Dag 1 igen,
efter nästan 4 månader utan a så hade en snäll nära packat ned en flaska rött i väskan. I väskan låg ett påskägg i form av en låda. Där i låg massa gott och flaska vin. Var då i stugan själv och korkade upp flaskan på kvällen. Inte så farligt. Efter det blev det lite öl eller vin då&då. Nu blir det öl eller vin nästan varje dag. Larmklockan har ringt i några veckor. Fotboll/middagar/eller bara för att det är sol. Känner mig för passiv och lat. Tar hellre en öl på kvällen/helgen än gör något vettigt. Detta blir tredjegången sedan hösten 2014 jag ska ändra på vanorna. Målet är att minska mitt alkoholintag. Sen kanske sluta helt. Tidigare sluta försök har det varit noll alkohol. Ska på semsterresa snart så efter den ta ny ställning. Denna gång mår jag mycket bättre än tidigare gånger. Ingen ångest. Jobb fungerar. Har flickvän. Tränat ok. Så det finns inget djupt hål att krypa upp ifrån som förra gången. Det känns bra. Vill gå ned några kilon också. Skriver av mig här och om hur det går. Typ dagbok. Blir peppad av att läsa er andra. Kämpa på.

napalosrot

Dag 47 torsdag, läser och förstår att jag ska komma ihåg varför jag ska leva ett liv helt utan alkohol. Tänkt på hur jag ska formulera mig när jag får frågan "varför". Kan man säga "skit i det du". Nää... då blir man inte så poppis. Jag orkar inte dricka, jag vill inte, jag äter penicillin, jag kör en hälsoperiod på någon månad. Jag vill inte ljuga och ej heller tala sanning. Så jag har funderat på att köra ett projekt på ett år. Träna inför en tävling passar mig som handen i handsken. Då kan jag säga att jag ligger i hårdträning och alkohol är inte ok för återhämtningen. Sen efter ett år är nog alla vana med att jag inte dricker. Fast de ser ju nu att jag idag är koffeinfri, nikotinfri och alkoholfri. Så kanske kan köra med att jag vill leva i 100år minst och är därför en hälsofreak. Jag är en renlevnadsmänniska just nu. Det kan jag ju säga.

Rosen

Jag hörde något rätt häftigt på den senaste festen. Det visade sig sitta en till nykter alkoholist vid bordet. Han fick frågan om han ville ha lite vin o svarade" nej, för faan, jag är allergisk". Värdinnan frågade då lite försiktigt hur det yttrade sig. Han svarade helt frankt " jag dör". Ingen frågade något mer. Så kan man också svara om man törs.

napalosrot

Rosen, att säga så skulle jag inte göra eftersom det blir lite drama över det hela. Bra att han kunde säga så. Och han har ju på något sätt rätt om döden.
Mulletant, att komma ihåg varför verkar vara en av de saker som kan leda till en förändring. Känns viktigt för mig. Att vara här hjälper mig att minnas.

napalosrot

Dag 49 lördag, jag har inte mått så här bra efter de tidigare gånger jag slutat med alkohol. Kanske har de perioder jag varit utan alkohol de senaste två åren gjort nytta/skillnad. Jag tror det. I år borde bli snart bli 5 månder utan alkohol och 7v i rad nu. Jag har blivit klokare och lärt mig av mina misstag. Tänker då på när jag trott att faran är över och jag börjat måttlighets/social dricka igen. Det jag förstått är att jag är beroende och inte kan dricka alkohol. Om jag gör det så tar det inte så länge innan jag är tillbaka igen. Tillbaka innebär att jag dricker alkohol varje dag. Och eftersom toleransen ökar så ökar mängden alkohol med tiden. Och det går snabbt. Prioriterar alkohol före allt annat. Och både kropp och knopp bryts ned. Ångest och mörker. Jag har förstått att jag glömmer detta. Att det blir så. Det är mänskligt att glömma. Så därför skapar jag vanor för att komma ihåg. Idag blir det fokus på träning och att må bra. Jag känner lycka igen. Och det är så underbart. Ler som solen värmer när den är som varmast en sommardag.

som inte kan börja måttlighetsdricka, eftersom vi då snart är tillbaka i gamla beteenden, som dessutom förvärras.
Så du har kommit till samma slutsats som jag napalosrot, nolltolerans för promillehalt om man en gång varit beroende och slav under den psykoaktiva drogen alkohol.

Bra jobbat med 49 dagar. Ha en trevlig helg!

napalosrot

Jullan65, tack och jag ser att du kämpar väl också. Till slut trillar poletten ner. Som beroende är det noll promille som gäller. Och för att förstå det ska man nog själv uppleva det. Få erfarenheten. Det för att förstå. Kämpa på.

napalosrot

Dag 50 söndag och börjar dagen med några timmars träning. Kom på mig själv när jag tänkte/dagdrömde innan träningen. Jag körde hela träningen mentalt innan jag ens börjat. Så gjorde jag förr inför träning och tävling. Det känns som jag verkligen börjar hitta tillbaka till tiden innan alkoholen tog över. Det kommer bilder, igenkänningar ofta. Jag går in i mig själv och lyssnar. Hämtar kraft.

napalosrot

Dag 51 måndag och ekorrhjullet spinner med full fart. Deadlines. Pangpangpang. Småskrattar just nu åt detta liv. Känner mig lugn innerst därinne.

napalosrot

Dag 52 tisdag, igår åt jag godis/socker. Blev så sugen bara. Idag blir det ingen godis eller sötsaker. Tänker på att sötsaker i form av godis, kakor och glass ska regleras. Typ lördagsgodis. Sen ska jag dricka mer vatten eftersom jag tränar nu. Annars allt gott faktiskt.

linn

Ja visst är godis gott! Det är väl allt socker man nu inte får i sig via alkholen som gör att man blir lite mer sötsugen :). Hoppas du får en bra dag!

napalosrot

Dag 55 fredag, tänker på allt nytt som ska komma. Känner en blandning mellan oro och lugn. Jag gillar att leva såhär. Tänker ibland på framtida faror när det gäller alkohol. Känns som jag har en bra strategi ett år fram i tiden. Då kopplat till vad jag ska säga och göra för att säga ja till ett nyktert liv. Och då nej till alkohol som serveras vid middagar, resor, aw, fira något osv. På måndag är det redan 58 dagar utan alkohol och måndagen efter dag 65 osv. Tiden går.

napalosrot

Dag 56 lördag och jag njuter av livet. Bra att jag gör om mitt att vara och skapar ett liv som jag vill leva. Det med tanke på att om jag gör samma sak om och om igen så kan jag bara förvänta mig samma resultat. Om jag däremot gör annorlunda så blir resultatet ett annat. Att ta så stora steg åt ett annat håll i livet, öppnat nya dörrar, som jag gjort nu innebär att jag inte riktigt vet hur det kommer bli. Det skapar lite oro inom mig. Samtidigt är det spännande med nytt och om jag ser det som en äventyrsresa så ger det mig livslust och energi.