Älskar det! ”Den här medicinen vet du, den får inte tas med alkohol”
”Inga problem jag dricker inte alkohol över huvud taget”
Gillar varje gång jag får säga de orden!
Heja 👍🏻💕

Dag 31

Inte druckit på en månad!! Jätteskönt. Haft en intensiv helg med familjen som hade varit såå mycket jobbigare om det hade varit alkohol med i bilden. De andra (ej min mor!) drack lite rödvin och öl till middagen. Men iom att jag inte dricker så blir det måttligt, förr hade jag sett till att det fanns massa vin och annat.

Märker att de där tankarna på att nån gång ibland ta ett glas vid speciella tillfällen, vid student, kalas etc. poppar upp oftare, särskilt när det är ☀️. Men vet ju att jag inte vill ta det glaset rent logiskt men det är som att hjärnan efter ett tag nykter alltid hamnar där igen. Ska på fest 25 maj, kommer vara massa alkohol men min man kommer vara med så inte en chans att jag dricker då. Det känns bra att ha en ”safe” fest innan det är dags för nån riktig prövning.

Ha en fin måndag 🌳!

@AstridK Grattis till en månad!🥳. Bra strategi med en ”safe” fest. Det är verkligen jobbigt att se någon nära dricka för mycket, antar att din mor drack för mycket. Det man kan ta till sig är att man inte själv vill vara den som dricker för mycket, då man som nykter verkligen ser hur det ser ut och blir.

Ha en bra måndag!🌷💕

Hej,
Härligt med nykter månad! Känner igen funderingarna om man ska dricka vid festliga tillfällen. Min erfarenhet är att ju längre tid man varit nykter, desto mindre viktig känns alkoholen. Så om jag får ge dig ett råd- unna dig en riktigt lång period nykter och se vad det gör med dina tankar om alkohol. Så länge det känns som att alkoholen tillför något extra, mer än vad alkoholfritt skulle göra, så är vi nog fast i det mindset som ökar risken för beroende.

Ja, håller med Kennie. De där tankarna på att alkoholen skulle tillföra något försvinner med tiden. Ge det en längre period. Räkna dagar, fira milstolpar här på forumet. Tror det ger en större kick än ett glas bubbel.

Dag 37 idag. Är här inne och kikar runt varje dag men skriver inte lika ofta. Just nu rullar det på. Lyssnar på ”sober”-poddar varje dag, bra sätt att påminna mig om hur det varit och hur bra det kan vara/är utan alkohol. Idag ligger jag ute under ett träd och lyssnar på Club Soda podcast i solen.

☀️ 🌺 🌳

Dag 41

Dagarna bara rinner iväg. Idag är det aw på jobbet, känns okomplicerat att avstå alkohol tack och lov och eftersom jag kör finns det inte ens utrymme till fusk. Men inte det minsta sugen på öl och vin. Vill mest sova och gå på massage 💆‍♀️ 😴.

Dag 43

Önskar att jag kunde säga att jag känner mig utvilad och i balans idag, men känns tvärtom. Hjärta och hjärna går på högvarv och kan verkligen inte slappna av de och sitta still. Detta är en känsla som jag i vanliga fall hade druckit på. Försökte boka en massage istället men var stängt för dagen 😲. Så kanske får ta mig samman i och träna lite. Och be nån i familjen om massage 😊.

Trevlig helg!

@AstridK Tycker att det går upp och ned med att vara uppvarvad och rastlös. Kanske finns det något i bakhuvudet som trycker upp stressen? Att träna är klockrent, det brukar alltid hjälpa. Massage av familjen är också klockrent😁.

Grattis till 43 dagar!🥳 Bra jobbat!💪🌷💕

Dag 44

Tack Vår2022! Idag mår jag tack och lov mycket bättre. Fick min man att hjälpa mig att fixa med en grej hemma vilket kändes bra. Vi har lite ombytta roller och han tar mest ansvar för barnen och jag för att fixa och styra upp grejer med huset och praktiskt vilket kan stressa mig oerhört då jag vill få allt klart direkt. Vilket inte riktigt funkar som nyinflyttad i ett hus som är 100 år med massa trädgård och maskrosor. Men på nåt sätt lugnade det ner mig att vi gjorde en sak klart tillsammans och att jag inte kände mig ensam i det. Och så lite yoga 🧘‍♀️ och tidig läggdags på det. Bra medicin.

☀️🌺🌼🌷