Klockan är nu 12:40 lokal tid (Thailand). Har inte druckit något idag, "än"! Fruktansvärt darrig i fingrarna och illamående, har spytt ett par gånger. Rastlös och kan knappt sitta stilla!

Jag har de senaste 20 åren druckit i stort sett varje kväll. För mycket men ändå alltid haft full kontroll på allting, aldrig några problem. För några månader sedan förlorade jag dock kontrollen helt och började dricka dygnet runt. Den senaste månaden har jag bara druckit, kollat på Netflix och suttit och läst här i forumet. Jag måste göra något åt det nu innan det är för sent men vågar inte sätta några mål. Har väl mest tänkt ta en nykter dag i taget och se hur det går!

Men hur f*n ska jag klara det? Varje timme känns som en hel evighet!

@Andrahalvlek skrev:"This Naked Mind" - Den är bra, har läst den, det gjorde jag samma dag jag hittade forumet här och såg att någon tipsade om den. Det var när jag bestämt mig för att sluta och sökte efter hjälp överallt.

@Andrahalvlek skrev:"Men, det vänder - ha tålamod!" - Får hoppas jag har tålamod nog.

@Andrahalvlek skrev:"Många av oss nyktra går helt bananas på musik" - Lär inte fungera på mig för jag har alltid lyssnat på musik, även när jag druckit:-)

Uppdatering dag 4!

Kände idag att jag var tvungen att röra på mig lite för jag är så rastlös. Som jag tidigare berättat vågar jag mig inte ut och promenera förrän tidigast på måndag och att gymmet i huset är stängt pga covid.

Men kom på en grej som åtminstone är bättre än att bara vanka runt i lägenheten, det är ett högt hus jag bor i med hissar, men här finns ju även trappor:-)

Installerade en stegräknare i mobilen, sen tog jag trapporna upp så många våningar jag orkade, för ner kommer man ju alltid, finns ju hiss i värsta fall om man inte orkar gå ner. 12 våningar upp sen var jag helt slut och svettades ännu värre än tidigare. Då hade jag ändå fått stanna och pausa ett par gånger. Min kondis är verkligen i botten. Ner gick lättare men kändes desto mer i benen.

667 steg, 0,45 km. Om stegräknaren nu fungerar som den ska i trappor? Men känns lite ynkligt!!

Men rätt skönt att röra på sig och göra något annat en liten stund!

Men vore verkligen trevligare med en promenad längs stranden, för inte så mycket att titta på i trapphuset:-)

Men för övrigt en bra dag och har skött om mig på bästa sätt!

Fortfarande inget sug men så rastlös! Klockan är 00:45 och det kommer förmodligen att bli svårt att somna nu men det kan jag ta.

Anonym26613

Fantastiskt! Du verkligen gasar framåt!! Du är så duktig 🥳💚

Vilken frihet du måste känna när du äntligen fått upp lite kondis och kan träna på stranden. Jag har blivit lite inspirerad av dig och tror jag tar bilen närmare havet imorgon och ska träna där 😊👍

Hoppas du kommer att kunna somna och att du sover länge imorgon 🌸💚🙏

- Tack! Miss Mary Poppins och Andrahalvlek!

Det kändes så bra igår och jag var verkligen nöjd med mig själv. Jag var riktigt uppåt med tanke på framgångarna så här långt. Det enda problemet var egentligen rastlösheten annars kändes allting bra. Tyvärr känns det inte lika bra idag.

4 dagar nykter

Igår var en riktigt bra dag och jag kände mig verkligen uppåt för att allting gick på rätt håll. Det enda jobbiga var rastlösheten men samtidigt peppade den mig. Det kändes som om jag verkligen ville komma igång och se till att allting i den här processen skulle gå snabbare framåt. Inget som helst sug under hela dagen!

Gick och la mig rätt så sent, men helt omöjligt att sova, kunde inte ligga still i sängen och gick upp igen efter en 10 minuter. Satte på Netflix och fortsatte titta på serien igen. Värmde resterna från middagen och åt med god aptit mitt i natten. Inga som helst problem med rastlösheten när jag hade något att göra, då kunde jag sitta stilla helt fokuserad.

