Klockan är nu 12:40 lokal tid (Thailand). Har inte druckit något idag, "än"! Fruktansvärt darrig i fingrarna och illamående, har spytt ett par gånger. Rastlös och kan knappt sitta stilla!

Jag har de senaste 20 åren druckit i stort sett varje kväll. För mycket men ändå alltid haft full kontroll på allting, aldrig några problem. För några månader sedan förlorade jag dock kontrollen helt och började dricka dygnet runt. Den senaste månaden har jag bara druckit, kollat på Netflix och suttit och läst här i forumet. Jag måste göra något åt det nu innan det är för sent men vågar inte sätta några mål. Har väl mest tänkt ta en nykter dag i taget och se hur det går!

Men hur f*n ska jag klara det? Varje timme känns som en hel evighet!

@RayongPer Det låter som att du är på rätt väg! Jag förstår vad du menar att det känns skämmigt, men det du tog upp det i alla fall och det tycker jag är ett gott tecken på att du är redo för förändringen. Du tar ansvar för dig själv. Som jag sa kan jag inte minnas att någon har pratat om just den biten och det finns väl fler faktorer men just i det avseendet känner jag mig ungdomlig igen och det måste ju bero på alkoholen. För mig tog det väldigt lång tid att erkänna/se att jag var/är alkoholist.

Det låter för övrigt som att vi har ett liknande yrke.

Fortsätt kör på! Just b-vitaminer kan också hjälpa med avgiftningssymptom. När man gör avgiftningen på sjukhus så får man alltid b-vitamin, ibland som injektion. Se också till att få i dig rikligt med vatten. Om du väljer att sluta helt hemma så var beredd på att söka dig till vården om skakandet förvärras och du blir riktigt dålig. Med de mängderna du nämner så låter som att du är i riskzonen, men det beror ju på många andra genetiska faktorer också.

Tack för tipset TappadIgen! Delirium Tremens måste jag läsa på lite om för vet inte mycket om det.

Känner mig fortfarande skitdålig men illamåendet är inte längre så allvarligt. Fortfarande enormt darrhänt, försökte borsta tänderna och det lär jag inte göra om förrän darrningarna minskar. Annars är det mest i huvudet det sitter nu. Rastlöshet och en del koncentrationsproblem men som tur inga hallucinationer eller något sådant. En hel del sug förstås men det är uthärdligt! Det hjälper verkligen att sitta här och läsa och skriva.

Anonym26613

Ja visst är det skönt att man har forumet 🙏😅❤ Första dagarna var jag inloggad hela tiden. Det är jag idag också, men vanligtvis hinner jag inte så mycket på dagarna. Men hade aldrig överlevt första tiden utan att snacka med folk här.
Sedan har jag alltid valt att sluta 1a januari vilket är den vanligaste dagen att sluta dricka så har alltid haft gott om folk i samma situation. 🙏😅❤

@RayongPer Hej och välkommen hit! Jag känner igen mycket i det du beskriver, och det låter verkligen som om du har fått nog. Darrningarna gav sig efter 3-4 dagar och det som ” räddade” mig mot rastlösheten var att ta långa promenader. Då går tiden, och man kan rensa tankarna och peppa sig själv att härda ut. Efter ca en vecka blev det mycket bättre. Nu har jag varit helt nykter i drygt 15 månader och mår otroligt bra.Saknar inte alkohol för fem öre.

Håll ut nu och kriga dig igenom de första dagarna, det är värt allt, och lite till.

💪💪

@Miss Mary Poppins - 10 stora flaskor öl är en hel del och i mesta laget för mig så jag drog ner på maten eller åt inte alls för att få plats med så mycket öl som möjligt. Hur kan man egentligen sjunka så lågt?

Jag försöker skriva så ärligt jag kan för att få relevanta råd och tips, så det är av egenintresse. Sen skulle jag kunna vara ännu ärligare för det finns en del jag inte tagit upp men det kommer kanske. Jag har bland annat skrivit om att jag fick en tankeställare angående jobbet men jag fick en tankeställare till under samma period. Jag drack enormt under den perioden.

Men den andra tankeställaren den var vidrig och kunde tagit livet av mig. Men det är något som kan drabba alla som dricker för mycket men som nog många inte känner till alls men som kanske skulle vara nyttigt att få höra talas om. Så vi får se!

Anonym26613

@RayongPer skrev:"Hur kan man egentligen sjunka så lågt?"
Ja, du... det du berättar är inte det lägsta i alla fall 😅 Vi har alla gjort helt sjuka saker 🙉🙈🙊

En annan sak.. shit vad nice att jobba och bo i Thailand!! Hur har Covid påverkat livet där? Måste du isolera dig?

