Efter 10 år av varierande nivå av a-missbruk har jag nu erkänt för mig själv (absolut inte för någon annan) att detta inte håller.
Konstant ångest, skam, nedstämdhet måste upphöra..

Igår drack jag 1,5 flaska vin.. idag börjar jag sluta.. Då jag inte har någon irl att prata med detta om så hoppas jag att kanske någon annan här inne är i liknande sits så vi kan peppa varandra?

Ja, jag har försökt sluta förut. Men mina försök har blivit mer och mer desperata.
Så lustigt, så fort ångesten, illamåendet och huvudvärken är borta så tänker jag: ”huh, jag kanske kan klara av att dricka måttligt ändå..?”
Jag har inte haft 30 vita dagar på hur länge som helst men jag tänker ta den hjälp som erbjuds här på sidan. Och det är väldigt trösterikt att läsas allas historier och inse att man varken är ensam eller ”onormal”.
Jag vill bara hitta tillbaka till en ny normalitet, där jag kan vara stolt över mig själv. A-hemligheten är tung att bära.

pytte_7

Det är en tuff dag då jag idag har saknat min kärlek väldigt mycket, jag har förlorat honom pga A... jag försöker ta timme för timme när det är en sådan här dag, ibland minut för minut... jag har ätit antidepressiva i ca 6 v nu så ångesten är lite bättre men det gör ont att andas idag...

och tråden startade i går! Har iaf inte hänt under mitt år här. Så roligt att ni är så många som peppar varandra.

Önskar alla ett stort lycka till. ♡

Kom ihåg: Man ångrar aldrig en nykter dag/kväll!

Komben

Känner med dig.. önskar jag kunde ge dig en kram ?
Känner även igen mig.. blev lämnad i början av sommaren.. han har nu en ny och det finns vissa dagar när luften inte går ner i lungorna alls.. och så a demoner på det.. du är otroligt stark dom håller dig från a! Hur länge har du hållit upp?
Har du någon att prata med eller är det forumet som gäller för dig med?
Hoppas du får sova och det känns bättre imorgon! Kram

Komben

Känner med dig.. önskar jag kunde ge dig en kram ?
Känner även igen mig.. blev lämnad i början av sommaren.. han har nu en ny och det finns vissa dagar när luften inte går ner i lungorna alls.. och så a demoner på det.. du är otroligt stark dom håller dig från a! Hur länge har du hållit upp?
Har du någon att prata med eller är det forumet som gäller för dig med?
Hoppas du får sova och det känns bättre imorgon! Kram

Komben

Den är hemsk att bära.. igår skrev jag för första gången nånsin hur det har sett ut för mig sista 10 åren, här i tråden.har aldrig vågat se det i skrift.. så mycket skäms och förnekar jag hur det är..

Hur har det gått för dig idag?

Jag har varit snäll mot mig själv idag. Inte gjort mycket alls förutom att titta på Netflix och försökt mota alla ångesttankar i grind.
25 timmar sedan jag drack senast.
Ser fram emot en god natts sömn och lite mer energi imorgon.

Tycker det är intressant när man tittar på alla tv-serier och ser hur vinet flödar. Suget smyger sig på..
Jag behöver hitta någon alkoholfri serie, är det någon som har något tips..?

Komben

att alla som kämpar somnar nyktra ikväll.. det gör jag efter en inre kamp..
Kram o god natt!

Dax att bli fri

Tack så mycket för din omtanke Komben! Har varit tuffare denna gången än det varit på länge. Att det känns tyngre och tuffare denna gången beror säkert på att jag inte längre kan ta paus från livet utan måste försöka köra på så gått det går. Kör ingen medicinskhjälp denna gång. Biter ihop och försöker samla mig mentalt och fysiskt. Ikväll så känns det faktiskt lite bättre. Kanske för att jag hittat detta forum. Har siktet inställt på ett par månaders nykterhet nu. Familjen har faktiskt nog knappt funderat så mycket på mitt drickande. Har hög tolerans, konstigt nog och har varit duktig på att göra mina måsten och åtaganden. Har också smusslat en hel del så ingen varken vet eller förstått hur mycket jag faktiskt konsumerat.

mornerma

vi är fler. Varje morgon smutsig skam. På något sätt är det lättare att se andra människor och vilja ge en kram i all skit!

