@Blanka Så skönt att höra att du är inte lika trött längre. Dagen igår var bättre och även dagen idag🙏🏻

@Andrahalvlek Det är alltså så att alkoholen har försvunnit👍🏻Ja...det där mentala kan spöka på så många olika vis och sätt🙄

@Sisyfos Tycker inte att inlägget var trist utan ärligt! Och jag gillar det ärliga...inga undanflykter. Har ju varit tillräckligt med undanflykter pga alkoholen. Läste RabbitGirls inlägg och gillade det skarpt 👍🏻

Peter Wirbing pratar ju om att...nu vet jag inte om jag säger rätt men signalsubstanserna där dopamin är väl en av dem har gått på högvarv när man dricker hela tiden. Belöningssystemet blir hela tiden tillgodosett...och när man slutar tvärt ..då är det som det hamnar på botten...det tar tid innan det har reglerats. Jag tänker att det är väl bla därför som man blir så låg. Så jag tänker att det handlar väl om att ha acceptans för trötttheten...välja en belöning/ngt positivt och kanske se vad som var positivt med att vara nykter just den här dagen🙏🏻

Kram🥰

@Varafrisk skönt att höra att du mår lite bättre😊.
Idag har inte varit någon bra dag för mig🙄. Det kommer väl vara så här ett tag en dag upp och en dag ner. Det viktiga är att vi håller vår nykterhet.

@Ase Har du varit jättetrött? Nere? Hoppas på en bättre dag imorgon🙏🏻 Och som du säger nykterhet är det viktigaste💪🏻

Men idag är det fem veckor som nykter💪🏻

Och jag har berättat för min sons sambo om mitt beroende...om antabusen...mm och hon tog emot det så vänligt som hon alltid brukar göra🙏🏻

Och när vi pratade hade min dotter gjort pastasallad t kvällsmat😋❤️Sonen var här tidigare idag då vi grillade men sambon fick stanna hemma pga Corona. Skickade med mat hem t henne men hon berättade nu när vi pratade att hon kände inte smaken men blev glad ändå.

Å nu dusch å sen äta 💪🏻

Kram❤️

@Varafrisk skönt att din svärdotter tog emot det så fint💖. Låter som du haft en fin dag 😊. Det är skönt att få prata om sitt problem kan jag tänka mig. Jag har min ventil här så länge, så ärlig som jag är här har jag aldrig varit.
Ja, jag har varit ledsen och nere idag😪.
Men imorgon är en ny dag och som du säger vi har fem nyktra veckor nu!😁
Kram 💖

@Ase Tänker att det är ok att vara ledsen och nere...känner du en särskild anledning eller beror det på vad vi går igenom?
Fast det är även jobbigt att vara för man vill så gärna må bättre. Hoppas verkligen att det blir en bättre dag imorgon🙏🏻🥰

Berättade för mina barn för ca två år sedan om mitt beroende. Tror min son hade lite svårt att ta det till sig. Men det var en förklaring för mycket humörsvängningar och jag kunde ta på mig skuld för saker de trodde kanske berodde på dem. När jag berättade för min svärdotter idag så sa hon att jag hade berättat om mina problem lite mer som hastigast förra året. Ville berätta för henne eftersom hon skulle vara den enda som inte visste av familjen. Dessutom bryr hon sig mycket om mig och frågar alltid hur jag mår som tex nu när jag är så trött då kan jag säga att det beror på att jag inte dricker el att jag tar antabus. Skulle gärna velat berätta några vänner till samt jobbet men är inte där ännu.

Kramar🥰

@Varafrisk Jag är grymt imponerad av dig att du vågar berätta som du gör! 😍 Även till optikern. Jag var livrädd för just det i början. Jag skämdes för mycket. Ta det i den takt du känner för själv, på jobbet och så. Men som du vet så har just det här med att inte skämmas och vara stolt i stället varit väldigt viktigt för min del. Jag skulle säga avgörande för att jag mår som jag gör i dag. Som sagt, riktigt strongt av dig!

