Tack Torn för ditt inlägg hos mig!

Du har rätt, Torn! På ett vis får jag uppbackning av min man och på ett annat vis inte. När vi var på Alkoholhjälpens träff i februari då var han med mig där??
Min man är en otroligt snäll människa och vill stötta och hjälpa de flesta vilket innebär att han blir lite konflikträdd och lite medberoende. Så därför ligger bördan lite tyngre hos mig. Vi har aldrig alkohol hemma men eftersom jag åker t systemet direkt efter jobbet är det svårt för honom att styra där. Han skulle aldrig hälla ut alkoholen som jag säger t honom att jag skulle gjort om han hade haft samma problem som jag har. För jag är en riktigt odräglig typ emellanåt och han vill nog inte att den typen ska bli värre?

Men..jag frågade min man och mina barn...kan vi köra alkoholfritt imorgon och alla svarade ja ...oj vilken lättnad? Jag förstod då att jag har varit SÅ stressad inför Midsommarhelgen...så Systembolaget stängt tre dagar vilket innebär tre dagar nyktra ...
Å Torn ... vill SÅ gärna fixa den fjärde dagen...

Har även varit lite stressad av Covid-19... smittspridningen är hög där jag bor ?

Men ikväll cyklade jag 13 km..äntligen...så gott??‍♀️??

I ngn tråd läste jag om intressen eftersom man får tid över när man inte dricker...jag började måla innan Covid kom...ikväll...var jag på Dollarstore..där finns färg och papper??

Mina vänner❤️Behöver er jättemycket nu❤️

Det var starkt av dig att föreslå alkoholfri midsommar! Det är precis så som du ska jobba med dig själv (och din omgivning). Förstår om det kanske inte var helt enkelt att föra fram förslaget om en nykter midsommar. Men nu föll det ju väl ut vilket egentligen borde vara helt naturligt men kanske inte är det i alla familjer. Toppen Varafrisk!

Kram!

Det var verkligen bra att du föreslog att ni alla ska vara nyktra i midsommar. Underbar stöttning du har av din familj ❤️

Kram ?

Vilken underbar vacker morgon??☀️

Tog en promenad med vår Bella. Vänern gnistrade. Jag satte mig på en bänk och bara njöt. Känner mig lugn just nu för jag vet att jag inte ska dricka alkohol idag. Vet inte hur det kommer kännas ikväll men just nu är känslan ...lugn??

Kanske vi hörs senare idag men om inte så vill jag önska er en
Glad Midsommar ??

Njut av det lugnet, och kom ihåg den känslan även framöver. Ha som målsättning att känna det lugnet oftare.

Kram ?

Tack Charlie70, FinaLisa och Andrahalvlek?

Nu är jag med min familj och jag har tagit årets första dopp i Vänern. Iskallt men svalkande?

Kram?

Helsike också!!

Vi som aldrig brukar ha alkohol hemma. ..allt dricks upp på kvällen.
Men nu hittade jag en starköl 33cl i kylen...å vad gör jag då..jo dricker den! F-n vad besviken jag blir på mig själv?MEN det här ska inte få dra ner mig....nu finns det inget mer här hemma än alkoholfritt. Det här säger så mycket om mig själv och mitt beroende? Jag ska ta tillbaka känslan av lugn ...och känslan av hopp????

Lugn, hopp och tro kommer här från Charlie! Det visste du ju men nu får du kanske ta hjälp av maken att se till att det är rensat på alkohol därhemma. Jag tycker det är synd att dina föresatser ska falla på en sån "fånig" grej. Onödigt. Jag hade mycket väl kunnat göra detsamma själv. Nu är det ny dag och nya möjligheter! Hoppas du har fått sova gott och hade en fin kväll i går ändå!

Kram!

Tack Charlie70!

Jag klarade av att släppa känslan ganska snabbt igår. Den där känslan när man känner sig lite misslyckad och som lätt hänger kvar och som kan göra att man tänker ”att på måndag då köper jag lite grann ändå”... och den känslan lyckades jag få bort. Försöker fånga den känsla som jag kände när jag visste att det skulle bli alkoholfritt ...förnimmelsen av att kunna äga mitt egna liv??och där ingår inte alkohol och faktiskt inga märkliga saker heller ...utan en klar hjärna, en kropp som återhämtar sig, naturen och frihet...och en känsla av allt är möjligt där vill jag befinna mig❤️

Hade en jättetrevlig Midsommarafton med min familj??
Mina barn är alltid så tacksam över den mat jag bjuder på och det gör mig glad. Vi spelade olika trädgårdsspel samt spelade kort.

