..

Samtidigt som köerna till Bolaget är gigantiska läser jag följande :
" Men drygt sex av tio svenskar tycker att alkoholen är oviktig i firandet, visar en ny IQ-enkät. Och åtta av tio tycker, i en annan undersökning, att vuxna inte ska bli berusade när barn finns i närheten."

Det är alltså Bolagets dotterbolag IQ som tycker så.

Jag har alltid ifrågasatt sk forskares slutledningsförmåga och kontakt med verkligheten och jag blir aldrig riktigt klok på hur de fungerar. I synnerhet de som saluför att det går att dricka "socialt" när man väl kommit in i svängen med kompisen alkoholen.

I morgon är det amatörernas alldeles egna afton och jag är så glad över att inte tillhöra dem längre ! Tänka att få njuta sommarens dofter och prakt helt nykter !!
Det är oslagbart !

(Ps Idag går vi mot mörkare tider igen ! Så otroligt fort det går !!)

@Adde Då utgörs köerna således av 4/10 svenskar som tycker alkoholen är viktig och resterande köande är utan barn eller känner ingen med barn. Eller ska fira med andra som prioriterar alkoholen före jordgubbstårtan 🎂
(Ironiskt) Dålig matematik är det om man tittar ut i verkligheten.

Hoppas du får en härlig midsommar
🩵

Jag har som de allra flesta alkisar provat att medicinera bort min sjukdom utan resultat.
När jag första gången ramlade igenom och försökte få hjälp på TNE så fick jag sparka mig in och för de ville inte släppa in mig. Jag ville ha Antabus men se det gick ju inte för då måste en läkare undersöka mig först !!!! TNE låg då inne på det stora sjukhuset fyllt med läkare.......Jag vägrade att gå ut och då lyckades de hitta nåt som skulle likna en läkare och jag fick min Antabus och tips om ett ställe inne i city där jag kunde få Antabus av en personal. Jag kommer inte ihåg hur ofta jag skulle gå där men nån samtalsterapi fanns inte. Så efter nån månad så fick jag ett recept på Antabus och så var den behandlingen klar.

Några år efter det så läste jag i Aftonbladet om en mirakelmedicin som heter Campral. Den skulle ta bort suget......Ok, nytt tjat om att jag ville ha den och jag fick verkligen jobba för det !
I artikeln stod det att Campral inte fick ges ut utan samtidig samtalsterapi men det hade de ansvariga inte en susning om. Det gick några månader så hade jag tjatat mig till det också. En helt värdelös soctant satt med mig en gång i veckan och det gav precis noll för hon kunde inget om beroende, märkligt nog eftersom hon jobbade på en beroendeklinik.

Från det att jag tvingade till mig Antabusen så tog det ytterligare 10 år innan jag nådde min absoluta botten och skrev in mig på behandling. Försökte först få soc att hjälpa mig ekonomiskt men soctanten svarade : Du kan ju inte vara alkoholist! Du har ju fina kläder, bor i hus och har familj.
Jag undrar hur många liv den kärringen har förstört.

Idag vet jag att det inte finns några som helst kemiska preparat som hjälper mot beroende !
Den enda vägen är att acceptera att jag är maktlös inför alkoholen och att jag behöver ändra mitt sätt att vara. Jag fick lära mig att tömma min ryggsäck inför andra så jag lättade mina ångestkänslor och i dag vet jag att jag måste göra en daglig inventering för att kunna släppa sånt som skulle kunna växa i min hjärna och bli stora spöken av. Att ha sinnesro har blivit en del av mitt liv nu.

Jag har nu kommit upp i en ålder där folk runt mig börjar dö av div olika orsaker och jag är fortfarande så fundersam över att jag klarat mig så bra fast jag misshandlat min kropp så mycket.
Ålderskrämpor ? Javisst! Men än så länge inga allvarliga sjukdomar. Kroppen är otroligt tålig !!

Den kommande helgen är det AA-möte bredvid en av Sveriges vackraste/mäktigaste utsikter och jag har tänkt i många år att jag skulle deltaga men det har aldrig blivit av. Det är väl ca 2 dagsetapper att ta sig dit så bara det är ju ett hinder :D

Idag ska jag vara nykter hela dagen oavsett vad som än händer !