Kaffetanten88

Terapeuten ska ringa redan idag så vi kan boka möte. Det kommer bli en hel behandling för ångesten med ”läxor” och allt. Det blir nog jättebra. ❤️

Kaffetanten88

@Blanka Tack Blanka ❤️

Mötet med psykiatrikern igår gick väl bra. Jag fick trappa upp den långsiktiga ångestmedicinen lite. Har en starkare vid behov. Vi kom fram till att jag behöver byta antidepp. Hon tycker dock inte att vi ska göra det nu när jag mår så dåligt redan. Så jag ska boka ett nytt möte om/när jag mår bättre om 3-4 veckor. Jag ser inte hur jag kommer må bättre då om vi inte byter antidepp dock. Tror bara jag kommer fortsätta må piss. Tror inte den här ångestmedicinen hon satt in funkar.

Kaffetanten88

Jag är sur på sonens pappa. Jag har bett om avlastning vid 2 tillfällen men han har sagt nej. Dels förra helgen. Då sa jag visserligen bara att jag var väldigt trött. Men nej då skulle han på fest så det gick inte. Sen frågade jag om han kunde ta en pappa dag i fredags så han kunde ha honom en extra dag den här helgen men det gick inte heller. Då passade han även på att säga att han nästa helg ska på middag med nya tjejens systrar så då kan han inte ta sonen.

Sonen verkar verkligen inte vara en prioritet för honom. För jag menar jag är ju inte världens bästa mamma just nu. Han borde väl för fasen kunna skjuta på lite grejer för att ställa upp. Eller göra som jag ta med sonen på middagar. Vad tror han jag gör när jag har sonen? Skäms han över att han är handikappad?

Han var duktig på att prata för sig till soc. De lade ju ned orosanmälan för de var så trygga med att han skulle ställa upp för mig om jag brakade men det var ju ren och skär lögn från hans sida.

@Kaffetanten, den där killen verkar inte vara något stöd alls.
Hade jag varit som dig hade jag begärt delad vårdnad OMGÅENDE!!! med lika många dagar hos er var. Det är ett måste för att du skall orka i längden.
Då får din kille ta med ert barn på det som händer under hans dagar.
Jag vet inte anledningen till att du tog på dig huvuddelen av ansvaret men när man läser här så verkar det inte som du orkar med det.
Det är väldigt tydligt tycker jag och det känner du nog själv med. Det är en sak att älska sitt barn och något helt annat att ha hela huvudansvaret!
Delat ansvar skulle ge dig den avlastning du behöver. Det är ju heller inte bra för ditt barn om du mår så dåligt.
Sååå glad att höra att du har fått hjälp med ditt mående, men det kommer inte hjälpa dig med din situation, den måste förändras och underlätta för dig att ha möjlighet att må bra ❤️

@kaffetanten, det är hans barn med. Han har lika stort ansvar. Han ställde INTE upp för dig när du brakade. ( och det verkar ju helt galet att soc tyckte det var en bra idé att han bara skulle ställa upp om du brakade, ska det behöva gå så långt??? 🙄)
Vänd dig till en jurist.

Kaffetanten88

@Majaela Tack för svar. Nej jag vet ex maken är inte mycket att hänga i granen. Än så länge har vi dock en god ton mellan oss och jag är svag och lite feg faktiskt. Jag måste bli starkare. Han betalar inte ens underhåll. Och jag är för feg för att säga till.

Jag är däremot på g att fixa utredning på sonen och ansökan om avlastning på annat håll. Förhoppningsvis asstanstimmar med där jag hoppas att jag kan jobba som assistent åt sonen och kan känna mindre stress över mitt eget företag. Jag hoppas lite i smyg att när jag skickar in alla ansökningar att det ska komma fram att han inte betalar underhåll 😣

Så det finns ett ljus i tunneln. Det är bara mörkt just nu. Och jag har/behöver akut hjälp just nu. Men det klarar tydligen inte exet av.

Varannan vecka tror jag också på. Så har vi haft det sen vi separerade hösten 2013. Det var nödvändigt för att jag skulle orka. Dotterns pappa hade innan dess inte gått upp en enda morgon och fått iväg dottern till skolan. Lagat mat hade han bara gjort enstaka gånger. Shit som han fick steppa upp. Och han gjorde det. Och jag aldrig lagt mig i hur han gör under sina veckor, han får göra på sitt sätt.

Som sagt, det är ditt ex:s son lika mycket.

Kram 🐘

Kaffetanten88

@Andrahalvlek Jo dock så flyttade han till andra sidan stan. Sonens förskola är här där jag bor. En speciell förskola för barn med handikapp. Dels säger han att han inte kan ha honom mer för sitt jobb. Ja han har ursäkter på ursäkter. Jag tror inte det kommer bli bättre. Snarare lutar det väl åt att jag får ensam vårdnad tillslut. Från början hade han torsdag-söndag varannan helg och hans mamma passade sonen på fredagen. Sen gjorde han sig ovän med sin familj när han träffade tjejen han har nu. Så nu vill inte hans mamma passa sonen. Så då kan han inte ha sin son lika mycket så det är fre-sön istället. Utan undantag märker man. Men om han mår lite dåligt så har jag fått ställa upp minsann...

Ja precis så var det när vi bodde ihop jag gjorde allt med sonen. Exet satt mest och spelade dataspel. Lagade inte mat, städade inte, gjorde inget med sonen. När vi låg på sjukhus och fått sonens första svåra diagnos åkta han till jobbet och lämnade oss där osv.

