@Torn Neeej, inte bowling heller! Det är en livsstil, en livsåskådning kan man säga. Där alkohol INTE ingår. Min nyktra resa har gett mig en rejäl boost, jag kan leva enligt livsstilen fullt ut! Inget religiöst dock (även om kritiker hävdar det)...

@Miss Mary Poppins
Rätt!! Min stora passion som jag kallar det😍🙏🧘‍♀️. Mitt nick är en ledtråd i sig. Sattva kan bla sägas kopplas ihop med med harmoni, kunskap, lycka o godhet. Dit resan går!

Önskar man kunde trycka gillatecknet i denna roliga chatt! Gissade nog 🐴 direkt eftersom det var igenkänning med mig själv. Meditation var min gissning på Sattvas passion☺️( efter lite ledtrådar) 🌷

Underbart, som sagt! Tack alla!💖
Tänk vad gott samarbete kan leda fram till - 🐴 - och inte minst - nykterhet!!

Vill lugna eventuell oro över att jag är vilsen utan researrangören. Nej, det är jag inte. Det var mer så att jag gjorde mig ärende till arrangören för att kolla läget. För jag tycker verkligen att det vore tråkigt om han sagt upp sig, han ordnade ju resan för sin egen skull. Och så saknar jag honom som DJ.
Men jag kan spela och dansa själv också om så krävs 🎶🔊💃!

@Sattva skrev:" Jägare? Orientering?" Inte så tokiga gissningar det heller...
@Sisyfos skrev:"Underbara konferenser Sattva, undrar just om de nämner nåt om universalmedicinen alkohol. Jag tycker verkligen att det är naivt att inte ta upp det." 🤔Ja... att det ska vara en så het potatis... It takes one to know one? För det räcker ju att sitta med på en fikastund när det är pressat på jobbet för att höra vilken "avslappningsmetod" många använder...
@Andrahalvlek skrev:"PS. Läste du dikten om Holland som jag citerade för ett tag sedan?" Ja, jag läste den och tog den med mig! Vacker och mycket tänkvärd!
@Torn skrev:"Nu kanske du tror att jag är helt knäpp eller att jag stöter på dig " Hmmm, apropå att komma ihåg tidigare inlägg... Vem var det som sa något om att ragga på forumet 🤔..?
Det är lugnt Torn! Jag betraktar dig som "normalknäpp" precis som jag är 😁😉. Fast du får jobba på din stavning av "stöttar". Du är ett uppskattat stöd för mig! Och du har rätt i att man mår bra av att skriva om det man gillar.

Igår var en ...🤔 bra dag! Lite för mycket, rubbad planering, rörigt, men också flera saker som gick i lås.. och ett oväntat/omtumlande/konstigt(?) samtal... Jo, det var en bra dag.

Idag. Ja idag blir också en bra dag.
Dags att starta upp den.

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

KRAM!🧡🌻🧡🌻🧡

@Majaela Meditation är faktiskt den del av yogan jag har varit senast med att praktisera regelbundet. Det har mest varit asanas och pranayama. Är helt såld på yogafilosofi sedan nåt år. Yogan är SÅ mycket mer än bara rörelser, även om jag yogar varje dag. Det är verkligen en helhet❤

@Soffi Eller hur, alkohol är så himla centralt. Vi har "pulsmöte" på jobbet varje dag o då ställs alltid frågan "Är det någon som behöver hjälp med någonting?" Väldigt ofta blir svaret "lite bubbel skulle sitta fint" mez efterföljande skratt här o var. Och i fredags var tydligen GT- dagen, vilket uppmärksammades av nån kollega...
Härligt att du hade en blandad dag igår!
Önskar dig en fin tisdag😍🌞🧘‍♀️🌼🌷

@Sattva Jag älskar yoga ❤️ Har så svårt att få till det hemma bara, och jag får just nu inte in klasser i mitt liv. Jag älskar det tillåtande, som är väldigt tydligt i kundaliniyoga som jag utövar. Det finns alltid en enklare variant på varje övning och en tydlig paus mellan varje övning, så jag känner ingen stress över att prestera.

Att man blundar gör att jag känner mer hur jag gör än hur det ser ut - jag vänder mig inåt. Min lyssning blir mer aktiverad när jag lyssnar på instruktioner, och jag jämför mig inte med andra alls. Plus, plus, plus, plus. Allt det som jag behöver för balansens skull.

Och sångmantra är magiskt 🙏🏻 Jag sjunger gärna med och känner hur mantrat fortplantar sig i kroppen, liksom ekar ut genom käke och skallben och skapar vibrationer, samtidigt som jag djupandas och nästan helt glömmer bort kroppen.