Istf att vakna kl 3 av hjärtklappning och ångest så vaknade jag kl 4 av att sonen kom in och ville ha sällskap. Skönt att då kunna ge tröst i ett nyktert tillstånd, utan alkoholandedräkt.

Men massor av konstiga drömmar som bubblar upp. Kanske för att man faktiskt har drömsömn och inte bara a-koma.

Hoppas ni alla har haft en bra natt och är redo att möta denna underbara fredag!

Kram till er!

pytte_7

Vet precis hur det är när luften ej går ned i lungorna..... Usch man önskar ju ingen att bli lämnad pga A men jag har ju mig själv att skylla. Jag skrev ett långt sms igår till min kärlek, bad om ursäkt för allt jag gjort pga A. Vi får se om han svarar.... oavsett så kände jag igår att jag måste säga förlåt till honom.... idag känns det lite bättre, iaf nu.

Jag har inte druckit sedan den 30 juni, det var då min kärlek lämnade mig, igen... det är andra gången nu. Vi försökte igen efter första uppbrottet och jag kastade bort det pga A. Jag har gått på en del AA möten men pratar inte jättemycket där, dock är stödet bra. Så jag skriver av mig här mestadels.

Hur är det med Er andra idag?

Fredde

Blir ledsen när jag läser om er ångest, skuld och förtvivlan för jag vet ju själv hur jobbig den känslan är att bära. Men det glädjer mig att se att ni kämpar med käppar och klor för att inte falla tillbaka in i alkoträsket igen. Idag är det dag 3 utan giftet och det känns bra men idag vaknade jag tidigt och kände en obehagskänsla och en ångest i kroppen med mycket tankar som snurrar runt i huvet så jag kunde inte somna om. Men jag får trösta mig med att tänka att allt blir bättre med tiden för oavsett hur mörkt och jobbigt det känns så kommer dom mörka molnen skingras till slut och ljuset kommer förr eller senare lysa på en igen. Styrkekramar till er alla ??

Komben

Jag håller med, är faktiskt lite chockad över hur många som i detta nu går igenom samma skit som jag själv.. tänk om man kunde prata utan att skämmas, så mycket stöd det finns att få.

Gör du ett försök att sluta nu?

Komben

God morgon!
Mår bra fysiskt men är nere, känner mig svag, omotiverad, låg.. fredag.. jaha, vad är en fredag utan vin? Med fint väder, sensommar.. usch..

Vet inte om jag kommer klara ikväll om jag ska vara ärlig.. Vill gråta av bara tanken på att misslyckas..

Fredde

Hur har din natt varit har du kunnat sova bra och hur känns allt idag? Det känns skönt att vi är så många som sitter i samma båt och att vi kan ventilera tankar och känslor med varann och kunna hjälpa och ge varann tröst och styrka?

Klart att du fixar fredagen. Jag är på dag 4 som 100% alkoholfri och detta kommer att bli min första alkoholfria fredag på decennier. Vi tycks vara många här som går en första vit helg till mötes. Vi får kämpa tillsammans. Lättare att stå emot när man vet att man inte är ensam! Förstår hur du känner ang. Vinfritt. Älskar själv vin och har tidigare misslyckats i mina ansatser pga av att jag känt sorg om jag ej får dricka vin. Lever nu i insikten (som jag hoppas håller i sig utan att luras av A-djävulen) att både jag och min kropp mår så mycket bättre utan A. Att jag får tillbaka mitt liv utan A. Då är det värt fighten hur mycket som helst! Och apropå rastlösheten, igår roade jag mig med att åka och köpa toapapper på ö&b, tog en prom & lyssnade på sommar i P1 och lyfte 1/4 ton gatsten när det var som jobbigast.

Nu kör vi!

Komben

på jobbet.. antar att det kommer upp känslor som ska bearbetas.. hur gör man?
har atarax med mig.. ska jag ta en?
tårarna bara fortsätter...

Fredde

Jobbigt för dig men låt känslorna komma ut det är nyttigt även om det gör ont just nu så kommer det kännas bättre efteråt. Ja ta du en atarax om du känner att du behöver det för dom är milda och är inte beroendeframkallande. Styrkekram?

Komben

Jag dövar inte med atarax då? så jag bara byter problem?