@Geggan Åh, vad tråkigt det är när växter inte klarar vintern. Det är verkligen kul med perenner, kommer från år till år och lika vackra varje gång. Låter som du har många fina perenner. Jag är sugen på att hämta en ormbunke från skogen och plantera, den är så vacker och grön. Klöver är också en fin perenn, har bara haft sådan i stor kruka med pelargon i och grävt ned i jorden under vintern. Orkade inte förra året och den klarade sig inte.

Ha en fin kväll!🌱💕

Tofu på besök

@vår2022 Väldigt spännande läsning om ACT.

Det som förvånar mig något när man pratar med folk är drömmar. De verkar som många inte har drömmar när de börjar nå medelåldern. Drömmar kan ju bli till mål som man kan bryta ner till aktiviteter. Att acceptera rådande läge tror jag på och sedan ha en vision som man strävar mot. En ledstjärna som gör beslut enklare.

Läste på lite om terapiformen och jag tror den ligger ganska nära hur jag försöker ta mig fram. Känslor kan man ju inte bara förtränga / negligera. De finns ju där. En ledstjärna kring vårt mående som vi borde ta på större allvar. Lite märkligt är det att vi människor så sällan pratar om känslor. Så viktiga som de ju år för vårt mående. De borde få lov att ta en större plats i vårt val om hur vi vill att vårt liv ska se ut. 🤗

@Tofu på besök Något jag upptäckt med mig själv under min nykterhetsresa är att det känns som jag fått en andra chans i livet. Det har även gjort att jag vågat drömma mer om hur jag vill ha mitt liv, min värderade riktning. Att det känns möjligt då det var möjligt att sluta dricka. Tidigare var jag mer begränsad i mina drömmar och mer pessimistisk. Sedan har det nog med personlighet att göra, vissa är nöjda som det är och strävar inte efter mer och andra är mer drömmande.

Ja, vi pratar överlag inte så mycket om känslor med varandra. Det kanske ses som en svaghet att man inte mår så bra och man vill inte blotta det. Jag tycker själv att det är en styrka. Vi är också dåliga på att lyssna, man kommer med lösningar och goda råd, men ofta behöver man bara lyssna.

Jag tycker att det har varit lättare att ta till mig ACT efter att jag fått tag på det som skaver i mitt liv. Att jag förstått varför jag beter mig, känner och reagerar på ett visst sätt i olika situationer. Att jag fått kännedom om mig själv, det som sitter djupt där inne. Att ACT är ett förhållningssätt på hur jag kan fortsätta hantera mina känslor efter att jag fått insikten och hur jag kan komma vidare, försonas, förlåta och medkänsla med mig själv och andra.

Såg Gina Darawis serie på SVT play där hon undersöker hur hon kan bli fri från sin existensiella ångest, jag tyckte den var intressant. Det jag fastnade för kortfattat, var att sluta tänka så mycket och att mer försöka känna i sitt hjärta för att få frid, och att inte låta sitt ego/det egocentriska styra livet. Att meditation kan vara en väg till detta. Att hitta ett förhållningssätt till livet.

Ha det gott!🌱💕

Jag håller med dig @vår om att det känns som att vi (jag) har fått en andra chans. Sen behöver livet inte berikas med så mycket i det yttre- men inuti. Det är nog det jag menar när jag säger att det är en otrolig utvecklings-resa. Något jag inte trodde jag skulle få vara med om. Stort! Och något fint att dela med andra-inte alla IRL förstår vad jag pratar om. 😍

@vår2022 Jag såg den serien av Gina på SvT play . Väldigt intressant och tankeväckande. Idag har jag simmat 3 timmar och är inne på min 73 dag som nykter. Nu börjar jag äntligen känns av de positiva med nykterheten och min energi börjar komma tillbaka. Mitt mål är 3 vita månader och framgent dricka så sällan som möjligt. Aldrig känns för stort och ohållbart även om jag vet att det vore det bästa.

@Suburra Supebra ju! Grattis till 73 dagar!🥳. Ja, serien var intressant och ger mycket input.