Viss andningsmeditation är också magisk. Det finns en övning där man ska andas in långsamt och räkna till 30 och sen andas ut lika långsamt på 30. Ett andetag = en minut. Jag fixar att räkna till 9 kanske, men allt man övar på blir man bättre på.

Jag är också en yogatjej som älskar yoga för dess inifrån och utfilosofi. Yoga på gymmet intresserar mig föga, jag vill ha det hela det andliga kitet också.

Kram 🐘

@Soffi Jag har aldrig själv varit hästtjej, men jag har förstått att här-och-nu-tänket är viktigt och att bandet mellan häst och ryttare är riktigt magiskt. Det måste vara en befrielse att kunna njuta av det fullt ut nyktert - och tidigare morgnar på lediga dagar är ju verkligen inga problem för dig numer.

Kram 🐘

@Soffi skrev:"undrar just om de nämner nåt om universalmedicinen alkohol. Jag tycker verkligen att det är naivt att inte ta upp det." 🤔Ja... att det ska vara en så het potatis... It takes one to know one?"

Jag har verkligen helt andra glasögon på mig numer. Jag kan se och erkänna för mig själv vilka som har problem med alkoholen. Innan ville jag nog inte ens tänka tanken, för tänkte jag så om dem så gällde ju samma sak mig. Jag kan också i efterhand bli riktigt irriterad på mina läkare och psykolog som inte ställt mig lite mer mot väggen på den punkten. Jag har ljugit och förminskat problemet, och de har låtit sig luras. Som nykter personalansvarig inbillar jag mig att jag kommer att ställa lite mer tydliga frågor på det området framöver. Initiera orossamtal.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Ahhh, kundaliniyoga! Har provat det några gånger. Förstår vad som fängslar dig med den!
"Min" yogaform är ashtanga vinyasayoga. De två yogaformerna har ju helt olika ursprung, men samtidigt de tre benen andning, rörelse, introception/ närvaro/ inåtblickande gemensamt.
Yogans alla delar, helheten, har format mitt liv o även räddat det på många sätt. Passionen har vuxit med åren, från att "bara" vara själva fysiska träningen, till att bli hela paketet. Lägger typ all min fritid på yogan ur olika aspekter; fysisk träning, andning, studier. Börjar bli dags att ta mig an meditationen lite mer, känner stor dragning dit. På senaste yogafördjupningen jag var på (då för några veckor sedan), fick jag en sådan fin upplevelse av meditationen. Ett stort lugn som lade sig i hela mig, tiden försvann. Har inte riktigt hittat dit innan. Nykterheten kanske spelar in?
Mantras jobbar ju mycket med vibrationer har jag förstått. Och orden i sig skapar särskilda frekvenser, som stimulerar vagusnerven o ger oss lugn🙏
Åh, skulle kunna prata hur länge som helst om yoga!😍

Ps, konferensen om stress o utmattningssyndrom är imorgon o torsdag. En punkt är differentialdiagnoser. Undrar om alkohol el missbruk överlag kommer upp då tro, som sagt var? Ska rapportera tillbaka!
Pps. Jag har faktiskt undrat varför min chef aldrig frågat mig djupare varför jag är/ varit så jäkla trött ffa på mornarna. Jag har skyllt på sömnbesvär pga klimakteriet. Aldrig under 6 år som anställd för henne blivit ifrågasatt. Men kunskapen finns nog inte, som sagt var...

@Sattva Och sen samarbetar dessutom inte psykiatrin med missbruksvården som de borde enligt min mening. Det ena är regionens ansvar, det andra kommunens. Trots att samsjukligheten är enorm! Och hela tiden faller folk mellan stolarna. Denna misär som alkoholen orsakar så många 😢

Kram 🐘

God morgon! Eller .... Jo solen lyser så det är en god morgon.
Idag får jag verkligen anstränga mig. Jag vill ju skriva att "igår var en bra dag". Men det var en tuff dag, jag typ klappade ihop på em, var så trött och huvudvärken så jobbig...
Men - var nu lite snäll mot mig själv! Satt i perspektiv mot hela livet så var det ju en bra dag! Jag vilade när jag var trött. Jag drack inte. Jag har absolut inget sug eller vilja att dricka, jag vill bara vila när jag är trött. För att vara jag så är det ju ett enormt framsteg!
Även om jag vill mer, vill må bra varje dag. Ja, det är klart, det vill väl alla, men så är inte livet. Jag har ändå förbättrat livet markant genom att ta bort alkoholen.

