Berätta gärna här vad som händer/vad du tänker när det blir vin trots att du inte vill. Varför fungerade det inte i går tex?
Kramkram

Hej!

Ska försöka ge en bild utav hur mitt beroende ser ut och varför jag dricker alkohol när jag inte vill....

Vet inte hur länge jag har haft problem med alkoholen men jag försöker ha en riktlinje...min syster dog i november 2013 å då hade jag nog haft kontakt med Rådgivningscentrum under ca ett år. Min mamma dog i maj 2011 och då hade jag problem. Jag har säkert haft problem med alkoholen under ca tio år.....Innan dess var det mer hanterbart...kanske att jag drack några glas vin under veckan men på ett helt annat vis och på helt andra grunder....därefter drack jag alkohol väldigt mycket som tröst...att hantera ångest osv...men jag hade alltid kontroll inför andra...nu när jag dricker alkohol beror det inte så mycket på att det är en massa problem och peppar peppar har jag inte haft så mycket ångest som jag har haft tidigare mer än då och då..som tex i lördags då jag mådde väldigt dåligt...och klarade av att vara nykter. När jag dricker alkohol har jag ganska mycket kontroll...och jag blir inte redlöst berusad...dock är det så att ju äldre jag blir ...så blir jag tröttare, minnet påverkas mer...och då och då...så kommer ångesten.

Just nu när jag dricker alkohol så handlar det väldigt mycket om ett invant beteende och beroende....jag skulle önska att jag kunde ha ett kontrollerat drickande...för jag vill egentligen kunna dricka alkohol på festliga tillfällen...men jag vet att det funkar inte nu...och det kommer kanske aldrig funka...

Så....jag vet att jag kan inte dricka alkohol ...å jag är väldigt orolig för min hälsa eftersom jag har förhöjda levervärden, högt kolestorol samt högt blodtryck...så jag försöker att minska tillfällen att dricka alkohol och öka aktiviteter...

Kram:)

Läs mitt senaste inlägg ”Spontan nykterhet”. Jag tror att det kan förklara litegrann vad som händer inom dig. Du har två motstridiga viljor i din hjärna, vilket stressar dig mentalt.

Och ge inte upp! Genom att maximera antalet nyktra dagar påverkar du din hälsa positivt ??

Kram ❤️

Godmorgon Varafrisk! När jag läser ditt inlägg kan jag inte låta bli att fundera på om du verkligen bestämt dig för att vara nykter. Det är lite oklart för mig om du vill lära dig att dricka lite grand eller låta bli alkoholen helt eller om du vill låta bli den under en period. Din hjärna fattar iofs att alkoholen har gett oönskade effekter, men du har inte hela hjärnan med dig på att sluta ännu. Det kanske är där du måste börja. Utifrån din fysiska status: Vad vill DU från djupet av ditt hjärta (och hjärna så klart)?
Kram!

En ny dag och nya möjligheter:)

Idag vet jag iaf att det blir en dag utan alkohol eftersom systemet är stängt och det är så skönt!
När jag skrivit färdigt här så ska jag åka och hämta min dotter för att sedan åka och simma i badhuset. Känner mig väldigt trött i min kropp men simning och lite bastu på det ...är ju skonsamt.
Har läst ditt inlägg "Spontan nykterhet" Andrahalvlek och känner igen mig i det. Har "Tänka klart" hemma och har tänkt att läsa den men har svårt att läsa när jag dricker alkohol men mitt mål är att kunna vara nykter.

