Tack AmandaL för att du bryr dig om mig?

Blev inte bra ikväll....har inte ångest...men förmodligen imorgon?

Något som är väldigt skönt är att Systembolaget har stängt Midsommarafton, Midsommardagen och Söndag??

Vi får se om vi hörs imorgon...är fortfarande lite ambivalent om forumet är denna rätta platsen för mig. Ibland är det helt klockrent och ibland inte.

Kram och trevlig helg t er alla??

AmandaL

Tråkigt om du försvinner härifrån varafrisk! Det är inget som säger att man måste vara nykter för att vara här. Du vill förändra ditt drickande och det räcker för att kunna finna motivation på forumet! Och jag tycker om att ha dig att skriva med, du är ju en utav mina favoriter som jag bryr mig om och vill veta hur det går för. Stanna gärna kvar för din egen skull mest och näst mest för min skull ?

Du är go du AmandaL?

Idag ska jag försöka göra den här dagen till en bra dag men det är SÅ svårt när jag känner mig som jag gör? Är jättetrött, huvudvärk, ångest, arg och ledsen! På ett vis vill jag vrida tillbaka tiden för att inte behandlat tiden som jag gjort utan istället tagit vara på tiden för att må bättre. På ett annat vis vill jag vrida fram tiden för att ha kommit längre fram i min nykterhet än vad jag har gjort samt att ha gått ner i vikt för att må bättre. Men nu är det som det är...det är bara att gå igenom timme för timme minut för minut...skulle bara velat åka iväg på en utflykt...istället blir det till att fixa till i köket...lite trist när det pågår men jag vet att jag kommer vara så glad och nöjd när det är över.

Ser fram emot Midsommar som ska firas med våra barn och svärdotter❤️Det var väldigt länge sedan men det ska verkligen bli kul❤️

Så nu får jag verkligen jobba med mig själv för att vända denna dag till ngt positivt??

?????

Ofta önskar jag att jag med ord eller rent handgripligt kunde bära människor igenom svåra passager.

Men det går ju inte. Tyvärr. Du måste ta dig igenom den svåra passagen själv. Du måste göra, prova nytt, prova igen och jobba stenhårt både med beteende och tankar för att sakta men säkert ta dig framåt. Och aldrig ge upp.

När målet har starkare dragningskraft än nuet så går det. Men du måste få en smak av målet för att förstå vart du är på väg. Du måste ha några veckors nykterhet i bagaget för att uppleva nykterhetens storhet.

Du måste göra det tuffa jobbet själv. Men du är inte ensam i detta, vi finns här och stöttar och peppar. Vi tycker så mycket om dig och vill ditt allra bästa ❤️

Kram ?

Goa Andrahalvlek ?

Jag vet ....man kan få pepp och stöttning på sin vandring men jag vet jag måste göra grovjobbet själv....jag vet...å det är nog det som är det mest frustrerande att veta så mycket...å inte ta itu med problemet på riktigt!!! Fast jag har inte gett upp ...så är det????

???

AmandaL

Härligt att se att du skriver här varafrisk, det gör mig glad att du valde att gå in här idag, läsa, reflektera och skriva till oss. Hur mår du idag? Hur har det gått med köksfixet? Och du, försök att njuta av tiden nu, för den kommer att bli en dåtid som du inte kan komma tillbaka till, och idag är en framtid du inte visste skulle komma förut. Så allt det där du längtar efter, skruva tillbaka tiden, skruva fram tiden, exakt där är du idag, i din egen framtid och din egen dåtid, gör dagen idag till den dag du längtat efter eller vill se tillbaka på ?

Vill egentligen inte skriva här när jag druckit alkohol...skriver därför mer imorgon??

Men köket börjar landa och därmed även jag...

Har näst intill väldigt bra koll hur min hjärna fungerar...men jag är mindre bra på att prioritera mig själv...som att säga...nu behöver jag vila...andas..för jag tänker att dessa faktorer är så viktiga??

AmandaL..jag har inte de utmaningarna som du har med vänner som då man träffas över ett glas vin, glas bubbel...tänker att det beror på att jag är äldre eller att mitt nätverk har krympt så mycket under de senaste åren. Tycker iaf du är så strong??

Å du det är inget konstigt att känna sug...