@TappadIgen - jag dricker mängder med vatten med lite lime i. Låter kanske lite märkligt men det känns som lite tröst att sitta och hålla i ett glas även om det bara är vatten i det:-)

Håll ut!
Det du gör nu- en dag i taget- stoppa alkoholintaget, det gör du för att överleva.
Alkoholism i den aktiva form du beskriver är progressiv och dödlig. Hårt men sant.
Men allra viktigast är ju att hitta tillbaka till livet. Det kommer du att göra om du tar ett rejält uppehåll från alkoholen. Troligen kommer det ge dig så många insikter att du vill fortsätta vara nykter.
Men börja med en dag, en timme, en kvart i taget, det går att bli fri.

@Miss Mary Poppins - Det är helt underbart att jobba och bo i Thailand. Men kanske inte så lämpligt om man har problem med alkohol för det dricks mycket mer här.

Nu är det inga större problem med covid-restriktioner här. Vi hade en del i början på året när smittspridningen ökade igen med att vi tex inte fick åka från en provins till en annan om man inte hade ett tillstånd att visa upp. Men inga större grejor annars. Vi har levt med munskydd, temp-kontroll i butiker och på marknader så länge nu att det blivit en vana. Sen är det mest frivillig isolering.

Värre var det förra sommaren när vi hade totalt utegångsförbud under några månader, förutom då för sådant som var absolut nödvändigt som att handla mat, läkarbesök osv. Allt annat var stängt! Det var under många månader absolut förbjudet att vistas på stränderna, militärpolis patrullerade hela tiden här. Pooler och gym var stängda under flera månader. Alla former av folksamlingar var förbjudna och man fick bara umgås hemma med de man levde tillsammans med.

Eftersom jag kunde jobba ändå så var det egentligen ingenting som störde mig så mycket tills dom införde en månads totalförbud av alkohol. Det gjorde dom helt utan förvarning, jag kom till 7eleven och all sprit och öl var bortplockad och där stod skyltar om det.

Det varit mitt största och i princip enda problem under tiden med covid och det är fruktansvärt när så många här drabbats enormt hårt! Turistnäringen är i stort sett utslagen med ett par miljoner arbetslösa. Säkert minst lika många inom andra branscher. Mängden tiggare har ökat enormt. M.m. M.m. Skulle kunna skriva mycket mer om alla problemen här men orkar inte ta tag i det nu.

Uppdatering av läget!

Illamåendet har i stort sett försvunnit! Har till och med ätit lite gulasch som jag hittade i frysen. Absolut ingen thaimat i dag med tanke på magen.

Dock fortfarande extremt darriga fingrar.

Fortfarande extremt rastlös och har svårt att fokusera någon längre stund!

Vid ett tillfälle kändes det som att jag skulle få huvudvärk, det var på gång men försvann på ett par minuter igen.

Har börjat svettas enormt så det rinner över hela kroppen. Det beror inte på värmen här för den är jag van vid och jag svettas normalt aldrig inomhus här.

Så tog en dusch och märkte att jag hade lite problem med balansen, såpass att jag fick sätta mig ner och tvätta fötterna! Men inte så allvarligt så ingen större panik!

Sen har jag under hela dagen reflekterat på att tiden går enormt långsamt, det här har nog varit den längsta dagen i mitt liv.

Försökte kolla en dokumentär på Netflix men gav upp efter 15 minuter för kunde inte fokusera och förstod inte ens vad jag tittade på. Dessutom fick jag ett enormt sug efter alkohol, förmodligen för att kolla på Netflix är min huvudsakliga sysselsättning när jag dricker.

Bättre att sitta här och läsa och skriva. I stort sett inget sug när jag håller på med det, förmodligen för att det mesta här är negativt om alkohol. Enormt bra terapi för mig! Jag fått ett enormt stöd från mina nya vänner här, en massa bra tips, råd och nya infallsvinklar som jag själv inte tänkt på tidigare.

Klockan är nu 24:00 här! Normalt så hade jag sovit ett par timmar vid den här tiden. Tror dock inte jag kan sova ännu.

@RayongPer Härligt att höra att det går framåt! Det kommer ju vara fortsatt tufft ett tag, men håll i bara och fortsätt som du gör med att läsa och skriva här. Det där med svettningar och darrningar och koncentrationssvårigheter är väldigt klassiska symptom. Det är väldigt vanligt att få just nattsvettningar så jag vet inte hur det ser ut för dig med det för i Sverige hade det inte varit några problem nu, men försök hålla ditt sovrum svalt. Hört många berättelser om de som har fått byta lakan efter natten.

Men skönt att illamåendet har lagt sig. Förutom vitaminerna så hjälper ju även en stadig kost till, samt rikligt med sömn. Nu ligger du vaken, men många känner också en trötthet som sätter in och då gäller det ju att kunna vila bra.

1 dag nykter

Hade extremt svårt att somna igår, sista gången jag kollade klockan var strax innan 02:00 och tror jag somnade strax efter. När jag lagt mig fick jag efter ett tag huvudvärk vilket jag normalt aldrig har. Inte så besvärlig utan ganska så mild så inget större problem. Låg annars mest och vred och vände på mig och hjärnan gick på högvarv. Inga svettningar som jag haft tidigare under kvällen. Sov med balkongdörrarna öppna och en rejäl fläkt riktad rakt mot mig. Var tvungen att ha täcke på mig för det blev ganska så svalt. Så kanske därför inga svettningar även om jag inte är helt säker på det.

