Ja, nu kommer dag två och jag vill så gärna fixa den alkoholfri??
Men nu har dialogen börjat lite smått i min hjärna igen?
Ska göra några ärenden på stan men jag ska planera dem noggrant....ska nog göra som Vinäger som köpte Kambocha (eller hur det nu stavas??)??
Imorgon ska min man och jag åka t en stad några mil bort för att titta på köksinredning. Jag vill verkligen vara klar i knoppen då. Behöver er här idag?

Kram

Det här fixar du! Tänk på hur glad du kommer vara imorgon om du inte dricker idag. Vi är här för dig. Heja heja heja!

Ja, nu kommer dag två och jag vill så gärna fixa den alkoholfri??
Men nu har dialogen börjat lite smått i min hjärna igen?
Ska göra några ärenden på stan men jag ska planera dem noggrant....ska nog göra som Vinäger som köpte Kambocha (eller hur det nu stavas??)??
Imorgon ska min man och jag åka t en stad några mil bort för att titta på köksinredning. Jag vill verkligen vara klar i knoppen då. Behöver er här idag?

Kram

Tankens kraft är stark. Åt båda håll. Och det är tufft när man börjar förhandla med sig själv.

En strategi kan vara att bryta så kallade automatiska tankar med medvetna tankar, som man tänkt ut innan.

Om jag automatiskt tänker ”åh, nu vore det gott med vin” så tänker jag direkt medvetet ”nej, glöm det!” Jag hoppas att de automatiska tankarna blir färre med tiden.

Pennyh

Andra dagen i resten av mitt liv....jag=alkoholist? tunga ord att tänka ännu tyngre att uttala...
Går inte utanför dörren idag, vill inte riskera något. Ligger bara här och andas...läser inlägg, laddar ner boktips och rasar inombords...
Men jag ska klara det, jag vill inte vara den som drack bort kärleken och familjen?

Vi finns här! Jag är ledig i dag dessutom. Håller span på dig :-) Du fixar det!
Charlie

Tack alla för ert pepp!!

Blir riktigt varm i hjärtat av det:) Tyvärr så fixade jag inte fredagen och lördagen..å då tystnar jag här på forumet. Det är jag i ett nötskal...att vara duktig flicka och bara skriva, berätta när jag gör något bra...å suger i min bekräftelsen då som ett litet barn.
Å jag är min störste kritiker...har alltid haft svårt att se att jag duger som jag är i min egna person, att duga som mamma osv vad jag dock känner mig stark i är min yrkesroll...å det här med att inte känna att jag duger skapar ju en viss oro inom en....men jag går i terapi vilket hjälper mig oerhört mycket. Det är precis som Adde skrev självkänslan får man jobba med hela tiden...den är precis som konditionen en färskvara! Men mer och mer för varje dag landar känslan i min kropp och själ att jag behöver lyssna till mig själv...vad behöver jag för att må bra..jag har som oftast funnits till för varandra både privat och i mitt yrkesliv.

Om jag nu har svårt att ha alkoholfria vardagar så är fredag och lördag ännu svårare...då mys dessa dagar är så förknippat med alkohol...jag känner igen mig i Vinägers beskrivning av dessa dagar. Men jag kan också känna den här längtan efter att ha känslan på morgonen att inte ha druckit något alls kvällen före, att kunna ta bilen för att åka iväg och träna. Det blev inte mycket alkohol vare sig fredag el lördag pga att min dotter var hemma och jag ville inte visa något för henne. Men, jag skäms SÅ oerhört att jag beter mig så eftersom hon ger mig så mycket stöd i att träna för att få en bättre hälsa. Å grejen är den att även om jag försöker att inte visa mig påverkad...så är det inte alltid att jag kommer ihåg dagen efter allt vad vi har pratat om. Med stigande ålder kan jag känna att alkoholen gör mig mycket tröttare än tidigare och påverkar även mitt minne mer...bara det är två faktorer till att sluta dricka...jag har ju även vissa värden som inte är helt bra men jag går på kontroller. Har dock inte kunnat träna på grund av förkylning.

Så även om detta inlägg låter kanske lite nedstämt så känner jag mig faktiskt inte så idag. Jag har fortfarande med mig känslan från träffen i Stockholm och det var så inspirerande. Jag försöker fylla dagarna mer med innehåll istället för alkohol och jag tänker att det på sikt ska ge resultat. Å i denna vecka ska jag äntligen till frissan för att göra slingor och bara det bidrar till att veckan är kanon...å på lördag avslutas den med konsert med min gamla kör.

Tack för att ni finns och allt gott till er alla!!

Kram

Ensammenintestark

Är vi många som är här! Och jag känner igen mig i din ovilja att skriva när löftet att dricka inte håller hela vägen. Men å andra sidan skriver du ju nu! Jag tänker att det är viktigt att fortsätta skriva här även när det inte går så bra. Det är för din egen skull du skriver och ibland kan man få nya insikter av att sätta sina tankar på pränt. Helgerna är jobbiga för de flesta med a-problem. Och det är ju super att du mår bra idag! En dag i taget, tänk framåt och inte bakåt??

Tack för ditt svar Ensammenintestark!

