En tanke slog mig när jag läste Andrahalvleks inlägg i dag om att ha saker liggande som påminner om
hur det var förr. I ett skåp i mitt kök står det en full ginflaska väldigt väl gömd bakom en bakmaskin som
vi aldrig använder. Det är frugan som har gömt den för flera år sedan så inte jag skulle tulla av den.
Jag hittade den naturligtvis i jakt på alkohol och den har varit fylld av gin, fylld med vatten och blandad med vatten minst tio gånger.? Hon märkte aldrig av mitt tömmande och fyllande av den flaskan och har antagligen själv glömt av att den står där. Nu är den fylld med gin (tror jag) och saken är den att jag hade den som en absolut sista nödlösning om jag inte skulle ha klarat av att sluta med alkoholen när det begav sig.

Fattar inte hur jag vågade, men så var det och jag rörde den aldrig.? Det har irriterat mig att den står där i skåpet och "värker" och i dag tänker jag fira mina fyra månader som nykter med att hälla ut den i vasken.
När frugan kommer hem från jobbet så kommer jag berätta det, och påminna henne om att jag varit nykter i fyra månader.?
Edit :Åh, Tack för grattis Andrahalvlek såg jag nu

Ha en härlig dag!

Kram

Häll ut den framför hustrun så kan ni fira dina fyra månader ihop ? Att hälla ut en flaska gin som varit ”nödproviant” är ett väldigt tydligt statement.

Kram ?

Jag hällde ut ginflaskan i vasken tillsammans med min fru och förklarade vad den har varit med om. Hade köpt en stor blomsterbukett och gav henne och sa att jag älskar henne också. ( vilket är sant) Sa även att det nu är fyra månader sedan jag slutade dricka.

Hon blev jätteglad och började t.o.m. storböla, och jag fick en lång jättehård kram.
Lite of topic här på slutet, men jag känner mig så glad så jag ville ha med det här.

Ett jättetack till Andrahalvlek för ett suveränt tips!

Kram

Underbart att du involverade henne. Blomma och kärleksfulla ord på det så förstår jag att hon började gråta. Jag blir nästan tårögd bara av att läsa om det.

Så glad för er skull ?

Kram ?

Vad fint! Jag vill också storböla nån gång ibland men lyckas inte med det.
Ska tipsa min man om blombukett-tricket ?
Du har haft en bra dag ju, härligt!
Här står också lite gin i skafferiet, det gör mig inget men halvdruckna glas ubdanbedes bestämt. Sällan det dricks här numera. Min man hade helt klart en annan konsumtion, påhejad av mig. Som alltid tyckt det funnits anledning.
Idag tänker jag att jag inte så livet klart, då. Så många draperier man drog för med det där glaset, skymde sikten. Det är lite sorgligt att tänka på men allra mest fint att det är över nu och att vi har kunnat hjälpa varandra med en sån stor sak. Snart kanske jag börjar småböla.? Kram! ?

Var trött i går kväll så det blev tidigt i säng. Varit uppe ett tag och läst här . Kan inte riktigt vänja mig vid hur skönt det är att kliva ur sängen utan minsta tillstymmelse till bakfylla och ångest.? I dag ska jag skjutsa fru och barn till jobb respektive skola, sedan blir det en liten fisketur helt själv. Underbart väder här i dag☀️

Tack för era kommentarer❤️

Ha en bra dag! Kram

och gråter som en bebis här.

Av medlidande med dig för att ha förlorat älskade familjemedlemmar.
Av chock av det du fick uppleva i din abstinens.
Av andliga funderingar utifrån det du beskriver om änglakören och djävulen.
Av känslorörelse över den fina gest du gjorde för både dig själv och din fru i samband med att du firade dina 40-dagar.

Det FINNS inget som kan stoppa dig nu! <3

Så fint att du delade med dig av din berättelse!

Å jag blev alldeles rörd när du hade köpt blommor till din fru..och hon grät för din tid som nykter. Styrka och kärlek:)

Jag dämpade har också dämpat sorgen med alkohol...när jag mist mina föräldrar och min syster..när min man blev sjuk (är nu frisk). Det är viktigt att få känna vad man känner även om det är tufft...det är viktigt att få känna alla känslor.

Heja dig! Kram:)

Tittar in och önskar dig en fin helg. Fiske, mys med familj, egen tid och andras tid? Mina zucciniplantor ska skolas om i större krukor idag. Blir mitt fredagsfix. Min fredag brukade liksom stranda vid den här tiden, inte längre.
Kram kompis ?

Trevlig helg önskar jag dig också Se Klart! Jag har varit permitterad hela veckan men har
haft att göra ändå. I dag var jag på ett lyxigt spa tillsammans med frugan för att fira vår
10- åriga bröllopsdag.? Har precis ätit en god middag där jag var grillmästaren.
Fiske och hus och trädgårdsfix har det blivit mycket av, och aktiviteter med barnen.
Det blir ungefär samma nu i helgen sedan ska jag jobba full vecka nästa vecka.

