Vill inte - kan inte

Fenix

Misslyckas gör man om man slutar försöka. Så måste jag se det, och nu försöker jag igen.
Vaknade i morse och strök med fingertoppen över huden. Fick rysningar och det känns så skönt. Den här metoden är mätaren på hur mkt jag drack dagen innan. Blir det ingen reaktion i huden så är nervsystemet sabbat av alkohol. Jag har dränkt någon nervcentral i hjärnan och släckt ned. Hu så hemskt egentligen. Kan ta en halv dag innan det fungerar igen. Känner jag lite så har jag inte druckit så mkt.
Solen skiner, det går mot plusgrader, det går mot vår och jag hoppas att alla min samlade erfarenhet nu ska göra att min alkoholkarriär är över. Inte bara min erfarenhet förresten, det finns ju också all samlad erfarenhet här på forumet, av alla som lyckats och misslyckats.
Ska nu lyssna på min sjävhypnosskiva för tredje dagen, jag tror den kan hjälpa mig att påverka mitt undermedvetna som hjälp att sluta med alkoholen.
Ha en bra måndag alla där ute!
/Fenix

victoria

Jag hänger på er : ) Jag ska också försöka njuta av det som sker runt omkring.
Dock har jag lite kämpigt. Kastas fram och tillbaka mellan högt och lågt. Lite tjorvigt mellan mig och maken, lite jobbigt att dottern är utflugen för studier, ångest emellanåt över min sjuka syster, och däremellan stunder av harmoni, och ett och annat lustfyllt tillfälle.

inger

Hej alla!

Det blir en fin vår iår. För att vi väljer det, eller hur? Jag hänger också på med nolltolerans. Har beställt CD:n jag också.
Vi kanske ska sluta kämpa och börja leva istället? Och jag vet att om jag ska leva ett bra liv så ska inte alkoholen vara med.

/ Inger

vana

Tänkte just på det för en stund sedan Fenix.Giftet i kroppen.
Jag tror att jag är avgiftad nu efter 8 månader snart nykter.
jag känner mej normal.Som en vanlig sund människa.Känns som en belöning är på ingång. O då menar jag belöning=måbra!
Idag ledig har jag tvättstugan samt städar.Sen vid 15 tänkte jag lufsa iväg till simhallen o simma o löga mej i bastun.
Hade jag aldrig aldrig orkat förr.
Det är en belöning att känna energin strömma ut ut o ini kroppen......

vana

Fenix,jag kämpade i flera år med alkoholen innan beslutet kom.Jag avskydda alkoholen,vad den gjorde med mej men ändå fortsatte jag dricka.Jag ramlade i backen efter en krogkväll o slog huvudet,då började jag dricka ensam/hemma.
När jag tog beslutet/samtidigt som jag loggade in här,var det en enkel sak.
Men det kanske det inte var.
Jag hade omedvetet jobbat för det länge o beslutet var mer som en ingivelse!!!Behövde inte kämpa mer.
Det kan ta sin tid att komma dit.
Men man kommer inte dit utan ett grovarbete innan det tror jag inte

Fenix

Javisst Vana, en massa kamp har det varit, och nu är det dags att skörda. Men kampen har ju varit så mkt att inte dricka, i stället för att leva. Skönt att höra du du blivit "normal", jag tror tom att du kanske mår bättre än många som inte haft det här problemet.
Dags för en bra bok nu och bingen.
Natti
/Fenix

ana

Hej!
Ett tag sedan jag var här,men mår pisskass
Varför kan inte jag ge upp
denna drog.
Snart ger jag upp helt...
Har skickat efter Allen Carr som jag läste att några skrev om.
Jag är en riktig helgalkis med en brakångest på måndagen.Ana

Marie1

Hej Ana!
Bra att du skickat efter boken! Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva till dig. Jag hoppas att du får råd av någon som har mer erfarenhet av ex. AA än vad jag har, om AA är ett alternativ för dig?
Behandling av något slag?

Vill att du ska veta att tänker på dig och hoppas att allt kommer att ordna sig!

