Den nyktra vägen

445 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
mulletant
Grattis PP❣️

Härligt! Och så fint att du delar med dig. Sprider inspiration och förmedlar hopp! / mt

PP
Tack ska ni ha

Adde, du gav mig ju ett och annat råd. Visade tillsammans med Berra vägen.
Mulletant - vad vore detta Forum utan dig?! Alla klokheter, allt stöd du ger. Både på anhörigsidorna, men inte minst till oss alla som fastnat i alkoholen. Även om vi alla vet att det är svårt att bli fri, och att de som.dricker förorsakar så mycket lidande för personer i vår närhet, så uppmuntrar du och stöttar. Det är så fint.
Ni är fina exempel på personer som stöttar andra när nitillfriskat från era beroenden/medberoenden, tack!
//PP

FinaLisa
PP, jag är också glad...😄

...för att alla ni veteraner delar med er till oss nynyktra.🙆
Jag kommer också dit en dag.
Ser fram emot det🤗

Kramar
💚💚💚

PP
Haha

Veteran, det låter våldsamt. I alla fall om vi syftar på drickandet. Om vi blir nykterhetsveteraner efter 5 år - ok, i så fall låter det ju schysst. Minns att för mig var en så pass lång nykterhet svår att ta in. Där och då, handlade det om timnar dagar veckor. Jag gillade att räkna. Se om mina obaervationer stämde ned andras, det går ju upp och ner. Tiden rullar ju på, det enda som krävs är att avstå det första glaset. Då blir protokollet prickfritt. Visst, jag hann med en massa dikeskörningar, och det tog efter mitt första återfall tre år att komma tillbaka. Sååååå onödigt och så mycket som blev fel under dessa år. Det är nämligen det som händer när det börjar gå snabbare utför, när alkoholen på allvar börjar styra. Gränsen är inte tydlig för den som dricker - vore den det skulle vi ju inte hamna i skiten!
Nä, vi får inte ge upp om vi kör av vägen. Vi ska inte vara utdömande mot oss själva när vi trillat dit. Däremot funkar det inte att lalla runt med det egna beslutet. Det vi kämpar emot är allt för starkt, så det enda som funkar är att vara benhård. Därför har jag haft lite svårt med allt för softa kommentarer som. Slå inte så hårt på dig själv, ingen fara, upp på hästen igen....
Det är grymt svårt att sluta supa, så det är inget jag vill göra om gång på gång om det inte är nödvändigt. tyvärr vet vi ju inte det från början, och för många blir vägen allt för smärtsam och lång. Allt för mycket lidande både för den missbrukande och alla runt omkring. Har du någon gång önskat varaktig nykterhet, så är det just det som krävs. Rådet blir att genomföra det bums, och inte efter fem bortsupna år. Och näe, det går inte att hitta tillbaka till socialt drickande. Ju snabbare den poletten trillar ner desto bättre!
Lycka till!!
//PP

FinaLisa
Tack PP🙏

Ditt inlägg tuggar jag i mig som nyttig och uppbyggande hälsokost!😋😀

Kramar
💚💚💚

anonyMu
GRATTISGRATTISGRATTIS

Hej på dig,

stort och varmt grattis på din årsdag! Fantastiskt väl jobbat av dig! 😄👏 Zorry för att gratulationerna kommer så långt i efterskott bara...🙈

Hur har du det? Mår du bra?

För egen del mår jag så mycket bättre och känner mig mest som Glada Fisken.🧜‍♀️ Kröp till korset och fick medicin. Den gjorde (och gör) verkligen underverk.😃

Ta hand om dig vännen! 😘

anonyMu
Så här långt ner på listan

Så här långt ner på listan har väl aldrig din tråd varit! Fick leta ett tag för att hitta dig.
Kram på dig

PP
Tiden

Har gjort att jag inte har så mycket nytt att skriva om när det gäller alkoholen. Läser ibland för att uppdatera mina minnen. Nykterheten kan och får inte bli till självklarhet, men de värsta såren har läkt, det är gott så! Storkramen Murisen!
//PP

mulletant
Fint att ses PP

så här i förbifarten.
Kram och allt det bästa // mt

santorini
Passar på

att hälsa jag också. Tiden arbetar för oss, tack och lov! Man måste alltid minnas varför man inte dricker eller nånsin ska dricka igen. Men man får inte gräva ner sej i det som varit utan vara glad att det är över. 6,5 års nykterhet borde väga upp för en del som man hade velat ha annorlunda.

PP
Idag är min 2000:e nyktra dag

Låter såklart galet, vem räknar efter så lång tid?! Faktum är att jag inte funderar så mycket längre, men när jag väl tänker tanken blir jag glad och tacksam. Det är i år 9 år sedan jag hittade hit. Efter ett misslyckat försök och ett par år av fortsatt drickande, genomförde jag ytterligare ett försök. Har grym respekt för alla som nu kämpar här inne. Stötta varandra, ge inte upp. Mina forumvänner var ett enormt stöd för mig. Lycka till alla!
//PP

Pi31415
Ett stort grattis PP

till 2000 alkoholfria dagar!

