Efter 10 år av varierande nivå av a-missbruk har jag nu erkänt för mig själv (absolut inte för någon annan) att detta inte håller.
Konstant ångest, skam, nedstämdhet måste upphöra..

Igår drack jag 1,5 flaska vin.. idag börjar jag sluta.. Då jag inte har någon irl att prata med detta om så hoppas jag att kanske någon annan här inne är i liknande sits så vi kan peppa varandra?

Fredde

Det dämpar ju ångesten och känslorna en aning men visst klarar du av gå igenom alla känslor utan att ta någon är det ju bra för då lär du dig att hantera dina känslor bättre med tiden och det gör dig starkare i dig själv. Men ibland kan man vara tvungen att ta något lugnande så man orkar hålla huvet ovan för vattenytan. Men bäst är att våga möta alla undanryckta känslor utan något hjälpmedel så att säga.

Om Atarax verkligen funkar på dig så ska du definitivt ta en tycker jag.
Ibland behöver man hjälp, och det är A-behovet du ska bli av med.

Komben

är det att bara genomlida det som kommer upp? eller behöver jag prata om dom för att det ska bearbetas?
kan gråta ut så fort jag behöver vara "att bearbeta"?

som ni hör så har jag under mitt vuxna liv aldrig gjort det förutom när jag va på behandling för ätstörning då vi hade terapi varje dag.. sen började jag dricka och fly igen så vet verkligen inte hur man gör..

Det finns inget rätt eller fel. Det är så individuellt. Vad skulle kännas bra för dig? Är det jobbigt att tårarna kommer? Eller känns det lättande? Och visst är gråt ett sätt att bearbeta. Försök att ”följa med” och fortsätt att ventilera dina känslor tankar och funderingar med oss på forumet. Håll i, håll ut, vi tror på dig❤️

... att det släpper lite. Tårar ”renar”... Hur känner du själv? Skulle du VILJA prata med någon eller känns det för stunden tillräckligt att skriva här? Skriv på i sådana fall. Vi stöttar gärna.

Jag tänker att ”bearbeta känslor” delvis handlar om att låta dem vara. Inte trycka undan och stänga av. Sätta sig på en stubbe i skogen, gå en promenad eller bara lägga sig i soffan. Blir det akut stänger jag in mig på toaletten en stund. Särskilt om jag är på jobbet...

Fredag idag. En minut i taget. ??

Komben

är att nån säger: gör såhär och såhär så blir det bra och slutar göra ont. Konret liksom.
Jag vet inte vad jag vill, behöver eller borde göra.. känner mig så otroligt ensam och känslomässigt omogen.
Tycker generellt att gråta är skönt, känns bra efter, känner mig skönt tom efter..
Men inte på kontoret, och inte hemma.. och när jag är själv kommer inga tårar för då flyr jag.. med nånting, helst 3 saker samtidigt, tex vin, tv och telefonen samtidigt så det inte ska finnas en chans till nånting att komma upp.

Tog en atarax och blev "bättre" en kollega kom förbi och gav mig en kram, syns väl att jag inte är 100 och då fick jag springa in och gråta på toaletten igen..
När jag läser era inlägg så rinner tårarna.. av tacksamhet att nån faktiskt tar sig tid att läsa mitt svammel

varför är jag såå himla ledsen?

Plommonspriten

God morgon ! Helg nu De fixar ni ! Att inte fullfölja de man bestämt sig kommer skapa ångest om ni dricker .

Komben , gråt bara ! Det helar . Förstår se på jobbet men försök gå på toa eller så . Frågar nån så behöver du inte säga att de är just alkoholen , och att de är personligt. Men håll inte inne känslorna för då kommer du snart fly igen !

Ledsen blir du bland annat för du dämpat allt med alko , oförklarliga gråtattacker kan komma . Tror inte du behöver terapi . Du kan nog avakta med de , börja känna igen . Du kommer till slut se allt de vackra också ! Kram

Det är nog inte så konstigt att vi blir lite oförklarligt ledsna under en sån här process. Det är ju ungefär som att göra slut med någon man tycker mycket om, som inte är bra för en. En sorgeprocess.

