Så kan det kännas i början, att man har svårt att hantera motgångar. Men du verkar ju jättebra på positivt tänkande.😅👍🏽. Kom att tänka på när jag sökte ett jobb för något år sedan..Jag verkade solklar för anställningen, men en annan kvinna fick den trots att hon inte hade rätt utbildning. Jag var dock kvar som vikarie, och när både jag och den andra kvinnan som fick fast anställning, upptäckte vilket dåligt hvb- hem vi jobbade på, så blev jag glad att jag aldrig fått fast jobb. Det var bara att tacka för sig när jag insåg det..Det var verkligen huset som gud glömde..Unga människor, utan regler, underbemannat, och huset i enormt dåligt skick. Så ibland fixar ödet bättre anställningar åt oss längre fram. Det löser sig ska du se..🍃

Vår2022
För mig gör det inget🤗jag kan också strula med att skriva här och där.Och nu hittade jag ju din tråd också🍁
Kram Pilla

@vår2022 Du har så bra och positiv inställning 🤗💕 det kommer gå bra för dig. Du har förstått det viktigaste i livet för dig nu- att vara nykter 👍🏻
Kram 💕 sländan

@vår2022 Jag laddade nog bara ner den gratis på appstore. ”Nomo Sobriety clocks”. Sen fyller man i sitt startdatum och sen räknar den dagarna. 632 nyktra dagar idag 😍

Kram 🐘

@Andrahalvlek tack för info. En sådan app är bra för motivationen ungefär som att ha en stegräknare😁 grattis till 632 dagar🌟 så coolt😎. Dag 10 för mig, tvåsiffrigt😁

Dag 10. Tvåsiffrigt! Vaknade 01.15 för att gå på toaletten. Dricker mycket bubbelvatten istället för vin. Mycket drömmar. Sov sedan till 06.30 när klockan ringde. Inga tunga drömmar och min bästa natt hittills! Inte ont i huvudet. Kanske blir nätterna och sömnen bättre nu, hoppas. Reflektion: får omdömen om att det ska gå bra för mig, att jag redan kommit långt i mitt tänkande om nyktert liv, att jag har en positiv inställning. Så kul att höra😁. Annars är jag mer en pessimistisk realist, vågar inte tro på något innan det verkligen inträffat. Har varit med om många besvikelser både i stort och smått vilket i vissa sammanhang gjort mig försiktig att ta ut något i förskott. Har ju även misslyckats med att sluta eller rättare sagt dricka måttligt så många gånger och även min man, efter att jag pumpat ut det, är lite orolig för hur det ska gå denna gång. Men igår sade han att du är så otroligt motiverad och att han märker en skillnad denna gång. Jag märker också en stor skillnad! Jag är positivt optimistisk denna gång och tror att jag kommer att lyckas och tar ut det i förskott! Vad har hänt? Shit kommer jag verkligen att lyckas? Är det bara i början jag känner så? Sen då när jag verkligen prövas hur går det då? Riktning: fortsätter i detta forum, läser om alla veteraner som lyckats och deras tuffa lägen och hur det lyckats gå vidare. Tack för att ni fortfarande finns här och vägleder💕. Men dag för dag och nu är jag en positiv optimist och fan vad gött det känns😁.
Ha en bra onsdag alla där ute i kampen👊

Såklart att du lyckas!Kan jag ta en dag i taget så kan du...
Varma grattis till 10 dagar i klarhet.Så bra gjort och klokt att tänka på dig själv i första hand och inte låta vinet styra💪jag tror på dig!
Kram Pilla

@vår2022 Grattis till dubbelsiffrigt! ✨
Hoppas du får sova riktigt gott inatt, det är du värd! 🤗

@Rehacer tack! Hade ont i huvudet igår kväll men sov rätt bra i natt. Uppe på toa 04.30 men lyckades somna om till 06.30. Minns ingen dröm.
Ha en fin torsdag💕