Jag ska försöka svara dig Charlie70...men vet inte om jag kan ge ett helt tydligt svar....jag försöker. Jag tänker att förnuftet vet en sak och känslan känner något annat. Jag skulle önska att jag kunde dricka ett par glas vin ute på restaurang, om man blir bjuden på middag eller vid ngt annat festligt tillfälle. Det är vad jag skulle önska men vad jag bör göra och vad jag vill göra just nu är att få en längre period av nykterhet. Och, min förhoppning är att om jag lyckas klara av en längre period av nykterhet att den perioden ska ge mig insikten om att jag kan klara mig utan alkohol, jag behöver inte alkoholen i mitt liv just nu. Jag är inte där nu men jag är där att jag behöver en lång alkoholfri period för att jag/min kropp behöver återhämtning, mina organ behöver återhämtning och jag behöver gå ner i vikt. Jag behöver fokusera på mig själv...har så lätt för att fokusera på andra människor/på annat....jag går hos terapeut för att stärka mitt jag..att lyssna till mig själv...å det är något som jag behöver öva på hela tiden...lyssna på mig själv...vad vill jag...vad behöver jag.

Jag har ju valt att skriva under rubriken "Förändra mitt drickande" och inte..nu minns jag inte namnet men iaf att man undrar om man behöver ändra drickandet. Jag vet att jag behöver det ...här under denna rubriken ...känns det som om att det är många som har läst länge på forumet men att man har börjat skriva när man har nyktra dagar och när man dricker blir man tyst. Det är därför jag inte har skrivit så mycket eftersom jag inte har klarat mer en någon enstaka dag då och då...men jag tänker försöka skriva här ändå för jag tror att det kan bidra till att jag får fler nyktra dagar.

Kram till er alla:)

Vi finns här i med- och motgång ?

Så här lyder en gammal Viktväktarsanning: ”Ibland behöver du gruppen, och ibland behöver gruppen dig.” Och det är sant!

Kram ❤️

Tack för det Andrahalvlek?

Ibland tänker jag att hjärnan är så lurig. När man som jag har många olika värden som inte är bra kan jag tänka att det är väl bara att sluta dricka alkohol?? Och, jag tänker att det är också vad min läkare har tänkt. Jag tänker att jag känner av min övervikt på olika vis. Och jag vet att dåliga värden och övervikt kan medföra olika sjukdomar likväl har jag fortsatt dricka alkohol. Jag vill inte behöva bli sjuk för att sluta dricka men det här har min hjärna väldigt svårt att förstå. Jag tänker att jag behöver ta medicin för att kunna få till ett längre uppehåll men det fungerar inte pga medicin.
Jag har en plan för hur kommande vecka ska de ut men börjar m måndagen först...ska ta till mig den här affirmationen ” Idag väljer jag att vara nykter”??✊?

??

Vi är med dig i med- och motgång Varafrisk! Beroendehjärnan är så fruktansvärt stark. Den låter sig inte övertygas av några dåliga provsvar. Inte i första taget i alla fall. Att ta en dag i taget räcker gott och väl.
Kram!

Villvarafri

Hej Varafrisk! Du peppade mig - tack!
Nu får jag göra detsamma för dig?
Vi tar en dag i taget allihopa, ser framåt och kämpar ihop.
Tillsammans är vi starka och vi ska bara fixa detta till det bättre. Eventuella misslyckanden får bli erfarenheter bara. Som man lär sig av?
Kram till dig❤️

Tack alla ni som finns med mig?
Jag finns med er??
Nöjd över att ha simmat 1000 m idag. Det var skönt och det gick bra?? Nu ligger jag i sängen och snart ska jag släcka lampan och sova. Tror att jag kommer sova skönt och inte vakna av ångest och hjärtklappning som inatt...känner mig lugn....ingen alkohol i min kropp??

??‍♀️

Vad härligt det låter med simningen! Hoppas du sovit gott i natt Varafrisk och att dagen i dag blir bra för dig.
Kram!

Tänker på dig och hoppas du får sova gott inatt??
Kram ?

