Men det blev en sexa, och då menar jag en gädda såklart och inget annat. Tänk hur man höll på förr när man beställde på krogen: Jag tar en fyra, nej förresten en sexa whisky. 6 cl gift som dessutom var svindyrt.?

Det blev bara en gädda på 6 kg i dag, men jag är lika glad ändå. Så skönt att komma ut och njuta av stillheten och spänningen när det nappar. Storleken betyder inte allt.? Japp, jag fotar oftast gäddorna, och när jag är själv ute så blir det till att lägga fisken bredvid ett referensföremål. Och gäddtänder är sylvassa, jag har råkat ut för dem många gånger. Så du behöver inte testa Andrahalvlek.?

I morgon blir det en ” bara vara” dag. Det ska bli riktigt gött.

Ha det bra!

Ja, tryggt och stabilt och så mycket roligare liv nu. Läste ett av dina äldre inlägg med fisketuren med grabbarna. Tänk vad häftigt att åka iväg med grabbar i den åldern. Jag har också en. De är så underbara när de gör något de gillar. Och när föräldrarna ringer och tackar. Då har de haft en riktigt bra dag tillsammans. Å du fick vara med!
Det finns så många anledningar att vara nykter! Såna där saker kan man inte uppleva med alkohol.

Tack för glada tillrop Jullan och Sisyfos!? Ja det är så skönt nu när jag verkligen kan njuta av att vara med grabbarna utan att hela tiden ha den där längtan efter alkohol. Förr drog jag mig för att göra saker med barnen, för det gick ju inte att dricka då.? Helt fruktansvärt egentligen. Men det var då det, inget att göra något åt. Men nu kan jag göra allt och lite till, och jag gör det med glädje. ?

Det var gött med en lugn dag i går, att vila och bara göra det som jag känner för stunden är skönt. Nästan så jag vill göra samma sak i dag.?
Men nä, jag har ett litet renoveringsprojekt att slutföra i källaren. Det känner jag för att fixa i dag. Så får det bli!

Kram ?

"Bara vara" ?‍♀️kostar inte nånting,tror att vi saknade det förr då vi sprang hela tiden med antingen tankar på alkohol eller drack det.
Det verkar vara lugnt och fint här hos dig.
Den känslan att vara en bra förälder...Så "gött"?Utan dåligt samvete utan just då känns det bara rätt.
Jätte bra Torn?
Kram Pilla

Tack för påhälsning Pilla! ? Lugnt och fint, men också lite action. ?Jag är nyss hemkommen efter en morgontidig fisketur på isen tillsammans med min son. Det var nog den sista turen på is för den här säsongen då isen börjar bli osäker. Min son fick sin största abborre hittills i sitt liv, jäklar vad glad han blev, jag också för den delen. ?Eftersom jag steg upp 04.30 i morse blir det perfekt med en go liten tupplur snart. Ska bara läsa igenom hur ni andra har det.

Ha en bra lördag! ?

Ja, det är nog säkrast att inte gå ut på is något mer, men trevligt med en stor fångst idag! Blev den smörstekt?

Det är förfärligt att läsa om alla som gått igenom isen och strukit med de senaste dagarna. Själv är jag väldigt kunnig vad gäller isens hållbarhet och är extremt noga med att inte gå ut på en is som inte är 100% säker. Jag baxnar när tom vissa sk experter är helt ute och cyklar när de pratar om hur tjock isen ska vara osv. Det som gör att så många går igenom isen nu är att rutten is fryser till under natten och verkar hur bra som helst, 35 cm tjock och stenhård på morgonen, håller för en bil. Men efter 5-6 timmar i solen blir den totalt kass, och när folk ska gå i land drattar dom i. Det hjälper inte med isdubbar på den isen, den bryts bara sönder. Och folk som springer ut för att hjälpa till drattar också i eftersom isen snabbt blir sämre minut för minut. Det gäller att kunna läsa vad det är för slags is man beträder. Frusen rutten is är totalt livsfarlig när solen värmt upp den. Tyvärr är okunskapen enorm och i morgon kommer säkerligen ett antal personer få sätta livet till. Inte för att skryta, men jag ramlar aldrig igenom en is, för jag beträder aldrig en is som inte håller hela dagen. Som extra hjälpmedel har jag alltid med mig en isbill på vårisen och tar ett hugg framför varje steg jag tar.

