Eftersom jag är ny här på forumet, så ska jag börja med att presentera mig. Kvinna på 60 år som alltid älskat vin och dricker för ofta. För ofta innebär varje dag, även om det aldrig blir mer än att jag vet vad jag gör och slutar så tidigt att jag aldrig har baksmälla. Men det blir ändå 5-6 glas varje kväll och framför allt så kan jag ju inte låta bli det. Tackar nej till saker för att jag hellre sitter ensam hemma och dricker mitt vin. För 10-12 år sedan slutade jag helt med alkoholen och levde utan i sju år. Men då började jag jobba på ett företag där man ansågs som en tråkmåns om man inte drack, så jag tog lite öl när vi hade fester. Det gick ju bra den första tiden, men inom något år så var jag där igen med att sitta och dricka vin för mig själv på kvällarna. Så kom aldrig och säg att en alkoholist kan dricka måttligt. Det kanske fungerar under en kort period, men sen är man där igen.
Jag har gått upp massor i vikt och har ca 30 kilo att gå ner nu och det fungerar ju inte när man dricker vin. Där vinet går in, går vettet ut och jag stoppar i mig en massa onyttigt på kvällarna. Tröstäter kanske. Så jag har många anledningar att ta tag i mitt liv, vill ju faktiskt leva länge till och se mitt lilla barnbarn växa upp och att hon vill umgås med mig.
Nu har jag en plan - nästa vecka, torsdag 28 november, åker jag till Gran Canaria för en veckas semester. När jag kommer hem därifrån på torsdagen därpå så är det slut med alkoholen för mig. På lördagen efter jag har kommit hem, ska jag åka och hämta hem min lilla valp och då vill jag vara helt nykter och kunna ta hand om och fostra denna min lilla nya "sambo". Mina gamla hundar fick jag tragiskt ta bort för en månad sedan, båda två, pga tumörer i lungorna på båda. Så jag behöver denna semester och få glömma det gamla och när jag kommer hem, då är det dags för mitt nya liv.
Jag har läst och läst här på forumet i några veckor nu och vad jag framför allt fastnade för var en sak som Santorini skrev i en annan tråd, om att man inte ska se sin nykterhet som en uppoffring utan snarare en förmån. Tycker att hela det inlägget var som riktat direkt till mig och jag ska verkligen försöka tänka så framöver. Nu umgås jag ju inte längre med människor som anser att man är tråkig om man inte dricker, så jag känner att jag har alla förutsättningar att lyckas.
Jag hoppas på mycket stöd här på forumet, även om min nykterhet inte börjar förrän fredagen den 6 december när jag kommit hem från Gran Canaria. För mig brukar det fungera bäst om jag "har en plan" :)

Gunda

Hur har dagen varit?
Det går bra för mig, jag har vart på stan, tänket jag skulle gå in på Systemet och köpa lite a-fritt så jag hade nån cider hemma eller nått.
Men när jag närmade mig, så tänkte jag om, varför ska jag ha det där hemma det är ju bara måndag. Vanans makt är stor, det är märkligt, hur det är.
Det är som att det är en snuttefil som man måste ha. Nått som känns tryggt bara det är från systemet.
Nä det blir varken a- fritt eller nått annat i min kyl nu.
Sitter och lyssnar på musik skriver här och mår rätt bra.
Nu blir det matlagning, sen en fin kväll med mannen som kommer från jobbet.
kram på er

Mick

Dagen har varit väldigt bra för min del, jag sov bra inatt och känner mig utvilad.
Jag känner inget sug idag, men för mig brukar det alltid komma framåt helgen, det är då jag måste lägga krut på mitt tänk.
Hoppas ni alla får en bra och vit kväll ?

Sundare

Varit intensivt på jobbet med svåra samtal som är min vardag. Men jag är trygg i det och ju svårare något är ju bättre presterar jag.
I det egna livet är det annorlunda men jag har klarat av måndagen nu och kan räkna: dag TRE

Lexi

Vi är fortfarande bäst, men idag har jag helt plötsligt fått en väldig längtan efter lite vin. Tur jag har långt till Systemet och tänker att "just idag ska jag inte dricka alkohol, för se hur det känns imorgon". Hoppas jag kommit på bättre tanker då.
Hoppas det går bra för alla er andra!?

Tjalle

Hej Lexi och ni andra. Jag vet inte om du kommer ihåg mig men vi kamperade på nätet under en längre tid. Sedan har det väl inte alltid gått så perfekt för någon av oss. Min rygg har "gått sönder" sedan ett drygt halvår. Till slut blev smärtorna så djävliga att jag medicinerade det med A. Som många skrivit hjälper det föga. Det hjälper för en kort stund men blir så mycket värre efteråt.