Ser i din tråd att du är lite besviken på det positiva effekterna och att du endast gått ned 2 kg och lite dåligt med energi och att du drack ca 20 flaskor i veckan. Tyckte det tog sin tid för energin att komma tillbaka. Mycket beror det på att hjärnan behöver återhämta sig och få balans igen efter min stora alkoholkonsumtion som jag hade, minst 1 flaska varje dag, mer på helgen. Man pratar om att det tar 3-6 månader för hjärnan att vara i balans igen. För mig är också fysisk aktivitet A och O i återhämtningen och även nu för att må bra och få energi. Något jag också upplevde var att det hände mycket både fysiskt och psykiskt mellan 3-6 månader. Min vikt började gå ned mer efter ca 3 månader och jag har nu gått ned ca 7 kg. Den går ned ca 1 kg/månad och jag tycker det är bra att den går ned långsamt för det innebär att det är hållbart över tid, med det jag äter och motionerar. Ingen Quick fix. Så håll ut och försök se allt som en långsam, men hållbar förändring i din livsstil, det bli bara bättre😁

Ha en fin fredag!🌺💕

@Se klart Nä, det går inte riktigt att förstå för andra i IRL. Det låter kanske lite övermätet om man skulle försöka förklara, tänker på mina intervjuer jag varit på senaste månaderna.

Intervjuaren: kan du ge exempel på när du varit med om en tuff situation, en utmaning, hur du löste den och hur resultatet blev? Jag: i åratal har jag överkonsumerat vin, minst 1 flaska per dag och mer på helgen. Jag tog återställare på morgonen på slutet och ångesten och skammen total, höll på att gå under. Jag bestämde mig för att sluta dricka, gick med i AH och min hjärna har återhämtat sig och kommit i balans igen. Min ångest och skam har släppt, jag är nykter och ska aldrig mer dricka. Jag har fått en andra chans i livet och mår bättre än jag någonsin gjort i mitt liv. Kanske var det meningen att jag skulle bli alkoholist för att på bättre sätt ta tillvara på mitt liv? En andra chans? Det är den tuffaste situationen/utmaningen jag haft i mitt liv så om ni anställer mig kommer ni inte att ångra er. Jag fixar allt!😂🤣

@vår2022 Va, har du inte sagt det! Jag hade också anställt dig direkt, med en jättehög lön dessutom. 🤗

En sak jag har tänkt på i bland, och det låter ju helt galet egentligen, men det är att jag liksom är tacksam för att jag blev en alkis.😅 Hade jag levt hela livet som en ”normaldrickare” så hade jag inte fått uppleva hur bra jag mår nu när jag inte dricker alls. Det är så många saker som jag hade missat då. Det är lite som: Ok, jag blev en alkis, det var riktigt tråkigt, nu vet jag det. Men jag vill inte tillbaka till ett ”normalt” drickande. Jag är mycket mycket hellre en som inte dricker alls.😍 Vad det är som gör att sådana tankar poppar upp i bland vet jag inte . Men det är något med känslan av att alltid vara klar i huvudet. Att medvetet droga ner mig, så mina känslor och sinnen blir förändrande känns så jäkla fel och obehagligt på något sätt. 😳 Och detta skulle ju ske även om jag bara drack en öl. Nä, jäklar vad glad jag är för att jag slipper dricka!

Kram

@Tofu på besök @Se klart @Torn Härligt att ni skulle ha anställt mig och dessutom med hög lön😁.

@Torn Jag har också sådana tankar och för mig har det att göra med att jag någonstans tror på meningen med händelser/ödet. Tex att det var en mening med att jag inte fick ett jobb jag gärna ville ha, för det dök upp ett annat som var bättre som jag också fick. Blev jättenere för det jag inte fick, men tröstade mig själv med att det helt enkelt inte var meningen att jag skulle få det. Sen dök ju det andra jobbet upp. Likadant med alkohol, att det någonstans var meningen, i alla fall att jag skulle sluta dricka, för att återupptäcka livet, vara omsorgsfull om det och ta vara på det. Tänker att det är meningsfullt att tänka så, det skapar lyckokänslor och tacksamhet och att man även tycker bättre om sig själv❤️

@vår2022 Jag tror absolut att det finns en mening med saker som händer, men det är kanske inte så tydligt just där och då. Då gäller det att ha tillit till att det finns nån sorts mening eller balans.
Gällande pratande om känslor kanske det beror på sammanhang. I mitt liv pratas det mycket känslor, både på jobb o privat ffa inom yogan. Kanske blir det mer en naturlig sak att prata om när man jobbar med människor. Både för att förstå sig själv och dem man träffar i jobbet.
Drömmar? Jo de finns väl, men på något sätt känner jag mindre behov av att vara nån annanstans än just här. Jag trivs med mitt liv, och tror att om jag gör det jag mår bra av och låter bli det jag inte mår bra av så leder det mitt liv framåt. Jag vill inte kämpa mer, jag vill ha tillit till livets utveckling🍃