Jag tycker att du ska vara glad och tacksam för det.

mulletant
Stort Grattis PP!

Så roligt och så fint att du delar med dig! / mt

santorini
Grattis!

2000 dagar låter bra! Härligt!

Adde
Grattis

till din tid i det 3e livet :-))

anonyMu
Hej vännen,

Hej vännen,

Grattis till dina dagar! Låt det bli många tusen till!

Förstår att du inte förstår... Jag skriver väl det rätt ut. En person som inte vill mig väl längre - har listat ut att jag är jag.

Men jag kikar in här ibland och tittar till er alla. I övrigt mår jag jättebra, vilket jag hoppas att du också gör. <3

Bamsekramen

Skillnaden
Fina PP

🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸

PP
Tack

Fårstår inte riktigt, men det var snällt skrivet, Skillnaden! ☺
//PP

PP
Ost är gott

Det regnar. Jag ligger i säbgen och äter färskt bröd med mogen Roquefort ost. Ett sådant tillfälle då ett minne av mitt tidigare alkoholindränkta liv fladdrar förbi. Nu är det inte så längre, gott är det. På sista tiden har tillfällena tilltagit igen då jag kommer i närkontakt med alkoholen. Hör säkert ihop med årstid och fler spontana sociala kontakter.

I samband med mitt nuvarande arbete blev jag igår hembjuden till en framgångsrik person. Ok, tänk er en skala på 0-10 så är det en klar 10 - åtminstone när det gäller pengar. När jag kom dit för en husesyn vid 5-tiden hängde han med sin brorsa, båda påtagligt berusade.
Alldrig träffats tidigare. Trots överflöd och löjlig rikedom, en ganska trevlig kille i min egen ålder. Han visade runt och tillslut den stora stoltheten - baren. Han förklarade med ett skratt att han är både arbetsnarkoman och alkoholist...
Alkoholen och problemen de medför är lika för alla. Men på denna nivån är det ingen som ifrågasätter. Personalen öppnade bara dyrare flaskor. Jag hade redan under rundvandringen klargjort för tjejen som serverade att hon kan servera mig vad som, utan att fråga, så länge det är alkoholfritt. Varför gjorde gör jag så? Det är säkert en kombination av att jag inte vill förstöra stämningen, eller kanske vill slippa att förklara mig. Därför är det fiffigt att förekomma frågan.
Idag tillbaka till min egen verklighet. Den är mycket enklare, och den är alkoholfri!

Trevlig helg!
//PP

Skillnaden
PP

Det finns ingenting att förstå ♥️ Bara att ta emot! Jag har följt dig så länge och tyckt om och tycker om det jag läst och läser, så jag ville ge dig blommor och choklad, värme och kärlek. Så är det 😇

IronMike
Rädd och ensam

Jag är nog ingen uppfattar som ensamen, massor av ”vänner” på sociala medier, folk som hälsar på mig överallt där jag bor, ett hälsosamt yttre. Dock så umgicks jag tidigare endast med kriminella missbrukare, de var mina vänner, de s.k tuffa killarna. Sedan träffade jag en kvinna, valde en ny väg i livet, slutade missbruka droger och alkohol, allt frid och fröjd, nästan....Åren gick, vi fick 3 underbara barn som är små fortfarande (förskoleålder). Med tiden började jag dock må dåligt, jag kunde i perioder bara ligga i sängen med ångest, trött jämt, min fru fick mig då ta kontakt med psykvården, det resulterade i en diagnos som påminner om bipolär sjukdom, fick mediciner, funkade bra till en början, men sedan avtog effekten och mina depressioner blev djupare och med tätare intervaller, nu började även mitt drickande öka. Psyk hade skrivit ut mig då diagnosen var klar, jag skulle ha kontakt med VC framöver, kontaktade dem ang medicineringen som inte fungerade, sedan blev det bollande mellan VC och psyk några vändor, båda parter pekade på att det var de andra som skulle hjälpa mig, så jag orkade inte, jag hittade en egen väg, 2-3 snabba öl och all ångest var borta direkt, det var så skönt.

Jag insåg att min självmedicinering var en farlig väg, men tänkte att jag fick vara nog med att inte överskrida dessa 2-3 öl 3-4 gånger i veckan, det gick såklart åt helvete. Smygsupandet satte fart, ljög för familj och planerade noga hur jag kunde dricka utan deras vetskap, jag blev snabbt mästare på det, nu i slutet drack jag 4-5 dagar i veckan, när jag var på fester eller liknande med min fru blev det på tok för mycket med minnesluckor som ett brev på posten.

Så vart landar detta då? Jo. Mitt allt vill lämna mig, dock inte pga supandet, för det visste hon inte ens om, det finns andra själ ej värda att ta upp i detta forum. Hon sa det för 4 dagar sedan, att hon vill skiljas, ångestens kraft blev ohanterbar, grät okontrollerat, sa farväl till mina nyvakna småbarn, min fru försökte få mig att lova att inte skada mig, jag ville inte det och lämnade lägenheten i chock, tog tåget till stan, köpte 3,5:or på Pressbyrån och svepte så många jag kunde, sedan kom planerna på att avsluta mitt liv, men hur? Jag visste att det måste gå snabbt, hoppa från bro? Allt i huvudet var kaos. Några människor måste ha uppmärksammat mig och ringt polisen, måste sett att något var galet.

