Så är det säkert. Hjärnan ska lära om. På vägen måste vi lura den lite. Nu har jag virkat ett varv med stolpar. Det gick bra och jag kunde släppa tankarna. Låter kanske helt galet men virkningen hjälper!

svagis

Men Rolf den stackarn skrev att han ju inte är intresserad av virkning :-D

Ja det är bra att du lurar hjärnan - det gör jag med, senast idag. Imorrn är det fredag och vi får se vad som händer i våra hjärnor då - vi får hota med virknålar och stickor som vapen!!

Stolpar är grymma! Fyller väldigt bra :)
Imorron ska jag jobba hemifrån igen ifall du är tillgänglig. Vi får peppa varann mot ev. fredagssug!
KRAM
svagis

Ensammenintestark

Ja, låt oss byta hjulspår i hjärnan. För min del en motorväg när det gäller fredagseftermiddagen. Men nu kör vi inför fredagssuget och alla andra sug??

Du ger mig dagens goda skratt (igen)! Rolf är en intelligent och analytiskt lagd person som kan överföra virkning på andra aktiviteter som kan intressera. Det är jag övertygad om! Jag jobbar i morgon på jobbet. Kommer säkert hänga här em/kväll. Fredag som sagt. Stor risk att suget infinner sig. Måste göra en plan kom jag på nu. Får fundera. Hmmm

Ni e roliga ni. Tur att jag har virknålar och garn hemma som nödlösning om allt annat inte fungerar. :)
Borde kanske rama in dem och skriva "Krossa glaset i händelse av nöd" ;)

Vaknade kl 3 i natt av att jag höll på att frysa ihjäl. Var uppe en stund. Åt lite. Sovit en stund till. Måste in till jobbet i dag för leveransernas skull. Får stänga in mig på rummet för att undvika smitta de andra. Att vara förkyld tror jag kan vara en "strategi" för mig att inte tänka på alkohol. Hoppas det. Vore toppen och självförtroendebyggande (orsaken kan ju kvitta tänker jag, här gäller det att lära om hjärnan) om man kunde få en fredag fri från sug efter alkohol. Behöver köpa mer garn för helgen också inser jag. Skulle vilja ha något i grått tror jag.

svagis

Jaaa, det är något man verkligen kan unna sig nu! Min mamma (80 år) brukar beskriva det hur hon gillar att "måla med garnet" och då menar hon i processen att välja bland färgerna men också att välja de där melerade, printade garnerna som finns, där du får flera färger i ett garn. Mamma stickar ju raggsockar och Järbo gör många sådana printade garnsorter (men sockar är svårstickade så vänta lite med det ifall du blir inspirerad :)

Det där "tantlivet" är inte så dumt ändå. Jag tror att vår generation kanske tänkt att sex, drugs and rock'n'roll är så vi ska leva hela livet men redan när en får barn (om det händer) så inser man ju som kvinna att det är svårt att kombinera :-D Om man sen dessutom blir alkoholist så får man ytterligare en omständighet som försvårar livet i tajta skinnbrallor med en drink i handen. Det finns så många ideal som vi måste brottas med...det går att läsa mellan raderna härinne...

En nykter fredag blir det här också. Hoppas du får en dräglig dag ändå Charlie!
Kram
svagis

Ensammenintestark

verkar ju vara din grej Charlie70? Önskar så att jag hade en sådan hobby?
Önskar dig en riktigt bra fredag med virkning och återhämtande från sjukdom. Och givetvis nykter!?

svagis

Hur går det? Är du sämre...? Orkade du köpa mer garn?
Ja...som du märker...frågorna hopar sig såhär på kvällskvisten :-D
Krya på dig-Kram
svagis

Här är det väldigt förkylt med ganska hög feber. Himla trist. Var tvungen att ta mig till jobbet i går. Försökte stänga in mig på rummet men jag har så trevliga och sociala kollegor som gärna ville prata ändå. De började med att stå vid dörren, men sedan slutade det ändå med att de kom in. Jaja, de blev varnande och det var ju uppenbart för alla att jag var under isen igår. Vi kanske får en förkylningsepidemi på jobbet nästa vecka :P

Jag tog mig förbi garnaffären på vägen hem. Vill inte bli utan garn i helgen. Damen där är för söt. Hon hejjade på mina framsteg och började visa modeller för fantastiska ponchos och annat som jag skulle kunna göra trots att vi strax innan var helt överens om att jag fortfarande är på grytlappsnivå :D Jag vill Jag vill Jag vill kunna virka vackra saker! Men i går kväll blev det varken det ena eller det andra. Fokus var att ligga under täcket i ett försök att hålla värmen.

