Peter på landet

Det gäller att parera fallgroparna, ” vilket vackert väder det ska bli i helgen, gäller att passa på” ”Nu kan det väl inte skada med några öl när du haft 16 vita dagar” Jag håller stången!!
Såg ett intressant program där man hade medicinsk studie på hur massa värden i kroppen dramatiskt förändrades när man hade vit månad. Välmåendet ökade enormt och sömnen.... det mest intressanta var dock att 70% av dom som deltog i studien drack betydligt mindre efter den vita månaden, för de flesta var det en varaktig förändring. Det ligger i tiden med hur man jobbar nu. Dvs att man försöker behandla till att dricka normalt istället för farligt. Nåväl, jag har alltid varit övertygad om att det går att lära sig dricka normalt. Det som är nytt för mig är att det bör föregås av en rejäl vit period.
Hur jag ämnar göra?! Vem vet, just nu är jag nöjd ned motion o nykterhet.

Grattis till 16 dagar! det rullar ju på bra. Gällde den studien för personer som har utvecklat ett beroende för alkohol eller för personer som inte är beroende? Och höll den varaktiga förändringen livet ut? Låter som en hög siffra för oss som hänger här. Men det är ju i så fall goda nyheter för dem som strävar efter att dricka kontrollerat. Jag kallar det inte "normalt" numera, utan normalt för mig är att inte dricka någon alkohol alls.

Inte många djur förutom människan som medvetet tex äter giftiga bär eller dricker förgiftat vatten. Att dricka alkohol ser jag som onormalt.? Men alla är vi olika, och det bästa är att det är helt valfritt att göra som man
själv vill. Ha det gött, och bra kämpat!

Peter på landet

Det gällde medeldrickaren, förlåt, borde ha skrivit det! Jag har aldrig utvecklat något beroende, därför lätt att referera till mig själv. Borde ha tänkt längre. Precis, det är subjektivt. Alla har olika mål o preferenser. Jag mår mkt bättre utan alkoholen, det är inget att hymla med

Peter på landet

Ölsuget kom för första ggn på dag 18, slog till med full kraft i värmen o solen... brottats senaste två timmarna med mitt inre. Jag sticker ut på en löprunda ist. Dör väl på kuppen av dessa löprundor i 28 grader?

Peter på landet

Mm.. känner igen det där med 90/10.... det var ungefär samma här. Vi får se vart det landar.
Ja Andrahalvlek här finns flera olika sorters alkoholfria öl, det kaffe, cola zero, vatten går i mängder! Just Falcon Smakfull har jag inte sett mem den borde passa mig! Ska testa!

Peter på landet

Suget jagades bort med 10km löpning, det blir alkoholfria öl ikväll, inga problem. Funkar jättebra att träna mot suget för mig

Peter på landet

Smal hade varit käckt? äter mer nu, visst löptränar 3 ggr/ veckan, men jag äter ändå mer. En del nötter, chips, salta pinnar... dvs mkt salt... ökar dramatiskt i takt med borttagna alkoholen.

Peter på landet

Hamnade av en slump på en hemmafest igår kväll, det var riktigt obekvämt att se hur folk är berusade, vågade inte tänka tanken fullt ut hur jag har varit när jag var full som ett as.
Vaknade med ångest över det idag trots att jag höll mig i skinnet.
Det tippar mer o mer över mot ”aldrig mer” ist för ”kontrollerat drickande”

Peter på landet

Ja jag har funderat o vänt och vridit på mig i svettiga lakan. Jag har hela tiden haft inställningen att lära mig dricka kontrollerat. Men vad är syftet med det?! Alkoholen för inget gott med sig, finns bara nackdelar.
Jag slutar för gott. 19 juli började min senaste vita period.
9 augusti börjar min väg mot fullständig nykterhet.
Det svåra är inte själva alkoholen utan alla sociala situationer när det slentrianmässigt alltid förekommit alkohol, eller när det är kanonväder, grill, kräftskiva, jul, nyår, påsk...
Men det ska gå, för jag har ju märkt under mina vita perioder att det bara finns fördelar?

