Kaffetanten88

Fick en liten återkoppling av psykiatrikern imorse. Hon tyckte jag skulle trappa ner ena medicinen lite. Så det har jag gjort. Började redan igår av mig själv för jag har tänkt samma sak. Känner mig möjligen lite lugnare idag. Jag hade dock hoppats på lite mer engagemang från henne. Ett bokat möte eller något. Känner mig lite bortglömd åter igen. Men skrev och bad om ett möte. Har ju utredningen kvar. Den har hon inte ens nämt på länge.

Utöver mig så hade sonen en lång kramp igår som fick brytas med akutmedicin. 😔 En ny sort han bara haft 4 gånger. Undrar om det är början på en period med kramper igen nu. Haft några månader lugn och ro iaf.

Kaffetanten88

Min fredagseftermiddag har jag legat i sängen med en sovande unge på armen. 2,5 timme har han sovit nu. 3 korta kramper har han haft under den tiden än så länge. På facebook såg jag nyss att ännu ett barn med sonens diagnos gått bort. Jag är trött så fruktansvärt trött. Behöver semester. Semester från livet. Paus från verkligheten.

Anonym26613

Oj joj joj!! Hur mår han 😱❤ Håll om hjärtat bara och försök vila. Så jobbigt ni har det 😔❤

Du får jobba som dygnet runt skötare låter det som. Inte konstigt att du är trött. Be din kille att gå köpa dig lite fredagsmys och så kan ni titta på tv med mig 😇💚

Du skriver att du inte är stark för att du gråter av trötthet. I din ibland helt omänskliga situation, vore det konstigt om du inte bröt ihop ibland. Det visar bara att du är mänsklig. Jag önskar så att du skulle kunna få nån avlastning och vila. Du kämpar med så mycket, själv har jag ”bara” beroendet och ångesten. Lite annat också emellanåt förstås, men inte dygnet runt som du.
Har haft en ganska torftig fredagkväll. Ensam utan gott att äta och dricka, godis hade jag glömt att köpa. Hade jag druckit hade det sett likadant ut förutom att jag hade varit full då. Jag tycker det är svårt att få in livet i nya spår utan alkohol. Saknar ju också den energin som många upplever. Att du också gör det, är ju inte konstigt som du sliter och kämpar. Vad jag läser, är att du är en fantastisk mamma 💕🤗

@kaffetanten8&, jag läser allt som du skriver och jag kan absolut förstå att du känner dig lite annorlunda än alla andra. Det gör jag med liksom känslan att kanske inte vara så rolig eller värd att tycka om. Du har väl med mitt med flera svar fått klart nu att du INTE alls är ensam. ❤️Massor läser dina inlägg och att du är en fantastisk duktig, stark men överarbetad mamma, med ALLDELES för lite roligt i ditt liv kombinerat med ALLDELES för mycket ansvar. ❤️
Jag säger bara, försök se framåt. Det kommer att bli bättre. Du kommer att få avlastning, det kommer enklare varmare dagar.
Sen är det ju så att när man har ångest och är deprimerad känns det som att man ALLTID har varit det. Man glömmer de ljusa dagarna och förstärker minnet av de dåliga dagarna och minnen från dem.
Kram❤️

Kaffetanten88

Åh tack alla vad det värmer. ❤️ Gråter en skvätt ❤️

Kvällen igår blev helt ok. Vi beställde hem mat. Spelade lite spel. Jag åt lite Choklad. Sen somnade jag tidigt. ❤️

Kaffetanten88

Just det hade tydligen flera drömmar om alkohol i natt. Kommer ihåg en. Jag drack mig inte full i den utan drack måttligt. 🙄 Inget jag ens vill. Haha

Sen minns jag bara att killen väckte mig inatt och höll om mig sa att det var ok. Frågade vem som hade druckit. Jag minns inte drömmen alls. Mindes inte då heller. Måste varit en rejäl mardröm om han väckte mig dock. ❤️

Undrar varför jag börjat drömma om alkohol så mycket nu? Nästan 4 månader in i nykterheten. Inga planer på att bryta den.

Anonym26613

Tänk att du varit nykter 113 dagar @Kaffetanten88 ❤🌸 Helt fantastiskt! Och så mysigt du fick det igår! Idag ska vi fira tillsammans och imorgon börjar Rund2 💚🙏🥳

Kaffetanten88

Denna ångest. Jag orkar inte mer. Korta, korta pauser. Vi snackar 20 minuter kanske 2 eller 3 gånger om dagen jag är utan. Annars är det konstant. Hela tiden. Gör jag en övning för att få bort den hjälper det under övningen och kommer tillbaka direkt efter. Jag orkar inte mer.