Positivt just nu är att utmattningen börjar ge med sig såtillvida att jag har börjat kunna träna. Var på ett jympapass i torsdags. Det första på över ett år, Och då ska ni veta att jag har jympat i trettio år med lite uppehåll här och där iofs. Ett års påtvingad paus har inte varit kul alls. Men nu är min kropp med mig igen! Under andra styrkan så började jag faktiskt nästan gråta av glädje över att min kropp ville samarbeta med mig igen. Jag börjar komma tillbaka!

Dock inte när det gäller mina kognitiva förmågor. Har inte hänt ett skit med minnet eller min organisationsförmåga tex. Drabbar mig och andra på jobbet och mig och mina barn privat. Det mesta går ju att lösa men det är så j*vla jobbigt att gång efter annan inse att jag har missat grejer trots att jag tycker mig ha trippelkollat mig själv. Stressframkallande på hög nivå. Hände även igår då jag välkomnades hem med ett sms om att jag tappat en leverans på jobbet (trodde det var nästa vecka). F*n också...

Positivt med att vara förkyld? Ja, INGET sug öht. Det är skönt. Veckan jympapass ger mig hopp om livet för nu kan jag använda träningen för att avblåsa vinsug framöver.

Sitter här med mitt te. Mysigt med lördagmorgon. Barnfritt = lugnt och skönt (men jag saknar dem av hela mitt hjärta!). Har preparerat mig med Alvedon och Ipren och hoppas jag kan virka lite under dagen. Har hittat ett slags virkningsmönster (vad heter det svagis, det blir alltså ett mönster av det man virkar som stolpar och halvstolpar. Inte mönster på själva objektet) jag skulle vilja lära mig. Men i dag ska jag nog fortsätta träna på det jag håller på med.

KRAM!

Förstår att det måste vara sån glädje när kroppen börjar samarbeta igen! Jag har också varit utmattad men hade mest problem med huvudet. Glädjen när man börjar komma tillbaka är fantastisk! Så fint att du kan gå på träningspass igen, det hjälper så mycket för allt annat.

Förstår att det kognitiva måste vara tungt, man får försöka att tänka att det är något som kommer att bli bättre successivt också, även om det är riktigt jobbigt. ?

Mysigt att du har virkningen mitt i sjukdomen. Krya på dig kramar din väg!

svagis

men som du säger - inget sug och det är ju bara att njuta av :) Här är det nyktert fast jag får kämpa med sug just nu. Köpte två a-fria öl idag också...jättesur för att jag har avgett ett nykterhetslöfte till mig själv som jag inte får svika :( Vet att jag skulle bli så besviken om jag faller så det funkar avskräckande även om hjärnan kör en vild övertalningskampanj i huvet. Men, men det går väl över till slut, eller minskar iaf.

Jo det heter mönster....det tror jag....man kan säga att man virkar ett spetsmönster till exempel, men du har sett något med stolpar - det låter fint! Jag minns att jag (på 80-talet) virkade en hel gardinkappa i gammelrosa bomullsgarn till min första lägenhet med mönster av hel och halvstolpar - usch vad ful den måste ha varit :-D Virkade även ett överdrag till toalocket minns jag nu :-D och en matchande matta att ha framför toan! Det var ingen hejd på kreativiteten (och den dåliga smaken) på den tiden...antagligen hade jag en del gammalrosa garn över efter gardinkappan :)

Istället för A så köpte jag en bit helt kött idag. Kom på att jag nog behövde lite kött efter all vegomat jag lagar. Och färdig bearnaissås till det :) Lite 80-talsvibe kanske...?
Krya på dig!
Kram
svagis

Sug är inte kul. Fy vad jobbigt. Hoppas du kan mota den. Glöm inte dina strategier!

Jo, förfärlig dag i dag. Jag är ofta ensam och trivs med det. Men i dag har jag känt mig ensam. Dagen började hyfsat men sedan har jag legat i hög feber flera timmar. Kunde knappt komma ur soffan för att nå mina Alvedon... Hemskt. Bättre nu igen. Har lyssnat på en del avsnitt på Alkispodden i dag. Avsnitt 74 med Nicke Borg var fräscht och bra att lyssna på tycker jag!

Vad svårt att det också kallas mönster... Jag behöver ju liksom lära mig ett nytt språk nu. Virkspråket. Har velat ställa frågor i den där virkgruppen på FB som jag hittade, men vet inte hur jag ska uttrycka mig :D. Jag har virkat färdigt grytlapp 2 nu. Den ser ut som skrutt. Ojämn i formen runt om och sådär. Men det gör inte så mycket. Jag kör på. Efter en del förhandlande med mig själv beslutade jag mig också för att inte riva upp den igen. Även om garnet är ganska tåligt vill jag inte riskera trassel som det kan bli när garnet blir lite ruggigt. Jag vill att det ska vara hyfsat enkelt. Har inte tålamodet nu.

