Challe2022

Bestämde mig i går för att sluta dricka. Natten har varit svår snurrat och sprungit upp och ner för att dricka vatten. Men jag vet ju hur det är efter många försök att sluta. Det blir bättre ju längre man håller sig nykter. Jag tänkte att försöka skriva dagbok här för det hjälper att läsa vad andra skriver. För tyvärr är det så att man inte har dom här problemen själv. Så nu tar jag tag i dag 2 så får vi se vad som händer.

@Challe2022 Välkommen hit! Här är du bland vänner, och vi har alla kommit olika långt på vår nyktra resa. Skriv dagligen och kommentera gärna hos andra. Hitta någon som ligger nära dig i tid, så kan ni växeldra. Det är ett framgångsrecept. Här får du mitt motto: Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset. Det är tusen gånger lättare att avstå helt än att försöka dricka lite då och då, det spårar alltid ut.

Kram 🐘

Challe2022

@Andrahalvlek Ja det känns bra att skriva och berätta hur man har det. Det triggar att fortsätta hålla sig nykter jag vet att det inte funkar att tro att man ska klara av att ta ett glas. Jag har kommit till dag 3 nu och än känns det bra att låta bli att dricka. Men förr eller senare kommer suget det är då det gäller att stå emot och komma i håg hur dåligt man kommer att må.

Challe2022

Dag 4 natten så där varit vaken mer än sovit. Det känns ändå bra att inte vara fyllsjuk. Ska börja att ta promenader så blir det bättre med sovandet suget efter mat ökar för varje dag men hellre det än alkohol. Nu jobbar jag på mot dag 5.

@Challe2022 Sömnen reder snart till sig. Fram till dag 8 sov jag uruselt, men sen blev det bara bättre och bättre. Fortfarande är sömnen lite av min akilleshäl. Jag går numer upp vid ungefär samma tid på helgen (kl 7-8), och lägger mig ungefär samma tid (kl 22-23). Inga höneblundar tillåts. Ut och promenera i friska luften dagligen. Man får liksom jobba på flera fronter samtidigt. Men viktigast först - vara nykter!

Kram 🐘

Ät på bara, din hjärna behöver kolhydrater nu när du skippar giftet. Det är värre för kroppen att få i sig käk när man är i rusets tillstånd för då lagras rubbet in som fett. Bra kämpat hittills, fortsätt så!

Challe2022

Dag 5 ont i knän och höfter förkyld och hostar inte sovit mer än ett par timmar. Det känns inte bra men det är väl alkoholen som ska ut ur kroppen. Gick upp kl 5 och drack några koppar kaffe förkylningen borta men lederna värker får väl ta en alvedon eller två. Väntar på att det ska bli ljust så man kan ta en promenad inget sug efter alkohol.

Challe2022

Dag 6 Gick förbi bolaget i går kändes skönt att gå förbi. Tittade på det så kallade a-laget som sitter i busskuren och tar en öl och är glad att man inte hamnat där. Det är skönt att promenera utan att tänka på vad man ska dricka i dag. Natten kunde väl varit bättre men sovit lite mer i alla fall, Snurrandet och svettningarna i sängen avtar väl om jag låter bli alkoholen. Det känns bra att vara nykter och slippa undra vad man gjorde i går och komma i håg vilka man pratade med och om vad man pratade. Våra barn är fantastiska som står ut och försöker att peppa så gott dom kan dom vill ju ha nyktra föräldrar. Nu kämpar vi på mot nästa dag och håller oss nyktra.

Challe2022

Dag 7 sovit dåligt gick upp 05:00 på med kaffe. Sitter i köket och tänker att det är skönt att inte börja dagen med alkohol. Stress är en stor riskfaktor som får mig att tänka att ta en öl eller två för att lugna ner sig. Det är då den där lille djävulen som sitter på axeln gör sig påmind och säger gå på bolaget och köp dig några öl så blir det bättre. Men av erfarenhet vet jag att det bara blir sämre det är nu det gäller att kämpa på att hålla sig nykter. Ha en bra dag.

