De första veckorna för mig kretsade kring nykterhet 24/7. Rena frälsningskänslan faktiskt, även om jag aldrig har blivit frälst tidigare så jag kan egentligen bara gissa hur det känns.

Jag tänkte dock inte att jag ”inte fick dricka” utan jag tänkte mer: ”Hur ska jag må som bäst nykter?” Jag fokuserade på att hitta nya nyktra vanor helt enkelt.

Och sakta men säkert landade jag i övertygelsen ”Jag vill inte dricka”. Det kan numer gå flera timmar utan att jag tänker på att jag är nykter. Nu när det närmar sig tre månader så påminns jag nästan bara när jag läser och skriver här på forumet.

Men jag är medveten om att svåra situationer kommer att uppstå även längre fram - då jag ”första gången” ska ta ett nyktert aktivt val i en tidigare vinimpregnerad situation.

Men jag klarar det! Och du klarar det också ?

Tack Rosa76 och Andrahalvlek.

Så skönt att höra att jag inte är ensam i dessa upplevelser.

Rosa76, jag skulle bli mer än glad om jag gick ner i vikt också... Det hade varit en bonus...

Andrahalvlek, jag beundrar dig att du kommer in och stöttar oss nybörjare trots att du blir påmind om a. Och hur det var.
Tre månader... Wow.

Så nu får det bli långa promenader, bra serie på tv, ljudböcker, bakning mm. Det måste gå att hitta en annan väg bort från a. Svårigheten är att sysselsätta mig själv hela tiden.. Social distansering är inte det bästa för mig heller.

Återigen tack för stöttningen. Det ger lite ljus i tunneln... Det finns en väg ur beroendet....

Nu har jag räknat ut vad jag lagt på främst vin den senaste tiden... Horribelt mycket pengar för att må dåligt och hamna i bakfylleträsket... Hoppas så innerligt att jag klarar av detta nu och dessutom sparar pengar.... Skönt att få lite koll på vad a. ställer till med....

Puh...

Sant. Det är overkligt hur mycket det kostar att underhålla a-missbruk. Och det gjorde iaf mig mer slarvig med pengar, även på andra sätt...vet inte alls om det stämmer men får för mig att du lägger in ett längre perspektiv på nykterheten. För min del funkar det fortfarande bara bestämma mig för en dag i taget. I början tog jag en timme i taget. Ha ett sånt där riktigt trist tunnelseende- och fokusera så mkt du behöver på just nu.
Så småningom läggs dagar till varandra. Hejar på dig! Kram.

Ännu en dag i nykkterhetens klara ljus. Det har gått bra idag. Vistats ute mycket, långa promenader, samtal med vänner och en och annan fundering på livet och dess mening. Så skönt att skriva av mig här på forumet.

Nu säger jag god natt och kommer att vakna vacker imorgon....

Har precis läst igenom din tråd och det kunde vara jag som skrivit. Även om jag inte önskar någon illa så är det skönt att veta att man inte är ensam i sitt drickande. Att dricka själv, att skriva en massa sms som man ångrar dagen efter. Att ringa en massa personer på fyllan. Min andra dag som nykter idag. Önskar dig en god natts sömn!

Vinis, då är vi på samma bana nu då. Andra nyktra dagen efter ett återfall... Skönt när man har lite koll på saker och ting.... Nykter.

Kram från mig och sov gott,

Så bra du gör det! Sysselsätter dig.. Tänk uppmuntrande tankar. Du kommer att må så mycket bättre sedan, så ootroligt mycket värt att sluta dricka och få livet tillbaks!
Jajjemen vi somnar vackra och vaknar vackra, kaffet smakar så gott imorgon bitti. Kram????

StarkareK

Du har bestämt riktning som du vill åt och som du vet att du behöver för att må som du vill. Det är det allra viktigaste tänker jag. Att snubbla på vägen och inte alltid orka helt är väl inte så konstigt.
Jag tror det är bra med en målbild, hur vill du må och leva? Jag skriver det här lika mycket till mig själv, för jag vet att jag måste påminna mig och leva aktivt för den målbilden. Jag var så sent som igår nära att släppa garden och ta ett glas vin i ett sammanhang. Inte för att jag var akut sugen men för att jag tänkte att jag inte behövde vara nykter längre. Den djävulen är extra lurig. Jag är säker på att jag inte fixar att dricka normalt. Men jag har långt innan jag har accepterat det fullt ut...

Håller med om att kaffet smakar extra gott en tidig morgon efter god natts sömn. Pigg och fräsch! Önskar er samma upplevelse ?

StarkareK

Grattis till allt, du har all anledning att fira idag! Hoppas du känner att du kan njuta av en nykter dag. Att vakna nykter kan vara en tanke som hjälper långt ? och att barnen får en nykter förälder är vackert så det förslår ? Var stolt och ha en fin dag ?

Hej Vinis! Min dag har varit förhållandevis bra, firat dottern som fyllt år, gått en mil i skogen... Bra mot suget och rastlösheten som brukar infinna sig på kvällarna...