02:30 gick jag och la mig igen och då gick det bättre och jag somnade snabbt, kanske 20-30 minuter efter att jag lagt mig.

Sov bra, tills 07:00 när jag vaknade igen, omöjligt att somna om så gick upp, varken trött eller pigg? Svårt att förklara. Inget sug. Men första timmarna bara kaffe och cigg. Funderade på att skippa frukosten men tog mig samman och åt sent, tog mina vitaminer m.m.

Men mår inte alls bra, rastlösheten är som bortblåst och nu känns det tvärtom, jag är så nere, känns som jag är på väg in i en depression. Har inte ens lust att fortsätta titta på Netflix-serien. Överhuvudtaget svårt att ta mig för någonting. Har ett långt jobbmail jag måste svara på idag, men måste först kolla upp en del grejor angående det men det känns oöverstigligt! Kommer nog inte att hända mycket här idag.

Det positiva är att darrningarna har försvunnit helt i högerhanden, märkte det redan i natt innan jag la mig andra gången. Har lite kvar i vänsterhanden men det är betydligt bättre än igår. Inget illamående. Började svettas lite direkt när jag gått upp men tycker det är betydligt mindre än tidigare.

Inget som helst sug än så länge och klockan är nu 11:00.

Anonym26613

Igenkänning 🙏💚
Det är en bergochdalbana med känslor. Första tiden går på adrenalin och sedan bara .... tomt

Alkoholen slår bort balansen i hjärnan och det tar tid att få bort ångesten och depressiva symtom. Jag önskar jag kunde lova snabbfix med det, men det tar några veckor. Men när måendet återställs så är det en sådan befrielse 🙏🙏🙏

Din kropp har precis sprungit 3 maratonlopp. Det är inte konstigt att du inte kan slappna av. Du behöver nog komma ut och få röra på dig lite.

Jag är så glad att du inte är sugen 🙏💚👌

Fortsätt kämpa! Det kommer bli bättre!!
Jag upplever att man bättre tolererar svängningarna i humöret efter lite längre nykterhet. Livet är lite upp ibland o ner ibland, energin skiftar. Vad jag tycker är väldigt skönt är att jag vet att det är "rena" känslor, de beror på något. Inte på alkoholen.
Du kommer fixa detta!!
Ps. Nyfiken igen. Har du ett Thailandbaserat jobb eller har du ett "svenskt" jobb som du jobbar hemifrån med? Aldrig pratat med någon utlandssvensk i Thailand så jag är bara nyfiken på hur det ser ut, går till😄

@Miss Mary Poppins skrev:"bergochdalbana med känslor"

- Bra beskrivning för det var precis så det kändes i morse, full fart upp igår och sen hela vägen ner idag. Känns lite bättre nu och mest som om jag bara tappat farten lite.

@Miss Mary Poppins skrev:"Men när måendet återställs så är det en sådan befrielse"

- Ser fram emot det!!!!

@Miss Mary Poppins skrev:"Jag är så glad att du inte är sugen"

- Jag också för då hade det nog varit betydligt värre i morse. Men jag känner inget som helst sug, snarare avsmak om jag tänker på det.

@Sattva skrev:"Fortsätt kämpa! Det kommer bli bättre!!"

- Jo, precis som jag kommit fram till idag. Jag försöker se det på samma sätt som när jag bara spydde eller med mina darriga fingrar. Det är bara att vänta ut det så går det över.

@Sattva skrev:"Har du ett Thailandbaserat jobb eller har du ett "svenskt" jobb som du jobbar hemifrån med?"

Det är ett helsvenskt jobb och jag jobbar på distans.

Strongt! Heja dig! 💪
I början är man verkligen konvalecent, både fysiskt och psykiskt. Men se dig själv som fri och stark framöver. Bygg nya vanor... Så skönt det kommer att vara👍🤗

Tack VaknaVacker! Jo, har märkt det! De mesta fysiska problemen har försvunnit och de var betydligt lättare att hantera. Psykiskt är det jobbigare när det går upp och ner och man inte riktigt vet var man hamnar.