Tack för era uppmuntrande kommentarer:)

Idag är jag hemma från jobbet. Var sjukskriven för drygt 12 år sedan....jag var inte helt utmattad men väldigt vidbränd...gick nog hem i tid fr jobbet slapp därför vara sjukskriven i en evighet men då och då får jag en dag då jag känner att jag bara måste vara hemma från jobbet för att det är för rörigt i min hjärna och kroppen är trött. Jag måste landa i mig själv och sortera..idag är det en sådan dag. Jag drack alkohol igår...tänkte "en sista gång med go mat och vin" ..hur många gånger har jag inte tänkt så?!?!? Så jag vet ju svaret ...det blir ju aldrig så mysigt som jag vill att det ska bli...det är ju liksom slut på det! Jo, det kan bli mysigt men inte tillsammans med alkohol då det faktiskt kan bli hur mysigt som helst!!

Så jag är inte hemma pga att jag drack för där går gränsen...jo jag har väl kanske stannat hemma ett par gånger för att jag druckit för mycket kvällen innan men jag brukar ta mig iväg till jobbet. Det blir så många andra som blir drabbade om jag inte jobbar..kollegor...patienter och deras föräldrar...så det är faktiskt ytterst sällan som jag stannar hemma av den anledningen.
Fast idag är jag hemma...vaknade inatt av ångest...och i morse av huvudvärk och ont i magen. Skrev några sms igår som jag inte ville skriva egentligen....inga dumma eller elaka...men jag hade aldrig skrivit dem om jag hade varit nykter. Känner mig lite låg idag...tänker att det kommer att bli bättre efter en promenad med min hund...tur att jag har hund så jag kommer ut mår så himla bra naturen.

Nej, jag vill verkligen inte ha det här livet...finns absolut ingen positivt med alkoholen just nu. Varför dricker jag då kan man undra? Jo...beroendet..vanan att alltid åka till systemet....och att hjärnan duperar mig gång på gång...jag kan vara tvärsäker på morgonen att det ska bli en alkoholfri dag men fram emot lunch då börjar den där hjärnan att vilja bråka med mig..och är jag då minsta tveksam så styr den över mig helt och hållet. Nu är klockan visserligen inte mer än drygt 12 och än så länge har inte hjärnan börjat bråka med mig...för idag är jag så fast bestämd att jag ska klara av det här. Jag vill ha fler och fler alkoholfria dagar...sova skönt...ha koll över mitt liv...och när jag inte dricker så växer min självkänsla...och jag lyssnar till mina behov...med alkohol i kroppen blir jag duperad.....så idag väljer jag att vara alkoholfri...å jag kommer att fixa det!!

Kram till er alla:)

Vad bra att du lyssnar till DIN kropp och DINA behov och stannar hemma i dag. De där hjärnspökena är för jvliga att ha och göra med. Men jag är övertygad om att du kommer hitta DITT sätt att vinna över dem!
Kram!

Tack Charlie70?

Mår så mycket bättre nu i em. Har tagit en promenad delvis längs stranden där jag bor. Naturen är en lisa för min själ??

Nu ska jag alldeles strax åka och simma m min dotter??å efter det ha en lugn kväll utan alkohol?

Härlig känsla att vakna till en ny morgon med vetskapen att dagen innan var nykter???

Tänkte att idag blir det inga problem att inte dricka alkohol eftersom jag har haft målarkurs ikväll. Men nog sjutton har hjärnan försökt att dupera mig under hela dagen!
Så efter jobbet åkte jag till systemet ..åkte förbi...och åkte för att handla lite mat. Åkte tillbaka till systemet köpte några öl och ett par småflaskor vin. Åkte hem och åt mat. Åkte t kursen. Å mina tankar höll på...häll ut...du kan dricka en öl....häll ut. När kursen var slut och jag var på väg hem...stannade jag vid sopstationen..hällde ut ölen och vinet..slängde burkarna och flaskorna! Drack inte en droppe!!
Åh jag är så himla stolt och nöjd över mig själv???? Två dagar i rad?? Nu ska jag gå och lägga mig och förhoppningsvis sova i lugn och ro??

Godnatt och sovgott??

Grymt bra gjort Varafrisk! Där gav du verkligen Alkoholdjävulen en rejäl snyting!