Kram 🤗

@Varafrisk Håller med Torn- du ska bannemej vara stolt över dig själv!!! Du är helt enkelt bara bäst Varafrisk!

Det där med att berätta behöver du inte ha så bråttom med. Jag berättade för några få precis i början av min nykterhet. Nu i efterhand kan jag tycka att två av de fyra jag berättade för var det lite onödigt att berätta för. Inte för att det hänt något, men det hade liksom inte behövts helt enkelt. Kanske för att det är vänner som inte står mig så nära som jag trodde kanske... Man blir ganska snabbt så väldigt mycket tryggare i nykterheten och då har man inte heller behov av att berätta för omgivningen. Viktigt undantag: De som står en nära. Det är viktigt att berätta/prata med dem.

Ha nu en fin dag. Sträck på ryggen, borsta av dig på axlarna, upp med hakan och kör hårt!

Kram!

Tänk imorgon är det första juni, första sommardagen! Hur fort försvann inte maj månad? Även om jag har varit nykter längre än en månad närmare bestämt 37 dagar så har jag klämt in månaden maj där i min nykterhet🙏🏻 Allt är verkligen inte i ordning i de två pallkragar som jag har och i en av rabatterna. Det kan verkligen störa mitt ordningssinne likväl som det kan vara bra att välja vila/avslappning istället före ngt som jag inte finner lika njutningsfullt.

Kom alldeles försent i säng. Behöver verkligen bli bättre på att lägga mig tidigare. Tror jag att jag skulle bli lugnare av det. Så nu är det dax för ögonsalva och sova😴

Godnatt🦋

Tänk imorgon är det första juni, första sommardagen! Hur fort försvann inte maj månad? Även om jag har varit nykter längre än en månad närmare bestämt 37 dagar så har jag klämt in månaden maj där i min nykterhet🙏🏻

Allt är verkligen inte i ordning i de två pallkragar som jag har och i en av rabatterna. Det kan verkligen störa mitt ordningssinne likväl som det kan vara bra att välja vila/avslappning istället före ngt som jag inte finner lika njutningsfullt.

Kom alldeles försent i säng. Behöver verkligen bli bättre på att lägga mig tidigare. Tror jag att jag skulle bli lugnare av det. Så nu är det dax för ögonsalva och sova😴

Godnatt🦋

Pallkragar ja, jag har haft en lite låg period ett tag. Funderade igår på att jag verkligen hade hamnat i en negativ spiral och bara såg allt ogjort istället för det andra. Jag vet att jag brukar skriva så klokt om att se det positiva, men ibland är det så svårt. Kräver jobb! Tänk vad du egentligen säkert gladde sig åt dina pallkragar när du köpt dem.
Vi tar tillbaks de känslorna tycker jag. Så glädj dig stort 37 dagar! Det är många dag 2.

@Sisyfos Ja....vi tar tillbaka de positiva känslorna💪🏻Ni som har följt mig ett tag vet ju att jag har så lätt för att tänka negativt om mig själv än tvärtom. Att känna att jag duger precis som jag är och att jag gör bra saker.

Jag kan ibland känna att den som blir nykter på ”egen hand” har kämpat lite mer än vad jag har gjort, är lite starkare än vad jag är som tar antabus.Jag skulle aldrig någonsin tänka så om någon annan endast om mig själv. Som tur är så får tanken inget fäste den blåser iväg. För även om jag känner otroligt starkt sug vissa dagar och flera gånger om andra dagar så hjälper antabusen mig att slippa själva förhandlandet det förhandlande som jag så ofta förlorade istället samlar jag nyktra dagar...nyktra dagar som jag på sikt gör att mitt sug dämpas och energin ökar🙏🏻

Dessutom, vill jag tillägga, det krävs ett mod en styrka att tre gånger i veckan gå in på Rådgivningscentrum antingen sitta i soffan och vänta några minuter isoffan på min tur el komma in direkt i besöksrummet ta på mig gummihandskarna, hälla upp vatten i ett glas, säga att min låda är nummer 29 få min burk...ta min tablett ...låta den brusande tabletten försvinna i vattnet...men innan jag dricker....ha blåst i alkotestet..därefter dricka upp min medicin...ta av mig handskarna, slänga dem, glaset och skeden därefter ut i det fria igen. Min frizon där jag får blotta mig🙏🏻

Önskar er en fin tisdag...till alla er som kämpar och har kämpat ❤️

Grattis till nykterheten!!!
Det är ju ingen tävling i att vara nykter, varken antal dagar eller med vilken metod. Det är utvecklingen i det inre som är viktig. Att det håller i längden!!