Dag 11. Minns när jag var på dag 1 och mådde skit med ångest, skuld, skam, dåligt självförtroende och självkänsla, ja ni vet, hela paketet. Så orolig och rädd för hur fan jag ska klara av att vara utan vin och smått ånger över mitt beslut. Visste ju helvetesdagarna jag hade framför mig med dåligt mående. Hade inte bestämt mig för måttligt eller inget alls, visste att inget alls är enda alternativet men ville inte ta det beslutet, inte än. Det tog jag dag 4 efter att ha läst massor här och motivationen kom. Minns att jag tänkte tänk om jag kan hoppa fram i tiden och vara på dag 11. Det är jag idag😁. Ett av det bästa beslutet i mitt liv! Idag ska jag skicka in en ansökan på ett jobb som verkar intressant, min självförtroende vacklar lite, klarar jag av det jobbet? Törs jag? Jo, jag ska fan våga, jag kan visst klara av det, jag har kompetensen och erfarenheten. Nu ska den iväg!
Ha en fin torsdag där ute💕

@vår2022 Grattis till 11 nyktra dagar! 🥳🥳🥳 10 dagar är verkligen en viktig milstolpe. Nu blir det lite lättare och lite bättre för varje nykter dag du cashar in. En av de största investeringar du kan göra i ditt liv.

Kram 🐘

Ve och fasa! En 3,5% öl, 50 cl motsvarar 1,2 standardglas vin(12cl) eller 33 cl 4,5% öl eller 4 cl 40%. Mina standardglas har varit 25 cl vin, det blir i snitt ca två flaskor vin per dag senaste året! 150 cl per dag, 1,5 liter eller 12,5 standardglas vin = 37,5 cl 40% = kvarting = 43 st mellanöl 3,5% = 33 st starköl 4,5% = ett flak öl (24 st) + 9 till PER DAG😱. Jisses!!! Har jag verkligen räknat rätt? Källa: Måttfull, app från Systembolaget.

Matte är inte min starka sida…får nu det till: 3,5% öl 50 cl = 1,2 standardglas vin (standardglas = 12cl) = 4,5% öl33 cl = 4 cl 40% sprit. 1 flaska vin = 6 st 3,5% öl 50 cl, 6 st standardglas vin, 6 st 4,5% 33 cl öl, 6 st 4 cl 40% sprit. 2 flaskor: 12 mellanöl=6 liter, 12 standardglas vin = 12 st starköl 4 liter = 12 st nubbar 0,5 liter.
Ville bara omvandla mitt tidigare intag för att få kunskap om hur mycket det är egentligen. Tror jag räknade rätt nu😁 Hua!

@vår2022 Med milstolpe menar jag att man har tagit sig igenom veckans alla dagar för första gången. Inklusive HELGEN. Just helgen var svår som sjutton för mig i början. Vad skulle jag göra om jag inte drack? Vad skulle jag göra med all tid som blev ”över”?

Att bli nykter handlar enligt mig till 70-80 procent om att etablera nya vanor. Nya nyktra vanor. Man måste hitta andra sätt att koppla av, andra sätt att umgås, andra sätt att hantera andra känslor, andra sätt att vistas i alkoholstinna miljöer osv. Och efter 10 dagar har man gjort en hel del första gången, och andra gången och tredje gången och fjärde gången blir det bara lättare och lättare.

Ett år är en enormt viktig milstolpe också eftersom man då har upplevt alla storhelger nykter. Min andra midsommar kändes plättlätt. Den stundande julen känns om en baggis.

Nöta, nöta, nöta nya nyktra vanor är grejen! Du jobbar på jättebra 🤗

Kram 🐘

@Andrahalvlek ja så är det! Ska tänka på detta. Känner mig glad idag och har lyssnat på musik, som mest händer när jag druckit och fått lite partykänsla ändå😊.
Kram🌺

En grej som jag tänkte på i början var att, inte utsätta mig för faror/ fällor. Dvs att umgås med personer som vill att jag ska dricka och ” va som folk”. 😳..Även att ha en plan klar om jag hamnar i någon situation där alkoholen finns bara för mig. Minns när jag tog ex-sambons bil, och ska på en tillställning. I baksätet ligger flera oöppnade ölburkar. ”Vafaan” tänkte jag. Körde till kalaset, där hälften var nyktra. Och jag med. När jag körde hemåt, stannade jag bilen, slängde ut ölen som kunde gjort så jag tagit återfall. Kom hem och skällde ut gubben..Du ska ge fan i att utsätta mig för sånt, gormade jag. Lång historia kort, så fortsatte exet att dricka, och jag har varit vit..Det blev separation. Näst intill omöjligt att leva med en annan beroende, anser jag, om man vill bevara sin frihet från alkohol. Grattis till tid. 🍃🌺🍃