Har du något som du kan sysselsätta dig lite med efter jobbet? Något som distraherar lagom och ger dig energi? Jag älskar att hålla på i trädgården, så igår kväll blev det gräsklippning, snigeljakt och vattning. Och häng här med oss. Se en film. Skriv. Och låt tårarna rinna. Du behöver inte förstå varför, bara konstatera att du känner dig ledsen eller sorgsen. Humöret är lite som moln som passerar. Först kommer det lite tårar, sen dyker det upp moln med skratt o glädje, kanske ett moln med lite stolthet, ilska... osv.

Stor kram ?

Fredde

Är det dax å vakna nu ?? Själv var jag uppe med tuppen och jag kunde inte somna om för jag hade lite ångest men det känns bättre nu som tur är? Ja helgen kommer gå i nykterhetens tecken och ikväll blir det att laga lite god mat med flickvännen och bara mysa och ta det lugnt och dricka bubbelvatten ? Har du kunnat sova bra inatt och hur mår du idag och vad har du för planer ikväll?

Sorry, jag misslyckades.
Kanske inte bra att berätta men min första nyktra fredag gick åt skogen.
Har ingen aning om hur jag kommer att känna mig imorgon (eller i natt, kl 3 - när ångesten slår till). Men just nu vet jag att mitt senaste försök gick åt skogen.
Nytt försök imorgon!

Fredde

En riktig skitdag för min del men jag är nykter i alla fall och det är jag glad för? Godnatt på er ?

Höll i fyra dagar. Var så säker på att jag skulle fixa hela denna helgen. Men ett samtal, ett par ord ” ska vi inte ta några öl ” och jag trillar dit. Så jävla besviken på mig själv. Hatar att krypa till sängs o känna besvikelsen skölja över en :-(
Vill så gärna vara nykter och ståndaktig,,,,,men! Kraften saknas :(

Komben

Misslyckades igår..
skäms ?
Nollställde appen och suckar åt mig själv..

pytte_7

Jag tycker det är starkt att du erkänner att du misslyckades. Nya tag idag. Vad är det för app du har?

Kramar till Er alla, jag kommer få en tuff dag idag. Det vet jag pga att jag ska iväg på en sak som jag egentligen borde vara glad över men det är jag inte...

Fredde

4 vita dagen check ? Igår var en jobbig dag med ångest, rastlöshet och mycket tankar men jag tog mig igenom dagen utan att fly in i alkodimman som jag gjort så många gånger förr. Vaknade nyss utvilad och dricker mitt morgonkaffe utan att vara bakfull å må dåligt och det är en härlig känsla? Alla har vi snubblat till och ramlat i diket när alkojävlen har lyckats överlista oss med att dricka men det är bara att resa sig upp och borsta av sig och inte vara för hård mot sig själv och fortsätta att gå mot den nyktra vägen som leder till ett bättre mående på alla sätt? Ni som drack igår ni förlorade fighten igår men inte själva kriget så fortsätt kämpa och ge aldrig upp för ni är starkare än vad ni själva tror för det är man alltid även om det inte alltid känns så?? Ha en fin Lördag! Styrkekramar ?

Virvelvind

Efter en sommar fylld av för mycket alkohol, en trött och småtjock kropp, oklara smärtor och kraftig ÅNGEST över att min man och mina barn tvingas se mig full och däckad så har jag bestämt mig. Idag ska jag försöka vara helt vit i tre veckor.
Jag har testat förut men trillar dit hela tiden. Att dricka måttligt på fest blir dricka asmycket hemma för mig.
Jag hatar mig själv för att jag inte har styrkan att sluta. Jag klarar, och har klarat, så många motgångar och klurigheter i livet men alkoholen rår jag inte på. Trots att den skadar ffa mina barn, som jag skriker på dagen efter en fylla. Är själv uppvuxen i alkohem och borde veta bättre än att själv ta till flaskan.
Vill inte söka hjälp av olika anledningar utan testar att klara detta själv.
Fler som ska dricka Coca Cola ikväll?

Komben

Välkommen till tråden!
Då har vi samma mål.. 21 dagar!
Hur går det för dig hittills?