Jag startar om en ny tråd i den här gruppen, Det vidare livet.
Det var lite svårt som ny att förstå hur det här fungerar i dessa forum och trådar 😉- men jag har som tur är fått lite hjälp här i gruppen att förstå lite hur det fungerar. Min andra tråd ligger kvar i - vara alkohol fri
Den kanske går att ta bort🤔

Min ambition är att aldrig någonsin dricka alkohol igen, det har jag gjort klart. Jag brukar tänka att jag har fått min alkoholranson i livet + lite till 😅
Jag har som de flesta andra som har alkoholproblem av något slag, prövat alla metoder som finns för att lyckas att bara dricka mindre och mer sällan.
För mig blir det bara en otrolig stress, när mitt innehåll i glaset börjar ta slut. Det är nästan som tortyr att inte få något mer.
Det är så skönt att äntligen släppa tanken att det kanske går att bli måttlig i drickandet. Det kommer aldrig gå för mig - jag har försökt i ca 20 år.
Jag har nu varit nykter (ett snedsteg) på snart 5 månader.
I det stora hela har det gått fantastiskt bra, jag läser allt om alkohol och skriver dagbok varje dag.
En stor hjälp har även AA böckerna varit. Dom har fått mig att tänka på ett annat sätt , de har blivit lite som en bibel för mig.
Jag är så tacksam att jag har fått inblicken i det nyktra livet igen, en hjärna som börjar fungera och framförallt känslan av frihet. Det är jag som bestämmer över mitt liv, inte alkoholen.
Hoppas att ni får en fin helg 💕

Ikväll var jag med på ett annat AA möte som ligger bättre till och bättre tid än det jag var på i fredags kväll.
Det var en betydligt mindre grupp bara 4 st idag. Det kändes väldigt bra och tryggt när vi var så få.
Men jag förstår att det är bra att gå på olika möten, eftersom man lär sig så mycket mera då. Så småningom brukar man hitta sin hemmagrupp- men ”hälsar på”
andra grupper ibland.
Jag känner mig väldigt motiverad av att börja jobba med de 12 stegen. Men jag måste ha en bra sponsor först. Jag får läsa själv så gott det går så länge, inte ha så bråttom som jag brukar ha.
Jag känner mig väldigt glad att jag kom iväg idag oxå ❤️ 🤗 tänk så mycket hjärnspöken jag har. Jag målade upp att det skulle vara jättestort där och inte alls så personligt som De var i fredags. Jag hade nästan ont i magen innan jag kom dit.
Så var det precis tvärtom.

@Andrahalvlek jag försöker alltid tänka som du skriver, men plopp så kommer en tanke iallafall 😅 men den brukar jag kunna slå bort ganska fort. Det som händer händer ändå- i fredags när jag precis tagit mig in i lokalen, frågade en om jag ville hålla i mötet 🙈 ja, sa jag, men det blir nog inte ett så bra möte eftersom det är första gången jag är på ett AA möte.
Igår när jag kom på mitt andra möte så var det bara män där 😩 jag skulle ju gå på ett kvinnomöte. De tittade väldigt på mig, jag fick fram att jag skulle på ett kvinnomöte. De var tydligen en trappa ner 😅😂
Sånt där vill man helst slippa som ny och nervös, Man vill ju helst inte vara där alls.
Tur att man gick ifrån båda mötena med en annan känsla iallafall 🙏🏻❤️
Kram 💕sländan

Hjärnan är bra komplicerad, helt plötsligt när jag har börjat att accepterat att jag är alkoholist så kommer många minnen tillbaka. Såna som man har haft lite ångest över och sedan släppt. Nu ser jag minnena på ett lite annat sätt, jag ser beroende hjärnan.
Jag var så orolig att någon skulle se igenom mig, vid någon middag där man inte känner varandra så väl. Stressen av att de som bjöd inte skulle ta fram mera vin. Den pinsamma frågan om det var ok att ta den sista vin slurken som stod kvar på bordet, när de andra var nöjda.
Att vi aldrig gick hem från människor så länge det fanns alkohol. Det blev ju så att jag inte ville umgås med nya vänner, risken var för stor att bli avslöjad. Men så tänkte jag inte då givetvis. Jag tänkte att de såg ut som torrisar, dom ville jag inte umgås med.
Masken utåt som super präktig, koll på allting och ingen skulle kunna döma mig.
Jag förstår nu att i mitt 12 stegs program kan det bli jobbigt. Men en viktig resa för att må bättre, och förstå hur allt hänger ihop. I måndags på mötet var det första gången jag sa högt att jag är alkoholist.

@Sländan Stämmer rätt väl med min erfarenhet, runt tio månader kände jag mig stabil i nykterheten och den kändes självklar. Vid 1,5 år kändes alkohol verkligen som en icke-fråga. Inget är jobbigt med icke-drickandet längre 🙏🏻

Kram 🐘

Idag är det 10 månader sedan jag bestämde mig för att Ge upp alkoholen 💪🏼❤️ Det var då jag förstod att jag kommer aldrig kunna dricka alkohol som en vanlig människa.
En lång kamp på många år som jag provat det mesta för att få det att fungera.
Det bästa den här dagen var känslan av frihet. Jag slipper kämpa, jag ger upp den satans alkoholen. Jag trodde nog aldrig att det skulle kännas så befriande.
Fjärde maj i påskas så tog känslan över att få fly mitt liv med hjälp av alkohol, jag visste inte bättre hur man skulle hantera en väldigt jobbig situation. Efter de har jag inte druckit en droppe alkohol.
Tack och lov så har jag lärt mig att hantera mina känslor nu 🙏🏻❤️
Det blir aldrig bättre med alkohol, bara en dubbeldos av ångest.
Därav har jag mina två datum, men det viktigaste är datumet då jag bestämde mig.
Men det datumet kan jag givetvis inte använda på AA och få medalj för. Det är mitt andra datum och det är inte så långt kvar till 6 mån 🙏🏻💕

@Sländan Stort grattis till 10 månader i frihet!😍 Det är härligt att ha dig här på forumet och att ha kunnat följa din resa. Du har verkligen gått från klarhet till klarhet och jag har känt igen väldigt mycket I hur jag själv utvecklades under de första 10 månaderna. När skammen tynade bort och försvann. Att man måste öva på olika saker där det jämt ingick alkohol förr mm.

Det tar sin ” lilla” tid, men det är inte konstigt med tanke på alla dessa år som man har trott att alkoholen var ett måste för att må bra och kunna njuta av livet.

Någon skrev i en tråd idag, att man kan dricka måttligt om man vill.( vilket jag förövrigt inte håller med om att alla kan) Jag bara undrar, varför i hela fridens namn skulle man vilja göra det?! När det går att slippa dricka.😍

Kram