Klockan är nu 12:40 lokal tid (Thailand). Har inte druckit något idag, "än"! Fruktansvärt darrig i fingrarna och illamående, har spytt ett par gånger. Rastlös och kan knappt sitta stilla!

Jag har de senaste 20 åren druckit i stort sett varje kväll. För mycket men ändå alltid haft full kontroll på allting, aldrig några problem. För några månader sedan förlorade jag dock kontrollen helt och började dricka dygnet runt. Den senaste månaden har jag bara druckit, kollat på Netflix och suttit och läst här i forumet. Jag måste göra något åt det nu innan det är för sent men vågar inte sätta några mål. Har väl mest tänkt ta en nykter dag i taget och se hur det går!

Men hur f*n ska jag klara det? Varje timme känns som en hel evighet!

Hej RayongPer. Jag har läst din tråd och blir riktigt orolig för dig. Du har ju druckit stora mängder och verkar vara ganska abstinent nu. Abstinensen är farlig och läkarna sa till mig att även dag 3-5 är det farligt. Man kan få krampanfall och delirium tremens som kan bli dödligt. Det är därför man ska trappa ner eller ta hjälp av sjukvården för avgiftning. Bor du ensam? Eller finns någon som kan titta till dig?
Så jag vill bara säga att ta det på allvar med riskerna. Och så önskar jag dig välkommen hit och starkt jobbat av dig 🤗🌹

Tack för omtanken och välkomnandet Blanka! Trodde inte det skulle kunna bli värre dag 3-5, trodde bara det skulle bli bättre och bättre. Men är på dag 3 idag och det känns betydligt bättre idag, om än långt ifrån bra. Får jag något allvarligt problem så söker jag hjälp direkt.

Har lite knepiga relationer men bor aldrig ensam utan kan få hjälp direkt om det behövs.

@Kennie skrev: "till en punkt där de druckit färdigt och ser skadan alkoholen gör istället för att sakna den"

Tack Kennie! Det ligger mycket i vad du säger, det är precis som jag ser det. Jag har under många år utnyttjat alkoholen för mina syften och det har fungerat utmärkt och jag har haft full kontroll. Men nu har alkoholen tagit kontroll över mig och det gillar jag inte alls. Jag får inte vad jag vill ha längre och ser ingen anledning att dricka överhuvudtaget.

Det gäller för mig att ta tillbaks kontrollen, men det är inte helt lätt! Alkoholen känner mig alltför bra efter många års umgänge och vet var mina svaga punkter ligger. Men min enda lösning är att säga upp bekantskapen med en god vän helt och hållet.

Hej,
Ja, jag förstår att det här med kontrollen inte är helt enkelt... För mig är det avgörande att tänka att vad jag väljer är viktigt, att stå emot den där skit-samma-tanken som försöker lura en att strunta i det man bestämt sig för.. Men tiden jobbar för oss, varje kamp man vinner gör en lite starkare inför nästa gång.

2 dagar nykter

Somnade betydligt snabbare igår, la mig strax före 22:00, helt slut. Vred och vände mig ungefär en timme, sen somnade jag. Vaknade en gång mitt i natten men somnade om rätt snabbt igen. Inget sug! Vaknade igen i gryningen och hade normalt gått upp då men tyckte jag gott kunde behöva sova lite mer. Inget sug men funderade ändå på att det hade inte varit dumt att gå upp och ta en drink. Fråga mig inte varför för det var ju inte aktuellt? Somnade om igen nästan omedelbart. Inga svettningar under natten.

Vaknade 07:30 igen, helt utvilad och det kändes rätt så bra tills jag reste mig upp och rusade in på toa och spydde. Inte mycket och bara en gång, så inte så allvarligt!

Sen kaffe, cigg, vitaminer m.m. 2 kokta ägg och jag mår rätt bra. Inget illamående längre. Betydligt mindre darrningar i fingrarna idag, kanske ca hälften mot igår. Fixade att borsta tänderna utan att slå ut några så helt klart ett framsteg. Känner mig lite klarare i huvudet idag även om det kommer och går.

Efter ca en timme efter frukost så kom svettningarna igen trots att det idag är riktigt svalt och behagligt här. Bryr mig inte så mycket om det utan tolkar det som att kroppen försöker göra sig av med giftet. Bara att duscha lite då och då.

Fick för ca en timme en lätt huvudvärk som sitter i. Inte speciellt jobbig men den finns där. Vill inte ta något för den för jag vill vara uppmärksam på vad som pågår.

Har jobbat lite idag, betydligt enklare när det går att fokusera på vad man gör. Men det kommer och går så jag tar det lugnt!

Klockan är 13:25 nu och inte känt något sug än så länge och tänker klara av en dag till nykter.

Anonym26613

Det går framåt 🙏👌💚
Vågar du lämna lägenheten snart för en promenad? Jag är inte avundsjuk på din abstinens, men lite på omgivningen 😅 Hade gärna gått runt i tropiken och svettats bort allt det onda.
Krya på dig 🙏❤

Sakta men säkert framåt Miss Mary Poppins.

