@Nykter2021 💗
Godmorgon ☀️
Jag kan nästan kopiera ditt inlägg!😊
Känner heller inget sug denna helg!👍
Så det är bara att njuta i nuet och av det fina vädret🤗
Önskar dig en fin söndag ☀️😎

Kram 🌿🌷🌿

Måndag morgon och sommaren är äntligen här! Såklart påverkar det mitt mående. Solljuset skiner ända in i själen. Lätta kläder och bara fötter. Idag ska vi vaccineras. Det här är en milstolpe. 31 maj 2021. Vågen visar -1,3kg och jag är motiverad att fortsätta min hälsosamma livsstil. Registrerar 0 enheter alkohol och 0 sug för söndagen. Tårta åt jag och njöt i fulla drag!

Tisdag och kaffet smakar ljuvligt. Fick huvudvärk efter vaccinationen men den har släppt under natten. Denna underbara sömn! Träning 07.00 och sedan ytligare en dag i frihet.
Min dator har kommit och it ska höra av sig så fort den är installerad...ledigheten sjunger på sista versen. Jag börjar bli redo att arbeta igen.

Torsdag och tankfull. Gjorde programmet avsnitt 7 om Känslor i måndags och har sedan funderat på det. Vaknade imorse och var oerhört tacksam för att jag har fått stopp på min alkoholkonsumtion. Om jag avstår från att dricka på känslor och vana så finns inget annat än måttlighet. Redan nu har jag förberett mig för hur jag ska tacka nej till drinken innan maten på fredag, välja bort champagne och hålla mina tre enheter under en hel kväll. Tacka nej till eftersläckaren...jag ska koncentrera mig på det jag verkligen vill ha. Likadant med maten. Jag väljer det jag verkligen vill ha och har utrymme till - resten tackar jag nej till. Stor portion - jag äter halva.
Tänk att jag sitter här och planerar en fredagskväll för att lära något nytt - begränsa mig, kontrollera, uppleva, vara medveten...njuta långsamt...koppla av...

@Nykter2021 Godmorgon ☀️

Jag blir lite nyfiken på programmet efter att ha läst dina inlägg.
Om jag ska vara ärlig har det aldrig fallit mig in att ens titta på vad det innehåller eller hur den hjälpen är upplagd..🙄 tror alltid att jag "kan själv" kanske väldigt dumt att tänka så...
Förmodligen har jag väl redan en föreställning om hur det är upplagt?
Hänger nog ihop med att jag läst så mycket om missbruk i samband med att jag försökt hjälpa familjemedlemmar under tidigare år i livet.
Kanske ska ta en titt på programmet?
Kan väl inte skada hursomhelst 😊
Är det något särskilt som du vill berätta vad gäller dina upplevelser om det?

Ha en skön fredag ☀️
Kram 🧡😎🧡

@FinaLisa Angående programmet så är jag väl lite som du att ”jag kan själv” men så tänkte jag att jag behöver förändring för att hållbart och långsiktigt dricka måttligt. Jag är ingen stor vän av KBT men har med åren accepterat att det är en terapiform som fungerar i vissa situationer. Så jag bestämde mig för att börja jobba med just den biten ”kan själv” och ”vet bäst”.
Steg ett var ju att läsa instruktionen och följa den 😆 - inte göra alla avsnitten på en gång och sedan ropa ”klar!” 🤪

Min upplevelser är att programmet är klockrent och att forskningen vet en hel del om hur beroende fungerar - jag är jätteglad att jag gav programmet en chans. Det spelar ingen roll hur mycket jag vet och kan om beteende och psykologi - när det kommer till mig själv verkar det vara en blind fläck...

Jag behöver förändra väldigt mycket för att komma åt roten till mitt riskbruk (som alltid funnits) och det medför allt från att byta yrke, bryta matvanor, sätt att motionera, umgänge till rena vanor i vardagen. Ett stort arbete som pågår och egentligen har pågått i över ett år nu.

