Nu har jag läst runt här i några veckor och tänkte att det nu är dags att skriva en egen tråd. Samlat lite mod. Känner att man lämnar ut sig så och det är lite läskigt. Skäms så för min oförmåga att ha en sund relation till a.

Har varit nykter i 28 dagar och det är den längsta nyktra perioden på 5 år. ( hade ett längre uppehåll med hjälp av antabus då). Fick nu äntligen lite kraft igen att bryta med min äldsta "vän" a. Har druckit sedan jag var 16 år och det är några år vid det här laget!!!!!!

Har alltid varit den som festat mest och velat ösa på natten lång. Vad jag gjort och sagt i fyllan vet jag inte om jag är redo att skriva om än. Inte för att jag tror att någon som läser det blir förvånad eller tycket att det är för j...igt. Nej det är för att jag skäms så för mig själv. Tycket att jag varit kass och det vill jag inte älta just nu. Orkar inte utan försöker hålla en positiv ton.

Så nu försöker jag tänka att det verkligen blivit dags att ta tag i detta eländiga ångestrus som jag ständigt befunnit mig i. Jag som börjat planera mitt drickande på förmiddagen och sista tiden så tänkte jag bara på alkoholen och vad, när och hur jag kunde dricka. Och jag drack allt. Öl, vin, wiskey, gin cider, likör....allt med alkohol i. Så det var inte smaken av a utan ruset som jag ville ha. Vaknade varje morgon med ångest och skämdes så inför mig själv. Ingen har anat hur illa det varit. Inte min man eller min familj. Ingen. Jag har inte druckit så mycket ihop med andra, jo kanske men försökt kontrollera det, utan det har varit när jag varit ensam som jag älskat att koppla av med a.

Men idag är jag nykter och njuter av det. Känner hur glädjen kommer tillbaka och stoltheten över vem jag är ökar för varje nykter morgon :)
Nu skriver jag här för att dela med mig och få stöd och kraft så att jag inte faller tillbaka i "alkoholens kvicksand", som någon skrev. Inte igen.
Ha en bra kväll alla vi som kämpar//mod 60

veronica

för din skull Mod60! Jag ska fortsätta min kamp att komma dit där du är nu. Tack för att du delar med dig och på så sätt inspirerar och ger mod till oss som kämpar. Varma kramar

veronica

för din skull Mod60! Jag ska fortsätta min kamp att komma dit där du är nu. Tack för att du delar med dig och på så sätt inspirerar och ger mod till oss som kämpar. Varma kramar

mod60

Nu har det gått mer än 8 månader och det rullar på, som man säger. Riktigt bra och självklart på något vis :)
Förra helgen var vi på stor fest och jag var nykter som vanligt och det var jättetrevligt. Men hjälp vad det är tragiskt att se hur en del, långtifrån alla, fullkomligt häller i sig spriten och tappar omdömet. Jag kände till viss del igen mig och det gjorde inte saken bättre. Inget kul att se och höra hur folk flörtar med fel personer, säger taskiga kommentarer, trillar omkull och är allmänt jobbiga. Nu pratar vi medelålders personer och inga tonåringar!! Kändes så bra att sätta sig i bilen och veta att jag kommer att må bra imorgon och jag har en hel ledig dag framför mig utan bakfylla och ångest.
kramar till alla som kämpar på för att få tillbaka kontrollen över livet och alkoholen. Det är värt det:)
mod60

Jag mår så bra av att läsa era trådar, ni som hittat stabiliteten i nykterhet. Så många lämnar forumet när det " rullar på", som du säger . Tack att du stannar kvar!!

Nyckelpigan

Tack för att du skriver och sätter ord på din glädje och tacksamhet, skulden som gått upp i rök. Jag känner liknande saker men är någonstans rädd att det är inbillning, att avstå a kan kännas så här bra. Jag som har kämpat och stretat emot, skadat min familj och mig själv när jag vägrade ta in. Jo, visst blev det för mycket inland, men det berodde på det och det... Nu skulle det bli annorlunda, jag hittade på den ena ursäkten eller ett nytt förhållningssätt efter det andra för att övertyga andra och mig själv att det minsann gick att dricka om jag bara ändrade de yttre förutsättningarna. Jag blev arg om min man ville att jag skulle sluta helt, det kändes verkligen som livet hängde på om kag fick dricka el inte... Och så kan jag känna så här idag.. Efter bara drygt två månader.
Tack för att du ger mig hopp, att detta KAN hålla i sig! Stor kram

mod60

Jo det håller i sig och blir faktiskt bara bättre och bättre. Livet är ju som det är, det går upp och ner men det blir så mycket bättre utan alkohol känner jag. Jag som inte kunnat kontrollera mitt drickande. Det är ju det det handlar om, kontroll eller bristen på kontroll eller behovet av att inte ha sådan kontroll!!!! En salig röra.
Vet bara att jag mår bättre nu. Mitt huvud är med och jag känner mig mer skärpt trots att jag inte är så ung längre.