Jag är fortfarande trött, helt dimmig...
Det får bli hemifrånjobb idag, då kan jag ta tiden jag annars skulle sitta i bilen till en promenad ute i solen och friska luften i stället 😊. Kanske tom prova något nytt? En stilla promenad? Inte "skrämma" igång kroppen med raskt tempo? Ja, idag blir det nog bästa starten för att lägga grunden för en bra dag.

Tack Sattva och AH för att ni finns här! Jag kan absolut ingenting om yoga, har aldrig provat. Men jag börjar bli nyfiken. Idag kommer jag nog inte att orka, men jag tar gärna emot lite nybörjartips om var/hur jag kan börja ("en annan dag"). Går det ens att börja hemma ensam? För gruppträning är ju knappast aktuellt nu...

KRAM! 🌺💖

Anonym26613

Gomorron 💚🧚

Det finns yoga på YouTube 🙏❤ även olika appar. Vissa gym har det på sitt utbud på distans. Så det går att komma igång hemma 😊👍 Har gjort det några gånger. Speciellt gillar jag live via Instagram. Följe några som är lärare.

Kram ❤🙏

God morgon Soffi!
Sol även här!!
Nej alla dagar kan inte vara på topp. Hur ska man annars kunna se nyanser? Tycker du fixar detta galant; vilar när du är trött (i den mån vardagen tillåter, hittar andra sätt att möta måendet än att dricka eller "skrämma" kroppen genom adrenalinkick. Du lyssnar inåt😍
Ja yoga ÄR magiskt! Både för kropp o själ.
Det går absolut att göra hemifrån, men OM du har möjlighet att göra det irl är det en annan dimension. Enligt mig. Det händer något energimässigt när man utför yoga tillsammans. Både fysisk yoga och de andra delarna, andning o meditation. Hänger mycket på läraren förstås.
Ger gärna mer tips när du är redo! Mary P tipsar också här ovan😍
"Everything is a curse and a blessing", hörde jag en yogalärare säga för ett tag sedan. Tycker vi alla börjar få kläm på att kunna välja att se erfarenheter som en blessing istället för curse. Vi är inte offer, vi har makten att själva välja! Var det Sisyfos eller AH som brukar säga något liknande?
Ha ha, svammel från mig idag🌞
Kram!!😍🌞🧘‍♀️🌼🌷🧚‍♀️

Det löser sig!
Prova något nytt!

Ja. Igår skulle jag ju prova något nytt. En stilla promenad i stället för att "skrämma" igång mig själv. Det slutade med en väldigt lugn och kort promenad - tillbaka till sängen en stund😅! Jag var så trött och dimmig att jag helt enkelt inte vågade ge mig ut i skogen.
Jag hann med det jag skulle på jobbet ändå 😊, plus att vara ute flera timmar i solen på em 😎😍. En riktigt bra dag!!

Nu är den här. Dagen som jag våndats över ett bra tag. Hur ska jag orka? Jag är kallad till ny läkarundersökning sent i kväll. Alltså, WTF, jag brukar ju sova då!!! Jag är ju astrött på kvällarna. Och nu ska jag tydligen köra bil över 11 mil på bästa sovtiden 🤨. Och ... jag är orolig över undersökningen .... men vill absolut inte skjuta på den ...
Som jag har vänt och vridit på min planering - jobba, hobby, vila, kanske en promenad för att hålla mig vaken, massor av kaffe får det bli, sjukhus....
Sjukskriva mig? Nej, "sista chansen" med en grej på jobbet plus att jag inte tror att jag blir piggare av att vara hemma en hel dag... Skippa hobbyn? -Andrepiloten sjuk...
Jag får inte ihop det...
Så jag får prova något nytt idag igen.
Bara släpp! Det ordnar sig!
En sak i taget. Om jag börjar med en dusch nu - så kommer jag nog att vara på rätt plats vid rätt tid ikväll.🙏😎

@Miss Mary Poppins skrev:"det går att komma igång hemma 😊👍" Så bra, tack för tipsen!🧡

@Sattva skrev:"Nej alla dagar kan inte vara på topp. Hur ska man annars kunna se nyanser? Tycker du fixar detta galant;" Tack! DET tar jag med mig idag! Jag fixar det galant! 😅🧡
Och tack för yoga-tipsen även till dig!

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

KRAM! 🌻🧡🌻🧡🌻

Vet du Soffi, när jag har en sån där dag framför mig bruksr jag be "något" om hjälp. En ärlig stilla tanke till "något" att hjälpa mig. Kanske det är samma sak som att släppa, ja det är det nog. Det funkar iallafall! Patienter avbokar så att det blir glesare i systemet, möten ställs in eller skjuts upp etc etc...
Det kommer gå bra ikväll!!😍🙏🌞🧘‍♀️🌼🌷🧚‍♀️