@miss lyckad superbra att få tips på olika strategier när man ska prövas! Ja det får inte finnas alkohol hemma, då skulle jag bara plågas och tänka att jag inte ska dricka. Min man dricker 3,5% öl, triggas inte av det och då jag nu vet att det motsvarar 1,2 standardglas vin, typ 14cl, inget mot mina standardglas på 25cl, men ändå. Jag har fått honom att inte köpa hem vin och sagt att mitt mål är nykterhet. Vi drack vin tillsammans plus att han tog några öl innan. Han spårar aldrig ur som jag. Har frågat hur han upplever icke-vinet och han säger att han tänker klarare och upplever mindre stress. Han ser också att jag mår bättre och är så bestämd med mitt mål. Han ser och känner fördelarna med att vara utan vin. Har sagt att om vi inte gör detta tillsammans så går det inte och han väljer mig❤️. Förstår att det inte går att leva ihop om man inte gör resan tillsammans, man förändras ju så mycket, vanor, tankar, beteende mm. Man måste skapa en ny tillvaro med varandra utan vin.
Ha en fin kväll💕

Dag 12. God morgon! Inte sovit så bra. Tunga drömmar och vaknade mitt i natten tung i huvudet, tänkte fan att jag drack så mycket nu kommer hela dagen att vara förstörd! Insåg att jag är nykter och somnade till slut om. Min kroppsångest tittade fram. Jag låter den vara inget att hämta där, avgiftning pågår. Myser med kaffe i sängen och mina två hundar som alltid kommer på morgonen efter att de fått frukost, alltid lika glada och goa. De kör samma rutiner som vanligt🐕💕. Fin morgon, solen skiner i träden. Idag ledigt, skönt! Det blir lång hundpromenad i skogen, plocka svamp och njuta. Sedan börja läsa i boken Hjärnstress som landat i brevlådan. Helgen kommer och det ska bli min andra nyktra helg och det ska gå bra!
Ha det fint och kämpa på där ute❤️

@vår2022 Känner så igen mig i hur du upplever nätterna med huvudvärk och konstiga drömmar. Det är först nu de senaste dagarna som jag inte vaknat med samma tunga känsla i kroppen.
Håll ut, det blir bättre!
Ha en underbar ledig dag! ☀️🌲🐾🍄

@Rehacer det var gott att höra att det blir bättre😁. Jobbigt att vakna upp och tro att man är packad fast man är nykter😝. Men när man inser att man är nykter känns det ändå bättre.
Ha det gott🌺

Det är kroppens utrensning, som får bort gifter från organ. mm, som ger huvudvärk, och konstiga drömmar. Men som du säger vår, underbart att vakna nykter. Man ångrar aldrig en nykter kväll. 💫Om ni har slutat röka någon gång så är det ungefär likadant. Ni vet flimmerhåren som ska ta sig upp och bli fria från alla giftiga, och kletiga ämnen som finns i ciggaretter. Det är lite likadant med alkohol, fast här har vi alla organ som ska rensas. Det tar ett tag. Men för varje dag som går, så blir organen friare från giftet. Det börjar märkas på både hud, hår, plufset försvinner, tankarna blir klarare. Vi har hällt i oss gift som bara förstör organen, och gör så hjärnan blir förändrad. Det är därför vi snubblar, svajar, gapskrattar, tappar omdömet. Inte klokt egentligen att man vill göra det🤔Dricka ett sinnesförändrande medel. Och att det har accepterats så mycket i vårt samhälle. En dag i taget, blir veckor, osv. 🤗🤗

Hundpromenad är verkligen friskt..🍃💫🍃Jag har också 2 hundar. Då får man gå ut oavsett väder. Jag uppskattar alla årstidsväxlingar mycket mer än när jag drack. Jag ser det fantastiska i en vacker solnedgång, eller höstlöven som virvlar, eller som när man ser en vacker sjö, som glittrar i solen. Klart att alla dagar inte är fantastiska. Men betydligt lättare att vara positiv, när man slipper skämmas för sig själv..Och känna skuld för sina nära.. Ha en härlig skogspromenad med vovvarna. Kram. 🍂🍁🍂🌞🍁🍂🍁