Var med om en sak i går som gav mig lite eftertanke. Jag skulle ut och hämta "betesfisk" som jag har i en sump
i en sjö, för att sedan åka på en fisketur. När jag kom dit upptäckte jag att någon elak person hade brutit upp sumpen och snott alla mina betesfiskar. Först tänkte jag: nej! där sket sig den fisketuren. Men väldigt snabbt därpå tänkte jag: Äsch, det är inget jag kan göra något åt. När jag åkte hemåt slog det mig, varför är jag inte upprörd och arg? Förr hade jag grämt mig och varit jättesur och arg en lång tid efteråt. Nu satt jag tom och visslade i bilen.?
Kändes väldigt skönt, för jag hatar att vara arg och sur över saker och ting. Helt klart är detta något som nykterheten har förändrat.

Ha en fin helg alla!

Det hade jag behövt just nu! Spa ? Så nice det hade varit! Men en filt i parken och glass från kiosken får duga också ?

Så skönt att du upplever förändringar i ditt humör. Man mår verkligen inte bra av att vara sur, arg och bitter över någonting. Allra helst om man inte kan påverka det.

Det är bättre att använda sin energi och sina timmar i livet till något trevligare ?

Kram ?

och godmorgon Torn. Vill bara säga att jag är så glad för din skull att du kommit så långt nu. Att kunna ha tålamod, känna glädje, ha energi att göra bra saker som ger livet mening.... Ett mål jag har... Så jag inspireras av din historia.

Tack Torn.

Saskij, dag 6...?

Det är så otroligt skönt nu, Du kan också komma till det läget jag är i nu. Du har blivit lite av min ”favorit” här nu, eftersom du verkligen vill stenhårt sluta dricka, och kämpar så tappert. Lite mer tålamod och självförtroende bara, så fixar du det!

?? / Kram

Jobbar sent denna veckan, så det är kväll för mig nu. Jag märker att jag inte har så mycket att skriva om här för tillfället. Det har blivit lite mycket av ” guld och gröna skogar” här i min tråd de senaste. Men efter att ha fått skrivit ner min historia som jag länge har tänkt dela med mig av så känns det väldigt bra just nu. För att det inte ska bli som Facebook eller Insta där alla tycks ha det ”perfekta”livet så ska jag skriva ner två saker som jag inte är riktigt nöjd med. Jag får i bland korta inslag av rastlöshet som stör mig. Men har lärt mig att hantera detta hyfsat. Får jag en sådan tanke så gör jag något annat helt enkelt. Tex går ut med soporna? eller tar en promenad. Detta är ju en bagatell om man jämför med hur det var i början av nykterheten, men som sagt, det är lite störande.

En annan sak som jag stör mig på är att tankar kring alkohol poppar upp ganska ofta. Inte när jag har saker att göra, men om jag har tråkigt eller väntar på något, tex står i en kö. Nu läste jag härom dagen i Berras tråd att han fortfarande har tankar kring alkohol dagligen, så det är nog något man får räkna med att ha . Och egentligen lider jag inget av dom tankarna, så detta är också en bagatell i sammanhanget.

Nu vet jag ju inte hur det är för folk som inte har problem med alkoholen. Men så som jag har det nu är jag fullkomligt nöjd med. Det behöver inte bli bättre än så här. Livet är inte bara en dans på rosor, så är det bara. Det ”perfekta” livet existerar inte. Jag vill inte ens klara att dricka kontrollerat, Ser ingen anledning liksom. Alkohol är ett gift.

Jag vill avsluta med några ord till alla som kämpar, ge inte upp vad ni än gör. Det är tufft, jobbigt och påfrestande, men det är värt det, ni kommer inte ångra er.

Ha en bra tisdag!

Kram

Som vanligt trevligt att läsa din tråd. Skönt att du mår så bra som du gör.

Jag funderar på det där med alkohol och tankarna på hur gott det skulle vara med bara ett glas... ... Det är ju bara tankar... Acceptera dem och släpp dem sen. Samma gäller på kvällarna när suget kommer... Jaha, det känner jag igen! Jag kan känna rastlöshet och oro. Men det är också ok... Det är känslor jag har.... Det viktiga är ju ändå handlingen, vad jag gör i dessa situationer. Att jag ändå kan välja att vara nykter, jag kan välja att inte åka till systemet, jag kan välja att tacka nej.

Men i början är det här utmaningen att stå emot. Det är inte alltid lätt.

Men för varje dag nykter blir jag starkare.

Vi får inte glömma att vi är helt vanliga människor som kämpar mot beroende.

Kram från en klok ?