Lite senare satt jag iaf mot en husvägg med tårar sprutande, polisbilen stannade bredvid mig, 2 underbara poliser kom ut, vi pratade länge, jag försökte gråtande förklara allt, jag gick med på att köras till St Görans sjukhus, där fattades beslut på Vårdintyg, alltså tvångsvård, jag blev inlåst i 24 timmar, hemskt men bra personal omkring mig, läkaren som skrev ut mig erbjöd tid hos beroendemottagning dagen efter, jag tog den då läkaren rekommenderade att jag MÅSTE börja där, så länge jag har missbruket kommer ingen psykologisk hjälp mot min sjukdom hjälpa, jag gick gråtande dit dagen efter.

Väl på plats samtalade vi om mitt mående och missbruk, erbjöds direkt på plats ett glas antabus, med puschning tog jag det, var ju inte alls min plan att sluta, bara minska korkad som jag är.

Nu är jag dock väldigt orolig för min kommande ensamhet, jag har mina ÄLSKADE barn, men ingen vuxen, jag har massa vänner som gärna vill ”ta en öl” med mig i sommar, men ingen nykter vän, hur ska jag ens kunna umgås på sociala sammanhang, vara den där tråkiga killen som är tyst, nervös och inte säger ngt? Glömde skriva att jag ibland får panikångest i sociala sammanhang också, alkoholen gjorde mig istället till festens självsäkra mittpunkt, det är borta nu. Alla mina skötsamma vänner var genom min fru, alltså hennes vänner egentligen, fan jag vet varken ut eller in.

Blev säkert märkligt inlägg, har jag ens en fråga? Kanske bara ville skriva av mig?

Var rädda om er, ska själv försöka sluta googla på om man kan dricka bara liiiite om det krisar här 🙄

PP
Iron Mike

Välkommen hit!
Läser om det svåra du gått och går igenom. Som du säkert förstår är det klurigt att kunna ge något bra råd när vi inte har hela bilden. Ilska sorg och andra starka känslor lyser igenom, och såklart att du säkert känner att allt är orättvist, och att du inte har någon utväg. Du har garanterat en utväg, magen vägen tar sin tid. Jag skulle nog vilja råda dig till att tänka på det viktigaste först. Att få bort alkoholen ur livet. Du kan då tillbringa tid med dina barn vilket är bra för både dom och dig. Starta en egen tråd här och skrov om definitionen resa. Andra kommer stöta och genom att läsa andra, kommer du lära dig mycket. Det där med att dricka lite kan du glömma, och är inget att förlora energi på just nu. Du, dina nära örtte viktiga, och undvik för jösse namn att söka dig till "vännerna" som drar dig nedåt.
Hitta en hobby, vädra ur alkoholen så kommer du se mycket tydligare.
Stort lycka till!
PP

PP
Skillnaden

Oj, vad det gjorde mig glad! Har inte sett
att du skrivit här innan?!
Vet alltså inte vad som fört dig till forumet. Alkoholproblem, eller medberoendeproblematik? Oavsett tack för de värmande orden, det var så fint!
//PP

PP
-

-

Skillnaden
Vad bra✨

Då blev det precis så som jag önskade 😊 Finns under ”Förändra....”, som Skillnad och fanns här en gång i tiden som Vilja.

Om du minns eller ej spelar ingen roll, huvudsaken är att du blev lite glad 😊

God midsommar och finfin helg till dig, kloka, starka människa 🌱

PP
Tittut

Så det är du! Såklart jag minns ☺
Då får hag nästan uppdatera mig en smula. Du vet, har i perioder blivit långt mellan besöken här, följer inte på samma sätt nya trådar. Det jag haft att vädra i ämnet har ju vädrats - ut...
Finfint att du är på banan 😉
Glad nykter Midsommar!
//PP

PP
Min 21:a vita Midsommar?!

Kan nog vara så. De 14 första på grund av barndom, resterande 7 efter vald nykterhet. Tänkvärt en dag som denna - alkoholkulturens kronjuvel!
Glad Midsommar
//PP

santorini
Trevlig vit midsommar!

Så skönt att ha sluppit dryckesvanorna. Inte för att midsommar var värst, det var mer vardagsdrickandet som blev det största problemet.
Glad midsommar!

mulletant
Tack detsamma🌸

Vi har precis ätit goda sillar och nypotatis och druckit mineralvatten. Gott, lugnt, trivsamt!
Vi fortsätter så / mt

MondayMorning
Härligt MT Massa Kramar till dig o alla andra såklart

Läste dock Sillar och Nyponsoppa. Dyslexia kan vara roande ibland :)
Själv struntar jag i firandet - ska åka o köpa en pizza, sätta mig på
balkongen och slappa.

Kram Mulletant en fin ljus midsommar till er
(tror dock jag skriver i någon annans tråd nu så ALLA får kramar)

Sidor