Oj, vad din fråga satte igång mycket hos mig!! Det var nyttigt att formulera mig. Tack! 🧡🧡🧡

Fredag och jag är SÅ trött men det är en NATURLIG trötthet. Jag var ute hela dagen igår, fick sol och vind, Rensade upp en stor del av våra rabatter och krukor. Sopade och gjorde fint. Var uppe lite längre än vad jag brukar så det är helt naturligt att vara lite trött. Det är en annan trötthet - inte den bakom bröstbenet utan i kroppen.

Nu hade det varit lätt att säga; så nu har jag varit måttligt i två månader så nu kan jag slappna av och dricka igen utan att tänka. MEN NEJ! Jag vet att det inte är så och jag vet att jag måste ha kontroll ikväll för att inte gå till överdrift. Tråkigt kan man tänka om att behöva ha kontroll. MEN jag tänker att jag kommer att behöva träna och träna och träna på vad som är måttligt. Jag behöver träna på att dricka långsamt, bara dricka det jag vill ha, tacka nej till det jag inte vill ha och vara medveten om när rösten som säger mer börjar viska...det är många fällor en kväll ute på restaurang i en situation som har så många lockelser...
En dag kommer jag att kunna gå på restaurang, fest, kalas, aw och känna det helt naturligt att låta ett glas vin ta en timme att dricka upp UTAN att behöva tänka på det.
Ikväll är jag medveten och närvarande på en av stans hippaste restauranger och njuter av den spektakulära inredningen och den festliga publiken. Ikväll är jag måttfull både när det gäller mat och dryck.

Många kloka ord - just planeringen känns som nyckel till måttlighet så att det aldrig skenar iväg, som du skriver @Nykter2021 ”Tänk att jag sitter här och planerar en fredagskväll för att lära något nytt - begränsa mig, kontrollera, uppleva, vara medveten...njuta långsamt...koppla av...”

Sänkte garden lite förra helgen och vips var jag tillbaka i gamla fotspår... Denna helgen är det planering och kontroll som gäller - var på stydentmottagning igår 3 glas ✔️ - så nu får jag hålla samma koll, hoppa fördrink etc för att glasen ska räcka /dag i helgen och inte skena. Svårare med mycket sociala aktiviteter och strålande sol....

Njut av helgen!

@Nykter2021 Godmorgon ☀️

Hoppas du känner dig lite piggare idag! Fredagar kan vara trötta om man hållit igång hela veckan.
Men visst känns det skönt när man äntligen fått gjort något man tänkt på länge som gnagt i en...då blir det som en slags lättnad i den mentala tröttheten.

Hoppas ni hade en trevlig kväll ute och att helgen i stort kommer avrundas på bästa sätt för dig! ☀️🤗🇸🇪

Kram 🧡🌷🧡

Söndag eftermiddag och jag känner mig väldigt nöjd. En härlig helg och fredagen gick nästan som planerat. Det var fantastiskt roligt att vara på restaurang/bar/klubb och sedan cykla hem till koltrastens sång. Varmt och skönt. Lycklig med mannen i mitt liv. Vi behövde verkligen en kväll för oss själva. Lördagen var mysig på alla sätt. Jag var supertrött, är inte van att vara uppe så sent, men det var värt det.
Det viktigaste var att vi sedan grillade på lördagen och drack cola/cola zero. Att inte fortsätta en kväll till och det var självklart för både min man och mig. Jag hade verkligen inget sug. Bara nöjd och glad.
Imorgon börjar jag jobba igen och nu kommer den kritisk period där jag ska träna mig i att hålla mitt engagemang på en måttlig nivå så att jag inte går in i gamla hjulspår. Det ska bli roligt att jobba igen!

@Smurfan_ Hur gick det för dig i helgen? Det låter som om du börjar hitta din väg - börjar jobba imorgon så jag kommer inte att hinna in här på morgonen längre. Hoppas du har haft en fin helg och att veckan blir bra.

