Vill inte - kan inte

Fenix

Hej tjej18 och tack för kramar!
Tja, det har varit lite slirigt men i dag är ännu en dag när jag vaknar nykter och bestämmer mig för att inte dricka i dag. Det har ännu inte varit begravning, och på ngt vis har jag satt upp som mål att sätta definitivt stopp när allt detta är över. Det blir den 1 april, men ska inte bli ngt aprilskämt!
/Fenix och kram tillbaks

tjej18

Bra Fenix, det kanske är just nu du får en av de jobbigaste och svåraste prövningarna? Jag vet inte varför du drack förut eller dricker. Jag kunde ibland dricka för att glömma, för att koppla av, slippa minnas saker och bara tänka här och nu. bara känna berusningen i kroppen, när man tappade kontrollen och inte behövde ta ansvar(klart man behöver det, men det käkndes inte som det ibland). man var påverkad/full och de mesta som gick fel, kunde skyllas på det.

Vid ett sånt här tillfälle, hade jag förmodligen ramlat dit väldigt lätt. Jag hoppas du är stark nog att inte göra det. Jag tror på dig, jag vet att du har kapaciteten. Alla har ett val. Det är ett val att dricka, ett val att låta bli.

Be strong! kram

Fenix

Alltså i dag, en riktig alkisvurpa inför öppen ridå. Det var den 7 april, och nu är det den 15 april. Lovar att... Känns det igen?
Nåväl, nu är det uppfyllt i alla fall. Vaknar nykter och glad, känner mig stark i mitt beslut att ta en lång vit period utan något klubbat slut. Vill ju helst att den aldrig tar slut, när jag tänker efter ordentligt. Roterandet i den onda cirkeln är ju så tråkigt och icke utvecklande. Solen skiner i dag igen, och jag är ledig. Känner så mkt energi att jag inte vet var jag ska börja. Besiktiga motorcykeln är ett kärt besvär som jag strax ska göra. Blir så inspirerad av er alla som kämpar på med framgång. Blev också inspirerad av Benny Haags spritpartiet, det ska få min röst på riksplanet helt klart. Att offentligt mörka det jätteproblem som alkoholen utgör i vårt samhälle är förödande och det behövs verkligen en annorlunda politisk röst som inte fegar ur för att man inte vill stöta sig med alla som har mer eller mindre stora problem med alkoholen. Och enligt spritpartiets resonemang är det halva befolkningen som berörs på olika sätt. Jag tror att han har rätt, inte minst får den teorin stöd av allt man läser här på forumet. Mitt bidrag kan ju i alla fall bli att inte dricka.
Ha en så bra dag i dag som det bara går, alla där ute!
/Fenix

Mazza

Tjena Fenix och ni andra!

Har inte varit inne på forumet efter mitt kanske lite skarpa inlägg förut. Ja, det är som det är med alkoholen och det är väl inget nytt under solen inser man snabbt. Man känner i princip igen allt som folk skriver. Och det finns i stora drag två grupper som skriver. Den stora, de som dricker och försöker göra något åt det. Och så den lilla som lyckliga jag tillhör, som har lyckats gjort något åt det. Dvs, helt slutat. Ja, så "illa" är det. Helt slutat är nog den enda vägen tror jag. Men det skulle vara kul att höra om det är någon här på forumet som har lyckats dra ner på drickandet och sedan känt att NU KÄNNS DET BRA.

Hand upp alla ni som har lyckats med det!!

Jag är så fräck att jag går händelserna i förväg om ni ursäktar... Men när man väl vet svaret så kommer nästa fråga. Och då menar jag att det inte handlar om att sluta dricka utan att det handlar om att börja leva. Personligen höll jag väl på i 15 år innan jag tog mitt beslut, och det är snart 30 månader sedan. Lyssna nu noga alla: Det är ingen förlust att sluta dricka, det är en ren vinst!! Någon stadigvarande nykter som har något att tillägga? Den stora frågan är alltså. När ska jag börja leva? Hoppas inte vägen blir allför lång och krokig. Kom igen nu Fenix, du vågar!!

Adde

Jag behöver inte tillägga något utan bara nicka instämmande.

Livet är till för att levas som Mie säger !!

Jag har aldrig någonsin haft ett sånt bra liv som jag har nu, utan sprit. Det var sannerligen värt att jobba för.

Lycka till alla !!

Fenix

Mazza, du kom i exakt rätt tid med din uppmaning, kändes kusligt rätt. Ja, visst är det så, ju mer jag läser här, ju mer inser jag ju att det för mig finns bara en väg att gå och det är att fatta det rätta beslutet.
Nu ska jag ta till mig en tanke för dagen varje dag framöver från Allen Carrs bok.
Så idag har jag haft den här instruktionen att fundera över:
1. Jobba på attityden "Är det inte fantastiskt! Mitt liv är inte längre dominerat av FÖRSTÖRELSE!"

Känns bra när jag nu snart ska lägga mig nykter och läsa en god bok.
Ha det bra alla där ute!
/Fenix

Fenix

Lika bra kändes det att vakna i dag, ja till och med bättre. Känns som det stora beslutet äntligen tagits. Så här skriver Carr i sin andra instruktion:
2. Ångra aldrig någonsin ditt beslut: det finns absolut ingenting du behöver försaka!
Det ska jag ha med mig i dag och smaka på.
En härlig måndag till alla.
/Fenix

Mazza

Härligt Fenix!
Du kommer inte att ångra dig om du kör på nu. För mig tog det nog ungefär ett halvår innan jag riktigt började kunna tro på nykterheten - och som jag dessutom kunde känna mig hyfsad bekväm med - SAMT att det var ett alternativ som var så mycket bättre.
Förresten Mie,,, jag fick ju en kram här uppe. Kram själv!

inger

Hej Fenix,

Jag har oxå nu tagit det STORA beslutet. Trodde jag skulle kunna socialdricka ibland. Gick ganska bra men nu i veckan ramlade jag dit så det stänkte om det. Vill aldrig mer uppleva den ångest som kommer som ett brev på posten då man tappat kontrollen över intaget fullständigt. Och vacklat hem och vaknat med minnesluckor. Vilket självförakt man känner!!
Man liksom kryper omkring och funderar på hur man ska orka resa sig igen och se livet.
Ska tänka på nr 2 av Carr idag.

/ Inger