Jag har min andra nyktra dag efter en rejäl omgång, som dess bättre bara varade drygt två dygn. Senaste längre vita period fyra och en halv månad som slutade i mitten på juni. Jag längtar efter nykterhet och är så tacksam att detta forum finns. Jag vill inte ha en jul med fylla och ångest. Med er hjälp ska detta gå.
Kramar till er alla/Tjalle

Gunda

Hej.
Välkommen tillbaka säger jag som inte har varit med här så länge.
Tråkigt med ryggen, finns det inget att göra? Har du hjälp med den?
Jag har också problem med min rygg och äter antiinflammatoriskt med smärtstillande för att klara den. Försöker undvika starkare ¨¨¨
tabletter än Alvedon, som tillägg.
Bra att du har dag två och fler hoppas vi att det blir.

Sundare

Och jag förbereder strategier till ikväll när jag möter en utmaning o kommer bjudas på alkohol...

Tjalle

Att man alltid glömmer hur djävligt det är att ta sig igenom ångesten efter en fyllehelg. Någonting i hjärnan är uppenbarligen helt fel konstruerat.

Hej Gunda och tack för välkomnandet. Jag har äntligen fått hjälp med min rygg men jag har en lång väg kvar att vandra. Har fått reda på att jag har två st diskutbuktningar samt att mina höftkulor är deformerade. "Diskfelet" har nog uppkommit genom för tunga och tokiga lyft. Problemen med höftkulorna förmodligen av många års monotont löpande på band. Det är i alla fall teorin. Värk har jag i alla fall. Tar paracetamol, ej längre antiinflammatoriskt för att magen blir i olag, muskelavslappnande samt insomningstabletter för att jag ska få sova på natten. Dessa piller är dock döden för en alkis. Blir som en torrfylla.

Nu har jag i alla fall varit ute och gått, i sakta mak, i över två timmar. Därefter lite stretching för rygg och höfter. På torsdag blir det sjukgymnastik. Har hittills gått två gånger i veckan men from nu blir det bara en gång. Just nu orkar jag bara ta en timme i taget. Vet ju att det brukar kännas bättre om några dagar. Stå på er alla kämpar/Tjalle

Gunda

Låter jätte jobbigt men samtidigt vet jag ju lite hur det känns. Jag är höftopererad och har två diskbrock och en kotförskjutning i ryggen, som jag kan få opererade om jag vill, men jag vill inte, då de inte kan lova att det blir bättre, riskerna är för stora.
Sjukgymnastik, sjukgymnaster m.m. har jag levt med i många år. Jag har också jobbat med tunga lyft så orsaken finns nog där. Värk och skit kan ju dra ner humöret så det åker ner i källaren ibland och inte är det svårt att ta till A när det är som värst. Men i slutänden hjälper det inte utan tvärt om. Förnuftet säger att man inte ska, men ibland tar verkligheten över.
Men vi kämpar och håller ut.

Sundare

Jag skriver nu: FYRA
En dag i taget och en liten stund i sänder.
Skönt att vi slagit följe här, det hjälper mig!

Ett steg i taget :D

Kanonbra jobbat och

Stort Grattis till 5 dagar.
En hel vecka lurar runt hörnet....
Bara som en sådan sak ;-)

Och det är ingen tävling.
Vi har olika bagage och
olika förutsättningar.

Tänker om man slänger ut en
tegelsten i taget ja då rasar
ju hela fängelset till slut....

Kramar om Dig <3

Gunda

Hur har du det? Saknar dig.
Är det dikeskörning så drar vi upp dig.
kram

Sundare

...nu tar jag den sjunde dagen för att sedan kunna säga EN VECKA. Och detta är i sammanhanget inte så mycket men det är en start och här inne vet vi vad som gäller; en dag i taget. Och kör man i diket så är det upp på spår igen som gäller. Tredje gången gillt är mitt motto nu.

Mick

Det skulle ha blivit nästan 14 vita dagar för mig, men i fredags inbillade jag mig att jag kunde smaka lite glögg, och ja ni kan ju tänka er hur det gick.
Hemsk ångest både i går och idag, suck ?
Men jag tar nya tag, det måste vara helt noll med Alkohol för min del, det går helt enkelt inte att bara dricka ett glas.
Trevlig söndag till alla er här.

Sundare

NIO! Känner tacksamhet och lättnad att jag äntligen fixat att fatta kloka beslut och göra kloka val.
Mick, bra att du direkt återgår hit! Vi hjälps åt här. Och Lexi, skriv oss en rad, oavsett hur, vad och varför. Vi saknar dig i gruppen