Det här försöket ska lyckas. Nu har jag testat flera gånger och bestämt att jag ska dricka högst två gånger per vecka och inte mer än tre glas, helst två! Och det har inte lyckats så bra men mitt drickande har minskat avsevärt. Jag vill få kontroll över alkoholintaget. Nu är det en ny period och jag har tänkt mig att dricka en gång i veckan och inte mer än tre glas och att aldrig bli berusad.
Har varit full alldeles för många gånger, gjort bort mig och gjort mina barn ledsna. Och varit på väg att falla igenom helt.
Senast jag drack öl och vin var påskafton och då klarade jag att hålla gränsen vid fyra glas. Jag är så nöjd med det!
Nu har jag varit alkoholfri i 19 dagar och innan dess i 15 dagar. Jag kommer välja att vara alkoholfri så länge som jag känner att det behövs.
Och det kan ju bli skönt! Kommer att skriva om mina tankar och hur jag gör för att klara det här, jag gör ju tvärtemot er andra i vissa avseenden.
Och ja, jag har insett att jag är beroende men måste lära mig att tackla det.

träningstanten52

Och det blir en ny nolla idag. Det hade räckt med två glas under gårdagen! Shit

träningstanten52

Och nollorna ska fyllas på varje dag. Fortsätter att läsa om beroende och riskbruk, läser i dag att den sk kidnappade hjärnan återgår till normaltillståndet efter en tids nykterhet vilket skulle förklara att även beroende personer kan läka ut beroendet:
Det positiva är det som funkar bäst och för mig är det träningen just nu.

Levande

Blivit lite besatt av ämnet och slukar böcker och läser artiklar i ämnet, så intressant.
Håller med om att vissa kan bli botade, men tror det krävs mycket jobb med sig själv, men min teori finns flera.
Härligt att du mår bra av din träning, önskar dig en bra kväll

Tassen33

Härlig läsning!
Jag tror att det finns många bottnar i detta med "beroende"
Har själv ännu aldrig kännt ett behov av återställare. Och kan rent fysiskt vara nykter o flera dagar.

träningstanten52

Det är ju både beroendet och övriga problem som måste bearbetas. Och som med det mesta så är det sällan bara en eller två orsaker utan många samverkande faktorer som medfört att man börjat dricka ohälsosamt mycket.
Men att få kontroll och att inte dricka för mycket är mitt mål. Och det finns flera vägar dit!

Nyttan

Att dricka normalt är också mitt mål. Jag har dock fått för mig att jag måste kunna vara nykter några veckor först. Jag funderade på det i solstolen idag. Om man, som jag, inte kan vara utan alkohol i mer än två-tre dagar innan tankarna börjar vandra till vilket vin som skulle smaka bäst då är det rätt illa. Jag vill kunna dricka ett-två glas gott vin en kväll. Jag vill kunna dricka en god drink till efterrätt och känna den första avslappningen alkoholen ger vara nöjd med det. Det finns förhoppningsvis många vägar dit och jag följer dig med intresse. Jag tycker att det är intressant att rekomendationen kring vad som är och inte är riskbruk äntligen är uppe på agendan.

träningstanten52

Alkoholhjälpen rekommenderar 3 månader, själv hade jag 2,5 mån helnyktra veckor och det behövdes innan jag började förstå vidden av mitt drickande. Hälsan blev på topp av mina vita veckor!
Nu har jag satt upp regler som jag håller mig till och jag njuter desto mer av vinet när jag dricker. Det har blivit en enorm skillnad i kropp och knopp. Jag jobbar på för att hitta rätt väg. Jag är inte i mål ännu och jag tror att det behövs några månader till här med logga och forum Innan jag går vidare.

träningstanten52

Ska ägna veckoslutet åt mig själv och förhoppningsvis nya reflektioner om alkoholen och hur jag ska tackla fortsättningen. Kommer nog aldrig att vilja avstå från goda viner och god mat. Känner inte heller att det behövs i dag. Min resa har varit lyckad och jag känner mig ganska nöjd med vad jag åstadkommit hittills.
Fortsätter med kloka val och träning varje dag så att knät mår bättre.