Oj, nu flummade jag bort, ? men det gör mig frustrerad att se hur folk leker med sina liv som insats. Fiskarna i dag fick simma tillbaka. Sonens stora Abborre vägde nästan 1,5 kg och är säkert 15-18 år gammal. Sådana gamla fiskar är inte alls goda att äta, och är viktiga för abborrbeståndet i den aktuella sjön. Bra gener, ger fler stora abborrar.

Ha det gött!

Verkligen förfärligt. Man ska inte ut på is om man inte har kunskap om hur man tar sig upp, och har fysik till det. Att gamlingar går ut på isen är så puckat att det finns inte ens. Vad är det för fel på att promenera på land? Isvaksfiska kan jag förstå charmen med, men man måste ju veta vad man håller på med. Och det verkar du veta Torn! Nu fick vi iskunskap också ?

Kram ?

I går eftermiddag kände jag plötsligt att jag började må illa. Alltså kallsvettig, noll matlust, och en känsla av att behöva spy. Det var faktiskt första gången sedan jag blev nykter som jag känt så här. (Om man bortser från de första två veckorna såklart). Jag hade nästan glömt av hur hemskt det är att må illa på det sättet. ? Det gick som tur var över efter en timmes vilande och enligt en analys berodde det antagligen på ett alldeles för högt intag av koffein under dagen. Ovanligt många koppar kaffe+ två st energidrycker på fisketuren. Nu har jag lärt mig det. ?

Tänk att förr mådde jag så där i princip varje dag på morgonen. Frukost åt jag aldrig pga avsaknad av aptit. Illamåendet släppte först när jag kunde få i mig alkohol.

Det är bara att konstatera, en bakfylla är en för mycket! Jag ska aldrig dricka en droppe alkohol mer i hela mitt liv. Jag hatar att må illa och att frivilligt utsätta mig för detta ser jag som obegripligt. Jag kommer säkert må illa fler gånger i mitt liv. Men då högst ofrivilligt, pga bakterier, virus eller annat sjukdomstillstånd.

I dag mår jag hur bra som helst, och jag älskar det.?

Njut av dagen! Kram

Jag har heller inga problem att tänka att jag aldrig mer ska dricka. Nykterheten blir en allt tydligare del av mina grundläggande värderingar. Alkohol skapar SÅ mycket misär, jag vill inte vara en del av den industrin. Lika lite som jag kan tänka mig att köpa fyrverkerier. Det är ju som att elda bort pengar, och det åsamkar naturen onödigt lidande i form av utsläpp och nedsmutsning, och husdjur och skogens djur blir halvt ihjälskrämda. Varför skulle jag vilja köpa ”lite fyrverkerier”? Lika lite vill jag köpa eller dricka alkohol.

Koffeinbaksmälla har jag aldrig upplevt, men nikotin har jag mått riktigt dålig av när jag överförbrukat nikotintuggummin.

Kram ?

Jag växte upp vid en sjö. Det har lärt mig respekt, om hur isen rör sig, låter! Att det är levande materia. Har inte tänkt på det på länge men kom att tänka på det nu. Här i stockholm har det promenerats mkt på isarna senaste veckorna. Nu finns inte ett spår av is, makes you think. Jag håller mig på land, om jag inte simmar eller seglar.
Jag har haft kaffe-illamående ofta men nästan alltid i kombo med att vara bakis. Nu händer det inte längre. Nej, jag är också klar med alkoholen, funderar till och med på att ställa in 80-års champagnen.
Har nog aldrig varit så klar med nånting i hela mitt liv. Ja, det ska väl vara exmannen då.
Ha en bra start på veckan! Kram ?

Tack Se klart!? Ja det var väl rätt tidigt du pratade om det här med 80-års dagen har jag för mig. Det händer ju saker ju längre tid man är nykter har vi ju märkt.

Starten på veckan blev att jag inte får åka till mitt jobb för frugan har fått sjukdomssymptom. Hon ska göra covid- test i morgon och enligt reglerna på min arbetsplats får inte jag åka till jobbet förrän hon vet vad testet säger. Och det kan tydligen ta flera dagar att få svar. Fullt betalt får jag i alla fall. Så det får väl bli att försöka hålla avstånd här hemma så gott det nu går. Hmm ? det kanske är säkrast att jag åker ut och fiskar, då håller jag avstånd, men isen börjar ju bli osäker, skit också.?