Uppdatering dag 5!

En riktig skitdag idag. Började så lågt och fortsatte så fram tills sen eftermiddag, sen började det sakta vända uppåt igen och nu verkar jag vara på väg upp till samma nivå som igår. Tröttsamt! Men bättre uppåt än neråt. Får hoppas det håller i sig och fortsätter tills imorgon för då ska jag ut på en promenad. Känner av lite träningsvärk i vaderna sedan trapporna igår, inte mycket, men märker av det, men lär nog inte vara något problem i morgon.

Jobbat lite, fruktansvärt segt, men fungerade i alla fall och fick gjort vad jag skulle. Har varit i kontakt med jobbet idag och förklarat exakt hur det ligger till och att jag håller på att lösa det nu. Så det är helt lugnt! Jag får ta den tid som det krävs för att lösa mitt "problem" så länge som jag tar hand om akuta grejor som bara jag kan fixa. Känns skönt att slippa ha dåligt samvete för det.

Började kolla lite på Netflix när det vände uppåt igen och det har fungerat bra i alla fall. Nu hoppas jag på att kunna sova en hel natt lite mer normalt.

Fortfarande inget sug 23:30!

Anonym26613

Bra jobbat 💪💚💪💚💪

Ooh, ser framemot att få läsa om din promenad 🥰👍 du förtjänar det så mycket. Kanske vågar du bland människor och kan ta en dopp i havet.

Modigt av dig att prata med arbetsgivaren. Att säga saker högt och berätta till andra är ett stort steg. Grattis 🙏🥳💚

Natti 🧚

Ja, upp och ned känner jag igen. Jag fick en känsla av att det psykiska beroendet liksom provade olika strategier för att få mig att dricka. Några dagar med tomhetskänslor, andra med rastlöshet, sen oro. Och sen på med plus-strategierna, solig dag, härligt, det borde jag väl fira,! Vårkänslor! Semester! Många såna små upplägg som jag fick bita av med ett surt ja-men-jag-måste-väl-inte-dricka-för-det... Sen planade känslorna ut när beroendet gav upp och gav plats för ett normalt känsloliv, där det också såklart finns toppar och dalar men där jag inte känner att något behöver fixas, det är bara livet som det är. Så tålamod och överlista beroendet, det kommer bli bättre!

@Miss Mary Poppins skrev:"Ooh, ser framemot att få läsa om din promenad 🥰👍 du förtjänar det så mycket."

- Promenad kommer det att bli, ser fram emot det. Rapport kommer senare.

@Miss Mary Poppins skrev:"Kanske vågar du bland människor och kan ta en dopp i havet. "

- Ser fram mot ett dopp i havet också men hittar inte mina badbyxor. Letade efter dom i timmar i går och blev så fruktansvärt irriterad när jag inte kunde hitta dom. Herregud, det är bara ett par gamla badbyxor, lite överreaktion. Bara att köpa ett par nya:-)

@Miss Mary Poppins skrev:"Modigt av dig att prata med arbetsgivaren. Att säga saker högt och berätta till andra är ett stort steg. Grattis"

- TACK!

@Kennie skrev:"Ja, upp och ned känner jag igen. Jag fick en känsla av att det psykiska beroendet liksom provade olika strategier för att få mig att dricka."

- Precis så är det. Jag var förberedd på det för jag har läst på mycket om det. Rätt jobbigt när det svänger upp och ner och man inte vet var man ska hamna. Inte så jobbigt när man är på topp och rastlös. Eller när man känner sig uttråkad eller irriterad. Men när man är som lägst och livet inte känns värt att leva, då är det riktigt jobbigt och där ligger nog den största risken för mig.

- Men jag ska försöka göra precis som du beskriver.