Vaknade redan 05.00 igen och det första som slog mig var att gå upp och dricka något (alkohol) som alltid. Suget var enormt men tog bara ett par sekunder innan jag kom på att jag inget hade att dricka och skulle inte dricka idag. Det var plågsamt och det fanns ingen mening att leva eller gå upp så jag försökte somna om igen. Vände och vred på mig till 06:00 och gick sen upp. Inte trött och inte något direkt sug längre. Mest uppgiven och irriterad på att jag inte kunnat sova några timmar till, för de timmar jag sov så sov jag riktigt bra.

Fixade kaffe och ut på balkongen, satt och drack kaffe och rökte (för mycket båda delarna). Började svettas trots att det var riktigt behagligt på morgonen, svettas gör jag fortfarande nu när jag sitter vid datorn, trots att jag har fläkten riktad rakt mot mig så jag nästan fryser emellanåt. Sitter i bara boxer och svetten rinner överallt trots att jag är riktigt sval?

När jag vaknat så ungefär efter en 30 minuter med kaffe och cigaretter så kom illamåendet igen, ungefär som vanligt om jag inte hinner få i mig alkohol direkt jag vaknar. Dock inte säker på om illamåendet berodde på alkohol eller för mycket kaffe och cigaretter. Illamåendet var dock inte på länga vägar så allvarligt som igår. Så gick över till vatten, vitaminer och elektrolyter. Kändes lite bättre efter en timme så då åt jag 2 kokta ägg, det var länge sedan jag åt något innan lunch (om jag åt), men det verkade hjälpa och nu mår jag knappt illa alls.

Darrningarna i fingrarna är dock på samma nivå som igår.

Mer ofokuserad idag än igår, nästan helt omöjligt att koncentrera mig. Har vid tre, fyra tillfällen inte kunnat komma på helt vanliga ord när jag skivit detta! Jag vet vad jag vill skriva men kan inte komma på orden, varken uttala dem eller stava till dom. Mycket märklig känsla.

Inget som helst sug efter alkohol förutom när jag vaknade, varken som medicin eller påverkan. Får hoppas det håller i sig!

En märklig känsla är dock att trots att jag mår skit, som något katten släpat in, så mår jag ibland riktigt bra. Samtidigt! Båda känslorna samtidigt?????

Klockan är nu 11:08 här och oavsett hur det känns under dagen så tänker jag inte dricka någon alkohol idag, sen får vi se.

Anonym26613

Godmorgon 💚🙏

Jag vill så gärna spola fram några dagar så du får känna på friheten från det lidandet du har just nu. Första underbara saken som jag brukar få är just sova sött. Brukar inträffa fjärde natten. Nu sover jag bra nästan varje natt och vågar absolut inte dricka i rädsla för att förstöra det.

Känslan av nervositet och lycka samtidigt minns jag också. När man har bestämt sig så blir man fri på ett konstigt sätt 😊🙏💚

Kämpa på nu!!! Du kommer att fixa det här ❤🌸❤🌸❤

@Miss Mary Poppins - Godmorgon! Jag tar åt mig av dina ord. Känns riktigt bra precis nu om jag bara kunde slippa svettningarna och kunna fokusera lite. Har till och med ätit lunch, hade tänkt vänta till 12:00 för att försöka få in någon sorts rutiner som jag saknat innan. Men var så hungrig redan 11:30 så tog en tidig lunch. Vet inte men ser det som ett bra tecken!

Uppdatering dag 2!

Enormt trött under eftermiddag och kväll idag och svårt att göra någonting. Fortfarande svårt att fokusera och rejält darriga fingrar samt svettas betydligt mer än tidigare.

Men ätit ordentligt idag, frukost, lunch, middag samt ett mellanmål. Massor av vatten, mina vitaminer av alla slag, magnesium och andra mineraler. Ska försöka få till lite vettiga rutiner.

Inget illamående i dag sen tidigt i morse, knappast något som helst sug efter alkohol (förutom precis när jag vaknade). Misstänker att det beror på att jag är helt slutkörd i både kropp och hjärna, nästan helt apatisk.

Hoppas på att få sova lite mer inatt, kommer att lägga mig tidigt.

Skönt att höra att det går framåt och att du inte har något särskilt starkt sug. Ofta verkar det vara som du beskriver, att an har ett kort sug någon eller ett par gånger under dagen, och står man emot det går resten av dagen lättare. Sen kan ju du vara en av de där personerna som plötsligt kommer till en punkt där de druckit färdigt och ser skadan alkoholen gör istället för att sakna den. Oavsett vad har du kontrollen nu, och bestämmer hur du går vidare. Mitt tips är att köra på nyktert nu när du klarat de två första (och förhoppningsvis värsta) dagarna. Styrka till dig!