Ja, då var dag 8 här i min nyktra, lite förvirrade tillvaro. Hjärnan jobbar på högtryck, det går fort i huvudet, för fort,
jag skriver fel hela tiden, missar ord i meningar, för hjärnan är flera ord före händerna.
Sen om någon kommer och ställer en fråga så måste jag tänka en stund innan jag svarar för huvudet måste nollställa sig och behandla frågan en stund. Jag är lite av en arbetsledare på jobbet och ska ta beslut om vissa problem.
Det värsta som händer nu är att någon kommer och säger att "detta problem kan vi lösa på 2 sätt, ditt eller datt, hur gör vi" och då väntar dom sig ett svar på momangen, som dom fick förut av en självsäker suput,, jag klarar inte riktigt av det nu, blir stressad för jag måste se hela bilden framför mig först och nu tar det lite tid.
Men det blir bättre och bättre dag för dag, självsäkerheten har jag inte tappat. Allt tar bara lite längre tid.
Jag tycker om att skoja till det, jag är säkert lite barnslig egentligen.
Denna sida har hjälpt mig så otroligt mycket, jag tackar alla som är här och stöttar mig i detta maraton.
Och speciellt tack till @Kebne1 som betyder väldigt mycket för mig på denna resa💗

@Tikka Det är bra att skoja till det och vara barnslig. Humor är så befriande och man får skratta och ofta åt sina egna skämt. Jag och mitt syskon skämtar ofta och även om allvarliga saker som skett i barndomen men också om andra tuffa saker. Ett gott skratt i det allvarliga förlöser för det är så jobbigt, sen kan man fortsätta handskas med saken i allvar. Kan skämta om mig själv också, när jag tänker på vilka knäppa saker jag gjort i fyllan, så mycket galet och faktiskt komiskt. Tex att låtsas att man är nykter efter en pava vin och lite till, ser dubbelt när jag försöker titta på tv, måste blunda med ett öga för att inte se dubbelt, försöker dölja det med en filt över ögat liggandes i soffan, skärper mig för att gå rakt till toan men ginar in i soffan. Jag tycker det är tragikomiskt så här efteråt😂

Satt och funderade nu medan jag tog mig en snus,,, skulle någon elak typ komma och ta min snusdosa,, då skulle jag lägga mig ned och skrika och sparka som ett barn som blivit av med sitt godis.
Just nu är snusdosan det viktigaste jag har. Inte så nyttigt kanske,, men hur nyttig var man tidigare då!!!!

Idag, dag 9,, ja , hur känns det idag? Måste säga att jag mår BRA. Ingen abstinens, har gjort bort den nu tror jag, men den var riktigt jobbig. Sover rätt bra faktiskt, har lite skumma drömmar om alkohol som jag vaknar av, men kan somna om ganska lätt.
Det som är det bästa av allt är att jag inte har nått sug efter alkohol alls,, jag har intalat mig så hårt att nu får det vara nog. Visst kryper det i kroppen, men det är nog pga rastlösheten jag har.
Det finns säkert nån lång bokstavskombination som passar in på mig,, men när jag var liten så kallades det för
"myror i brallan" då fanns ingen annan diagnos.
Det som suger mest är väl att jag inte får köra nått av mina 7 fordon av olika utformning (4 hjul,, 2 hjul, banddrivet, 4x4) på minst ett år. Men det kan jag bara skylla mig själv dock!
Så ni som kämpar på därute, försök att se till så ni inte har alkohol hemma,, det är det värsta ni utsätts för på resan till ett nyktert liv. Krogen och systemet kan man hålla sig undan,, men man kan inte fly sitt eget hem.
Kämpa på!

@Tikka God morgon! Ja den värsta abstinensen är skön att bli av med. Sedan tar det 3-6 månader innan hjärnan fått återhämta sig efter misshandeln och funnit balans igen. Bokstavskombinationer har nog de flesta en släng av, så länge det inte hindrar ens liv och man tar skada av det så är det ingen fara. Kan även vara en tillgång😀. Jag blir också lätt rastlös och tror att det beror mycket på att nya vanor ska skapas, men nya aktiviteter. Att dricka var en aktivitet som tog tid, det hålet ska fyllas med nya aktiviteter.

Supertråkigt att du inte få köra dina fordon😩 men nästa vinter får du ta igen all förlorad körning nykter🤩.

Ha en fin dag och bra jobbat💪💕

@vår2022 Detsamma! Tack för stödet!
Hörde ungdomarna i byn var på den lokala månskensrinken och lirade spontanhockey igår kväll.
När jag kommer hem idag ska jag rota fram mina gamla Jofa från -87, och ta en sväng dit,
sparkstöttingen får jag köra iaf.
Hoppas knäna håller bara.

Ojojoj,, Jofa medarna från -87 levererar än. Lirat spontanhockey med ungdomarna i byn i en timme,, man fick känna sig som 15 år igen. Nu en timme efter det sitter man i soffan hemma och känner sig som 15 x 5 år.
Hur känns det imorgon när man ska kliva ur sängen tro!

@Metmasken @vår2022
Ja, det var skönt med lite fysisk aktivitet nu kände man att man kommer få jobba lite på konditionen.
Men tänk vad hjärnan kan tvärvända,
Från att må bra, var törstig efter hockeyn, drack vatten hemma, sen ser bara hjärnan en ishink med kalla pilsner. Då var man nere på jorden igen.
Tur det inte finns nån pilsner i huset och det är 5 km till närmaste affär!
Vindarna vänder fort i den här branschen.....

@Tikka Du är så rolig😂. Din humor kommer att vara till stor hjälp i kampen. Titta i ishinken igen med pilsner, titta noga ner i djupet, där är den! Alkoholdjävulen som försöker förvrida och förgifta ditt sinne! Be den fara ditt pepparn växer, använd starkare ord om du vill, och stäng dörren!