Kramar❤️❤️

Snart dags att sova.....?

Men innan dess vill jag skriva några rader....

De senaste dagarna/veckan/veckorna har inte gått så bra...å det har tagit ganska mycket på mig...både fysiskt/psykiskt ?

Så trött i hela kroppen , känns som hjärnan är inkapslad, huvudvärk mm...

Det tar kraft att dricka alkohol ...det tar kraft att försöka bli nykter....fast om det tar kraft att bli nykter så är det helt ok...bara jag låter det få ta kraft??

Känner mig mer till ro än på länge...allt är i princip på plats i köket...blommor är planterade ute i rabatten.... gjort en liten ommöblering i vardagsrummet.

Bröllopsdag imorgon..men vi åt kebabsallad ikväll och...drack vin....inte bra...men under kontroll.

Imorgon har vi varit gifta i 29 år min man och jag❤️ Allt har varit långt ifrån rosenskimrande...kärlek,ilska, bråk, sjukdom, sorg , besvikelse...mm.

Och ikväll läste jag det finaste citat som jag någonsin läst ...och det var av Bodil Malmsten...passar så väl in på min kärlek till min man och det är
” Kärlek är att jag vill att du finns”.❤️❤️

Imorgon vill jag fira alkoholfritt men istället m glass eller bakelser?

Kram t er alla❤️❤️

Jag vill bara tipsa om Lims senaste inlägg i det andra rummet "Det vidare livet".
Det var så bra och insiktsfullt skrivet och gick rakt in i själen tycker jag.
Kram ????

Grattis på bröllopsdagen i dag Varafrisk med man! 29 år är en imponerande lång tid. För min del kämpar jag väldigt mycket med suget just nu. Du har säkert läst i min tråd. Tog tipset från FinaLisa och läste Lims inlägg. 1,5 år för att bli nykter ända in i själen säger Lim. Jag tror nog att det kan vara så. Lång tid med upp och ner i suget. Men, sedan kan jag tänka att hur lång tid tog det inte för mig att bestämma mig för att sluta på riktigt... Jag visste redan i början av mina 20 år att det inte var riktigt bra och sedan blev det ett nytt, mycket tydligt mönster från att flickan var i 4-års åldern. I alla år har jag funderat mer eller mindre över min alkoholkonsumtion och då och då tänkt att det egentligen vore bäst att sluta helt. Jag skulle säga att det tog mig någonstans mellan 10-30 år att komma till beslutet som jag hela tiden vetat är det klokaste. Vad är då 1,5 år i sammanhanget? Ingenting.

Kram!

Stort grattis på bröllopsdagen! Mäktigt många år har ni varit gifta.

Till hösten är det 31 år sedan jag träffade barnens pappa. Vi separerade för 7 år sedan, vi var aldrig gifta.

För mig var det en enorm sorg att vi inte fick bli gamla ihop. Det är fortfarande en stor sorg, även om jag vet till hundra procent att det var omöjligt att fortsätta ihop.

Ungefär som med alkoholen alltså. Jag sörjer alla trevliga stunder jag har haft med min vän rödvin. Jag sörjer att det inte blir fler sådana stunder, men jag har insett till hundra procent att vår relation var destruktiv och skadade mig.

Jag hoppas innerligt att du kommer dithän också ❤️ Acceptansen är så viktig.

Kram ?

Grattis på bröllopsdagen! Själv firade jag 10- åring bröllopsdag i våras, så ligger i lä där.?
@Andrahalvlek, på den punkten att sörja stunder med alkohol är vi nog väldigt olika. Jag sörjer inte stunder jag har haft med alkohol för fem öre. Det enda som jag kommer att tänka på är bakfyllorna, ångesten, avtrubbade sinnen mm.Och jag vill defensivt inte uppleva fler tillfällen med alkohol i kroppen. Ingen sorg alls där heller. Men vem vet, någon gång i framtiden kanske sorgen kommer.

Önskar er en fin dag!

Kram

Tack❤️❤️....

...FinaLisa för ditt tips...jag har läst Lims inlägg?

..Charlie70 tack för Grattishälsning och dina reflektioner. De är hjälpsamma??