Så i det stora hela har denna dag varit bra! Skönt att ha klarat ytterligare en dag...

Det gäller att ta en minut i taget...

Trötthet är naturligt när vi kämpar så hårt... Håll ut kära Vinis....

Vi stöttar varandra! Ha en skön kväll... Unna dig en skön natt också!

Vaknade vacker idag. Lite stolt är jag nog iallafall. Jag får inte mycket annat vettigt gjort, men jag har klarat av att säga mitt krampaktiga NEEJ! Någon har sagt att dag tre är värst...Kanske det blir lättare nu?

Sömnen har varit lite orolig nu och jag har en del mardrömmar...

Jag är ibland dödstrött på dagen.. Men inte hela tiden.

Har svårt att koncentrera mig på saker nån längre stund. Hjärnan orkar inte.

Hoppas verkligen att dagarna blir klarare och enklare för varje dag.

Kämpa på.. En dag till, en minut i taget
☕☀️❤️

För de flesta verkar de första dagarna vara värst. Så i så fall är det bara att gratulera till att ha tagit dig igenom dem. Bra att du känner stolthet. Det är viktigt.

För varje dag brukar det kännas lite mindre krampaktigt. Att kämpa med vita knogar är jobbigt, men ibland nödvändigt den första tiden. Men på sikt behöver det gå över till mindre kamp.

Vet inte hur det är för dig, men jag har blivit hjälpt av att tänka att det är frivilligt jag avstår. Jag Får dricka, men jag VILL INTE. Tänker att det är en stor skillnad rent tankemässigt. Kanske gör du redan det. Jaja, huvudsaken är att du fixar det. Och det tror jag att du gör.

Massor av pepp kommer här.

Kram till dig

Då har vi vaknat vackra tillsammans. Så himla skönt... kaffet smakar så gott?

Blev också superduper trött när jag slutade. Men det det var en annan slags trötthet än när man druckit. Skönt på något vis för kroppen och hjärnan börjar reparera sig. Så det är det viktiga... ta hand om dig nu??

Så tack VaknaVacker och Vinäger. Har inte kommit ur sängen ännu.. Men hoppas kunna ta steget ut idag med för att gå min helande långpromenad. Lite pyssel på balkongen blir det nog också.

Har svårt att komma igång med hemmets måsten... Städning, tvätt mm... Så mitt hem ser inte så trevligt ut just nu... Men jag städar ju insidan av mig själv istället...

När kommer lusten och inspirationen tillbaka? Glädjen?

Längtar efter dessa känslor.. Konstigt... Längtar inte alls efter bakfylla, minnesluckor, illamående, ångest dock...

Blir så glad och tacksam över att ni stöttar och finns här för mig. Tack!

Från en lite seg, handlingsförlamad, men nykter Saskij..

Hej! Det blir snart bättre, nu gäller det att härda ut, ta dag för dag. Promenader har du ju märkt att det hjälper. Det är viktigt att ha saker att fördriva tiden med. Jag märkte att när man tog tag i något som man egentligen inte orkade ta tag i, så kändes det väldigt skönt när man väl fått gjort det. Och vips så hade tiden tickat på också.?

Bra kämpat, och kämpa på, Snart lättar det ordentligt!

Kram

Att du känner som du gör beror på att dignalsubstanserna i hjärnan sjunker drastiskt när du slutar med alkoholen.
Dopamin, serotonin och endorfin. De har boostats av alkoholen. Den kroppsegna dopamintillverkningen stoppas t om helt för alkohol ger sådan dopamindusch så det är inte undra på att man blir vissen o låg efter man slutar.
Men det blir bättre. Ge hjärnan naturligt dopamin. Promenera som du gör, lyssna på god musik som du blir knottrig av?, krama din partner, ät god mat, åk o njut av någon fin utsikt gör sådant du älskar!

Det blir bättre. Ge det tid, det kommer och det är så skönt. Jag är fortfarande trött men jag mår OTROLIGT bra nu efter fyra månader. Så värt det?
Heja dig!!!
Kram??

Hej godingar Torn och VaknaVacker

Nu har jag varit ute och kämpat mig upp på ett högt berg i den stad jag bor i, många trappor, flås och flämt.... Men så underbart med utsikten.... Och känner mig så nöjd efteråt
Vem vet... Tänk om jag till och med börjar springa en vacker dag... Tänk att bara kunna springa ifrån kampen mot a.

Jag vill känna mig stark och kapabel. Vill inte vara ett offer för ett beroende... Ett beroende som drar ner hela mig i gyttjan, där jag bara sjunker.

Jag vill upp, kunna se klart och ljust.

VaknaVacker... Jag lever ensam så jag har ingen att krama just nu...

Nu ska jag unna mig att sova middag... Denna trötthet... Men det blir bättre dag för dag....

Så... Ny rapport kommer ikväll...

Kram från en tröttis.