Jadu VaraFrisk! Det krävs en enorm styrka att söka hjälp. Det krävs mod att inse att den bästa vägen inte är att göra det själv, det krävs något alldeles extra när man sväljer sin stolthet för sig själv och för andra och vågar erkänna att man behöver hjälp. Jag har ju sökt hjälp men kastade ändå inte av mig rustningen. Det går liksom inte. Tänk vad less min alkoholterapeut måste ha varit eftersom jag aldrig kom till skott ordentligt.
Och om man tänker på skolsammanhang... jag var lite så att jag inte skulle kämpa och plugga så mycket. Man skulle vara bra resultat men ingen plugghäst.., såhär i efterhand kan jag ju tycka att en del vänner hade en bättre strategi. De kämpade på och satsade. Jag hade lätt för mig, tänk om jag kämpat och satt mål. Fördelen med antabus som du har nu är att du slipper tänka på alkohol. Använd tiden till att fundera på det sätt som du redan gör så är du väl rustad sen när du slutar med medicinen. Tror att det för många av oss i slutändan handlar om att förändra vårt sätt att tänka och hantera livet och du är där och gör jobbet.

Anonym26613

@Varafrisk skrev:"Dessutom, vill jag tillägga, det krävs ett mod en styrka att tre gånger i veckan gå in på Rådgivningscentrum..."

Exakt så känner jag! Du är så modig att jag ser upp till dig ❤🙏💚 Vilken match du tagit mot A. Och du går från klarhet till klarhet!

Jag kan fortfarande tänka tillbaka de dagar då jag önskade att du fick erfarenhet att "nykterhet är möjligt "! Nu vet du att du inte dog! Du sliter och tar dig framåt samt inspirerar andra! Så stolt att fått dela min resa med dig (även om jag ibland varit så frustrerad över att du behövt vänta på antabus 🙈😅💚)

Jag önskar och tror att även ditt mående förbättras snart. Jag har också varit energi lös och ätit en massa godis. Men nu är sommaren här och jag börjar bli igen mer sugen på frukt och grönt. Så hoppas det vänder för oss båda 💚🙏🌸

Kram 🌸💚🌸💚🌸

Du är grym @varsfrisk och ta nu inte din väl förvärvade nyktra tid till att hitta på nya saker att klanka ner på sig själv. Du är nykter. Punkt. Räcker väldigt långt.
Pallkragar går ju inte ifrån oss och om man struntar i dem helt så tar kirskålen över.
Kram till dig! 🌸

@Sattva @Sisyfos @Ase @Miss Mary Poppins Varmt stort tack❤️

Nu vet jag inte riktigt varför men nu rinner tårarna ner för kinderna🥲känt mig lite låg idag så det är ju i och för sig skönt att det lättar på trycket🥲

Massvis av känslor rör runt..mycket handlar om jobbet...om vänner...om motion..om trötthet...om alkohol.

Lika lite som jag trodde för drygt tio år sedan att jag skulle bli alkoholberoende lika lite kan jag idag tro att jag inte kommer ha sug efter alkohol en dag. Men ni som har gått före säger ju att suget försvinner så jag hoppas att det blir så. För nu har jag sug...det kommer och går...och det handlar inte om att dricka ett eller två glas utan att komma åt berusningen😉men nu gör jag ju inte detta tack vare antabus.