Anonym26613

Oj då... utan att vara expert så kan det vara utmattning/tress. Jag hade det precis så när jag blev sjuk 10 år sedan. Kroppen bara krampade. Jag kunde knappt andas. Fick lugnande vilket jag inte vågade ta då barnen var så små.
Du behöver nog prata med någon som verkligen kan detta. Du har varit utan alkohol så länge att det beror iaf inte den.

Kram ❤

@Kaffetanten88 Det låter oerhört jobbigt med ångest på det sättet. Jag vet att du har kämpat med det länge. Har du testat att skriva ner en beskrivning av hur det känns när du är mitt upp i det? Annars låter det som att det är något du måste få professionell hjälp med, för du kan ju inte gå runt och ha det så hur länge som helst.

Kaffetanten88

Jag har ju en psykiatriker jag har kontakt med men känns inte som hon tog det på allvar den här gången. Hennes enda förslag var att höja en antidepp jag sagt inte funkar och sänka topimax. Som är en annan medicin jag äter.

Jag har tyvärr testat det mesta lugnande som inte är beroendeframkallande och inget verkar fungera på mig. Allt från lergigan till theralen. Testat psykosmediciner som man bara blir trött och täppt i näsan av men ångesten är kvar. Ja känns som jag testat allt. Inget hjälper och ingen läkare tar mig på allvar och verkar seriös med att vilja hjälpa. Jag är ju beredd att jobba på det men jag behöver ju hjälp. Jag vet inte vad jag ska göra längre.

Jag menar hon jag går hos nu betalar vi med då det är privat. Så fattar inte. 😞❤️

Kära Kaffetanten88, jag har inte orkat hänga så mycket på forumet det sista. Har också det tungt och pissigt just nu, men säger som så många andra, inget emot det som du kämpar mot. Jag önskar av hela mitt hjärta att du får en drägligare tillvaro snart. Har inga råd att ge, men vill att du ska veta att jag följer och tänker på dig ❤️ Du är en sann vardagshjälte.

Att höja och sänka medicin är alltid vanskligt. Jag mår till och med sämre när jag höjer min SSRI och likadant om jag sänkt dosen för snabbt. Just därför sänker jag dosen yttepyttesakta nu.

Fortsätt med djupandningsövningar så ofta du orkar. Genom att djupandas långsamt skickar du signaler till hjärnan om att allt okej, till slut kommer hjärnan att lugna ner sig även om det kan ta tid.

Ditt dåliga mående just nu är sannolikt en kombination av att du är helt slutkörd, att sonen är svajig och det gör dig orolig, och sen förändrar du medicinen. Skickar en massa styrkekramar till dig ❤️

Kram 🐘

Kaffetanten88

Tack så fint skrivet Blenda. ❤️ Tråkigt att du också haft det jobbigt.

Jag fick ett svar nu på helgen av min psykiatriker. Men inget som jag hoppades på direkt. Inget som hon faktiskt lyssnade på mig. Bara att man kan må sämre när man höjer antidepp. Ja men jag höjde för 1,5 veckor sen. Och jag mår så dåligt att det är ohållbart. Aja vi får se hur det går för mig. 😞

Kaffetanten88

Det är orättvist att man varit nykter så pass länge ändå men man vaknar med huvudvärk varje dag. Har ångest hela dagarna. Tankarna känns röriga. Känns inte som jag har koll på vad som behöver göras mer än för dagen. Glömmer lätt saker. Har ofta hjärtklappning. Och är fruktansvärt trött.

Jag vet ju att det är utmattning men känns så orättvist. Jag vet att jag är negativ pga depressionen men kan inte låta bli.

Jag vill bara få sova men måste ta hand om sonen och hundarna. Däremot ligger pojkvännen och sover ut just nu så jag har gått upp och tagit allt.

Kaffetanten88

Hade jag inte haft rädslan att förlora sonen och antabus i mig så hade jag nog snart druckit om jag inte får hjälp med den här ångesten snart. Jag vet att alkoholen inte hjälper i längden och bara är en snabb lösning. Men jag orkar inte. Ångest hela dagarna i säkert 2 veckors tid nu.