Ha det bra!

Anonym26613

Jag har följt din resa men vet inget om fiskar, så har inte haft något att säga. Men vill ändå hälsa på och tacka för dina hejarop ??
Tycker du var snäll som lät den gamla fisken simma vidare. ?????

Det är faktiskt något som har kommit med nykterheten Mary. Jag har blivit mer djurvänlig. Vet inte varför egentligen, men det känns bra.?

Jag skriver inte så ofta hos er under ” förändra” numera. Men i bland kan jag inte låta bli. Jag blir så glad när jag ser någon som verkligen vill förändra sitt drickande, och genom blod, svett och tårar lyckas och får känna hur skönt det är. Och du är en av dem Mary.? Jag vet ju hur svårt det var och hur enormt bestämd och viljestark man måste vara. Att försöka dra ner på sitt drickande om man är beroende är nog det svåraste man kan göra. 3-7 dagar utan alkohol och sedan på med bränsle. Själv försökte jag oräkneliga gånger, men det var till att kämpa som fan helt i onödan.

I bland kan jag inte låta bli att skriva när jag ser någon som i mitt tycke är ute på helt fel spår. Men jag tror jag ska sluta med det. Så många andra under ”förändra” som sköter detta galant.

Kram

Sitter och väntar på att frugan ska få sitt provsvar. Det kan tydligen ta upp till 4 dygn här där jag bor. Jag ska ju inte vara i närheten av andra nu eftersom jag kan vara smittad själv. Beställt mat på nätet och kollar lite på börsen mm. Lite segt helt klart, men det är helt ok.

Hade det här varit på den tiden jag drack, hade jag garanterat åkt till systemet utan munskydd och bunkrat upp. Nu får jag endast avsmak när jag tänker på det. Vilken misär det var. ?

Kram

Hoppas att din fru har fått sitt provsvar nu. Längtar tills den dagen då lite snuva är tecken på snuva och inte Corona.

Jag tänker vägen till nykterhet ser så olika ut för oss. Och jag har förstått att du mådde väldigt dålig innan du tog steget. Jag tror också att du vill väldigt väl och vill så innerligt att vi som kämpar ska få möjlighet att känna hur skönt det är att vara nykter. Och seriöst jag tänker också att det måste vara otroligt skönt att slippa denna kamp...att slippa må så dåligt. Men ibland får jag känslan att du blir så besviken på mig...och jag fixar inte riktigt det för jag kämpar verkligen?

Allt gott t dig och hoppas ni får vara friska i din familj??

Kram?

Nä, hon har inte fått provsvar ännu. Det måste bero på att det är många som testar sig nu. Nu har dessutom båda mina barn blivit dåliga. Det hade verkligen varit bra om vi fick svar på om det är Corona eller inte.

Jag blir inte besviken på dig Varafrisk. Det är väl så att jag blir lite frustrerad och tycker det är så tråkigt att du inte får chansen att kunna må bra. Det blir ju så att jag jämför med hur jag hade det, och har sett så mycket hos dig under året som stämde i på mig innan det blev ännu värre. Jag vill inte att du ska hamna där.❤️ Jag hade de sista åren stora problem med magen, diverse ledbesvär, dålig sömn, ångest mm och allt försvann när jag blev nykter. Nu är ju alla olika och det kanske inte blir bra för dig om du blir nykter. Men jag önskar att du bestämmer dig för att testa, du kommer inte må sämre i alla fall.

Jag gillar inte heller att ha tråkigt, och det var min absolut största oro med att bli nykter. Att det skulle bli så tråkigt. Fel, fel och åter fel hade jag. Livet blev tvärtom underbart roligt för mig.?

I dag när alla andra i familjen är krassliga ska jag bosätta mig i källaren. Där finns alltid några nya skojiga projekt att ta tag i!

Ha det bra!

Anonym26613

Snäll du är! Jag ser upp till er som kommit så långt. Jag kan även förstå att man kan bli frustrerad ibland och då säger man sanningar. Jag tycker om människor som vågar till det obekväma.
Jag fortsätter att bita ihop och samlar dagar. Ibland tänker jag att det borde inte spela någon roll om jag drack lite vin ibland. Men och andra sidan om det inte spelar någon roll så kan jag lika gärna låta bli ?‍♀️

Jag är också djurvän ?????