmälningsavgifterna till Cykeltävlingarna...just nu känns det verkligen som jag kommer att fixa det!!

Kramar till er alla!

Vinäger
En hälsning

Vill bara kika in och säga att jag är glad över att du tog dig till träffen. Det var lite annorlunda att först träffa någon i verkligheten och sedan skapa kontakt här. En förmån att ha fått lära känna dig. Tack för fina ord i min tråd, hela du utstrålar värme. 💗

Kram

Varafrisk
Men tack snälla Vinäger för

Men tack snälla Vinäger för dina fina ord😍 Det har väl inte gått jättebra för mig med att vara alkoholfri men vill verkligen lyckas idag! Sedan träffen känner jag så mycket mer inspiration till att leva nyktert ...vill klara det men som sagt var ...en dag i taget. Det var jättebra att min man var med och jag känner att han fick en helt annan insikt i det hela.
Idag är jag ledig och jätteförkyld men ska ta en promenad m vår hund ...solen skiner🌟Ikväll ska vi se Miriam Bryant..då brukar vi äta först och jag dricka ett glas vin...men nu får det bli lite mineralvatten istället🙏🏻

Kram🤗

Rosa-vina
Kul med konser med Miriam

Önskar dig en trevlig kväll.
Jag blev också förkyld men börjar må bättre. Idag skiner solen och jag ska ut på en längre tur med min lilla terrier.
Tänkte bara berätta att jag har slutat med alkohol flera ggr, men nu är jag tryggare i nykterheten. Du är på rätt väg och en dag är du redo att vara helt nykter. Liknar min nykterhet, lite som ett småbarn, de ramlar och så reser de sig upp och en dag kan de gå själva.
Många använder även skrivandet som en dagbok och går tillbaka och läser.
Kram 🤗👍💕💕

Varafrisk
Tack Rosa-Vina för ditt pepp😍

Tack Rosa-Vina för ditt pepp😍
Läste ett inlägg av dig Vinäger för några dagar sedan gällande den där dialogen som förs i hjärnan....där den ena hjärnhalvan tänker...”inte ett enda glas idag” och den andra tänker ”jo, men det ju mysigt ...bara idag...imorgon är det nya tag” så har dialogen förts hela dagen...för att hela tiden tänka vinsterna m att inte dricka...jag tror jag kan klara det idag🙏🏻Har inte jobbat idag och tänkt att jag ska inte göra mig några ärenden in t stan. Nu måste jag in i duschen och när jag väl är på Konserthuset så kan jag nog avstå. Hoppas🙏🏻🙏🏻

Varafrisk
Yes, jag fixade att inte köpa

Yes, jag fixade att inte köpa någon alkohol idag inte ens på Konserthuset före konserten!! Känner mig så nöjd🙏🏻💞

Charlie70
Heja dig!

Toppen ju Varafrisk! Ett viktigt steg på vägen :-) Hur var konserten då?
Kram!

Andrahalvlek
Seger!

Hur konserten var verkar helt underordnat 😂 Helt rätt prioritering - att vara fortsatt nykter är viktigast 🤗

Varafrisk
Men konserten var helt

Men konserten var helt suverän👌🏼
Jag älskar musik och konserter❤️Så jag har åkt dit ensam och varit nykter pga att jag varit tvungen att köra men det var evigheter sedan som jag inte drack alkohol när min man var med. Det var så bra att min man var m på träffen i lördags det har gjort honom så mycket mer insiktsfull vilket bidrar t ett större stöd för mig och jag är tacksam🙏🏻

FinaLisa
Härlig läsning Varafrisk 🤗👍

Håller med Rosa-vina, man behöver träna sig för att kunna bli nykter 😊 🏋️‍♀️🚵‍♂️🏃‍♀️ så det är bara att kämpa på💪💪

Miriam Bryant är ju så underbar, såg henne på Jills veranda igår och låten hon sjöng på Tattoostudion var ju suverän 🤗👏💕👌
Kram 💚

Varafrisk
Ja, nu kommer dag två och jag

Ja, nu kommer dag två och jag vill så gärna fixa den alkoholfri🙏🏻
Men nu har dialogen börjat lite smått i min hjärna igen😣
Ska göra några ärenden på stan men jag ska planera dem noggrant....ska nog göra som Vinäger som köpte Kambocha (eller hur det nu stavas??)👍🏻
Imorgon ska min man och jag åka t en stad några mil bort för att titta på köksinredning. Jag vill verkligen vara klar i knoppen då. Behöver er här idag🤗

Kram

Denhärgången
Kämpa

Det här fixar du! Tänk på hur glad du kommer vara imorgon om du inte dricker idag. Vi är här för dig. Heja heja heja!

Varafrisk
Ja, nu kommer dag två och jag

Ja, nu kommer dag två och jag vill så gärna fixa den alkoholfri🙏🏻
Men nu har dialogen börjat lite smått i min hjärna igen😣
Ska göra några ärenden på stan men jag ska planera dem noggrant....ska nog göra som Vinäger som köpte Kambocha (eller hur det nu stavas??)👍🏻
Imorgon ska min man och jag åka t en stad några mil bort för att titta på köksinredning. Jag vill verkligen vara klar i knoppen då. Behöver er här idag🤗

Kram

Varafrisk
Oj nu kom mitt inlägg två ggr

Oj nu kom mitt inlägg två ggr...😝

Andrahalvlek
Tankens kraft

Tankens kraft är stark. Åt båda håll. Och det är tufft när man börjar förhandla med sig själv.