@Nykter2021

Tack för tanken - det går sådär...Inte berusad med lite för långt ifrån måttlig - rädd att jag är på väg mot gamla vanor...😢 Hade önskat att det var oktober och inte juni.,,

@Smurfan_ Godmorgon ☀️

Ny vecka, nya tag!
Man får lära sig sin måttlighet och du får ge det sin tid.
Ingen idé att hänga läpp och bli självkritisk då är det risk för att tycka synd om sig själv...och det vet vi vad det kan innebära...🙄
Så ta tillbaka kraften Smurfan!💪😊
Den finns där!🏋️

Kram 🧡🌷🧡

60 dagar registrerade i alkoholkalendern varav 52 utan alkohol och 8 dagar med ett snitt på 3,25 enheter. Jag vill påstå att min dåliga vana att ta hjälp av vin för att koppla av har brutits och jag har inget sug på något sätt efter alkohol. Samtidigt går det stadigt neråt på vågen och jag vägde in med -0,7kg trots helgens utsvävningar. Det hade inte varit möjligt med min tidigare vinkonsumtion. Det ser ut som om jag kommer att nå mitt mål - mina vita byxor strlk 36 till midsommar - oklart bara hur hårt dessa kommer att smita åt. Det återstår att se.
Jag tar mina antidepressiva som planerat och jag har ny läkartid om en vecka. Om min läkare tycker så kommer jag att höja dosen ett snäpp till. Jag är fortsatt låg och har svårt att ta mig för saker. Idag ska jag tvinga mig ut på promenad och ifall jag tar en höneblund så ska den bli kort. Igår beviljade jag mig en vila efter lunch och sov i två hela timmar. Jag kunde bara inte förmå mig att stiga upp efter den planerade halvtimmen och snoozade mig igenom 1,5 timme. Det känns inte riktigt bra. Såklart påverkar mitt låga kaloriintag också och jag ska lägga mig på att ”stå still i vikt” midsommarveckan och hela juli. Det blir för tufft annars.
Avslutar mina antihistamin också då björken verkar vara klar med sitt. Jag tror att det gör mig trött också, så en vecka utan allergimedicin och utan björkpollen kanske hjälper upp. Det är flera komponenter inblandade.
Tar ett djupt andetag och känner den tunga känslan bakom bröstbenet - intalar mig att den är på väg att släppa. Samlar mig för att ta en rejäl promenad.

Det blev ingen promenad, bara en kort runda till Coop och plocka upp det nödvändigaste för att kunna laga middag. Åter sov jag över en timme trots att jag satt klockan på 20 minuter. Fick kämpa rejält med att stiga upp. Kom sedan igång med att rensa ut kläder och lägga i ordning i lådor och skåp. Tvättade två maskiner tvätt och vek fint det som hängde på tork. Normala hushållssysslor som jag tidigare gjort i 150km/timmen går i ultrarapid. Tvingade mig att röra mig lite snabbare när jag vattnade mina blommor på kvällen. Allt tar lång tid. Jag är på inga vägar så mycket bättre från min depression - jag skulle säga att jag är lite sämre. Min läkare har varnat mig för att det kommer att bli en period här innan det lyfter då jag mår sämre. Det stämmer med vad hon förutsagt så jag ska hålla ut och ge det en chans. Vi ska pratas vid på måndag. Som tur är har jag klarat av veckans jobb måndag-tisdag och har inget mer förrän nästa vecka. Jag är oerhört tacksam över att det inte drar igång som befarat.
Igår var en solig fin dag och jag var utanför huset ca 30 minuter på dagen och 30 minuter på kvällen då jag vattnade. Jag vet ju att ljuset gör mig gott och att motion gör mig gott så varför en hel sommardag inomhus? Det har jag ingen riktig förklaring till och försöker vara snäll mot mig själv. Hade jag jobbat på ett kontor hade jag heller inte varit ute. Tänker om måsten kommer upp, mycket från det förflutna om måsten som ska avverkas på grund av att vädret är bra. Tänker att det är så typiskt svenskt att vi ständigt parerar vädret. Året jag bodde i Spanien var det ingen fråga, det var bara sol. Hela tiden. Stranden var en del av vardagen och brun som en pepparkaka blev man utan att tänka på det. Det var att tänka tvärt om, söka skugga, skydda huden…siesta.
Idag ska jag ta mig samman och cykla till stranden och ge mig lite sol. Känner redan nu hur det tar emot och att jag mycket väl kan bli sittande här resten av dagen…
Om jag inte hade slagit ett öga på hemsidans namn; alkoholhjälpen.se hade jag inte ens reflekterat över varför jag är här från början. Det finns inga tankar på alkohol alls. Tänker att så ska det förbli.