@vår2022 Vad bra att känslan var fin på det nya jobbet! Kul att man känner sig välkommen!
Det tar alltid enormt mycket energi att börja ett nytt jobb. Man ska ta in en massa information, lära sig namnet på medarbetare, få dator och telefon att funka, lära sig system och program, alltid vara på tårna, vara social och nästan övertrevlig mot allt & alla. Men det är kul oxå och det är det viktigaste!
Vilan efter jobbet är viktig. Att slippa känna tvånget av att komma ner i varv med vin måste vara en befrielse. Å gör såklart att återhämtningen blir bättre!
Sov gott nu, heela natten! 🤗

Vad roligt att du trivs redan! Och njut av tiden ”ny på jobbet”. Du FÅR vara trött, du SKA vara trött. Det är liksom ingen brådska att prestera.
Jag tänker att man inte bara sover dåligt och vaknar bakis när man druckit. Utöver det förstör man hjärnans möjligheter att sortera intrycken. Sjukt jobbigt om man är ny på jobbet.
Jag känner samma sak själv när jag blir för trött, längtan efter vin. Det är ju helt galet eftersom det inte ger någon vila alls att tala om. Tur att vi har genomskådat det.

@vår2022 Gött med det nya jobbet! 🤗 Det där med vintanken på hemvägen är inte konstigt alls. Eftersom du inte har jobbat så mycket sedan du blev nykter, så har du inte kunnat träna in de nya nyktra vanorna just på den punkten. Det sitter kvar djupt inne i skallen att du jämt förr i tiden drack vin efter en arbetsdag. Alla tillfällen där man jämt drack förr måste betas av. Själv har jag kvar att flyga till en semesterort. Jag kommer säkert gå automatiskt fram till en bar på Landvetter, och först då komma på: Nä just det ja, jag ska ju inte ha en öl nu, va skönt! 😂

Kram

Tack @majken_r @Rehacer @Sisyfos @Torn. Ja, det tar verkligen på att vara ”ny” på jobbet😂. Sov rätt bra i natt och har varit hyfsat pigg, men det kommer och går under dagen med tröttheten. Mobilstrul och femtielva omstarter och spring hos IT folket. Till slut funkade det😅. Mer info om uppdragen. Komma ikapp mail och se över årets planering. Jag var i stort sett själv på plats idag, vet förresten inte riktigt än vilka som jobbar på min enhet än, det är en stor arbetsplats och min enhet har olika uppdrag. Vissa är iväg externt, lediga, jobbar hemifrån, vabb, sjuk eller så. Man kan jobba hemifrån två dagar i vecka, det är skönt och flexa morgon och em. Det var rätt skönt att vara själv på plats, då hinner man med lite av allt som ska gås igenom i lugn och ro. Tog redan andra dagen min friskvårdstimme🤣 och åkte hem lite tidigare för att ta en löpning i skogen och rensa huvudet, jisses vad tunga benen var, som bly men jag sprang min runda. Har velat gå i säng redan vid 19 men ska hålla ut lite till. Imorgon fredag på plats och sedan ledigt 3 dagar. En bra start ändå för en som är ny på jobbet.

@Sisyfos ja, du har helt rätt att man även förstör hjärnans möjligheter att sortera intryck när man dricker. Ska försöka som du säger njuta av att vara ny och har rätt till att vara trött och att jag ska vara trött😁. Tack för dessa påminnelser.

@Torn ja, det är nya nyktra vanor på gång i och med jobbet, tänk att de gamla vanorna, eller rättare sagt de gamla tankarna sitter så djupt rotade. Alla gamla situationer ska gås igenom och implementeras med en ny vana och tankar. Ja, det ska bli intressant att höra hur det går på flyget för dig, du får betrakta vilka tankar som kan dyka upp!

@Rehacer ja, att vara social, övertrevlig och alert är ansträngande så här i början. Att rabbla upp samma saker otaliga gånger och man minns inte vilka man pratat med eller vad det heter😂. Det vore faktiskt bra om alla gick omkring med namnskylt och titel.

@majken_r ja, sov rätt gott inatt och hoppas på en till god natts sömn. Men ska inte tänka för mycket på och hoppas på god natt utan försöka bara ta det som det kommer, annars kan det bli tvärtom.