En strategi kan vara att bryta så kallade automatiska tankar med medvetna tankar, som man tänkt ut innan.

Om jag automatiskt tänker ”åh, nu vore det gott med vin” så tänker jag direkt medvetet ”nej, glöm det!” Jag hoppas att de automatiska tankarna blir färre med tiden.

Pennyh
Andas

Andra dagen i resten av mitt liv....jag=alkoholist😰 tunga ord att tänka ännu tyngre att uttala...
Går inte utanför dörren idag, vill inte riskera något. Ligger bara här och andas...läser inlägg, laddar ner boktips och rasar inombords...
Men jag ska klara det, jag vill inte vara den som drack bort kärleken och familjen😞

Charlie70
Varafrisk

Vi finns här! Jag är ledig i dag dessutom. Håller span på dig :-) Du fixar det!
Charlie

Varafrisk
Tack alla för ert pepp!!

Tack alla för ert pepp!!

Blir riktigt varm i hjärtat av det:) Tyvärr så fixade jag inte fredagen och lördagen..å då tystnar jag här på forumet. Det är jag i ett nötskal...att vara duktig flicka och bara skriva, berätta när jag gör något bra...å suger i min bekräftelsen då som ett litet barn.
Å jag är min störste kritiker...har alltid haft svårt att se att jag duger som jag är i min egna person, att duga som mamma osv vad jag dock känner mig stark i är min yrkesroll...å det här med att inte känna att jag duger skapar ju en viss oro inom en....men jag går i terapi vilket hjälper mig oerhört mycket. Det är precis som Adde skrev självkänslan får man jobba med hela tiden...den är precis som konditionen en färskvara! Men mer och mer för varje dag landar känslan i min kropp och själ att jag behöver lyssna till mig själv...vad behöver jag för att må bra..jag har som oftast funnits till för varandra både privat och i mitt yrkesliv.

Om jag nu har svårt att ha alkoholfria vardagar så är fredag och lördag ännu svårare...då mys dessa dagar är så förknippat med alkohol...jag känner igen mig i Vinägers beskrivning av dessa dagar. Men jag kan också känna den här längtan efter att ha känslan på morgonen att inte ha druckit något alls kvällen före, att kunna ta bilen för att åka iväg och träna. Det blev inte mycket alkohol vare sig fredag el lördag pga att min dotter var hemma och jag ville inte visa något för henne. Men, jag skäms SÅ oerhört att jag beter mig så eftersom hon ger mig så mycket stöd i att träna för att få en bättre hälsa. Å grejen är den att även om jag försöker att inte visa mig påverkad...så är det inte alltid att jag kommer ihåg dagen efter allt vad vi har pratat om. Med stigande ålder kan jag känna att alkoholen gör mig mycket tröttare än tidigare och påverkar även mitt minne mer...bara det är två faktorer till att sluta dricka...jag har ju även vissa värden som inte är helt bra men jag går på kontroller. Har dock inte kunnat träna på grund av förkylning.

Så även om detta inlägg låter kanske lite nedstämt så känner jag mig faktiskt inte så idag. Jag har fortfarande med mig känslan från träffen i Stockholm och det var så inspirerande. Jag försöker fylla dagarna mer med innehåll istället för alkohol och jag tänker att det på sikt ska ge resultat. Å i denna vecka ska jag äntligen till frissan för att göra slingor och bara det bidrar till att veckan är kanon...å på lördag avslutas den med konsert med min gamla kör.

Tack för att ni finns och allt gott till er alla!!

Kram

Ensammenintestark
Duktig flicka

Är vi många som är här! Och jag känner igen mig i din ovilja att skriva när löftet att dricka inte håller hela vägen. Men å andra sidan skriver du ju nu! Jag tänker att det är viktigt att fortsätta skriva här även när det inte går så bra. Det är för din egen skull du skriver och ibland kan man få nya insikter av att sätta sina tankar på pränt. Helgerna är jobbiga för de flesta med a-problem. Och det är ju super att du mår bra idag! En dag i taget, tänk framåt och inte bakåt😊👍

Varafrisk
Tack för ditt svar

Tack för ditt svar Ensammenintestark!

Mådde ganska bra igår men drack ändå alkohol..vet egentligen inte varför?? Var ju inte sugen...det var liksom en dum vana...men idag har jag köpt/druckit alkohol igen...inte mycket och jag är klar i knoppen...men varför?? Idag har jag känt mig lite ledsen..pga att jag drack alkohol igår, att jag inte klarade två dagar i följd, känt mig ensam trots min man, känt mig ledsen för att ingen vän hör av sig..MEN jag har faktiskt simmat med min dotter tack vare att jag frågade henne igår kväll! Å jag sviker aldrig henne eftersom hon stöttar mig med träning för att hon är orolig för min hälsa...så imorgon...blir det en ny dag och en ny möjlighet:)

Kram:)

Sidor