Grattis till 14 dagar! Förlåt fiske-spam men jag kan inte glömma en abborre så stor och fin som slet sig alldeles vid strandkanten. Den poppar upp lite nu och då. Den var så fin. Längtar så till våren och sommaren. Fiska i ny nyktert ljus🙏🏼❤️

@Kebne1

Det är ju det som är tjusningen med fiske, hade du fått upp borren så hade det minnet kanske bleknat lite med tiden.
Men nu kommer du aldrig glömma den. 😉

Mina starkaste o mest långvariga minne av fisket är ju storfiskarna jag tappat, inte de jag har fått upp.
Beror nog på adrenalinkicken man får när de släpper.
Längtar med till fisket i sommar.

@Jan.3. Här en till som gillar fiske och har fiskat en hel del. Mitt minne som jag aldrig glömmer är när vi vandrade upp till en tjärn i Norrland, tältade där. Jag fick napp på en fantastisk öring, ca 1 kilo, alldeles röd i köttet, det var inte en röding, så otroligt stolt och mallig jag var efter kampen att få upp den😀. Stekte den över öppen eld, så himla god! Blir fiske varje år på stugan i Norrland. Både öring, abborre och gädda. Härlig avkoppling och spännande!

Idag blir det 21dagar = tre veckor.

Har tänkt tidigare att det är något som inte stämmer, det går för "lätt" det här med att vara nykter.

Men idag kom den "lille jäveln" o hälsade på o är mer envis än vanligt.
Lagade mat o öppnade en a-fri öl, tänkte testa för att kolla hur en sån smakar.
Den ritualen att dricka vid matlagningen var en riktig trigger, även om det var a-fri öl.
Var flera timmar sen o det lilla aset är fortfarande kvar i magtrakten och sprider sug i kroppen på mig.

Ville bara skriva av mig lite o lätta på trycket.

Om nån nu undrar, finns inte på kartan att jag tar nåt i dag. 😎

@Jan.3. Ja, den lille djävulen poppar upp då och då för att testa en, seg liten en som inte ger sig i första taget. Skrik åt den att dra dit pepparn växer! Kan känna igen att det känts som riktig öl men snabbt tänk att den är alkoholfri, har då kunnat dricka den med gott samvete och ingen djävul har pockat på.

Grattis till 21 dagar!🎉💐 bra kämpat🌷💕

@vår2022
Tackar, och du har helt rätt.
Jag ser den faktiskt som en motståndare, går lättare när man inser att det inte är jag som vill dricka nåt vin, det är något annat som tjatar.
A-fri öl avvaktar jag med ett tag.

@Jan.3. Jag kallar den för alkoldjävulen. Ett monster som jag själv skapat i min beroendehjärna och som jag närt med alkohol. Den var verkligen livlig och skrek den första veckan och jag fick symptom i form av abstinens. Nu när den inte får alkohol tystnar den. Den väcks upp lite vid olika vanor den känner igen och då jag drack. Då gäller det att vara på alerten och genomskåda den. Jag brukar då skrika åt den att sticka och det funkar bra, den sticker! Nu för tiden poppar den upp väldigt sällan men jag måste ändå vara alert i fall den skulle dyka upp. Tror att den alltid kommer att finnas hos mig och det är därför jag aldrig kommer att kunna ta en droppe alkohol i mitt liv.

@Jan.3. grattis till 3 nyktra veckor! 🥳🥳🥳

Det var nog mer vanan än den alkoholfria ölen som triggade. Alkoholdjävulen bidar sin tid och försöker på ALLA sätt. Jag skrek också ”NEJ” när hen kom på besök. Jag hade en lista i skallen med fyllesynder som jag drämde i skallen på hen.

Att jag kan dricka alkoholfri öl utan att bli triggad beror nog på att jag väldigt sällan drack öl tidigare. Enstaka på krogen, eller till maten ibland om någon annan bjöd. Mina ritualer med vin var dock många och omfattande.

Alla våra vanor ska liksom laddas om med nyktra minnen. Det tar sin tid, men alkoholdjävulen är inte jättehögljudd hela tiden. Sista gångerna hen har kommit på besök har jag bara blivit full i skratt, ”Haha, var fick du luft ifrån?” Om vi inte matar hen med alkohol tynar hen bort i sin lilla trälåda inne i skallen.

Kram 🐘

@Andrahalvlek
Godmorgon o tack så mycket.
Så är det nog att det kan vara en djupt inrotad vana att jag bara ska ha det där glaset bredvid spisen när jag lagar mat.
Bara att fortsätta med nya vanor vid matlagningen.

Det här trodde man ju inte i julas.
31 dagar.
Så här lång tid har jag inte varit alkoholfri sen i 14-årsåldern, jag kanske börjar gå i barndom.

Den största motivationen som fick mig att bestämma det här valet var mina barnbarn.
Eftersom jag går på både statiner och läkemedel för högt blodtryck så trillade nu polletten äntligen ner.
Ska jag se mina barnbarn växa upp så vill jag hänga kvar så länge som möjligt, då får jag fasiken skjuta upp framtida stroke och hjärtinfarkter så länge jag kan.
Inte göra tvärtom och leta efter dom.

Men hur har då månaden varit?
Åkte på Covid förra veckan så en sån sak underlättar ju a-fria dagar.
Sen så går jag nu runt med en ovan känsla i kroppen.
Det kallas visst livsglädje, folk som möter mig på gatan undrar nog.
Varför går den där stollen omkring o ler hela tiden.😁

Har även funderat på en sak, varför har jag inte gjort det här förr.
Men inser i samma stund att att jag nog inte var mogen att ta ett sånt här beslut tidigare, det hade troligtvis bara blivit några veckor eller som mest en månads nedräkning till att få ta ett nytt glas vin, sen hade jag nog aldrig gjort om det försöket igen.
Så det kanske var tur att jag inte testade det här för några år sen.

Första två veckorna var det ett konstant fokuserande på alkohol, aldrig varit med om nåt liknande tidigare, och då var det ändå tänkandet på att vara alkoholfri som upptog hela mitt inre, inte att hälla upp ett glas vin.

Innan trodde jag även att jag skulle märka en stor förändring efter 30 dagar, typ från en dag till en annan.
Inser nu att den enda dagen som jag nånsin kommer att ha känt en någorlunda stor förändring var dag 5.

Så nu öppnar jag dörren till en ny vit månad,
då får man se vad jag upptäcker där.

@Jan.3. Vad härligt att läsa ditt kloka inlägg. Kan se den där stollen som går omkring och ler hela tiden😀. Tänker att det gäller att leva och utvecklas i och med processen, inte stå utanför och titta på. Att beröras av och ta till sig processen med öppenhet och genom det få insikter om sig själv. Du gör det så bra!

Grattis till dina 31 dagar!🎉🌟💐 du gör det så bra🌷💕