Jag önskar dig kraft att stå emot. Du har ju kommit en bra bit på vägen!!

Igår var vi på fest, igen:) och jag gav bort mitt vin som ingick till maten. Hade så roligt och dansade som en tok så idag är jag ganska trött. Vill inte tänka på hur jag skulle mått om jag varit bakfull.
Ha en skön söndag:)
mod

FataMorgana

Tittar in lite hastigt och ser att du är ok. Skönt att läsa . Kramar / FM

mod60

Ännu en nykter fredag kväll:) Jag känner inget sug och det känns skönt. Nykter mer än 8 månader nu och trots att det är fredagkväll och jag har jobbat hårt hela veckan så känner jag mig ganska pigg. Är helt övertygad om att det beror på att jag slutat dricka.

I morgon ska jag träna och umgås med mitt barnbarn. All kärlek till den lille från en glad farmor:) En balanserad farmor och en farmor med tålamod.
Jag önskar alla en härlig helg!
kram
mod60

mod60

Tittar in och säger" ja livet är fortfarande bättre utan alkoholen".

Allt är bra med mig och jag fortsätter vara nykter utan svårigheter. Känner inget sug alls.
Nykter i snart 10 månader :) trodde jag inte var möjligt att klara för ett år sedan men med lite j...vlar anamma och tålamod så har det gått.
kram alla som kämpar
mod60

mod60

Jag tittar på DR Phil och ser en kvinna som är gravt alkoholiserad, hon dricker bl.a. handprit, och jag känner mig alldeles tom och ledsen. Hon är på väg att dö inom kort. Hon har en dotter och det är tungt att se vad den lilla flickan är utsatt för.

Barnen, dessa stackar barn som får se all skit vi alkoholister utsätter dem för. Barnen och mitt barnbarn var min drivkraft, en del av den iallafall, som fick mig att inse att detta inte håller och gav mig kraften att sluta dricka till slut. De förtjänar en nykter mamma och farmor:)

Jag är fortsatt nykter och allt har gått kanonbra. Men idag vid lunch så fick jag ett otroligt sug efter alkohol. Det var mycket längesedan så jag blev helt ställd. Kan suget komma fortfarande??? Ja tydligen. Men ikväll går jag in här och läser runt, ser sorgen och förtvivlan hos så många och det gör mig ännu mer övertygad om att vara nykter. Vilket h...vete alkohol ställer till med.

Jag har ju kommit så långt. Nu är det bara att fortsätta njuta av livet. Det gör jag mer än någonsin....
Jag önskar alla en bra vecka och modet och styrkan att hålla suget på avstånd med alla trix som finns :)
kram mod60

Leverjag

Vad hemskt med kvinnan. Ja, jag måste påminna mig denna gån om och om igen och aldrig sluta när jag tycker att jag har kontrollen. Dr Phil kanske man ska ta till när inte forumet känns tillräckligt.

Vad härligt att läsa om din framgång och vilja ⚓️

basisten400

äter mera än vanligt oc godis sött oc salt i allahanda former :) tanke på alkohol dök upp från ingenstans hux flux så försvann den lika fort är så glad jag vaknar upp vaken oc inte bakis som så många gånger förut det är en skön känsla detta att bli en n y människa på ett nytt sätt :) precis som jag va när jag var yngre :) så vad har jag då uppnått genom åren med all alkohol ingenting mer än skadat mig själv oc andra i olika sammanhang totalt mörker oc dimma fastän jag ofta drack på ren lyckokänsla att skratta bli fullast oc balla ur
spela hög musik oc leva fan bara släppa lös alla cylindrar kul visst men alla konsekvenser oc alla tårar m.m
ne fan aldrig mera pakbänken är aldrig långt borta ha det bra folks vi ses i det nyktra livet :)
det ska vara gott att vara människa
kram Med vänlig hälsning chrille

OutlawPete

Hej mod60 - googlade lite och hittade in i din tråd. Väldigt inspirerande! Hoppas det gått bra för dig sedan du skrev här sist. Jag är själv på dag sju just nu ;)