Det har varit mycket aktivitet i många trådar och kämparglöden gnistrar! Har läst, men tröttheten som ”ny på jobbet” gör att jag inte orkar vara så aktiv som jag brukar i trådar, men jag önskar er alla massor av energi till att tampas med alkoholdjävulen och vakna nyktra imorgon💪. Kaffet smakar extra gott då!🌱💕

majken_r

@vår2022 så glad för dig och ditt nya jobb, och skönt att det obligatoriska teknikstrulet förhoppningsvis löst sig! Blir kanske gott med extra ledighet, lite återhämtning🌸 Jag vaknade klar och fri och njuter av mitt kaffe innan en späckad dag drar igång. Kram och ha en fin fredag! 🌱

God lördagsmorgon! Det var en rivstart på nya jobbet och som ”ny på jobbet”. Jag har varit så trött i hjärnan av alla nya intryck och att komma in i mina uppdrag. Så skönt att det är lördag och att få dricka två goa koppar kaffe i sängen och bara ta det lugnt. Sov så gott. Det är verkligen fortfarande en sådan lyxkänsla med vår nya säng och renoverat sovrum. Myggen har kommit och har inte kunnat haft fönstret öppet som jag brukar ha på nätterna. Nu har maken fixat ett myggfönster och vi kunde ha det öppet hela natten så det blev svalt och skönt.

Märkligt igår, kom hem efter 18 och vi skulle fira svärmor som fyllt år hos oss med grillat och middag. Första impulsen var att få i mig ett glas vin. En gammal vana sedan gammalt, att få i sig ett glas när hon är här, som att det går lättare att orka med ev grodor som kan flyga ur hennes mun. Tog lite alkoholfri öl och det funkade lika bra😂. Det blev en trevlig kväll med god mat och efterrätt och jag orkade med henne bättre som nykter och med alkoholfri öl. Hon var ens inte jobbig, hon var trevlig😂. Hon har sovit över och fått kaffet serverat ute i trädgården och jag dricker mitt kaffe i sängen i lugn och ro.

Jag har massor av projekt som ska göras, men ska ta lite i taget för att resursa med min energi. Idag ska jag träna ett pass, gå ut på långpromenad med hundarna och klippa gräset som växer hejdlöst, ta en pysselrunda bland mina växter och plantor i trädgården, det får räcka för idag.

Ha en fin lördag alla!🌱🌞💕

En sak som jag tänkt på nu i mitt nya jobb är att jag från början kan säga att jag dricker inte alkohol när tillfällen med alkohol kommer, så skönt! Jag känner mig så stolt över det och det kommer nog att synas på mig😁. Det är lite sommarmingel och AW på gång och jag behöver inte ens fundera på någon strategi för jag är en som inte dricker. Undra om de blir avundsjuka😂🤣

majken_r

@vår2022 din dag låter ljuvlig!
Läste ditt tillägg om att vara en som inte dricker på nya jobbet. Tror absolut de finns de som är lite avundsjuka, och vilken förebild du blir!

@majken_r Tack! Petade in att även skrapa utesoffan och två stolar nu när det lovats fint väder till och med måndag. Tråkigt i början men med bra dokumentärer att lyssna på gick det riktigt bra. Imorgon ska jag slipa och sedan måla. Tänkte på dig som också har detta projekt😁

Tofu på besök

@vår2022 Härligt med dina projekt! Ett tips. Kom att tänka på detta med kaffet. Jag har börjat ha i kanel, kardemumma och även chilli i kaffefiltret när jag brygger. Inte fel om man gillar smaksättning. Går ju att experimentera massor. Lakritspulver ex? Why not?🤗

@vår2022
Har glömt svara om ormbunkarna! Min äldsta i kruka är säkert 7-8 år, kanske mera. Jättefin varje år, fast den stått i samms jord hela tiden.
Den som dog nu var inne på år 3.
Nu har jag hämtat nya i skogen och jag hoppas på att de klarar sig lika länge som den andra.
De står på helt olika platser i trädgården, kanske har det något att göra med hur de tacklar vintern?
Vad duktig du är med dina möbler! Jsg har ngr projekt som oxå skulle behöva skrapas och fixas till, får se om jag får lust någon dag.
Det är mycket annat som drar i trädgården. Funderar på att få till ett staket runt trädgårdslandet.. det är en hund som gillar jorden där alldeles för mycket att gömma dina ben i. 🙄
Sov gott 🤗

majken_r

@vår2022 grymt bra! Det blev lite målande, men mest plantering. Det är så roligt och givande att stöka runt i vår nya (gamla och övervuxna) lilla trädgård 🌱

@Rehacer Oj, kul! Det ger hopp om att det ska kunna fungera med ormbunkar i kruka. Hoppas dina nya trivs. Berätta mer om hur du tar hand om dem, hur du planterat dem? Ja, här finns två 🐕🐕 till som gärna vill gräva i jorden😂. Har fått sätta kompostgaller runt vissa plättar i gräsmattan där jag sått nytt gräs för att skydda det. Äntligen har gräsfrön tagit fart. Kollade mitt köksland igår, mina vaxbönor verkar inte komma upp, endast 1 tittar upp…kanske måste jag så nya frön? Sådde i mitten av maj och fiberduken var på några dagar efter. Allt är visserligen sent här.