Idag är det mulet hos mig och jag ska ge mig ut på em cykeltur. Råkade bränna skinnet lite igår så det behöver vila.

Idag blir en nykter dag??

Kram?

Inget blir bättre av att vi bannar oss själva. Nu ser vi framåt!
Kram!

Känner hur du kämpar och är smärtsamt medveten om hur det kan vara.

Bra att du inte har mera hemma, själva förutsättningen för att lyckas i början för många av oss.

Ha en fin fortsättning på helgen. ?

Kram till dig

Så härligt att höra, och mys med dotter är svårslaget- extra fint att vara nykter då ju. Stor kram till dig! ?

Bra där! I dag borde du väl fixa att vara nykter också. När det gäller morgondagen så tycker jag att du borde lägga upp en plan och verkligen bankar in i huvudet att INTE åka till systemet. Tänk SKA INTE åka dit, inte ” hoppas” eller ”tror” eller ”önskar” utan SKA INTE. Preppa upp ditt självförtroende redan i dag.

Du kan klara det, det må vara svårt, men det ÄR svårt att bli nykter, det är inte lätt.

Lycka till nu! ?

P.s tack för din kommentar i min tråd!

Tänker ofta på det att folk skriver ”hoppas” och ”tror”, som om de lämnar en bakdörr öppen. Ifall de misslyckas.

Stäng och lås den dörren. Du SKA INTE åka till Systembolaget imorgon. Du SKA INTE göra det. Ordvalen är viktiga.

Det är ju som när man gifter sig. Man kan ju inte stå där framför prästen och hoppas och tro att det ska hålla? Självklart är man övertygad där och då om att det ska hålla för evigt.

Om det inte gör det får man hantera det då, men inställningen inför är jätteviktig.

Kram ?

Ja...morgondagen..

Tack för inlägg Torn och Andrahalvlek!

Idag blir en nykter dag...tankar finns på alkohol ...men jag skjuter bort tanken...hade nog varit svårare om Systemet hade varit öppet men nu är det endast ICA....dels är valet lättare för det finns endast 3,5% dels för att jag vill inte dricka alkohol idag.

Jag vet att tankarna kommer finnas där imorgon, jag vet även att jag kommer känna mig stressad över det. Men, jag tänker lyckas jag imorgon det kommer säkerligen betyda mycket för hur resten av veckan kommer att bli.

Ska åka t ICA sen för att handla mat. Ska se till att hela morgondagen är planerad utifrån maten vilket innebär att jag kan åka raka vägen hem fr jobbet. Ska ta en cykeltur direkt när jag kommer hem. Följer jag denna planering då hinner Systembolaget stäga.

Håller med dig Andrahalvlek om orden tror och hoppas....ord som jag ofta säger. Kanske för att det känns inte som misslyckandet blir inte lika stort om jag säger de orden istället för ska ifall jag dricker. Det är ingen medveten tanke men jag tänker att den finns där.

Jag tänker att det är viktigt att tänka att jag SKA INTE fast jag tror även att det är bra att ta bort ordet INTE . För om man tänker på att fokusera på något man inte ska så är det istället lätt att göra det. Oavsett vad så SKA jag åka hem efter jobbet imorgon och jag SKA cykla och jag SKA INTE dricka alkohol. När jag skriver detta känner jag att det är inte förankrat till 100% i min själ men jag SKA vinna över tankarna imorgon??????

????

Bra att du planerar Varafrisk, men tänker också att istället för att lova, inte lova säga Aldrig osv. så ta det beslutet i morgon. I dag är du en sån som inte dricker... beslutet kan du ta i morgon igen, se bara till att ha med dig hela ryggsäcken med argument för och emot.

Kram!

Tror med att det kan vara en bra poäng som Andrahalvlek sa att veckohandla? Då är redan maten hemma för veckan du behöver bara åka rakt hem laga den planerade maten o sen en cykeltur. Vet att många kör andra vägar hem för att inte ens åka förbi systemet? Kanske kan vara ett försök med? Du grejar det här, planer o planeringar är bra att ha - gäller att hitta finurliga knep för att slippa åka nära systemet tänker jag? Heja dig ☀️☀️