Mådde ganska bra igår men drack ändå alkohol..vet egentligen inte varför?? Var ju inte sugen...det var liksom en dum vana...men idag har jag köpt/druckit alkohol igen...inte mycket och jag är klar i knoppen...men varför?? Idag har jag känt mig lite ledsen..pga att jag drack alkohol igår, att jag inte klarade två dagar i följd, känt mig ensam trots min man, känt mig ledsen för att ingen vän hör av sig..MEN jag har faktiskt simmat med min dotter tack vare att jag frågade henne igår kväll! Å jag sviker aldrig henne eftersom hon stöttar mig med träning för att hon är orolig för min hälsa...så imorgon...blir det en ny dag och en ny möjlighet:)

Kram:)

Varafrisk, det blir nog inte denna sommaren för min del. Har redan en målarkurs på listan.
Men absolut att jag ska anmäla mig vid nästa bästa tillfälle!
Kram ?

Vara frisk, hoppas att den blir som du önskar. Helgen, alltså.

Bra att du planerar in aktiviteter. En mycket bra strategi för att hålla A-djävulen borta. Se till att köra eller något annat som gör att vi inte kan dricka.

Många kramar till dig

Tack Vinäger för hälsningen!

Här kommer ett sent svar! Idag känner jag mig besviken på mig själv. Känner mig lite ledsen och ensam. Brukar vara den som bryr mig om andra och fråga om vänner vill följa m på bio osv ...även om jag jobbar på att lyssna t mig själv, mitt inre ...så är jag väldigt social..å ibland blir det väldigt tyst...
Det har inte gått alls bra m alkoholen...å när det väl kommer t fredag och lördag så blir det liksom ett skimmer kring alkoholen ”välj-mig-liksom” å det var inget under veckan som blev bättre m alkoholen......fast det har varit ändå mycket som har varit bra.
Imorgon är det en ny vecka en ny måndag och jag ser fram emot att träffa min terapeut?? Håller tummarna för att jag ska klara morgondagen för idag har jag klarat denna dag??

Önskar er alla en go måndag?

Kram☀️

Halloj Varafrisk! Jag tycker jag läser i inlägg efter inlägg att du är besviken på dig själv och att det inte blev som tänkt. Jag tänker att du inte får vara så hård mot dig själv nu. Jag har läst här inne av många att man kan behöva lång tid på att förbereda sig på nykterheten. Månader i bland. Man måste planera vad man gör i stället, hur man pratar (eller inte) med sin omgivning, berätta för sina nära och be om stöd därifrån. INNAN man drar i gång. Hur ser din projektplan ut? Inte för att du behöver berätta den för oss men jag vill bara inte att du ska känna dig misslyckad gång på gång. Det leder inte till något gott. Jag tror på dig!

Kram Charlie!

Håller med Charlie70 helt och fullt! Det tar tid att ställa om, man måste träna på det och inte bli så besviken om man halkar ner i diket ibland.
För mig har det tagit två år att komma hit där jag är nu.
Jag är glad för att jag bara druckit en flaska vin på drygt 4 månader.
Se dina nyktra dagar som något positivt. Till slut kommer du uppskatta dem mer än alkoholen!
Lycka och styrka till dig!??
Kram ?

Tack Charlie och FinaLisa för era svar?

Det är ju precis sådan jag är ...självkritisk och en tuff sådan!
Har haft ett alkoholberoende i säkert dryga tio år och har insett min problematik under lång tid. Gick på Rådgivningscentrum under ett år för ca sju år sen men jag ändrade inte mitt beteende och fick avsluta att gå där. Eftersom jag har högt blodtryck så har jag gått på årskontroller och hela tiden berättat om min problematik. Blivit hänvisad t Rådgivningscentrum men ville då inte gå dit pga att jag känner många av personalen.
Eftersom jag har insett min problematik, har stora hälsorisker samt har en utbildning där jag skulle kunnat möta människor som har missbruk/möter människor som har missbruk så blir jag SÅ kritisk mot mig själv för jag tänker att jag borde veta bättre. Jag vet..men jag hamnade ändå här!!
Å med tanke på allt svårt/tufft som jag har gått igenom under de tio senaste åren så är jag faktiskt tacksam över att jag är där jag är...jag skulle bara kunnat lagt mig ner...men jag har inte gett upp????Å jag kämpar på...ska påbörja en kurs i måleri på onsdag...tränar ... å försöker att lyssna t mig själv t mitt innersta??

Å blev så himla glad ikväll för att en granne frågade om jag ville följa med upp t spåren i skogen ikväll ...jag kunde inte...men har bett henne att fråga igen..blev iaf väldigt glad...och glad för era inlägg?

Stor kram?

Glömde skriva...å med tanke på allt jag vet och kan så skäms jag för att jag har hamnat där jag är?men skam och skuld har aldrig fått ngn att växa så nu får det banne mig vara slut på det!

Kram ?

Precis ALLA vi som är på forumet VET att alkohol inte är bra för oss. Vi har stenkoll på riskerna och kanske inte alltid, men ofta, koll på hur våra familjer drabbas. Ändå har vi druckit oss till beroende med tillhörande fysiska och psykiska problem. Det kvittar ju om man har utbildning inom området eller inte. Alkoholen ser inga sådana gränser. Den är gränslös. Vi har hela gänget här på forumet agerat mot bättre vetande. En tanke jag får är att det kanske vore bra om du "tränade" (hur man nu gör det) på att skilja din professionalitet från ditt eget jag. Som det är nu verkar den vara i vägen för att du ska ta hand om dig och din hälsa. Blir ju jättedumt på ren svenska! I all välmening.
Charlie