Ja, det är mycket att trixa med, men kul också. Ska börja slipa stolarna idag, vet inte om jag har slippapper så det räcker bara. Skönt att kunna göra detta ute i trädgården och slippa dammet inomhus.

Ha en riktig fin söndag!🌞🌱💕

@vår2022
Jag tar inte hand om dom alls för att vara ärlig..
Planterade i stora krukor och får en skvätt vatten ibland om det varit varmt och torrt länge. 😁
Ha en underbar dag! ☀️

Vilken dag. Har fått träna på att inte stressa upp mig och att det inte alltid blir som man tänkt sig. Skulle jobba min fjärde på mitt nya jobb och träffa alla mina kollegor på ett enhetsmöte idag. På morgonen blir min ena hund sjuk, kräks och skakar. Han har en autoimmunsjukdom och äter kortison varje dag sedan 5 år. Han får skov emellanåt med smärta och skakar. Vi har lärt oss att hantera skoven och få dem att upphöra, men vi skulle båda iväg och lämna hundarna själva ett tag, och man kan inte lämna en sjuk hund själv. Jag stannade hemma och skulle vara med på Teams. Precis innan mötets start, kräks han massor igen och jag meddelar att jag måste ta hand om hunden och kan inte delta på mötet. Så jobbigt, nytt jobb och allt och en hund som kräks och skakar. Inser att jag måste skita i jobbet, och att livet kom emellan och att jag ska fokusera på det som är viktigaste, min hund. Måste få ner stressen. Hunden är som ett frimärke på mig och få ingen ro i kroppen, kan inte ligga bara vanka omkring med svansen mellan benen. Inser också att skovet inte ger sig så jag åker upp på akuten på djursjukhuset. Plockar med mig jobbdator då jag vet att väntan kan vara timtals där. Det går på tre timmar och jag hinner plöja lite jobbmail som jag ännu inte hunnit öppna i det enskilda akutrummet. Min älskade hund läggs in för att få dropp och smärtstillande. Han verkar ha ont i magen så vi får avvakta och se vad ultraljud undersökningarna kommer fram till, kanske inte bara ett skov. Levern kan ta mycket stryk också av dåligt kortisonintag. Väl hemma kl 18 och en promenad till kl 19 med min andra hund. Han är inte van att vara utan sin kompis som är två år äldre, det är hans trygga mer chilla vapendragare. Fast min son var hemma ylade han emellanåt efter oss när vi var borta. Nu pustar jag ut och ska försöka att inte oroa mig över min hund och inte över att jag inte var på plats på jobbet idag. Jag är ”ny på jobbet” och behöver få den inställelsetid jag behöver och inte ha för höga krav på mig själv. Jag går dit imorgon och fortsätter plöja min sjuttioelva mail och inbokade möten, i lugn och ro och andas med magen.

Reflekterade över att det nog var det första besöket på djursjukhuset som jag suttit i väntrummet timtals nykter! Har varit där massor av gånger på massor av undersökningar under de 5 år hunden varit sjuk, och det har varit en pärs som bakis och skakis. Varje gång jag åkt hem har jag glidit in på bolaget och hällt i mig en flaska vin när jag kommit hem, för att ”koppla av”. Upplevde vänta på ett helt annat sätt som nykter, hade kaffetermos, vatten och datorn med mig och kände mig lugn och avslappnad. På vägen hem såg jag bolagsskylten och visade den fingret😂.

Ny dag imorgon och jag hoppas få hem min älskade hund och att han mår bra🐕❤️

@vår2022 Usch, vilken dag. Fick nästan hjärtklappning av att läsa. Så bra du verkar ha hanterat situationen. Det är så hemskt att se någon lida och jag förstår frustrationen med jobbet. Men helt rätt prioriterat och så klokt att försöka andas med magen och försöka inte oroa dig. Stor styrkekram💕