...Andrahalvlek..tack för Grattishälsning och vad du skriver om att sörja. Jag sörjer också de stunder då alkoholen har varit positiv...när jag har haft ett bra förhållningssätt t alkoholen. Alla de andra stunderna och hur de har sett ut under väldigt många år...de stunderna vill jag aldrig mer uppleva. Även om alkoholen finns fortfarande kvar i mitt liv så vet jag att den kan inte finnas där....vår väg att göra slut är lite lång.

...Torn..Tack för Grattishälsning och Grattis t era tio år! Så skönt att du inte behöver sörja utan att du känner dig avklarad m alkoholen.

Ja...jag tror verkligen på det där som Lim skrev att det tar lååång tid innan beslutet att inte dricka alkohol lägger sig i själen...man/jag hamnade inte i beroende över en natt så det kommer att ta tid att ta sig ur det?

Ibland lurar jag mig själv alldeles för lätt...åt kebabsallad och drack vin i söndags å firade bröllopsdag då...eller hur??

Vill ju fira på den riktiga bröllopsdagen och tänker att det är då firandet ska äga rum. Så det blev lite mer ”finpizza” och vin/öl.

Idag har jag druckit lite och slagit ut lite.

Imorgon och på torsdag är jag ledig. Skulle varit ledig hela veckan...skulle varit på Billströmska folkhögskolan men det blev ju inställt men valde att vara ledig dessa dagar istället.

Min önskan är att imorgon handla mat t midsommar. Köpa växter och krukor t köksfönster. Ev bordstabletter t köket.
Vara m på workshopen m Viktväktarna. Ta en morgonpromenad nere vid vattnet.
Förhoppningsvis få kontakt m ngn IT-expert som kan hjälpa mig m att få ordning på programmet m internetbehandlingen?

Och...alltså...mitt allra största mål är att prioritera mig själv...fokusera på mig själv...för att kunna bli nykter. Läsa, se youtube-klipp, motionera ....

Blir så arg, ledsen, besviken på mig själv att jag inte kommit längre?

Jag tänker det tar tid att bli nykter...det tar kraft...jag måste prioritera mig själv????

Jag tänker att jag behöver skriva här men jag skäms?

Kram??

AmandaL

Det är bra att du skriver här varafrisk, jag tycker själv att det är skönt att ha forumet att komma till när jag behöver. Det är inte någon dans på rosor för mig heller. Det är inte lätt. Jag har varit jätte vinsugen de senaste dagarna men jag har lyckats hålla mig borta, har gått in och skrivit här innan jag öppnat nån flaska med vänner etc, det hjälper faktiskt att sätta ord på sina tankar och känslor så det lugnar mig lite. Jag förstår ditt sug och inre kamp, suget är förödande när det tränger sig på! Men att vilja och erkänna för sig själv är en bit på vägen, det tar tid innan man litar helt på sig själv, men var inte för hård mot dig, om du druckit ett glas vin till din kebabsallad så är ju det stora framsteg, du ska vara stolt över de framsteg du har gjort och gör istället för att känna skuld, alla framsteg är framsteg och tack för att du ärligt delar med dig ???

AmandaL?

Nu var det kanske inte ett glas vin?men det var ändå under kontroll??

Morgonpromenad vid vattnet är en lisa för själen??

Ledig idag..börjar dagen med en tallrik yoghurt en kopp te och en promenad med min hund längs vattnet och därefter en kopp kaffe, knäckemacka och ett ägg...den starten på dagen slår allt??Ibland har jag funderat på att börja min morgon på det viset även när jag jobbar. Om jag är nykter kvällen innan så skulle det nog funka bra?

I någon tråd skrevs det om vikten och jag skrev att vikten är viktig för mig för hälsans skull. Kände att det blev liksom ingen nyans i mitt inlägg. Att ha ett alkoholmissbruk är ju ofta förknippat med skuld och skam vilket även övervikt kan vara. Man har liksom tappat kontrollen...och både alkoholism och övervikt/fetma är ju farligt för hälsan. Fast på något vis känns det ju ändå bättre att vara överviktig än att ha ett alkoholmissbruk. Min övervikt där jag har ett alltför högt BMI är så starkt förknippat med mitt alkoholmissbruk. Jag kan äta bra hela dagen och har inte så svårt att avstå fr godis, glass och fikabröd om det bjuds på under dagen men dricker jag alkohol när jag kommer hem ja..då kan jag stoppa i mig snacks el kex och ost el pizza osv..å det är ju sista gången som jag äter och dricker på det viset eller??? Är ju med i Viktväktarna och nu har vi workshops online. Har jag gått ner mycket under ett år??
Nej...fem kilo...ok det är bättre än inget...men det beror ju inte på maten att jag inte har gått ner utan alkoholen!

