Peter på landet

Ja, detta är en fantastisk plats när man söker stöd, man ser att man inte är ensam om sina bekymmer. Dessutom finns det väldigt mkt erfarenhet då allas bekymmer är av varierande grad. Tillsammans kämpar vi!!

Peter på landet

20 juli började min vita period, som i ett första steg är meningen att vara året ut. En dag i taget, kommer att uppdatera här när det känns tungt. Ta hand om er alla fantastiska människor härinne!! Andrahalvlek du är fantastisk?

Tack ❤️

Det är bra att skriva här även när det inte känns tungt. Det är bra att skriva varje dag. Då tvingas man sätta ord på sina tankar och känslor.

Skrivandet gör att man tar sig tid att både analysera och planera olika strategier. Det är fan ett heltidsjobb i början att bli nykter ?

Kram ?

Peter på landet

Ja, det ger mycket att skriva, kommer att göra det när jag har funderingar och ”skov” längs vägen. Ja, det är ett heltidsjobb att spola kröken, men det är ett heltidsjobb med övertid att skölja kröken!!

Peter på landet

12 timmar jobb idag, 8km löpning efteråt. 12 timmar jobb imorrn, vem har tid att supa?! Dag 7 imorrn

Peter på landet

Har börjat göra en enkel o banal övning varje dag i syfte att förebygga drickande, går i korthet ut på att jag försätter mig in i en situation där jag är full (har varit rejält full så många ggr att det inte är nåt problem) och känner sedan in efterräkningarna, ångesten, bakfyllan, pinsamheter.
Fungerar utmärkt, blir varje dag påmind om varför jag kommit till ett vägskäl o måste välja väg!

Oerhört effektivt när suget sätter in att snabbspola den fulla filmen! Och nu gör du det förebyggande dessutom ? Alkoholdjävulen lär få svårt att göra sig hörd då.

Kram ?

Jag kör samma övning lite då och då. Den ger mig bra perspektiv över hur jag vill leva mitt liv. Övningen får mig att uppskatta alla vita dagar ännu mera. En dag i taget ?

Peter på landet

Har ett par kollegor som är rejält ute och slirar i fyllans tecken, hårdsupare. Den ena har fam med två små barn, har under sex föräldralediga veckor i sommar haft 1 vit dag och det var för att han var så bakfull att det inte gick. Den andra kollegan har fått ultimatum av frun men inget hjälper, spelar o super friskt i perioder.
Inte mitt bekymmer, har nog med att få ihop mitt eget. Men jag ska erkänna att jag får styrka till mig själv genom att se deras förfall.

Ja, andras förfall kan tyvärr vara en sporre. Jag gick ett år på Nordhemskliniken i Göteborg. Och bland det viktigaste med de besöken var just att se hur många trasiga människor det finns, sådana som lider värre än jag av alkoholens baksidor.

Peter på landet

Det kan jag mkt väl förstå, först hade jag dåligt samvete men sen insåg jag hur mkt det stärkte mig i min tro o vilja.

Peter på landet

Ser fram emot en höst med morgnar och lediga dagar utan ett ångestfyllt stinkande bakrus som kidnappar stora delar av mina dagar. Har många böcker att läsa, ett garage som ska organiseras. Träning som inte blir uppskjuten pga bakfyllan. Underbart

Peter på landet

Funderat mkt på varför jag druckit för mkt, en del beror på rastlöshet. När min fru varit på jobb och man suttit ensam på kvällarna så har flaskan slentrianmässigt blivit ens vän. Sen har vi kulturen bland mina kollegor som gjort sitt, sen har jag givetvis gillat det.
Rastlöshet o kickar får jag av löpning nu. Gäller att kämpa på!

Hej,
Känner igen mig i det där med rastlöshet - för sitta hemma själv kan ju vara tråkigt.. och flaskan fyller upp ganska mycket av den tiden och upplevda tomrummet.

Jag har precis kommit hem från en joggingtur i regnet och njuter av kicken o prestationen jag gjorde (bra med mina mått...)! Det bästa med joggning verkar vara att det är skönt även när det är dåligt väder ute!

Kämpa vidare!

Peter på landet

Precis så är det med löpning, det är skönt även när vädret suger. Lika skönt är det att man bara tävlar mot sig själv. Känslan av värk, ömhet, må bra-känsla är oslagbar!!

Peter på landet

Är jämnt hungrig, löptränar 25-30 km i veckan, det gör väl en del... men sen jag slutade med alkoholen så är det konstant sug på allt.... ?

Det beror säkert på löpträningen. Och är det socker du suktar efter är det ett vanligt substitut för alkohol.

Jag åt choklad varje dag typ, men slutade med det för 1,5 veckan sedan. Synd att ersätta en dålig ovana med en annan ?

Kram ?

Peter på landet

Nog säkert en del i det hela, säkert psykiskt med, man tycker man är ”duktig” o allt annat är ofarligt? ska nog få stävjat det med

Peter på landet

Haft flera kvällar ensam denna veckan, familjen på semester o jag jobbar. Brukade vara givna dryckeskvällar, men nu är jag bestämd. Känns kanon.