träningstanten52

Blev osams med barnbarnet i går och det kändes inte så kul, men det får lösa sig i dag med ett prat. En belöning behöver jag och har bestämt mig för att köpa mig nåt nytt i klädväg och en trevlig middag på stan.
Begränsar mina glas i dag och tränar i morgon.

träningstanten52

En belöning känns bra och kände mig fin framför spegeln i går. Positiva tankar och handlingar känns bäst. Ska fortsätta mitt läsande och förkovra mig ännu mer.
Ägnar dagen till att läsa, baka och lyssna på radion.

träningstanten52

Träningen gick bra och shoppingrundan får mig att känna mig snyggare och fräsch. Fräsch och pigg med klar blick till skillnad från dom senaste somrarna. Vin, vardag som helgdag och var tvungen att ha en helt nykter vecka innan jobbet började!
Det känns så meningslöst att sitta i alkodimman, nästan hela den tid som jag var ledig. Livet har ju så mycket att ge och det är bara att höja blicken lite och titta på världen.
Njuter på ett annat sätt och tar tacksamt emot dom goda stunderna.

träningstanten52

En skön eftermiddag med en av väninnorna, och det blev en halv flaska vin. Hade tankar på att ta bara ett glas till nu när jag kommit hem men avstår och följer mina egna råd inget ensamdrickande!
Skönt att jag kan bromsa och tänka efter!

Snyggt att stoppa där när du nästan planerat ett glas till. Ensamdrickandet är verkligen bara onödigt.., eller berusningssökande om man säger så. Och särskilt när man tycker sig behöva ett glas till när man kommer hem. Det är klara varningssignaler på ett sånt beteende. Bra att du sansade dig! Är faktiskt lite imponerad t.o.m. Det är så lätt att fortsätta när omdömet är grumlat.

träningstanten52

Dom orden behöver jag tänka på flera gånger och ta fram när jag bara vill ta ett glas vin efter middagen eller festen. Nej foten på bromsen och tänka efter varför är jag här!
Dagliga promenader med dotterns söta hund och fortsatt träning, hälsan är verkligen i fokus den här semestern. Och knät blir bättre och bättre. Snart kanske jag kan gå normalt i trappor och börja cykla.

träningstanten52

Har häcken full med aktiviteter och hinner inte riktigt med trots att jag har semester. Gud så skönt att bara ägna sig åt sig själv, hinna med ärenden, träna, umgås med väninnorna, ta hand om hunden och barnbarnet.
Förnyar inte bara min egen outfit utan även här hemma och mitt sovrum kommer bli snyggt och med fina färger. Jag har blivit en ny kvinna som jag trivs bra med och så ska jag förkovra mig med mer litteratur - om alkohol så klart!

träningstanten52

Ja, nu blir det paus i samtalen men det finns mer som skaver och som skulle behöva reflektiva tankar. Nu är det dags att klara sig på egen hand och fortsätta bry sig om hälsan och trivseln. Investera i mig själv. Bättre kan inte pengarna användas.
Gör ett klokt val i kväll.

träningstanten52

Det var en trevlig dag och trevlig middag på stan och jag begränsade mina glas! Har funderat en hel del på avslutningssamtalet hos psykologen och går nu vidare i mitt liv. Ny träningsvecka börjar i morgon och ska lägga ner ännu mer krut dom här sista dagarna innan semesterresan börjar.

träningstanten52

Ingen träning utan ett besök på apoteket, får hålla mig från dusch och vatten ett par dagar. Gick hela dagen från den ena affären till den andra och glömde ändå pensel för oljan.
Funderar fortfarande på ett glas vin då och då men inser att jag ska begränsa mig och ha kontrollen kvar. I dag var lusten där och uteserveringarna lockade och stressen gjorde sitt skriver i stället en nolla i loggan.

träningstanten52

Ingen träning utan ett besök på apoteket, får hålla mig från dusch och vatten ett par dagar. Gick hela dagen från den ena affären till den andra och glömde ändå pensel för oljan.
Funderar fortfarande på ett glas vin då och då men inser att jag ska begränsa mig och ha kontrollen kvar. I dag var lusten där och uteserveringarna lockade och stressen gjorde sitt skriver - i stället en nolla i loggan.