5 dagar nykter - 10:57

Gick till sängs 23:30 igår, direkt när jag skrivit här. Tog runt en halvtimme att somna, lite överaktiv hjärna samt lite vrida och vända i sängen. Men somnade ganska så snabbt ändå. Sov ju inte så mycket natten innan och var rätt så trött. Sov gott precis HELA natten! Vaknade 06:30 helt utvilad. Helt perfekt, precis dom tiderna jag vill hålla.

Precis när jag vaknade så tänkte jag direkt på en drink!!! Slog upp ögonen och tänkte, varför då? Hade inget som helst sug så antar att det bara var av gammal vana! Men rätt onödigt!

Kokte ett par ägg och kollade forumet under tiden. Fixade kaffe. Frukost på balkongen, kaffe, ägg, vitaminer, mineraler och cigg. Mådde så bra! Det började ju gå uppåt rejält under kvällen igår och jag hade räknat med att det skulle vara överdrivet uppåt idag som dagen innan. Men nej, det kändes mer helt normalt vilket var riktigt skönt.

Inget illamående eller darrningar i fingrar så tänker sluta skriva om det nu. Inga fysiska problem förutom att jag började svettas enormt igen direkt när jag gick upp, värre än någon gång tidigare, men det kan jag ta.

08:30 gav jag mig ut på en promenad, ville komma iväg tidigt innan det blir alltför varmt. Hade installerat runkeeper i mobilen för att få lite koll. Hissen ner, ut till gatan och sen valde jag att gå åt höger för mest att titta på åt det hållet. Försökte hålla så högt tempo som möjligt utan att överdriva. Svettades enormt och det kändes lite ovant till att börja med. Men inga större problem annars. Gick 2 km sen var jag helt slut och vågade inte mer för jag var ju tvungen att gå tillbaks också. Satte mig ner och tog en kort paus och tittade på havet. Riktigt trevligt och avkopplande.

När jag reste mig upp för att gå tillbaks kändes mina ben som spagetti! Men snabbt övergående och påbörjade hemfärden. På vägen hem räknade jag alla butiker, strandrestauranger/barer där jag kunde stannat och tagit en kall öl, fick det till 24 st på 2 km. En hel del hade inte öppnat än och en del höll på så de räknade jag inte in. Mitt på dagen skulle jag tro det skulle bli ungefär det dubbla. Men spelade ingen roll för jag var inte sugen ändå, jag hade en flaska isvatten med mig och det var allt jag behövde.

Sen spelar det ju egentligen inte så stor roll hur många ställen det finns att köpa alkohol på. Det räcker ju att där bara finns ett enda ställe om man är sugen för då går man ju dit! För övrigt så kan jag ju nämna att det närmaste stället jag kan handla öl på är i receptionen här i huset. Behöver bara ta hissen ner där det finns en liten servicebutik som är öppen dygnet runt. Där finns bara det allra nödvändigaste man kan behöva som toapapper, vatten, öl m.m. Extremt litet sortiment och bara en sorts öl, Leo, som jag inte alls gillar. Men det är väl inte direkt smakupplevelsen jag är ute efter, så vid sug så går även en Leo ner. Har druckit betydligt värre grejor än så.

Inte mycket folk ute så tidigt på morgonen idag, mötte ingen på trottoaren. Gick dock förbi ett par kvinnor som sopade trottoaren precis vid sina strandrestauranger. En fiskbil som levererade levande fisk vid en annan restaurang. Fisk och skaldjur levereras alltid levande här, sen har restaurangerna dom levande i stora baljor med luftpumpar utanför. Så vill man så kan man själv peka ut vilken fisk man vill äta så fixar dom det. Färskare kan det knappast bli. Sen blir det ju betydligt mindre spill för restaurangerna, får dom inte allt sålt idag så kan dom ju sälja det imorgon.

I det stora hela en riktigt trevlig promenad på 4 km som tog 63 minuter. I morgon har jag tänkt gå åt vänster så får vi se hur det ser ut där. Tror jag ska försöka mig på 5 km imorgon.

PS. Råkade skriva fel tid så nu står det fel tid i rubriken trots att jag redigerat tiden i texten, störigt att det inte ändras där! Precis den typen av fel jag brukar få jobba med att fixa till:-)