När vi kom hem t Sverige m vår son ...då hade vi väntat på honom i nästan fem år... hade varit i Bogota, Colombia i sex veckor. En underbar tid att lära känna vår son men en tid då vi levde ganska restriktivt och gick aldrig ut efter skymningen....så då när jag gick med honom liggande i barnvagnen ute på stan...ja då tror jag att jag var självlysande av glädje och stolthet. Och det var min kärlek t mitt barn som gav mig den känslan. Den allra starkaste känslan❤️ och det var som en berusning men beroende på kärlek.

Jag eftersträvar inte att få uppleva en så fantastisk känsla igen men att få tillgång till känslorna ..alla känslor utan alkohol det är något att eftersträva🙏🏻

Kram🦋

Känns som om jag inte får riktigt ordning på tillvaron just nu. Fast det är klart..en sak som fungerar är att jag tar antabus tre gånger i veckan och har nu gjort det i snart sex veckor. Har otroligt mycket att göra på jobbet. Jag vet att det brukar lugna ner sig framåt semestern. Kuratorn är ofta spindeln i nätet så jag får väldigt många telefonsamtal i synnerhet nu vid denna årstid. Det är som om jobbet stör mina tankar...jag får inte tänka i fred. Och när jag kommer hem är jag alldeles för trött för att få ordning på tankarna. Jättejättetrött vilket gör mig mer gråtmild...och klarar motstånd lite sämre.

Har sett på serier ett tag men det blir liksom ett flyktbeteende även det. Om serierna skulle hjälpa mig att avstå att dricka alkohol så är det jättebra. Grejen är den att serierna gör att jag flyr mina känslor och jag behöver känna. Var hos kuratorn på rådgivningscentrum idag. Vi pratade om just det...att känna och att sörja...att påminna sig att man är alkoholist. För jag sörjer ju faktiskt alkoholen....så är det....känner inte alkoholdjävulen eller något sådant just nu...det kanske kommer men inte nu. Just nu känns det liksom bara så att jag orkar inte vara trött och jag orkar inte vara nedstämd, ledsen...inte orka ta itu med något...men jag förstår att det tar sin tid.

Jag behöver ändå hitta någon form av rutin...en enkel rutin...inget svårt . Under lång tid har jag känt att jag är alldeles för mycket ute på sociala medier som Facebook och Instagram....tar egentligen för mycket tid och fyller på inte särskilt mycket. Känner även att jag är för ofta även här på Alkoholhjälpen. Behöver ha någon strategi hur jag ska använda sociala medier samt detta forum. En strategi som håller.

Skulle behöva föra in ngn enkel rutin där jag stannar till...ev på morgonen...eller när jag kommer hem från jobbet. Behöver vara närvarande i mina tankar när jag är på jobbet och inte tänka på annat som alkohol, trötthet mm.

Fick en ny sömnmask igår på posten. Tänker faktiskt fråga sömnmedicin om jag kan komma upp för att få till stöd att justera in den så att den passar bra på mig. En sådan här lite detalj kan bli väldigt stor för mig.

När jag var på Rådgivningscentrum så sa jag till kuratorn att jag kan ibland känna som om jag är inte lika "duktig" bara för att jag har antabus till min hjälp och inte slutar på egen hand. När jag började säga meningen så fyllde liksom kuratorn i...och jag hörde hur dumt det lät och jag fick mig ett gott skratt. Så himla dumt! Kuratorn sa att det är så vanligt att kvinnor säger så, hon hade nog aldrig hört en man säga det samma. Då nämnde jag att ibland möter jag en man när jag är på rådgivningscentrum...kanske är pensionär...har en ganska kraftig kroppsbyggnad. Tänker att han kan ha varit chef. Tar sin plats. Och inte ställer han sin bil i någon parkeringsficka utan nej då han ställer sin bil precis utanför dörren. Att parkera utanför dörren kanske inte är manligt eller kvinnligt men...jag tänker att det handlar om att vara van att ta sin plats.

@sattva Glömde säga..jag håller med dig att det är absolut ingen tävling i att bli nykter utan det är hållbarheten som är den viktigaste!

Ha en fin onsdagskväll:)