Hej alla fantastiska människor som kämpar och delar med er så generöst av era historier!
Jag har tjuvlyssnat på er sedan i höstas men nu är det dags även för mig att aktivt delta i kampen mot alkohol missbruket.
Min hjärna har varit kidnappad ett bra tag, har försökt hur många gånger som helst att dra ner men lyckas oftast bara komma till dag 3 eller 4. Sedan är det dags för en liter vin igen...
Nu är jag på dag 8 och det vill jag tacka er här på forumet för! Och mig själv såklart...

..mig själv och tänker inte fly den lätta vägen.
Hur skulle det se ut, min sambo sjuk i cancer och jag ska supa mig bedövad..

Hur bra blir det på en skala?

Nej tack, jag ska klara detta utan alkohol.

Kramar ???

Sommarflickan2018

Usch vilket besked att få. Hoppas att han får bra vård.

Precis som du skriver, att stötta nykter är det bästa du kan göra för honom, även om jag förstår att detta påverkar och får alkoholmonstret att vakna och locka. Stöttning i form av stödsamtal kan kanske vara på sin plats. Been there done that men utan stöd och det ångrar jag idag. Det är tuffare än man tror (jag vill inte skrämma upp dig på något sätt, det här var för länge sen och cancervården var absolut inte som den är idag) och att ha någon att prata med är otroligt skönt.

Vi finns här.

Kram

Det känns skönt att ni finns.
Vaknade för en stund sedan och kan inte somna om.

Kommer förmodligen befinna mig i en bubbla de kommande dagarna.
Men som det känns nu är alkohol det sista jag kan tänka mig som lugnande.

Fortsätter läsa era trådar här men orkar nog inte kommentera så mycket.

Kramar???

Sommarflickan2018

kommentera och finnas som stöd för alla hela tiden. För du är en av dem jag ser mest av på forumet, som stöttar och skriver. Men du måste ta hand om dig själv också, känna vad du orkar med och inte. Annars orkar du inte.

Det är ett chockerande besked att få men försök tänka positivt (ja jag vet, hur jävla lätt är det då!?). Cancervården i Sverige är trots allt väldigt bra och har man hittat cancern i tid så finns det alla möjligheter i världen att han kan bli frisk efter behandling. Trots det kommer det såklart vara en jobbig tid för er och jag tror att vi är många som tänker på dig och håller tummar och tår för att allt ska gå bra med din man och att du klarar att vara nykter under tiden.

När du vill skriva av dig så finns vi här. ???

Stor styrkekram

Svajade till en aning i mina tankar på Alko i eftermiddags men återfick balansen tack och lov.
Idag är jag nykter?

Kramar ???

Berra58

Håller på dig.
Nu är vi nyktra länge??

Kram ??

Vilken sorglig läsning angående mannen. ♡

Har ju nyligen varit i exakt samma sits och först känns det som att hela universum gungar. Efter ett tag, och om allt går som det ska, börjar man landa i sina känslor. Prognosen för prostatacancer är god, men oron och tankarna finns där oavsett.

Tycker att du är otroligt bra som lägger till nyktra dagar mitt i all kaos. Nu är en sådan gång jag önskar att vi inte var anonyma här, för då hade jag sökt upp dig och gett dig en blombukett och en stor kram. ?

Tänker på dig lite extra. ♡

PS! Inte behöver du tänka på att kommentera hos andra just nu. Har ju själv alltid varit den som peppat, men känt att jag inte orkar riktigt ibland. Säger som jag brukar: Här växeldrar vi!

Sommarflickan; Du är full av empati och skriver så innerliga och personliga uppmuntrande inlägg till alla, du är fantastisk???

Berra58, vi kämpar fram och tillbaka, och visst kommer vi fram ett litet stycke för varje gång..???

Vinäger, du känns så himla trofast och var en av de första som svarade på mina inlägg.
När jag sedan läste din tråd blev jag tårögd och gamla egna hemska minnen kom upp till ytan. Vi har inte bara alkoholmissbruket gemensamt utan även annan skit.

Men vi har kommit vidare och vi ska klara oss ur alkoholdjävulens grepp tillsammans!
Tack för din fina blombukett ?

Kramar???

Vilket jobbigt besked, du har min medkänsla. Hoppas du har människor irl som kan stötta dig. Det kanske inte är så mycket till uppmuntran, men om det hade varit en långt framskriden cancer så tror jag inte att beskedet hade kommit på posten. Jag gissar att det är en lindrigare form och prognosen för prostatacancer är god! Jag håller tummarna!