Kött och färdig bea kan inte underskattas. Du behöver äta kött ibland också för att undvika B12 brist. Viktigt! Och så tror jag det är bra med en lite kraftig måltid nu när du är sugen på alkohol. Bra! Jag sitter här med nötter och bubbelvatten. Nötter är mättande och bra.

Kram!

... gör mig på så himla gott humör Charlie!
Det tar tankarna från mitt nästintill odrickbara a-fria vin. Jag ska ta upp mitt stickande, på måndag. ??
Kram och krya!

svagis

Du hade helt rätt igen Charlie! Min köttbit med bea var perfekt - precis vad jag behövde efter alla sallader och andra grönsaker :) Suget försvann faktiskt.
Nu kryper jag ned i sängen med min spännande thriller! Sov ordentligt nu! Sitt inte uppe och virka mönster hela natten :)
Kram
svagis

Känner mig stolt och glad över mina 5 veckor!

I går kväll ringde 14-åringen. Hade ett behov av att prata av sig om pappas beteende gentemot honom. Jag skilde mig från det. Tyvärr har exmaken överfört beteendet mot mig till 14-åringen. Inte bra alls. Jag försöker vila i att jag kan backa upp 14-åringen då jag vet exakt vad han pratar om och att det finns en säng hos mig också. Bara att komma om det skulle vara så. Vi kom kort in på om han ringer motsvarande samtal till pappa när han är hos mig. Då nämnde jag att det hade han ju gjort den där lördagen innan jul när jag kom hem kraftigt berusad och dessutom i sällskap av en man som hjälpt mig hem med cykeln och som jag ville bjuda på glögg. 14-åringen var inte beredd att prata om det i går, men jag sa att jag gärna ville prata mer om att jag numera är nykter när det är läge för det. Första gången vi tagit upp detta sedan händelsen. Min plan har sedan dess varit att just ha en plan att kunna presentera för 14-åringen. Jag vill att ha ska veta att jag tar detta på allvar, jag menar allvar när jag säger till honom att detta aldrig mer ska hända honom. I morgon ska jag på ett första möte till beroendeterapeut. Inget jag ser fram emot men jag vet att det är viktigt för mig att knyta till mig kontakter på min väg mot permanent nykterhet. Det blir bra. Det ska bli bra!

Febern verkar ha lugnat sig. Jag kommer att vara nykter i dag också. Just nu snurrar det mycket i min skalle kring mina kraftigt beskurna kognitiva förmågor. Har en stor rädsla för att jag inte ska klara mitt jobb i framtiden. Jag älskar mitt arbete, men det är komplext, höga krav, ofta stressigt. Jag kanske inte fixar det? Har jag supit och stressat bort min skalle tro?

svagis

Du är fantastisk Charlie - en riktig människa, en förebild för dina barn. Du skriver: 14-åringen var inte beredd att prata om det i går, men jag sa att jag gärna ville prata mer om att jag numera är nykter när det är läge för det. Den bästa present du kunde ge din 14-åring - nu vet han att han kan räkna med dig igen <3 vilken trygghet du ger honom!

Dina kognitiva förmågor kan nog reparera sig - läste ju nånstans att "hjärnan bygger om sig" efter ingången nykterhet - tror du inte det är så? Du får ge det tid bara - kanske efter 6 månaders nykterhet kan du göra en mer rättvis utvärdering eller vad tror du? Jag är också rädd - men vi måste ta itu med det, dag för dag.
KRAM!
svagis

Ensammenintestark

Du har verkligen bestämt dig?
Vad modigt att vilja prata om händelsen när du var påverkad och ville bjuda en man på glögg med din son. Och att du vill presentera en plan för honom. Du känns så stark i ditt beslut och ett föredöme för oss alla som kämpar med den s.k. Kapitulationen som sitter så långt inne. Det kommer gå bra för dig!??

Dina kognitiva förmågor kommer tillbaka, av egen erfarenhet vet jag att det tar längre tid än man tror, men till slut blir det bättre. Som jag förstått det kan man få utmattningssjukdom av längre tids alkoholkintag. Men du är ju på rätt väg???

O fint att bjuda in till samtal med din son! 14 år då är dom så stora att man absolut kan ta ett sånt fint samtal med dom (har en son som är snart 15 o en 18)
Starkt o modigt av dig o jag tror att sonen kommer uppskatta att du är ärlig med honom! Lycka till både med samtalet hos beroende enheten i morgon o med sonen! Du gör det så bra!! Kram kram ??