Jag har inte barn- men barnbarn i närtid och fattar inte hur ni mammor orkar! Så mycket krav, tjafs, skärmar- inte skärmar, mellisar och matlagning. Och under en evighetslång sommar.
(Ja det är massa mys och härligheter också) Men jag har full förståelse för ditt behov av att få egentid och återhämta dig.
Att inte dricka är säkerhetsventil nummer ett. Fortsätt med det. Så småningom kommer du att ha lättare att hitta din tid, nykterheten skapar möjligheter som inte är uppenbara till en början. Håll i och håll ut. Läs och skriv här. Kram 🥰

@Se klart @andrahalvlek

Hej! Tack så mycket för pepp 🥰🙏 och idag firar jag 4 månader och 4 dagar.
Det har verkligen varit skönt de senaste månaderna att inte ha druckit. Jag har haft så mycket tid för annat! Även om ångesten smyger sig på emellanåt. (Den som gjort att jag druckit genom åren). Men jag får lära mig att hantera den på andra sätt. 🫶

Dag 126 👐🏾

Hallå denna måndagskväll!

Jag har återupplivat min hobby att sortera och organisera. Jag har alltid gillat att ha ordning och reda och rensa ut hela tiden. Jag sparar inte onödiga saker och rensar barnens garderober och get bort till loppis.
Nu har jag börjat följa olika serier på Netflix också, där de städar olika hem, även kändisars hem (hollywood). Och sätter allt i fina lådor och glasburkar osv.
Så nu blev jag ännu mer galen i det, och åkte iväg och köpte massa små plexiglaslådor till badrumsskåpet 😇😅
Lite störd hobby men tänker att det är lite terapi också.

Vad har ni för hobbys som bi blir upptagna i och inte kan sluta när ni väl börjat??

Ps. syster har haft det jobbigt senaste veckorna. Återfall och in och ut på sjukhus och nu senast IVA. Det kunde ha slutat illa denna gång. (Jag skriver även på anhörigsidorna). Så min ångest har varit extra hög senaste tiden. 🥲

Dag 129 🫶

Fanken vad bra jobbat av dig- jag började ju tidigt engagera mig i plantor- och så småningom min trädgård. Nu är den superfin! Och engagerar mig mer och mer för varje år. Nu ska jag planera för en köksträdgård- men det är ett tvåårs-projekt så jag har just börjat läsa på. Odlar tomater, gurka, potatis, kål och sånt såklart men främst fokus på blommor och rabatter så här långt. En annan knäpp hobby som seglat upp är udda pelargoner- ju svårare desto bättre… och så min garderob och mina kläder som nu efter snart tre år är i gott skick, och stor njutning för mig.
Så heja dina projekt- det gäller att fulla PÅ livet när man slutar dricka, så blir det inte en massa tomrum där man sitter och stirrar och tänker att vin vore gott. Sen kan man förstås behöva sitta och stirra också, men mer efter att man gjort något vettigt. Arbete-vila- är en bra rytm.
Hejar på dig och så glad att det går bra! Kram 🌸

Hej @AkillesU, har samma hobby som du, sortera och organisera 😀. Läser Marie Kondos böcker och går bananas på förvaringsgrejer. Fått barnen med mig på sorteringståget, de satt hela dagen och sorterade lego. Jag gillar att sortera garderoben. Lite knäppt men ger mig inre frid 🧘‍♀️.

Hej! Härligt att höra om dina hobbys. Min mammas hobby är också trädgård och växter. Men jag har inte riktigt kommit dit än. Jag tycker mest det tar tid att vattna och plantera om. Och så blir jag sur när växterna dör. Dom är liksom lite oberäkneliga. Som mina barn :) och det räcker med dom riktiga barnen är så länge. Nu är dom 11 och 5. @Se klart

Och det är barnen som tagit en hel del tid denna somnar. Eftersom vi bor i Spanien är det inte riktigt lika som i sverige med fritids. Så de har haft sommarlov nu i 9 veckor (av totalt 11). Och de har varit på en del läger, som man betalar för. Men annars har de mestadels varit hemma. Vilket gjort att man inte haft så mycket tid för sej själv.
Så just nu ser jag mest fram emot att hösten kommer så vi kan gå in i våra normala rutiner igen.
Suget på alkohol har såklart kommit och gått. Men jag försöker fokusera på att jag mår bättre utan.

Haha skönt att höra att man inte är ensam. Tänker att det är bra så länge som det inte går till överdrift. Men så är det ju med allt :) @AstridK

Får ibland snille på att städa också. Och det kan ibland sluta med att jag snarare mår sämre. Eftersom städandet aldrig tar slut. Speciellt som man har barn. Det är att jobba i motvind om man säger så. Man plockar och plockar men det är ju lika mycket prylar dagen efter. Så jag har fått försöka släppa det där. Och städar/plockar numera 1-2 ggr i veckan ”bara”. Och ibland mindre än så när energin inte finns där. Och mer i perioder när jag inge klarar av stöket. Men som sagt kan lätt bli stressad och irriterad av det också.

Firar 5 månader och 3 dagar idag 🥰 vad duktig jag är! 🤩🙌 och ni med!!

5 mån, 25 dagar

Tittar in för att säga hej! Här går allt bra. Jag känner mig pigg och stark och inte alls sugen på någon alkohol. Trots att alla runt omkring dricker. Känns himla bra bara!
Visst ser ett kylt glas vitt vin gott ut!! Men det är bara inte värt det. Den där stressade känslan som kommer när man börjar bli påverkad. Men som gör en typ avslappnad i 5 minuter. Sen vill man bara ha mer….
Nej tack!
Jag håller mej till min Cola zero eller Lemonad.
Har tagit en alkoholfri öl i sommar. Den var ok, till maten. Men inget speciellt egentligen.

@AkillesU Grattis till alla dina dagar!🥳. Så härligt att det känns så lätt att avstå alkohol. Det är verkligen värt att avstå alkohol för att få känna sig pigg, starkt och att må bra. 5 minuters avslappning med påföljande fylla är inte så mycket att hurra för.

Ha det gott!❤️🌞