Nu när det är Midsommar så är det ju faktiskt väldigt bra mat som tillhör traditionen i alla fall min familjs tradition. Färsk potatis, matjessill, dill, gräslök, gräddfil, jordgubbar. Midsommar har även innehållit öl och snaps men i år tänker jag att det ska innehålla annan dryck för mig. Våra barn kommer hem och de tycker inte om snaps. De kan dricka en starköl precis som min man. Jag kan dricka alkoholfri öl..tycker om Brooklyn. Min svärdotter dricker knappt ngn alkohol överhuvudtaget pga förhöjda levervärden pga hennes tarmsjukdom (ska genomgå en levertransplantation?), hon vill nog dricka alkoholfri cider.

Det är så som jag vill fira min Midsommar och jag hoppas att jag ska klara det. Räddningen är att Systembolaget är stängt tre dagar i rad??

Jag ska handla en Oddbird Spumante på bolaget som jag ska ha till jordgubbarna ? Till sill och potatis blir det alkoholfri öl, Falcon Smakfull 6-pack för 35 kr. Då har jag att göra hela kvällen ?

Jag har också högt BMI. Alkoholstopp har inte hjälpt, tvärtom. För mycket choklad i tid och otid.

Har funderat på min levers status, om jag har sk fettlever. Då blir det som om filtret blir igengeggat liksom. Det påverkar ämnesomsättningen negativt.

Men nu får min lever en chans att pigga på sig, och chokladen ska jag nog lyckas trappa ut också så småningom.

Kram ?

Andrahalvlek, du kämpar på så himla bra???

Alkoholhjälpen och även andra brukar säga att det tar tre månader för kroppen att återhämta sig. Så du måste väl vara på god väg??

Jag är verkligen inne i en ond spiral nu?Det är lite som Charlie70 frågade..om jag hade nått min botten. Jag tänker att det är där jag är och rör runt i just nu?

Har haft himla otur m Internetbehandlingen pga tekniska skäl. När första delen kom kunde jag öppna upp den men sen har det liksom varit kört?Kan inte öppna upp en enda del. Skrev t min behandlare som försökte hjälpa mig men det funkade ändå inte...Rådet jag fick var då att ta kontakt med support på 1177 stod i kö i 70 minuter!!! Det fanns ingen röst som sa tex ”du har plats nummer 7”....så det var bara att vänta. Till slut svarade en kvinna som inte kunde hjälpa mig men skulle i sin tur prata m ngn annan och därefter svara på mail. Fick svar igårem att jag skulle inte kontaktat 1177 utan min behandlare skulle kontaktat sin regionala support. Skrev t min behandlare igen och berättade detta. Har inte fått ngt svar och hen är kanske ledig...det är ju Midsommar nu? Det är inte så att jag tänker ”jag skiter i det här” men det tar jäkligt mycket onödig energi som jag behöver t annat.

Ha en fin torsdag! Solen skiner h mig hoppas den gör det även h er andra☀️?

Du kämpar och du kämpar och ger inte upp, men mer än tre dagar nykter på raken verkar vara omöjligt. ❤️Jag har funderat på en sak, får du full uppbackning från din man? Förstår han hur gärna du vill sluta och hjälper han dig med att tex se till att det inte finns alkohol synlig/tillgänglig hemma? Om inte så blir det ju mångdubbelt svårare för dig att avstå från att dricka. Sedan kan det nog vara så att du inte riktigt har nått ” din” botten. Du mår kanske inte tillräckligt dåligt för att få den där hundraprocentiga motivationen för att sluta helt. Du kanske får vara glad för varje nykter dag som du har, varje dag är ju en stor vinst. Nu menar jag absolut inte att du ska ge upp din dröm om ett nyktert liv, men du är nog inte riktigt redo ännu. När du är det så kommer du klara av fler än tre nyktra dagar på raken. Garanterat!? Jag önskar dig en fin midsommar!

Kram