Han har tyvärr väldigt lätt att tala för sig så alla tycker om honom. Tror att han är helt underbar. När vi separerade så gick alla gemensamma vänner med honom. Sonens läkare gillar honom osv. Alla tror han är så bra pappa och bra på alla sätt. Jag är så trött på att inte få stöd. Jag vill nästan ha ensam vårdnad nu så jag kan ta beslut kring sonen själv.

@Kaffetanten88 Det är inte lätt att veta vad som är bäst, men avlastning behöver du. Igår helst. Har du ensam vårdnad väger det kanske ännu tyngre vid behovsutredning. Korttidsboende varannan helg och någon vardag per vecka hade gjort underverk för ditt mående, tror jag. Du ska hålla länge ❤️

Kram 🐘

Kaffetanten88

@Andrahalvlek Ja precis och det är typ precis vad jag vill. Korttidsboende 2 nätter i månaden. Sen ett litet hopp inom mig på assistent timmar för att få vara assistent åt sonen. Där även någon kan hoppa in om jag blir sjuk. Man borde fasen få betalt för att man vaktar 10 gånger på nätterna varje gånger ingen gör någonting form av ljud. Det kan ju vara en kramp!

Förstår att det kan vara svårt att kräva underhåll för barnet. Jag vet flera som inte gör det, för att relationen med den andre föräldern inte ska bli sämre. Men om, du skulle göra det, då kan det plötsligt sätta fart på umgänget. Det kan bli väldigt intressant med delat boende då.
Men man ska ha kraft och driva saker också. Just nu är ditt mående och nykterhet viktigast och förhoppningsvis får du snart kraft nog att arbeta för en bra avlastning för dig. Man kan inte ta alla strider på en gång, även om det är nu bums du skulle behöva avlastning och vila. Låter ju jättebra om du kan bli din sons assistent. ❤️

Kaffetanten88

@Blanka Tack och precis en strid i taget. Sen har jag en tanke att när alla ansökningar ska komma in så kanske det kommer fram till försäkringskassan att han inte betalat underhåll så de säger det till honom. Så slipper jag. 🙈

Anonym26613

@Kaffetanten88 skrev:"Så då kan han inte ha sin son lika mycket så det är fre-sön istället."

Va då inte kan??? Det är inte valbart!! Tänk och jag nu skulle säga att pga mitt jobb och pga att min familj inte bor i Sverige så kan jag inte ha mina barn???
Dummaste jag hört!! 😤☠

Kaffetanten88

Jag vet hur dumt det låter. Jag vet vilken dålig pappa han är som prioriterar bort sin son. Tar inget ansvar. Betala en barnvakt liksom. Men han har aldrig tagit ansvaret. Det var alltid jag. Är fortfarande jag. Och stackars sonen får nu vara med en mamma som måste tvinga fram leenden för att hans pappa inte kan ställa upp en kort period. Det är helt sjukt. Så är jag så sjukt feg. Jag borde prata med familjerätten men vill inte skapa osämja.

Jag tycker inte du är feg och du gör säkert det bästa i den här situationen. Man kan ju inte tvinga föräldrar att vara med sina barn. Du är den som är ansvarsfull i det här vare sig du vill eller inte. Jag önskar också att jag var tuffare ibland, men var sak har sin tid. När du återhämtat dig kanske du reser dig som en eldsprutande drake och kräver barnets underhåll 🐲
Jag har också kämpat med pappor som inte velat ta ansvar eller betala. Har svalt mycket skit för barnens skull. Men idag är det bra. ❤️

@Kaffetanten88 skrev:" tvinga fram leenden för att hans pappa inte kan ställa upp en kort period. Det är helt sjukt. Så är jag så sjukt feg. Jag borde prata med familjerätten men vill inte skapa osämja."
Först är det inte ”ställa upp” en pappa skall göra för dig. Det är hans f-b ansvar att ta samma ansvar för sonen, flyttar han långt från skolan får han helt enkelt se till att flytta närmare eller köra dit honom ändå varje dag. Ni är lika i ert föräldraansvar. Du måste nog stå upp för dig själv där. Om han blir ovän med dig för det här så kan du inte göra något åt det. Du kan bara vänligt säga att -nu orkar inte jag det här längre och du måste ta honom lika mycket som jag. Säg att du är ledsen om det ställer till problem för honom men att ni har sonen gemensamt och exakt samma ansvar. Bättre att han blir sur än att du blir det, som nu. Dessutom är det hans problem.
Att själv bli personlig assistent är en rätt dum situation. Du låser upp dig och du får väldigt lite stimuli vilket gör att du kan bli än mer deprimerad och ångestfylld. Du är ung. Du skall träffa människor, kollegor, ha en vardag som fyller dig med energi. Akta dig för att skaffa dig ännu mer upplåst ansvar.
Kram❤️

Kaffetanten88

@Majaela Ni här inne har gett mig lite mer styrka och har idag faktiskt mejlat familjerätten så hoppas på att de ringer nästa vecka. Där borde jag få lite mer råd hur jag ska gå vidare. ❤️

@Kaffetanten, vad glad jag blir av att höra det, mycket bra jobbat! Du fixar sakta men säkert en vettig vardag till dig själv. Nykterheten har du ju också klarat nu, när du har haft det som tuffast! 👍🏼💪🏼⭐️