Anonym26613

@Kaffetanten88 skrev:"Hur ska jag klarar mig igenom tills på lördag."
Kan du dela upp tiden, så du har andra saker att se framemot under tiden. Tex om du på torsdagskväll gör hemmaspa. Olivolja, socker och salt blir skrubb. Drick hemgjort istea och tänd ljus.
Det finns ljudböcker på YouTube som inte kostar. Tiden flyger iväg när man fångas av spänning.
Gå till skogen och blocka grenar som du tar hem till en vas. Med några narcisser blir det vackert och det kan komma små lövknoppar på dem.
Om du delar dagarna med aktiviteter så känns väntan inte lika illa ❤👌

Jag lider verkligen med dig ❤️ Det är så otroligt jobbigt att vara deprimerad, och handlingskraften är då lika med noll. När jag har varit deprimerad brukar jag försöka tänka att nu är inte alltid. Även om det känns så, så kommer man inte att må dåligt för alltid. Intellektuellt vet jag att jag kommer att må bättre så småningom, och den tanken håller mig uppe.

Det bästa för mig är att försöka distrahera mig. Mycket tv blir det, även om jag inte hänger med på allt som händer. Titta på ”Bäst i test” och sådant man normalt skrattar åt. Undvik dokumentärer och program som innehåller misär i alla dess former.

Jag brukar försöka sticka och virka också, låta fingrarna jobba på utan tanke på vad det blir ens. Pussla funkar nog också. Läsa böcker och lyssna på saker kan jag inte koncentrera mig på. Rutiner är också viktigt, så man inte blir liggande i sängen. Gå upp på morgonen och äta frukost, även om maten växer i munnen, promenera några gånger per dag i det högsta tempo man mäktar med. Lite trädgårdsarbete. Försöka sköta hushållet, åtminstone på en lägre hygiennivå.

En sak som är vanligt när man är deprimerad är att tänka negativa tankar. Att allt är tråkigt, jobbigt, vidrigt, åt helvete etc. Dessa tankar i sig gör måendet ännu sämre. Det är dock svårt att tänka att allt är toppen och finemang förstås, men man kan tänka neutrala tankar.

Tex när man diskar. Istället för att tänka ”vad tråkigt och jobbigt det är att diska” kan man tänka ”nu diskar jag och nu blir den här tallriken ren”. Ingen värdering alls, helt neutrala tankar. Acceptans är nyckelordet. ”Okej, nu mår jag så här. Okej, okej, okej.”

Styrkekramar i massor till dig ❤️

Kram 🐘

@Kaffetanten88, fy så tufft du har det. Förstår att det känns långt till lördag. Kanske känns det kortare om du gör ett rutmönster och kryssar timme för timme, då syns det i alla fall att tiden rör sig åt rätt håll. Hoppas och tror att du får mer hjälp som funkar, starkt att du inte ger dig. Och din läkare verkar ändå vilja hitta rätt för dig ❤️

Kaffetanten88

@Blenda Jo min läkare försöker. Jag fick en medicin för sömn nu och en för ångest. Den för ångest kan dock ta 2-3 veckor innan den funkar läste jag mig till nu. Så fick skriva till henne igen och fråga var jag ska göra tills dess. Eller iaf fram tills lördag. Är ohållbart just nu. Är på gränsen till psykakuten just nu. Men dit vill jag verkligen inte. Känns som de bara tar in mig om jag gör ett självmordsförsök.

Kaffetanten88

Seriöst jag har jagat min psykiatriker i flera dagar för jag mår så dåligt. Skrivit att min mamma fått komma hit och hjälpa med barnet. Att vi ringt psykakuten. Osv. Så svarade hon på meddelande igår. ”Börjar det inte kännas lite bättre?” Neeeej för i helvete det gör det inte. Tankar om självmord kommer allt oftare. Ångesten äter upp mig. Jag orkar inte må så här längre.

Hej Kaffetanten88!

Du är verkligen i en djup dal i ditt mående, och även om det går trögt att få det stöd och den hjälp du har rätt till så kämpar du på, och skriver här och berättar om hur du har det. Fortsätt med det, vi finns här och lyssnar och stöttar. Har du tankar och funderingar som av någon anledning känns olustiga eller svåra att skriva om här i tråden, men som du skulle vilja sätta ord på, tveka inte på att skriva till oss under fliken Stöd -> Fråga oss. Det kan ta någon arbetsdag att få svar, men vi läser alltid och svarar alltid.

Varma hälsningar,
Kristoffer
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Kaffetanten88

Sjukskrivit mig en vecka. I morse var jag så dålig så jag trodde jag inte skulle ta mig utanför dörren. Hade en snabb impulstanke om att köra in i en bro pelare från motorvägen. 😞 Orkar inte ha det så här. Om jag inte visste hur dålig psykakuten är så hade jag åkt in men kommer inte få hjälp om jag inte gjort självmordsförsök.

Anonym26613

Haloj 💚 det var väl klokt att du sjukskrev dig. Blir lite orolig över det du skriver. Vi får lita på det din läkare säger. Hoppas att sömnen blir bättre inatt.
Styrkekram 💚🙏

Det är ju helt sjukt att du inte kan få hjälp med din ångest 😡
Önskar dig verkligen hjälp som hjälper och blir så trött med att dom tramsar med mediciner till dig. Det blir ju som en ond cirkel för dig när du inte kan sova, allt blir ju värre då. Och allt det du sliter med varje dag som en riktig kämpe, så borde du få all den stöttning du behöver. Jag hoppas och önskar att du står ut i allt det här. ❤️

Kaffetanten88

Tack Blanka och Mary. Äntligen gick det in för psykiatrikern hur illa det är. Efter att killen skrev ett långt meddelande och ringde dem. Tydligen kan man ringa dem dygnet runt och få prata det visste jag inte....🙄 Nu har jag fått en starkare lugnande utskrivet. Sonens pappa hämtar sonen på förskolan idag så jag får vila i helgen och jag blir sjukskriven. Och jag ska få en terapeut som jag kan träffa oftare. Äntligen händer det något. Jösses. Va fasen liksom.