@miss lyckad ja det är precis som du säger. Kroppen renas och det tar sin tid. Vad skönt att vara snäll och vårda sin kropp, känns faktiskt som att jag tycker mer om min kropp nu även med mina skavanker, vem kunde tro det. Och som du säger miss lyckad kommer den att bli ännu fräschare liksom hjärnan😁. Något att se fram emot. Allt detta motiverar även till sundhet och motion, lyckopiller för kropp och knopp. Tack för att jag får ta del av dina erfarenheter och tankar det betyder mycket och sporrar till att leva nyktert💕. Sade fel namn på boken, den heter Depphjärnan. Har sett Anders Hansen i flera reportage om boken och jag kommer nog att sluka den😁. Ja hundar är balsam för själen, tack vare dem är man ute i ur och skur och få uppleva naturens skiftningar, som dessutom blivit mycket klarare som du säger.
Kram och ha en fin fredag💕

@vår2022 så skönt att din man är med på din nyktra resa och stöttar dig ❤️ Det är så viktigt, särskilt första månaderna. Jag bad min man att inte köpa hem vin i början, som var min största last. Han har inga problem med alkohol så jag tycker att han kan köpa lite öl om han vill ha de. Men min man ville så gärna hjälpa mig, så han var själv nykter några månader. Nu köper han några öl ibland, men aldrig vin.
Jag kan inte förstå hur man kan vara nöjd med 2 st öl - för mig skulle de bara vara plågsamt att få ett par öl, och sedan stopp 🛑 så jag är så tacksam att jag slipper manens öl.
Kram 💕 sländan

@Sländan ja vi är ju ett team som stöttar varandra i bildligt sagt vått och torrt🥰. Han dricker 3,5 öl men minskar ned antalet självmant, igår blev det bara en. Mitt alkoholstopp smittar nog av sig. Skönt att öl inte triggar, endast vin. Min andra fredag vit😁.
Ha en fin lördag💕

Dag 13. Min andra fredag utan vin! Fredagen var den dag jag längtade mest efter när jag drack. Arbetsvecka slut och skitsamma mängden jag fick i mig då nästa dag var lördag. Började alltid långsamt med första glaset, trodde ju varje gång att jag skulle dricka måttligt men farten ökade ju fler glas som hälldes upp. Maken kunde sluta i tid men inte jag. Det fanns alltid vin i överflöd och så att det räckte även till söndagen då bolaget är stängt, välplanerat. Efter några återställare och sippande av vin kunde jag göra som det skulle göras, städa huset, måla hus, plantera, bygga kök, träna hundar mm. Att ligga kvar i sängen var inget alternativ, ångesten var för påtaglig och tärde, måste göra något för att ”låtsas” att alkoholen inte var något problem, jag sköter ju mig.
Så skööönt att inte dricka, slippa bli full, bakis, låtsas och planera.
Fortfarande tunga drömmar och tungt huvud men blir piggare direkt när jag inser att jag inte druckit💪.
Ha en fin lördag🌺

@vår2022 Grattis till 13 dagar! Det går bra för dig 👍 o skönt att du låter så himla pigg o alert... Önskar jag hade hälften av din energi! Fortsätt så!
🤗

@majsan_nu Tack😁. Känner mig uppåt och nöjd för att jag inte dricker, tänkte dock på att det vore mysigt med att glas efter varit ute med hundarna, men det var bara en vana som dök upp. Energi kommer nog till dig med ska du se när tillvaron blir lugnare för dig.
Trevlig lördag💕

Dag 14. En siffra jag sett fram emot, två veckor😁. Minns inte när det hände sist. Mycket drömmar men sov ändå hela natten. Håller på och läser ”depphjärnan” kan verkligen rekommendera den, han skriver på ett lättfattligt sätt om hjärnans roll vid depression och ångest.
Ha en fin söndag🌺

@vår2022 Grattis till 14 dagar! 👍🏻🤗
Jag blir så imponerad av dig, så bra jobbat.
Hoppas att du får en fin söndag.
💕kram sländan