Kom nu ihåg att alkoholen inte kommer att hjälpa dig, även om det kan kännas som en bra flykt när alla tankar blir för mycket. Jag håller på dig!

Många kramar till den Fina Lisa!!!!

Varma seeega dagar..
Rastlösa suckar...
Orolig och uttråkad..
Igår blev det tyvärr en vinare...

Inte något desperat drickande utan just för att tiden går så långsamt när man väntar..
Nästa vecka får vi veta vad för behandling min sambo ska få..

Kramar till alla ni fina forumvänner!
???

Skickar en liten hälsning och en påminnelse om att du inte är bortglömd. Här dömer ingen, här finns bara förståelse, dock med en del ögonöppnare och fint stöd. Hoppas att allt ordnar sig till det bästa. ♡ Kram

Mitt fina stöd. Tänker på dej mycket och skickar styrkekramar och pepp ??

Det måste kännas som en lång väntan för er innan beskedet kommer. Håll ut, det kommer. Vet att när dagarna känns evighetslånga och hjärnan surrar är det svårt att inte vilja ’koppla bort sej’ för att slippa tankarna. Ord blir ofta banala i dessa lägen men försök hålla huvudet kallt och klart nu för er bägge. Andas.

Sköt om dej.

Sommarflickan2018

Vilken sits ni har hamnat i. Väntan och att inte veta brukar tära enormt på en (har tyvärr varit i samma sits). Jag tycker det är bra att du är ärlig med att du har druckit och vi finns här oavsett, det vet du. Du för två kamper samtidigt nu och det är verkligen inte lätt. Vi finns här och försöker vara starka för dig också, så gott det går på håll. Du är värd det allra bästa, du omtänksamma människa. Så mycket fina ord och så mycket stöttning du ger här på forumet. Det är guld värt. Hoppas du förstår det.

Sänder lite forumkärlek och varma kramar

Tack, snälla rara ni som tänker på mig, det känns så skönt att ha er i ryggen som fina stöttor?

Helgen har känts lång av förklarliga skäl men nu är den snart till ända och vardagen tar vid igen.

I fredags blev det lite alkohol igen men bara för att stilla oron. Ingen bakfylla på den ringa mängden. Lördag och söndag helt vita och nu laddar jag om.
Jag ska banne mig nå de där 21 dagarna!!!
Hoppas nu bara att läkarbesöket på tisdag ger ett bra resultat.

Ha det gott alla forumvänner✌

Kramar ???

Tänker på dig idag och hoppas att det blir ett positivt besked hos läkaren. Styrkekramar till dig!!!!

...men en kompletterande magnetkamera undersökning behövs.
Därefter kan de bestämma vilken typ av behandling min sambo ska ha för sin cancer.

Så det finns inga panikkänslor idag men däremot ett otrevligt sug efter vin...

Vill bara försvinna in i dimman av någon märklig anledning. Trodde jag skulle bli jätteglad av att det inte var aggressiv cancer men känner mig bara helt tom.

Är så trött på denna jävla värmen också, har sovit dåligt och är gnällig.

Får se vart denna dagen tar vägen.

Ha det bra alla ni underbara forumvänner?

Kramar ???

Så skönt besked , allt kommer att gå bra ! Inte konstigt att du känner dig tom o vill försvinna . Den oron du har inom dig släpper nog lite nu och då reagerar kroppen o knoppen på det viset .
försök hitta något annat än alkohol att ’trösta’ dig med , inte lätt ... men det går . Värmen tar musten ur en oxå , inte ofta man längtar efter regn o svalka men idag är en sån dag här oxå .
Många kramar ?

Sommarflickan2018

Även om cancer är djävulens påfund så är jag glad att höra att det inte var en katastrof. Dessutom, så skönt att få veta nu när ni haft en veka av oro.

Jag tror inte det är konstigt att känna som du gör, bara för att det inte är aggressiv cancer så betyder det inte att du automatiskt fylls av glädje. Snarare tror jag tomhet är vanligt eftersom du fortfarande inte vet vad som komma skall och du kan inte göra så mycket åt saken. Men det blir inte bättre med vin.

Här regnar det idag och det är otroligt befriande med frisk luft, tro inte jag minns hur gott ett sommarregn luktar och hur det rensar upp.

Jag tror på dig idag. Du fixar det.

Kram