Du har bestämt dig för att aldrig dricka alkohol igen. Jag delar din uppfattning om att jag mår bäst utan alkohol. Jag har vill aldrig vakna med ångest och bakfylla om jag får bestämma. Jag har precis startat en vit period efter att ha druckit kontrollerat några månader. Jag har precis som du bestämt mig för att aldrig dricka mer igen efter tidigare vita perioder. Det är konstigt att man väljer att hälla i sig gift pga det sociala giftet innebär. Jag håller tummarna för att du lyckas med det du bestämt. En dag i taget ?

"det sociala giftet innebär" - just det funderade jag lite på här igår och nu på morgonen, att vi (som människor) generellt är beredd att droga ner oss lite för att klara av att umgås, ha roligt, för det är ju så alkoholen beskrivs "ett socialt smörjmedel". Jojo, visst, men kanske bättre att vi försöker lära oss ha roligt och umgås nyktra?

En dag i taget!

Peter på landet

Stort lycka till själv!!
Ja det är en process att komma fram till beslut.
Jag är 51 år nu, kroglivet har definitivt varit ett avslutat kapitel i 15 år. Likaså är grabbresorna mer eller mindre nedlagda, allt har sin tid. Vill ägna tiden åt familjen. Inte ägna massor av tid åt bakfylla, planerande av spritintag. Är medveten om att svåra prövningar väntar , men har bestämt mig för att inte klanka ner på mig själv om det blir något snedsteg. En dag i sänder!

Visst är det hemskt? Att se kloka, sansade och sympatiska personer förvandlas till sluddrande, raglande zombies som knappt kan svara på tilltal. Som bara har en tanke i huvudet: ”Hur får jag mer alkohol?”

Allra värst är dock att jag själv har tillhört de allra mest sluddrande, raglande imbecillerna. Den tanken är så smärtsam att jag vill ut och springa just nu, trots att jag inte ens springer ?

Vi har en ny utmaning framför oss. Att inte fördöma, pekpinna och predika för våra forna supkompisar. Man kan aldrig förändra någon annan, bara föregå med gott exempel.

Och vilket gott exempel du är!

Kram ?

Peter på landet

Tycker det är rätt fascinerande att se och iaktta andra människor som är berusade, och skrämmande!
Att alkoholen är så socialt accepterad i samhället och att den bland många politiker ses som en stor källa till skatteintäkter är skrämmande. Nåväl, väljer att försöka ignorera det och ägna all energi åt min egen nykterhet

Peter på landet

Tack!
Ja, där har du helt rätt. Har redan märkt på mig själv att jag har tendenser till att peka med hela fingret o predika. Det ska jag hålla mig ifrån. Ska istället minnas mina egna fiaskon med raderade fylle-sms, djupdykningar i buskar och svarta hål i minnet

Peter på landet

Vill verkligen slå ett slag för den alkoholfria ölen, för mig är det klockrent. Ser fram emot en kall sådan när jag kommer hem från jobbet, funkar när ”helgfeelingen” sätter in och vid matlagning. Finns massa bra IPA med, utmärkt för mig som älskat alkoholstinna IPA.
Men visst, man får på inget sätt tro att det kan smaka exakt likadant, alkoholens främsta o väl enda fördel är att den är en fantastisk smakbärare. Sedan mkt nyttigare än läsk o skit.

Hej! Hur går det med träningen. Jag ersatte alkoholen med att springa/träna. Är på nykter dag 11 idag. Men nu när jag börjar jobba och allt vad det innebär med lämning och hämtning på dagis/skola och tidiga mornar så orkar jag knappt träna. Därför blir suget större av trötthet och stress.... har du börjat jobba än? Kramar