Har inte vågat mig ut än men siktar på måndag för det är fortfarande för mycket folk och festande utanför. Men har tänkt göra ett försök då, men det beror helt och hållet på hur jag känner mig då.

Tack för omtanken!

@RayongPer Elefanten symboliserar för mig en klok, stabil matriark som håller ihop sin flock. Som är genuint snäll och stark, både mentalt och fysiskt. En sådan som jag vill vara.

Chill helgkram 🐘

@Andrahalvlek skrev:"Elefanten symboliserar för mig en klok, stabil matriark som håller ihop sin flock. Som är genuint snäll och stark, både mentalt och fysiskt."

När du säger det så, så är det ju faktiskt en symbol som passar perfekt på dig! Det tror jag alla här på forumet kan hålla med om.

@RayongPer Det är positivt att darrandet är mindre idag. Men som Blanka har påpekat och jag har nämnt tidigare så kan det ju vara riskfyllt att sluta tvärt. Samtidigt är det ju som i ditt fall inte bra att försöka trappa ner heller, då det ju kan gå åt skogen på ett annat sätt istället. Du hade ju redan provat, med inte så bra resultat. Försöker man dricka 5 istället för 10 öl så är man ju tyvärr mycket mer sugen på fler efter 5 än man är vid 0. Men med det sagt så skulle darrningarna tillta igen så kan det vara en god idé att söka dig till vården. Abstinensen brukar väl peaka 72 timmar efter att alkoholkonsumtionen har upphört och det blir bättre efter det, och du börjar väl närmar dig den tiden nu.

@Andrahalvlek skrev:"@RayongPer Elefanten symboliserar för mig en klok, stabil matriark som håller ihop sin flock. Som är genuint snäll och stark, både mentalt och fysiskt. En sådan som jag vill vara."

Efter vad jag läst här i min tråd och många andra trådar här i forumet tror jag du är på mycket god väg Andrahalvlek, för mig är du det redan.

@TappadIgen skrev:"Men som Blanka har påpekat och jag har nämnt tidigare så kan det ju vara riskfyllt att sluta tvärt."

Så länge det går på rätt håll är jag inte orolig, skulle det vända och bli sämre så söker jag hjälp direkt. Men jag uppskattar verkligen omtanken TappadIgen.

@Tofu skrev:"Har läst igenom din tråd och skulle vilja trycka gillaknappen även om det låter helt fel. Vad du kämpar på och vad fint att du vågar vara så rak/ärlig. Heja dig🤜🤛👍🏝"

Tack Tofu! Jag brukar alltid försöka vara så rak/ärlig jag kan. Men tydligen inte mot mig själv de sista åren, men för några dagar sedan så tyckte jag att det borde omfatta mig också. Så nu är jag ärlig mot mig själv också och försöker ta tag i det.

Uppdatering dag 3!

Dagen har fortsatt lika "bra" som den började. Huvudvärken var jag till sist dock tvungen att bota med en paracetamol framåt kvällen, inte riktigt nöjd med det men den började bli besvärande trots att den inte var så jättejobbig. Sen svettas jag fortfarande enormt.

Har ätit ordentligt och sköt om mig hela dagen. Kollat en hel del på Netflix, något som inte fungerade dag 1! Men ikväll gick det bra trots att det för mig är så starkt förknippat med att dricka alkohol. Jag drack vatten och kände inte det minsta sug efter något starkare. Försökte till och med provocera mig själv och funderade på om det inte skulle vara läge för en wiskey nu? Men svaret blev det samma varje gång. Absolut inte, men jag tar gärna en dubbel vatten till! Och mycket vatten blir det om dagarna!

De första 3 dokumentärerna fungerade utmärkt och jag kunde följa med och förstod precis vad jag tittade på, så det var väl helt normalt. Men sen började jag tappa fokus en del. Men på det stora hela tyckte jag det fungerade bra! Skönt det för jag gillar att titta på Netflix.

Så inget som helst sug på hela dagen!!!!!

Vad skönt! Och då vet du att du har det läget, så även om suget kommer tillbaks så vet du att du kan känna som du gjort idag, att du inte ens vill dricka. Och att du kan gilla samma saker nykter som du gjort full. Det är också skönt att inse tycker jag, att man inte behöver förändra hela livet, bara vad man dricker.

Anonym26613

Skönt att höra 🙏💚 Imorgon måste du väl vara på den säkra sidan. Har varit lite nervös kring biverkningar men det låter som att det värsta borde vara över. Tänk på natrium nu när du dricker vatten och svettas. Får du muskelkramper så käka lite chips och annat salt. Inget fel på att lindra lidandet med Värktabletter 💚🙏🌸

Här har jag precis slutat jobba. Tänkte baka lite rawfood chokladbollar. Väntar på recept från en forumvän (som heter @Sattva). Sedan blir det fruktsallad och Masked Singer. Ser du svensk tv där?

🌸🙏🌸💚🌸