@Sattva Ja, precis så tänker jag också. Att det finns en mening men det kanske inte visar sig på en gång, det kan ta veckor, månader, år eller att jag kanske inte ser det alls. Målet är inte att se meningen utan ha tillit till det. Ja, att om man pratar känslor beror nog på sammanhang och hurdan personlighet man har. På mina jobb har det pratats ytligt om känslor, men privat pratar jag dagligen känslor med min man och med nära vänner. Vad det gäller drömmar, handlar det mer för mig att följa min värderade riktning i livet; att ha balans i livet, utvecklas i min närvaro i nuet och i min andlighet, att känna kärlek. Att ta hand om det jag har i mitt liv. Sedan drömde jag om att få ett jobb när jag var arbetslös, vilket jag nu fått, ett vikariat på 1 år. Jag tackade nej till en tillsvidareanställning och ja till en osäkrare anställning, ett vikariat. Uppdraget är mer lockande och meningsfullare för mig. Jag har tillit till att det leder mig vidare till något annat, att det finns en mening med att jag tackade ja till det😁

@vår2022
Jag tror man får gå på det som känns rätt. Jag brukar gå på magkänslan, sitter det minsta lilla oro där så litar jag på det. Det brukar funka.
Vikariatet du tackat ja till kan kanske leda till något mer när du visat vilken tillgång du är för företaget? Jag tror allt löser sig på något sätt, alltid.
Hoppas nya sängen är toppen och att du vaknar pigg & utvilad. 🙌 Jag har min äldsta dotter hemma över helgen och det känns heeelt underbart att veta att hon ligger och sover i rummet brevid! ❤️
Ha en fin lördag! 🤗

@Rehacer Ja, tror också på magkänslan. Finns det oro i kroppen är det något som inte riktigt stämmer. Sen kan ju såklart negativa tankar om dig själv tagit över och skapa oro, men då kanske man ändå just då ska backa och reda ut oron och se vad det består av. Sängen känns otroligt lyxig och skön. Har inte riktigt vant mig vid den än och håller på att ”sova in mig” 😁. Sover mycket bättre nu och har massor av space. Mysigt med att ha dottern hemma så du får rå om henne ordentligt❤️.

Ha en fin lördag!💕🌱

@vår2022 Härligt med vikariatet! Tror som Rehacer, att det leder framåt. Samma magkänsla fick mig att tacka nej till ett jobb jag sökte o fick här i vintras. Och det har gett mig ett lugn o tillfredsställelse i befintligt jobb. Så jag är glad att jag sökte det andra jobbet, men glad att det nu är avfärdat från mitt sinne som något som skulle vara bättre än det jobb jag har!

Mycket regn och grått. Nya projekt börjar forma sig i mitt huvud efter att jag vilat ut från målandet av nya sovrummet. Har fina robusta utemöbler i trä som jag varit less på, mest för att det färgen flagnat av och det är mycket jobb med att få bort färgen, slipa, spackla och måla om. Även en lång bänk som sitter fast på utedäcket, med grönt mögel, lossnad färg och det vita ser så sorgligt ut. Efter att ha tittat på allt detta ett tag och dividerat om jag ska kasta det och köpa nytt/begagnat eller om jag ska göra en insats, har jag idag bestämt mig för att starta projekt ”måla om utemöblerna”. En lust har infunnit sig och arbetet känns inte lika övermäktigt längre. Förra sommaren hade jag ”projekt måla om alla ytterdörrar” i dalablått. Det blev jättefint och jag ska använda samma färg fast i varm vit. Att måla om ger verkligen en piff på huset. När man sätter igång blir det ändå rätt kul, jag kommer in i ”målarbubblan” och så nöjd med resultatet. Har beställt färgen och ska börja med det tråkiga grundarbetet, det roliga kommer sen😁.

Ha en fin lördag!🌱💕

@Sattva Det var bra gjort av dig och att du litade på din magkänsla, och det visade sig vara rätt beslut också. Ja, vikariatet ska nog leda framåt på något sätt tror jag också😁

@vår2022 Härligt att du har sådan energi och motivation till att fixa och dona! Det är samma här, och något jag har märkt av sedan jag blev nykter är att resultat blir mycket bättre. Förr tröt tålamodet mer och det resulterade i sämre kvalitet på flera utförda projekt. Plus att jobb utförda med promille i kroppen av naturlig anledning blev sämre. Mitt garage tex har jag fått måla om flera gånger de senaste 15 åren. Detta pga dåligt utfört förarbete, inte rätt väder vid målning mm. Nu i våras gjorde jag ett riktigt grundligt och noggrant jobb, och resultatet blev helt perfekt. Jäkligt kul var det också!😀 Nu har jag nyss fått upp ett växthus, och det blev också kanonbra! T.o.m. min dotter berömde jobbet häromdagen, och tyckte det såg så snyggt ut från gatan.😂 (14 år, och väldigt intresserad av sin mobiltelefon, och inte av vår tomt)😅

Ha det gött!