@Challe2022 Lista dina värsta fyllesynder och dräm dem i skallen på alkoholdjävulen när han börjar viska i ditt öra. ”NEJ, minns du…” Oerhört effektivt. Däremellan ska du fokusera på varje liten positiv sak som nykterheten ger dig.

Kram 🐘

Challe2022

Dag 8 sömnen bättre ut och promenera riktigt skönt ute tog en ganska lång promenad. Gjorde en lista om för och nackdelar med att dricka hittade massor av nackdelar men inte direkt några fördelar. Det känns riktigt bra att vara nykter. Både jag och min fru tycker likadant vi kämpar vidare men än så länge känns det bra. Hoppas att det håller i sig ha en bra och nykter dag.

@Challe2022 nej, inte finns det några fördelar egentligen. Men massa nackdelar. Brukar också titta på de trasiga människor som hänger vid bänken utanför systembolaget, och tänka att så illa är det ju inte ändå. Inte ännu.
Helg, hoppas få en del gjort hemma, det som skulle gjorts för flera månader sedan men som fått stå tillbaka för ruset varit viktigast. Hu!

Challe2022

Dag 9 Sovit bra ska ta en promenad bara det ljusnar. Det känns skönt att vakna nykter och vakna utan fylleångest. Att inte behöva ligga och fundera vilka man har pratat med. Att bara ta en kopp kaffe och njuta av tillvaron. Vi ska umgås med barn och barn barn i helgen och det är garanterat utan alkohol. Det är mycket skönare att krama ett barn barn än en ölburk. Ha en bra dag.

Challe2022

Dag 10. Det känns bra att sova en hel natt vakna utan att vara genomsvettig och utan ångest. Det är nu det gäller att fortsätta vara nykter och inte lura sig själv att det är över. Men det känns bra än så länge värken i rygg och höfter är inte lika intensiv nu. Ha en bra och nykter dag.

Challe2022

Dag 11 Vaknat nykter det känns skönt. Tagit en promenad det är också skönt. Fortsatt en skön känsla av att vara nykter hoppas det håller i sig. Ha en bra dag.

Challe2022

Dag 12 Sovit ganska bra skönt att vara nykter. Det är förvånansvärt vad lite tankarna går till alkohol. Det var mycket värt att gå med här och få läsa om alla möjliga problem. Det är skönt att lägga sig nykter och lika skönt att vakna nykter. Hoppas det går bra för er alla vi försöker att hålla i och vara nyktra ha en bra dag.

@Challe2022, bra jobbat! Det blir bättre och bättre. När suget kommer brukar jag ”spela hela filmen”. Alltså vad som hönder om jag skulle ta en öl. Jag vet att det inte bara blir en. Det blir många som i sin tur för med sig massa annat skräp. Usch!

Riktigt bra jobbat! Kämpa på 💪🏼

Challe2022

@andesh79 Ja det är förvånansvärt att man vet vad som händer när man tar en öl ändå gör man det. Mat som man blir sjuk av äter man ju bara en gång men alkohol det glömmer man hur det blir varje gång. Vi kämpar på och håller oss nyktra.

Challe2022

Dag 13 Gick med i alkoholkalendern i går det känns riktigt bra. Mycket nyttiga saker att läsa om där och att skriva ner för och nackdelar med alkohol. Det blev inte många fördelar men nackdelar finns det mycket av. Inget sug i dag heller det är skönt att vara nykter. Ha en bra dag vi kämpar på en dag i taget.

Challe2022

Dag 14 Sover bättre och bättre känslan att vakna nykter blir bättre och bättre. Känner inget sug i dag heller mathållningen blir också bättre värken i lederna blir mindre tankarna blir klarare. Egentligen förstår jag inte varför man dricker alkohol för ingenting blir bättre av det. Man måste vara en mästare på att lura sig själv. Vi kämpar på en dag i taget ha en bra dag.