Kram från Marie

Malcena

Jag vet hur du känner och skickar dig tusen styrkekramar! Det enda du behöver göra är att inte ta det första glaset. Det har fungerat för mig nu i nästan en månad (från att ha druckit dagligen i flera år). Det finns hopp! Besök detta forum så fort det känns jobbigt och när suget infinner sig, det gör jag och jag får kraft att stå emot.
Tänker på dig!

Fenix

Hej alla. Kan inte undanhålla er Veckans Anders, han är makalös på att ge energi i sina reflektioner. Lite långt, men ni som har tid att läsa, gör det.
I slutet ger jag min syn på hur lång min näsa blev:-)
--------------------------------------------
Nästan varje gång som en person kommer till mig för att bli coachad angående ett specifikt problem händer samma sak. De börjar med att beskriva sitt problem och argumenterar sedan för varför det inte är så lätt att ändra på. När jag sedan utmanar den tanken talar de oftast om vad de redan gjort med en min som tydligt visar att ”om inte det här har funkat förstår du väl hur omöjligt det här är”. Inget konstigt med det för om de inte hade tänkt så hade de ju löst problemet själva långt tidigare.

För sanningen är ju den att om man har haft samma problem i mer än ett år, så kan vi nog lugnt utgå ifrån att vad de än har gjort för att lösa problemet faktiskt är en stor del av problemet. De använder ju så att säga det som skapat problemet för att lösa det. Konfunderad? Ta till exempel någon som har det svårt i sina relationer med andra människor för att de har en tendens att överanalysera allt som andra gör och säger. Vad tror du att de gör för att försöka förbättra sina relationer? Just det, överanalyserar sina egna tankar om dem…

Vi är nog alla skyldiga till det här lite till mans. Allt från att vi försöker komma ur vår stress genom att göra mer saker samtidigt tills vi äntligen kan få ta det lugnt ”nån gång” till att vi försöker hitta någon att verkligen dela allt i livet med genom att i våra kontakter med dem vi är intresserade av försöka påskina att vi är lite bättre än vad vi egentligen är. Vi gör mer av precis det som orsakade problemet från början.

Kan du känna igen dig i det här? Om du har levt några år på planeten gör du självklart det. Så vad är ett problem som har varit återkommande för dig? Vad har du gjort för att lösa det? Vad det än är inse att det är det beteendet eller de tankarna som gör att lösningen gäckar dig och som håller kvar problemet. Ändra på det och du kommer att upptäcka att din utmaning får möjlighet att med några väl valda handlingar på rätt premisser upplösas som rök som stiger på en blåsig dag.

Om du direkt när du läser detta känner att du behöver gå på toaletten, fixa till några papper på skrivbordet eller göra vad som helst annat än att verkligen tänka till på det här, så kanske det inte är första gången du distraherar dig själv när en möjlighet till förändring dyker upp? Har du redan framme papper och penna för att göra digra listor kanske du är en av dem som istället borde pröva att luta dig tillbaka, sluta ögonen och bara låta dina tankar vandra fritt och överraska dig själv med vad som dyker upp.

Inte vet jag, men vi vet väl alla vi det här laget att definitionen på vansinne är att göra samma saker om och om igen och förvänta oss ett annat resultat. Så ta den här veckan en nykter titt på de utmaningar du står inför och våga testa att ta dig an dem på ett helt annat sätt än det som är ditt ”naturliga” sätt. I värsta fall är du kvar i samma sits som innan, men har lärt dig något nytt som du inte hade haft möjlighet att lära dig annars. I bästa fall kommer du att märka hur det som tidigare verkat omöjligt plötsligt löser sig med en nästan ansträngningslös känsla av lätthet.

Kopierat och vidarebefordrat med tillstånd av Anders Haglund "Veckans Anders" www.lifevision.se
-----------------------------------------

Jag lutade mig tillbaka och tänkte som så att hur har jag försökt lösa mitt problem? Jo, genom att att besluta mig för att sluta i morgon, i kväll ska jag dricka för sista gången och sedan får det vara slut. Har jag haft framgång? Nej! Det tänket har ju blivit problemet!!!
Vadå lång näsa...
Ha en bra dag.
/Fenix